Şimdi Ara

Araba boşta mı çok yakar vitesde mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mesela dümdüz yolda hızlanıp sonra boşa atsak araç nasıl yakar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mikail-

Yokuş yolda değil.

Boşta rolantide yaktığı kadar yakar.
  • viteste de 0 yakar (cut-off)
  • Cut off sistemi varsa viteste yoksa boşta daha az yakar ama cut off olmasa bile boşa atmanız tavsiye edilmez
  • http://www.bilgiustam.com/arac-viteste-mi-yoksa-bosta-mi-daha-cok-yakar/

Kendi makalemdir

• boşta eğer 100 km hızla iniyorsa boşta daha az yakar gittiği km ye göre...

viteste gaza basmadan ve boşa aldığın yakıt yakması aynıdır.

boş vitesi inişlerde arabanın ivmelenmesi için kullanıyorum...

frene basacağım zaman ilk vites sonra frene basıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: SweentLyy

Cut off sistemi varsa viteste yoksa boşta daha az yakar ama cut off olmasa bile boşa atmanız tavsiye edilmez

Arkadaşa katılıyorum boşa atarak gitmek çok sağlıklı değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Viteste daha az yakar ama gaza basılmadığı için araç yavaşlayacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

quote:

Yokuş yolda değil.

Boşta rolantide yaktığı kadar yakar.

Burada da civic önereceksiniz diye çok korktum.
  • Olayın mantığı şu, normalde vitesteyken eğer gaz vermezsen, cutoff sayesinde yakıt 0 olur ancak bunu yokuş aşağı yollarda ya da, eğimi çok yüksek yollarda yapmanı öneririm, eğer düz yolda ya da çok hafif eğimli olan yollarda viteste durması boşta durmasından daha çok yakar aslında yakmaz ama senin hızını keser bu da daha çok gaza basmana sebebiyet verir daha sonrasında. Yani demek istediğim, hafif eğimli yolda boşta gitmek daha iyidir, çünkü vitesteyken 140 km hızdan boşta 100 km hıza 40 saniyede düşecekse, viteste 15 saniye içerisinde düşer, çünkü viteste olduğu için mekanik enerji aracın hızını keser, öbür türlü boşta tekerler salacağı için kendini hızını rölantide normalde daha fazla yakmana rağmen daha uzun süre koruyacağın için yavaşladıktan sonra daha çok gaza basma zorunluluğu hissetmezsin ve daha az yakarsın..

Yokuş aşağı iken viteste,

Çok az eğimli yüksek hızlı yollarda boşta gitmen gerekir.

• Eğer araçta cut-off varsa boşta daha fazla yakar.

Cut-off yoksa boşta daha az yakar. Bizzat denenmiş, test edilmiştir.
  • boşta daha fazla yakar ama diğer türlü de araba hızlanmıyor
  • Defalarca soruldu,defalarca anlatıldı forum için de aratirsan bulursun

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Kırmızı ışığa 300 metre var mesela, bu sırada araç vitesteyse ve yol düz ise, kırmızı ışığa 50 metre kala araç durma noktasına geliyor ve mecbur boşa atman gerekiyor, kısaca cut-off boş vites için de uygulansa, daha mantıklı bir teknoloji olur.

cut off boş vites için uygulanamaz.teknik olarak mümkün değil tekerlerin motorla bağlantısını boşa atıp keserseniz yakıt dışında hiç bir şey o motorun gücünü veremez
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Kırmızı ışığa 300 metre var mesela, bu sırada araç vitesteyse ve yol düz ise, kırmızı ışığa 50 metre kala araç durma noktasına geliyor ve mecbur boşa atman gerekiyor, kısaca cut-off boş vites için de uygulansa, daha mantıklı bir teknoloji olur.

Cut off boş vitese uygulansa araç rölantide çalışırken yakıt yakmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sırp Çetnik

Olayın mantığı şu, normalde vitesteyken eğer gaz vermezsen, cutoff sayesinde yakıt 0 olur ancak bunu yokuş aşağı yollarda ya da, eğimi çok yüksek yollarda yapmanı öneririm, eğer düz yolda ya da çok hafif eğimli olan yollarda viteste durması boşta durmasından daha çok yakar aslında yakmaz ama senin hızını keser bu da daha çok gaza basmana sebebiyet verir daha sonrasında. Yani demek istediğim, hafif eğimli yolda boşta gitmek daha iyidir, çünkü vitesteyken 140 km hızdan boşta 100 km hıza 40 saniyede düşecekse, viteste 15 saniye içerisinde düşer, çünkü viteste olduğu için mekanik enerji aracın hızını keser, öbür türlü boşta tekerler salacağı için kendini hızını rölantide normalde daha fazla yakmana rağmen daha uzun süre koruyacağın için yavaşladıktan sonra daha çok gaza basma zorunluluğu hissetmezsin ve daha az yakarsın..

Yokuş aşağı iken viteste,

Çok az eğimli yüksek hızlı yollarda boşta gitmen gerekir.

Aynen bunu yazacaktım

• Focus3'te Denediğimde 1. Viteste 0 Gösterirken , Boş Viteste 0.1 Yazdığını Gördüm.
  • Mikail- kullanıcısına yanıt
    Hocam benim duyduğum bildiğim kendi arabamızda gördüğüm ve birkaç deneyen kişiden dinlediğimde dediğiniz gibi düz yolda boşa değil 5.vites e atıp gazdan ayağımızı çekersek boşdan daha az yakıyormuş. Bi ara kendi arabamızdada denemişdik boşa aldığımızda anlık tüketim devam ediyordu 5.vites de gazdan çektiğimizde anlık tüketim 0 ve 0 virgül'lü idi. Tabi bu yeni tarz araçlarda oluyormuş öyle bişilerde tutmuşdum. Ama bence ayağını gazdan çekeçeksende vitesde iken çekeceksin boşda iken ben hiç güvende hissetmiyorum arabayı ve frenlerini.
  • quote:

Yokuş yolda değil.

en garanti çözüm kontağı kapatmak o zaman kesinlikle hiç yakmaz
  • kendi arabamda anlık tüketim ekranında yaptığım deneyler sonucu açıklıyorum;

eğer vitesteyken gaza basmıyorsanız anlık tüketim; 0litre/100km

eğer araba boşta gidiyorsanız anlık tüketim; 2litre/100km

eğer viteste gaza basmıyorsanız ama vitese göre hızını çok düşükşe (örneğin 4.vites 35km/h hız) anlık tüketim; 2litre/100km

hız düşük ama vitesteyken yakmasının nedeni ise, devrin çok düşük olması nedeniyle stop etmemek için arabanın rolanti beyninin çalışmaya devam etmesi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.