Şimdi Ara

araba bayilerinin tok satıcı imajından sıkıldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • geçen sene yıl sonu araba kampanyalarını aracımı yıl sonunda sattığım için kaçırdım neyse dedim 2015in benim için 2014den bir farkı yok araba bayilerincede yoktur herhalde dedim fiyatları araştırmaya başladım ocak ilk haftası gibi gittiğim her bayi öyle relaxlar ki bayiye giriyorum arabalara bakıyorum yanıma gelen giden yok ben öyle bakıyorum sen necisin ne ayaksın diyen yok hepsi satmışlar ellerinde kalan arabalarıda sanki karaborsa gibi görüyorlar daha 15 gün önce fiyat aldığım arabalara 3 5 bin arası zam yapmışlar kafalarına göre ya bu neyin zammı ötv artmadı enflasyon verilere göre düşük euro düşüşte bu ne ayak diye sorduğumda hepsi aslan gibi saldırı moduna geçiyor yok efendim şöyle böyle bunlar neyin kafasını yaşıyor anlamadım bu arada bütçemde 70k bana göre az para değil ki malum türkiye şartlarında nasıl zor kazanılıyor bende paramı dolara çevirdim bekliyorum bu sistemin çakallığına kendi çapımda tepki veriyorum hiç bir işe yaramıyacak belki ama en azından göz göre göre kazık yemekte içimden gelmiyor







  • Adamlar sıkılmıştır ,boş boş gezip fiyat almayı huy edinen tiplerden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı durumla karşılaşsam aynı tepkiyi verirdim, tebrik ediyorum sizi. Özellikle tutulan firmaların burnu çok havada. Almamak, tepki vermek lazım ama bizim millet ne yapsalar da alır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

    Adamlar sıkılmıştır ,boş boş gezip fiyat almayı huy edinen tiplerden.

    hocam gerçek alacaktım boş boş gezmeye gitmedim beni boş ver diyelim ki boş boş gezmeye gittim adamın işi bu tabi ki her gelenle ilgilenmeli insanlar bir mağazadan kazak alamaya gittiğinde bile elemanlar sıkılmadan yardımcı oluyorlar sizin mantığınızı çözemedim
  • keskin64 K kullanıcısına yanıt
    Size söylemedim, huy edinmiş insanlar için zaten fiyatları telefonda söylüyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commandx

    Aynı durumla karşılaşsam aynı tepkiyi verirdim, tebrik ediyorum sizi. Özellikle tutulan firmaların burnu çok havada. Almamak, tepki vermek lazım ama bizim millet ne yapsalar da alır.

    artık bayiler insanımızın artık eskisi gibi olmadığını anlamaları lazım herkes herşeyi araştırıyor bir cepden herbilgi alınıyor bu forumda birçok şey öğreniyoruz yardımlaşıyoruz vs vs ama firmalar halen bir garip tutum içindeler test aracı istiyoruz yok diyor varsa senin baktığın model yok başka modeli var aynı motor nasıl diyor vs vs çoğaltıp git işte bunlar gibi binlerce örnek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

    Size söylemedim, huy edinmiş insanlar için zaten fiyatları telefonda söylüyorlar.

    hocam oda başıma geldi bir firma isim söylemeyeyim bulunduğum şehir küçük her marka yok ve daha önce kullandığım iki araçta o markanın ürünüydü telefon açtım sordum soruyorum tabi bazı şeyler adam en son ben size telde bu kadar bilgi vermem gerekmiyor dedi kabaca beninde kafa attı tabi gerekli yerlere gerekli şikayetleri yaptım ve bayi müdürü markanın genel müdürlükten yetkilileri telefonla bana dönüp özür dilediler konuşmaları dinlemişler ve ben yüzde yüz haklıymışım filan filan tavır hep aynı yani hocam bayide de teldede istisnalar vardır tabi saygım sonsuz onlara ama genel durum bu malesef




  • Ben bu adamları anlamıyorum zaten. Biz 3-5 Bin TL arası satış yapıp 300 -500 TL para kazanacağımız müşteriye kral mumelesi yapıyoruz fakat özellikle bazı firmaların showroom çalışanları ilgisizlikten ölüyorlar. Sorduğun soruya bile cevap vermeye tenezzül etmiyorlar. Almayın arkadaşım zamanında ilgilenmediler diye aynı model aynı marka arabayı 200 Km ileriden aldığımızı bilirim. Sonra da memleketimizin esnafı kazansın falan filan. İlgisiz tok satıcıya verecek param yok benim.
  • Size forumumuzun Gücünü Gösteren bir anekdotumu anlatayım. Tamamen gerçektir, herhangi bir kurgu yasa senaryo içermemektedir:

    Yıl 2008 TR de etse satışlarının belli mir adete ulaştığı yılllar. Eşimle şöyle B Sınıfı İstanbul da rahat kullanabileceğimiz bir araç arayışına girdik. Polo, Fiesta , Corsa derken en yeni kasa ve albenili olduğu için Corsa 1.2 almaya karar verdik. Nisan- Mayıs ayları Odak a gittim peşin para hazır ellerinde araç olmadığını hiç indirim yapamayacaklarını söylediler, diğer bayilerde aynı neyse sonra mar dan aradılar ve hiç indirimsiz 27300 TL ye yanılmıyorsam aldım.

    Aradan 6-7 ay geçti dünya Tepetaklak oldu. Araç satışları dip. Bana mesajlar yağıyor sonra malümunuz ÖTV indirimi geldi.

    Haliyle bizim arkadaşlarda B Sınıfı araç almaya karAr verdiler ve gittik yine Odak a . Araç alacağız indirim gelmiş dedik kem kim ettiler. Sonra biz forumdonanımhaber de nerdeyse bütün Araçlara gelmesi gereken indirim miktarlarını tespit ettiğimizi dile getirdik. Sonra ne mi oldu😄 1.4 Corsa düz vitesin fiyatını bir anda 25900 e düştüler tam olarak ÖTV yi yansıttılar.

    Düşünün 1.2 Sine ben 1 sene önce 27300 falan vermiştim. 2009 da hem araç fiyatları artmamıştı hemde DONANIMHABERFORUM un gücüyle aracı olması gerektiği fiyattan bize teklif etmişlerdi. Ha arkadaş almadı o ayrı .

    Yani demem o ki Forumun ve Sosyal medyanın gücü inanılmaz. Farkındalık karşısında hiçbirşey yapamıyorlar. Bu frumdada Kasım ve Aralık aylarında iyi manipülasyonda bulundular ÖTV artışı hakkında .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • satışları iyi hepsinin, onlar tok olmasın da biz mi olalım
  • Bilmiş bilmiş saçma sapan yorumlar yapan her galeri görevlisine bilmediği soruları sorup saçma cevaplarını yüzüne vurur sonra da o utançla saçmalamasını izlerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şirketlerin arça kiralama işi böyle gittiği sürece,faizler düşük kaldığı ve bankaların para satma yarışı içinde olduğu sürece ev ve araba fiyatları ucuzlamaz...
  • keskin64 K kullanıcısına yanıt
    aynı şey benim de başıma geldi şu an en popüler olan alman firmasına gittim ( herkes iyi kötü tahmin etmiştir) yüzüme bakmıyor lar aralığın son haftasıydi 2014 eski kasa lar ekimde bitti dedi. yenileri en erken mayısta gelecek geldiği fiyat üzerinden alırsınız dediler indirim hiç yok. işine gelirse al yoksa alma adamlar zaten Mayıs a gün veriyor umrunda mı sen almissin almamışsin. ne de olsa onları bu havaya biz soktuk.ben almasam da alacak adam çok. böyle olunca ikinci elleri de sıfır fiyatına veriyor galerici ler. ikinci eli değerli olduğu için herkes yine yöneliyor. kısır döngü adamlar kapıdan da kovsa sırf ikinci el de zarar ettirmiyor diye zorla alacaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı durum bizimde başımıza geldi. Şirket müdürümüze araç almaya karar verdik. Opel insignia ve Vw passat arasında seçim yapalım dedik. Opele gittik müşteri temsilcisi arkadaş gayet ilgiliydi. Konuştuk ettik fiyat aldık. Vw bayisine gittik bir bayan müşteri temsilcisi ilk etapta hoşgeldiniz bile demedi. Passat için geldik dedik. Kafadan 3 ay'dan aşağı araba yok. Sizin için uygunsa araç orada bakın dedi. Kendimiz baktık arabaya fiyat bile sormadan çıktık. Sonuç olarak İnsignia aldık. VW bayilerinin devlet dairesi doktorlarından hiçbir farkı yok artık.
  • Mehmet-UA kullanıcısına yanıt
    sebebi belli aslında opel insignia 1 yıl sonra 15-20 bin tl düşük fiyatla zor alıcı bulurken passat bayi fiyatı 107 binken 110 bin liraya ikinci eli satılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz bir temsilciyi çağırmadıktan sonra kimse yanınıza gelip bakmaz ki, zaten öyle her gelene baksalar kimseyle doğru düzgün ilgilenemezler. Çogu insan sırf arabalara bakmak için gidiyor, ayrıca ben bir şeye bakıp incelerken araba olsun giyim olsun satış temsilcisinin gelip ne aramıştınız neye bakmıştınız vs deyip ilgilenmesinden hoşlanmıyorum ve rahat olamıyorum bu yüzden çoğu yerde böyledir siz yardım istemedikten sonra kimse rahatsız etmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen ben de Ford bayine gittim, etrafta dolaşan bir kaç kişi var, millet bana şöyle bir bakıyor ama kimse gelip ilgilenmiyor. Allah Allah dedim, 5 dk falan yeni focus inceledim, Kalktım yine bana bakıyorlar ama kimse buyrun falan demiyor.

    Meğer fermuar açık kalmış,ona bakıyorlarmış, kapattım ve Zaten boş boş geziyordum, çıktım gittim.

    Bu da böyle değişik bi olay işte...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: allstar34

    Siz bir temsilciyi çağırmadıktan sonra kimse yanınıza gelip bakmaz ki, zaten öyle her gelene baksalar kimseyle doğru düzgün ilgilenemezler. Çogu insan sırf arabalara bakmak için gidiyor, ayrıca ben bir şeye bakıp incelerken araba olsun giyim olsun satış temsilcisinin gelip ne aramıştınız neye bakmıştınız vs deyip ilgilenmesinden hoşlanmıyorum ve rahat olamıyorum bu yüzden çoğu yerde böyledir siz yardım istemedikten sonra kimse rahatsız etmez.

    Aynen bende öyleyim, neden hergelene koşsunlarki siz gider sorarsınız zaten, rahatça inceleyin daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında hala böyle satış temsılcılerının kaldığını görmek Şaşırtıcı.müşteri memnunıyet testlerı var çünkü.hem telde hemde bırebır sizle çok ilgılenmek zorundalar.aksi durumda başlarına çok işler Açılıyor. Helehelede siz geri dönüp memnun kalmadığınızı söylersenız hiç kurtuluşları yok.sız rahat gezersiniz dıye yanınıza gelmıyor olabilirler dıye düşünüyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.