Şimdi Ara

'Araba almayın boykot edelim' görüşü hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar her zaman söylenen bir sozdur bu.
    Özellikle son otv zammından sonra.

Tamam sen ben almayalım ama; hiç lüks arabaların kullanıcılarına dikkat ettiniz mi?
    Çoğu genç insanlar. Geçen yolda, sağ tarafa biri park etmiş. Akşam trafiği zaten gıdım gıdım ilerliyor. Bir seridi kapatmış bir tane porsche.
    Sonra bir delikanlı geldi sallana sallana. Bindi gitti.
    Üniversitelerdeki arabalar malum. 20 yaşındaki çocuklarda süper arabalar.
    Şimdi kim nasıl kazanıyor, o ayrı konu.25 yaşında biri,belki is hayatına erken atılmıştır para biriktirip porsche almıştır. Bilemem.

Ama şu kesin ki: böyle bir kitleyle "Araba almayalım boykot edelim" teorisi ölü doğmuştur.

Adamda para çok, çocuğu üniversiteye başlamış. "Baba bana scirocco alalım " dediğinde "evladım otv zammı geldi 30 bin fiyat arttı " ama çocuğum hız sabitlemeye bile ek para istiyorlar boykot edelim denilebilir mi?

80 milyon nüfus içinde küçük çok küçük bir azınlık kabul. Ama otomotiv sektörü için gayet yeterli bir kitle. Ayrıca ülkedeki milyarder sayısı hızla artıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BojanBogdanovic -- 25 Kasım 2016; 21:21:29 >

• Şu zamanda boykot etmeyen bizlere değil %60, %600 ötv az.
  • Bu ülkede bazı kitleler kendini çok küçümsüyor .

Boykotları sadece Otomotiv olarak düşünmeyin . Ayrıca filo filo satar siz almasanız da olur diyenlere de bakmayın. Biz almasak öyle şeyler olur ki o yüzüünüze bakmayan satış elemanları kapı kapı dolaşır abim güzel abim karşıya geçicem de 1 lira var mı diye dilenir .

O 25 yaşında porsche alan çocuğun babasının şirketini boykot edin bakalım o çocuk ne yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 25 Kasım 2016; 21:15:10 >
  • bence hic boykoto gerek yok. ocak subat gibi ankaraya donuyorum. gelin her hafta bir avmdeki otomobilleri kundaklayip insanlarin canini yakalim. belki o zaman uyanirlar.
  • Boykot elbet iyi olur ama çuvalla para kazanan S-Class, Porsche sahibi fabrikatöre ve onun oğluna 26.000 TL'lik ek zam koymaz. Alacak olan yine alır. Bunlar böyle.

Ama B-C segmenti ve orta direk grubundan D segmenti araç almayı düşünenler için kesinlikle gerekir diye düşünüyorum.

4S taktiğinin suyunu çıkardı hükümet.
  • Mümkünse vergiler ,%300 olsun ,hatta araba kullanmayı bırakıp bir an önce at,eşşek ve deve 3'lemesine dönmek lazım.siz kimsinizki arabaya binecek bir toplumsunuz,şu 70 yıllık ömürde neyi hak ettinizde lüks araca bineceksiniz :D
  • Bunun çözümü araba almayarak boykot etmek değil iş sandıkta bitiyor.
  • Ben tek bir birey olarak protestomu yapıyorum. Yılsonu indirimiyle bir araba alırız diye aylardır araç araştırıyordum. Ancak bu gelen ötv kazığından sonra mevcut aracımın bakımını yaptırıp bir iki ufak değişiklikle kullanmaya devam edeceğim.

Belki tek başıma benim araba almamam bir şey değiştirmez ancak başım dik olur en azından. boynuna halka geçirilmiş köle gibi olmam en azından
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

bence hic boykoto gerek yok. ocak subat gibi ankaraya donuyorum. gelin her hafta bir avmdeki otomobilleri kundaklayip insanlarin canini yakalim. belki o zaman uyanirlar.

ordakı masumların ne sucu var sımdı?
    ortaya bır laf soluyorsunuz bı dusununde soleyın barı
    mıllet dısınden tırnagından arttırıp alıyor cogunluk bu sekılde alanların.
  • AsosyalBilgisayar kullanıcısına yanıt
    kurunun yaninda yas da yanar.

bizim ne sucumuz vardi? aptallarin hatasini cekiyoruz
  • Bu millet çıkarları için boykot yapacak kadar bilinçli ve organize olabilse zaten bu hallere düşmezdi.
  • Yapılacak en iyi boykot şuanda bütün nakitinizi dolar yapmak yapınki dolar artsın artsınki öyle bi krize girelimki acısı 10 yıl çıkmasın
  • Konuyu açan arkadaşa tavsiyem;

Karınca-Hz.İbrahim Hikayesini okumasıdır

İnanç sistemi dışında değerlendirerek, sadece olayın mantığı açısından...
  • Bizim milletin boykot kültürü yola Coca Cola dökmekten ibarettir. Hiç heveslenmeyin öyle büyük çaplı bir şey olacağına. Şu anda sorgusuz sualsiz her şeye biat eden çok büyük bir kitle var, bu sürüyü harekete geçirecek tek şey arpasının kesilmesi, ÖTV falan fişman bunları etkilemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Schuey -- 26 Kasım 2016; 18:34:21 >
  • Araç için boykot yapılacak olsa o boykot edenleri vatan haini ilan ederler. Bence hiç şansımızı denemeyelim öyle bir şeyde. Bir şekilde başbakanlığa veya cumhurbaşkanlığına yazı yazalım, 5 sene araç almasın kimse diye konuşma yapsın yetkililer. O zaman alımı azaltabiliriz belki.
  • Sıfır araç satışları neden durmasın bu yüksek ötv vergiyi neden kabullenmeye çalışıyorsun anlamış değilim.Ötv %45 olduğunda da bu durumu kabullendin ve her kabul edip bayiye koştuğunda diğer zammı tetikledin.Milletin genel çoğunluğu almazsa sen gör bak bakalım ötv geri adımı nasıl gelecek hatta ondan sonra biraz daha aynı tepki ikinci dalga indirim biraz da her geleni kabullenmeyin.Millet alacak zamlı zumluda olsa bu düşünce şeklinden vazgeçin.Zengin kesim araba alsın her halükarda onlara zam dokunmaz ama onların verdiği vergi kurtarsaydı böyle bir düzenlemeye gerek kalmazdı.Bir sene sıfır araba almayınca para cebine mi batıyor bekle seneye daha güzel yeni kasalar geliyor misal sıfır corolla aldın bu sene bir yıl geçmeden yepyeni nesil corolla geldiğinde pişman olacaksın.
  • Şu lüks almış bu konforlu almış diye sendemi gireceksin aynı riske berabermi kazandınız berabermi ödeyeceksiniz herkes ayağını yorganına göre uzatmalı. O alan satan kredili araçlar sadece kullanım amacına en uygun ikinci eli değerlendirme fırsatı
  • Birileri ülkenin dh forumundan ibaret olduğunu sanıyor.. Böyle konular gördükçe gülüyorun

Türkiye dünyanın en çok kayıt dışı geliri olan ülkesidir bu bir

İkincisi sizin tahmin bile edemeyeceğiniz kadar çok yastık altı parası olan var bu da iki..

Bu yüzden yok ötv ye yuzde 5-10 zam geldi gelin boykot edelim yehaaa diye konu açacağınıza orta da ne ötv zammı ne de kur farkı varken araçlara her ay yuzde 1-2 zam yapan bmw mercedes doğuşu boykot edin.

Dolar euro düşerken bile zam yapan doğuşa kimse sövmeden birde 3 ay sıraya giren bir ülke burası unutmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: leidenfrost

Konuyu açan arkadaşa tavsiyem;

Karınca-Hz.İbrahim Hikayesini okumasıdır

İnanç sistemi dışında değerlendirerek, sadece olayın mantığı açısından...

O hikayeyi biliyorum..ben zaten araba almamazlik yapmayın demedim kimseye.herkesin kendi görüşü.
    Böyle bir kitle var dedim.

Kaldı ki adam para biriktirmis güzel bir araba alayım, sıfır arabam olsun bir dünya gözüyle demiş. Güzel derken lüks ya da pahalı birşey değil. Bir seat ibiza mesela. bırakın alsin ne olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

Birileri ülkenin dh forumundan ibaret olduğunu sanıyor.. Böyle konular gördükçe gülüyorun

Türkiye dünyanın en çok kayıt dışı geliri olan ülkesidir bu bir

İkincisi sizin tahmin bile edemeyeceğiniz kadar çok yastık altı parası olan var bu da iki..

Bu yüzden yok ötv ye yuzde 5-10 zam geldi gelin boykot edelim yehaaa diye konu açacağınıza orta da ne ötv zammı ne de kur farkı varken araçlara her ay yuzde 1-2 zam yapan bmw mercedes doğuşu boykot edin.

Dolar euro düşerken bile zam yapan doğuşa kimse sövmeden birde 3 ay sıraya giren bir ülke burası unutmayın

Hocam sadece başlığa bakıp içeriği okumamissiniz galiba.

Ben zaten "haydi boykot edelim" diye konu açmadım ki
    Sağlam bir alıcı kitlesi var bu ulkede, az ama öz. Bunu söyledim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.