Şimdi Ara

araba alırken babanıza bile güvenmeyin !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bir süredir şehiriçi kısa mesafelerde kullanım için benzinli,turbosuz ve nispeten ufak bir araba bakınıyordum , evimle işyerim yakın, mondeoyu sadece şehirdışı için kullanmayı planlıyorum,,

neyse malum sitede bakınırken şu ilan gözüme takıldı, araç gayet temiz ve bakımlı göründü gözüme, google da satıcıyı araştırdım ve gayet saygın bir meslek sahibi bayan olduğunu gördüm ve söylediklerinin dışında bişey çıkabileceği aklımın ucundan bile geçmedi...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ilk-sahibinden-satilik-ford-fiesta-170238103/detay/

5664 e mesaj attım 1500 tl hasar kaydı var ki bu gayet normal sineye çekilir bir miktar, kilometresi de yaşına göre gayet güzel

satıcıyı aradım, selam sabahtan sonra '' aracınızla ilgileniyorum,sormak istediğim birkaç soru var'' dedim ,, '' araçta hiç tüp takıldı mı? '' dedim '' hayır,kesinlikle takılmadı'' dedi ,,, '' araçta boya varmı,varsa kaç parça boyalı, değişen parça varmı? '' dedim , '' sadece sağ ön çamurluk ve ön tampon değişti'' dedi ,,, zaten 1500 tl hasar kaydı gözüküyordu, değişenleri normal karşıladım

dün öğlen işyerimden izin aldım,motor ustamın elinde iş vardı işini bıraktırdım onuda alıp izmire arabayı almaya gittim ( izmir bulunduğum yere 180 km)

arabayı ilk gördüğümde arka tamponun sol yanında tırnaklarının kırıldığını ve çamurlukla arasında 2-3 cm açıklık olduğunu,sol arka çamurluk alt tarafının hasarlı olduğunu tamir ve boya istediğini gördüm,, iç kısma baktığımda döşemelerin çok kirli olduğunu, koltuk tabanlarında hare hare harita gibi lekelenmeler olduğunu (ilandaki fotoğrafta nedense temiz görünüyor,gerçek görünümün fotoğrafla alakası yok) motor kısmının ise toz toprak içinde olduğunu eklemek istiyorum, hatta toz toprak ve kirden motor kaputu kapanırken yerine oturamadı ustamın gayretleriyle güç bela oturtabildik

haa bunlar var diye ben arabadan vazmı geçtim tabiki hayır ,,,, 200-250 liraya pasta cila yaptırırsın,50 liraya detaylı motor temizliği, 600-700 liraya döşemecide kılıf diktirirsin , sağ arka çamurluk ve arka tamponuda 300 liraya halledersin, yaklaşık 1000-1500 lira masrafla cillop gibi olurdu , ekstradan 15 inç titanyum jant ve uygun lastik ve multimedya taktırırsın yaklaşık 2000-2500 lirada öyle gider yani arabaya 3500 lira civarı harcadınmı çok güzel bir hale gelirdi,, motor durumu ve kilometresi harika olduğu için buna değerdi, hatta ekspertiz yapılırken ben yan taraftaki elektronikçide multimedya pazarlığını yaptım,fiyat konusunda bile anlaştık ))

gel gör ki ekspertiz sonucunda kaput,sağ ön çamurluk,sağ ön kapı, sağ arka kapı,ve bagaj kapağında boya çıktı,,, bana sadece sağ ön çamurluk demişlerdi,bende bu saygın mesleği olan insanın sözüne güvenip gelmiştim ,,,,, ilanda sol arka tarafın fotoğrafı varmı? ilanda arka tamponun sol yanının fotoğrafı varmı? niye insanlara doğruyu söylemiyorsunuz ,,, ben işimden gücümden kaldım,ustama işini gücünü bıraktırdım, 150 tl git gel mazot yaktım,çektiğimiz eziyet,zaman kaybı bir yana birde ekspertiz parasını bile ödemediler, halbuki bu işlerin raconu,eğer satıcının dediğinden farklı bişey çıkarsa ekspertizi satıcı öder,, neyse ben bu insanlara hakkımı helal etmiyorum,bunun bedelini ahirette ödeyecekler...

yani arkadaşlar araba alırken çok dikkatli olun,ekspertiz yaptırmadan sakın almayın,,yok şu mesleğe sahipmiş,yok bayanmış,yok şuymuş yok buymuş sakın kulak asmayın

haa dün ekspertiz raporunu gördüler,beklerdimki ilanı güncellesinler, arabada 5 parça boya var,sol arka çamurluk ve arka tampon hasarlı diye ama nerdeee

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dionysos_07 -- 3 Temmuz 2014; 7:27:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hiroshi_nakamura

arkadaşlar bir süredir şehiriçi kısa mesafelerde kullanım için benzinli,turbosuz ve nispeten ufak bir araba bakınıyordum , evimle işyerim yakın, mondeoyu sadece şehirdışı için kullanmayı planlıyorum,,

neyse malum sitede bakınırken şu ilan gözüme takıldı, araç gayet temiz ve bakımlı göründü gözüme, google da satıcıyı araştırdım ve gayet saygın bir meslek sahibi bayan olduğunu gördüm ve söylediklerinin dışında bişey çıkabileceği aklımın ucundan bile geçmedi...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ilk-sahibinden-satilik-ford-fiesta-170238103/detay/

5664 e mesaj attım 1500 tl hasar kaydı var ki bu gayet normal sineye çekilir bir miktar, kilometresi de yaşına göre gayet güzel

satıcıyı aradım, selam sabahtan sonra '' aracınızla ilgileniyorum,sormak istediğim birkaç soru var'' dedim ,, '' araçta hiç tüp takıldı mı? '' dedim '' hayır,kesinlikle takılmadı'' dedi ,,, '' araçta boya varmı,varsa kaç parça boyalı, değişen parça varmı? '' dedim , '' sadece sağ ön çamurluk ve ön tampon değişti'' dedi ,,, zaten 1500 tl hasar kaydı gözüküyordu, değişenleri normal karşıladım

dün öğlen işyerimden izin aldım,motor ustamın elinde iş vardı işini bıraktırdım onuda alıp izmire arabayı almaya gittim ( izmir bulunduğum yere 180 km)

arabayı ilk gördüğümde arka tamponun sol yanında tırnaklarının kırıldığını ve çamurlukla arasında 2-3 cm açıklık olduğunu,sol arka çamurluk alt tarafının hasarlı olduğunu tamir ve boya istediğini gördüm,, iç kısma baktığımda döşemelerin açık renkte ve çok kirli olduğunu, koltuk tabanlarında hare hare harita gibi lekelenmeler olduğunu motor kısmının ise toz toprak içinde olduğunu eklemek istiyorum, hatta toz toprak ve kirden motor kaputu kapanırken yerine oturamadı ustamın gayretleriyle güç bela oturtabildik

haa bunlar var diye ben arabadan vazmı geçtim tabiki hayır ,,,, 200-250 liraya pasta cila yaptırırsın,50 liraya detaylı motor temizliği, 600-700 liraya döşemecide kılıf diktirirsin , sağ arka çamurluk ve arka tamponuda 300 liraya halledersin, yaklaşık 1000-1500 lira masrafla cillop gibi olurdu , ekstradan 15 inç titanyum jant ve uygun lastik ve multimedya taktırırsın yaklaşık 2000-2500 lirada öyle gider yani arabaya 3500 lira civarı harcadınmı çok güzel bir hale gelirdi,, motor durumu ve kilometresi harika olduğu için buna değerdi...

gel gör ki ekspertiz sonucunda kaput,sağ ön çamurluk,sağ ön kapı, sağ arka kapı,ve bagaj kapağında boya çıktı,,, bana sadece sağ ön çamurluk demişlerdi,bende bu saygın mesleği olan insanın sözüne güvenip gelmiştim ,,,,, ilanda sol arka tarafın fotoğrafı varmı? ilanda arka tamponun resmi varmı? niye insanlara doğruyu söylemiyorsunuz ,,, ben işimden gücümden gücümden kaldım,ustama işini gücünü bıraktırdım, 150 tl git gel mazot yaktım,çektiğimiz eziyet bir yana birde ekspertiz parasını bile ödemediler, halbuki bu işlerin raconu,eğer satıcının dediğinden farklı bişey çıkarsa ekspertizi satıcı öder,, neyse ben bu insanlara hakkımı helal etmiyorum,bunun bedelini ahirette ödeyecekler...

yani arkadaşlar araba alırken çok dikkatli olun,ekspertiz yaptırmadan sakın almayın,,yok şu mesleğe sahipmiş,yok bayanmış,yok şuymuş yok buymuş sakın kulak asmayın

birde ilanda 3 kelime yazmışlar, hasarsız,masrafsız,bakımlı diye ,,,, haa dün ekspertiz raporunu gördüler,beklerdimki ilanı güncellesinler, arabada 5 parça boya var,sol arka çamurluk ve arka tampon hasarlı diye ama nerdeee

Bunlar olur normaldir. Toplumda dürüst insanlar kadar yalancı ve sahtekar insanlarda var.

Expere gidiş sebebiniz zaten satıcıya güvenmediğiniz içindir. Sizde Expere gidip olanı biteni görmüşünüz. Ya arabayı aldıktan sonra bunları öğrenseydiniz ? Daha acı olmazmıydı?

• Zamanında karşımdaki insanın çalıştığı saygın işe, sözüne güvenip araç aldım. KOL gibi girdi, kolay kolay çıkmaz. Hakettim mi evet ettim. Çok pahalı bir tecrübe olmuştu .
    Yıllardır beraber çalıştığım arkadaşım benden araç alırken arabanın herşeyini söylememe rağmen abi yinede ustaya gösterelim deyince içimden kizmistim. Haklı imiş çocuk. Babandan da alsan göster

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nejdet Ay -- 3 Temmuz 2014; 6:40:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sinirden uyku tutmafi galiba sizde kendinizi tutamayip bu saatw yazma ihtiyaci duydunuz herhalde.

Insanlari anlamak guc... tut ki safin birine boy iteledin adamin basini yaktin o parayi rahatca yiyebilcenmi? 2bin 3bin eksik al ama arkandan kotu konusturtma kardesim ne gerek var boyle seylere....

• Gökhan And Jetta kullanıcısına yanıt
    valla açıkçası ekspere bu insanlara güvenmediğim için gitmedim , prensip meselesi olduğu için gittim ,, yani böyle bir sonuç beklemiyordum,tam bir sükut-u hayal
  • quote:

Orijinalden alıntı: dionysos_07

valla açıkçası ekspere bu insanlara güvenmediğim için gitmedim , prensip meselesi olduğu için gittim ,, yani böyle bir sonuç beklemiyordum,tam bir sükut-u hayal
    Geçmiş olsun, kıyısından beladan kurtulmuşunuz.
    Bu expertiz raconunu ilk sizden duydum. Konya bildiğim kadarı ile; satıcı, alıcı ile birlikte ustayamı gider experemi gider veya aracı uçurumdan aşağımı atar tüm bunların masrafı alıcıya aittir.
  • Memleket sahtekâr dolu. Bayan erkek mevki makam tanımadan..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustiki212

Bu expertiz raconunu ilk sizden duydum. Konya bildiğim kadarı ile; satıcı, alıcı ile birlikte ustayamı gider experemi gider veya aracı uçurumdan aşağımı atar tüm bunların masrafı alıcıya aittir.

kardeş arabayı almadan sen satıcıya sorarsın, satıcı sana bunları sana dürüstçe söylemek zorunda ,en azından izmirde bu işler böyle yürüyor,,,, mesela satıcı bilmiyor boya durumunu,ben o aracı inceleneye bile gitmem
  • quote:

Orijinalden alıntı: dionysos_07

quote:

kardeş arabayı almadan sen satıcıya sorarsın, satıcı sana bunları sana dürüstçe söylemek zorunda ,en azından izmirde bu işler böyle yürüyor,,,, mesela satıcı bilmiyor boya durumunu,ben o aracı inceleneye bile gitmem

Alıntıları Göster
    Konyada kalpazan çok olduğu için, sanırım burada böyle... Sırf size değil diğer forumdaşlarada söyleyeyim, konyaya gelmeden önce eksper parasını konuşun burada zor verirler..

• quote:

Konyada kalpazan çok olduğu için, sanırım burada böyle... Sırf size değil diğer forumdaşlarada söyleyeyim, konyaya gelmeden önce eksper parasını konuşun burada zor verirler..

izmirdeki kalpazanlar konyadakileri çırak çıkartır
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiroshi_nakamura

quote:

izmirdeki kalpazanlar konyadakileri çırak çıkartır

Siz Konya'dakileri biliyormusunuz. Konya'dakilerin eline kimse su dökemez.

• Geçmiş olsun. Malesef İnsanlarımiz artik yalan söylemeyi, üçkağıtçiliğı normal bir iş zannediyor. Ve hiç utanma diye bir şey kalmamış.
    Benzer bir olay benimde başıma geldi yakın zamanda. Fiyatında anlaştığım, kendi aracımla şehir dışına gittigim araç orjinal dendiği halde kapısı değişmiş ve kazali çıktı. Aracı alsaydim en az 5-6 bin zarar edecektim. Almadim 300 tl'ye kurtuldum. Yorulduğumla kaldım sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

Geçmiş olsun. Malesef İnsanlarımiz artik yalan söylemeyi, üçkağıtçiliğı normal bir iş zannediyor. Ve hiç utanma diye bir şey kalmamış.
    Benzer bir olay benimde başıma geldi yakın zamanda. Fiyatında anlaştığım, kendi aracımla şehir dışına gittigim araç orjinal dendiği halde kapısı değişmiş ve kazali çıktı. Aracı alsaydim en az 5-6 bin zarar edecektim. Almadim 300 tl'ye kurtuldum. Yorulduğumla kaldım sadece.

evet,aslında bu tür deneyimlerimizi paylaşırsak insanların ibret alması için çok yararlı olacaktır, ben bu olayı paylaşmak istedim, insanlara güvenmeme konusunda bir kişi bile bu olaydan ders alsa bana yeter
  • Sanırım Balıkesir'den geldiniz. Geçmiş olsun..

Satıcı kişiyi merak ettim. Ben de Gaziemir'deyim..

• quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

Sanırım Balıkesir'den geldiniz. Geçmiş olsun..

İlandaki isim soyisimi google'da aratınca çıkıyor.

http://www.ihsm.gov.tr/kurumayrintilari.aspx?kurumkodu=4889
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

Sanırım Balıkesir'den geldiniz. Geçmiş olsun..

Bu yüzden 3 sene önce temiz 3-4 yaşında birşey alayım diye başladım. Karşılaştıklarımdan sonra gına geldi, biraz daha borçlanıp sıfır aldım.
    Bu arada, bayanların temiz araba kavramı çok farklı.
    Onlar için kazası, boyası değişeni olabilir ama şu an çarpık bir yeri yok yaptırdım temiz işte.

"Motor üst plastik kapağı yok yerinde". Hııı servis filan mı unuttu acaba. Neyse nolcak kaputun altı zaten motoru iyi (cayır cayır kayış ve gergi bilyası sesleri).

"Araç kazasız denmişti, şurda ele gelen pütürler var". Orası mı, hmm acaba kamyon kapıya çarptığında kapıyla beraber orayı da mı boyadı servis bilemedim ki. (Hönkkk!!!)

Temiz denilen arabanın içine galoş ve plastik eldivenle anca binilir. Motor kaputunu açarsınız, aman Allahım! Toz toprak. Örümcek ağları ve güvercin yuvası eksik

Ayrıca şu ana kadar arabasının içi temiz olan bir bayana... (hee yazarken geldi aklıma evet bir tane denk geldim. İşyerindeki müdürlerden biri).

• quote:

Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53

Bu yüzden 3 sene önce temiz 3-4 yaşında birşey alayım diye başladım. Karşılaştıklarımdan sonra gına geldi, biraz daha borçlanıp sıfır aldım.
    Onlar için kazası, boyası değişeni olabilir ama şu an çarpık bir yeri yok yaptırdım temiz işte.

"Motor üst plastik kapağı yok yerinde". Hııı servis filan mı unuttu acaba. Neyse nolcak kaputun altı zaten motoru iyi (cayır cayır kayış ve gergi bilyası sesleri).

"Araç kazasız denmişti, şurda ele gelen pütürler var". Orası mı, hmm acaba kamyon kapıya çarptığında kapıyla beraber orayı da mı boyadı servis bilemedim ki. (Hönkkk!!!)

Temiz denilen arabanın içine galoş ve plastik eldivenle anca binilir. Motor kaputunu açarsınız, aman Allahım! Toz toprak. Örümcek ağları ve güvercin yuvası eksik

Ayrıca şu ana kadar arabasının içi temiz olan bir bayana... (hee yazarken geldi aklıma evet bir tane denk geldim. İşyerindeki müdürlerden biri).

Alıntıları Göster
    Özellikle motor bölümünü hiç açmıyorlar silecek suyu olmadan nasıl kullanıyorlar araçlarını anlamıyorum benim aracımda en az 1 lt silecek suyu bulunacak kardeşim nerde lazım olur belli olmaz

• quote:

gerçekten temiz kavramı konusunda bende bahsettiğiniz bayan gibi düşünüyorum.
    mototr kaputunun içi ykatsanızda ilk seyehatte gene toz toprak olacak.
    motor kaputunn içinde yaşamıyoruzki,
    orasının temiz olması yada olmaması neyi değiştirir?
    bu durum, seyehat ettiğin yoluda temiz tutmaya çalışmaya benziyor.
    yol bu illaki yoz olacak.
    hasarlar ehil elde ve usulüne uygun tamir edildikten sonra sorun ne olabilir ki?
    yeterki doğrular söylensin.

• quote:

Orijinalden alıntı: derememo

quote:

gerçekten temiz kavramı konusunda bende bahsettiğiniz bayan gibi düşünüyorum.
    mototr kaputunun içi ykatsanızda ilk seyehatte gene toz toprak olacak.
    motor kaputunn içinde yaşamıyoruzki,
    orasının temiz olması yada olmaması neyi değiştirir?
    bu durum, seyehat ettiğin yoluda temiz tutmaya çalışmaya benziyor.
    yol bu illaki yoz olacak.
    hasarlar ehil elde ve usulüne uygun tamir edildikten sonra sorun ne olabilir ki?
    yeterki doğrular söylensin.

Alıntıları Göster
    Bu millet böyle 5 para etmez arabalara bakmaya giderse bu piyasa daha çoook uçar. Allahtan arabam var ne satmayı düşünüyorum nede yeni araba almayı.

Allaha büyük konuşmayayım ama benzinli arabaya 5 kuruş para vermem.

• saticiya aracı expertize götürürüm dediginizden farklı birşey çıkarsa expertiz parasını odemem kabul ediyor musunuz diye telefonda sorun ozaman herşey ortaya cikar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.