Şimdi Ara

Ara Geçiş Formu Sorusu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
358
Cevap
0
Favori
8.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Carmanja

Bazı canlıların taksonomisinde evrimcilerin başının ağrıdığı doğrudur. Ama bakın ben çok temel olan bir geçişten bahsediyorum. Yani azıcık evrim masalı bilgisi olan biri bile bu geçişin sudan karaya oradan da havaya ve/veya memelilere doğru olduğunu bilir. Gelmek istediğim nokta da aslında size göre evrim teorisinin bana göre evrim masalının daha iyi anlaşılmasıdır. @Carl'ın da verdiği örnekte bana göre mozaik canlı ona göre ara geçiş formu olan Tiktaalik roseae'nin de bu temel ağaçta hangi ayrım noktasına geldiğini soruyorum. İnşaAllah cevap gelir.

Evrim teorisi/masalından daha bilimsel veya gerçekçi başka bir masal var mıdır? Yani bunu reddediyorsak alternatifimiz nedir? Ona göre devam edelim. Bu kısım gargaraya getirilmesin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

Tiktaalik in akciğeri varmıydı. Biraz sonra bunu söyleyecek ve sudan karaya geçiş formu oldugunu söyleyecek.

Lütfen konuyu dağıtmayalım. Konumuz ara geçiş formu mu yoksa değil mi değil. Çünkü biz daha temel noktalarda farklı algılamalarımız var. Onları netleştirmeden bu yargılamaya giremeyiz.

Arkadaş böyle iddia edecek ve konuyu dağıtacak. Göreceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lehrer35

quote:

Bazı canlıların taksonomisinde evrimcilerin başının ağrıdığı doğrudur. Ama bakın ben çok temel olan bir geçişten bahsediyorum. Yani azıcık evrim masalı bilgisi olan biri bile bu geçişin sudan karaya oradan da havaya ve/veya memelilere doğru olduğunu bilir. Gelmek istediğim nokta da aslında size göre evrim teorisinin bana göre evrim masalının daha iyi anlaşılmasıdır. @Carl'ın da verdiği örnekte bana göre mozaik canlı ona göre ara geçiş formu olan Tiktaalik roseae'nin de bu temel ağaçta hangi ayrım noktasına geldiğini soruyorum. İnşaAllah cevap gelir.

Evrim teorisi/masalından daha bilimsel veya gerçekçi başka bir masal var mıdır? Yani bunu reddediyorsak alternatifimiz nedir? Ona göre devam edelim. Bu kısım gargaraya getirilmesin.

Yapmayın Lehrer. Şuan bana göre masal sizde göre teorinin nasılını konuşuyoruz. Böyle dememeniz için başta bana göre masal olduğunu belirttim zaten. Konuyu dağıtmayın.

• quote:

quote:

quote:

Tiktaalik in akciğeri varmıydı. Biraz sonra bunu söyleyecek ve sudan karaya geçiş formu oldugunu söyleyecek.

Lütfen konuyu dağıtmayalım. Konumuz ara geçiş formu mu yoksa değil mi değil. Çünkü biz daha temel noktalarda farklı algılamalarımız var. Onları netleştirmeden bu yargılamaya giremeyiz.

Arkadaş böyle iddia edecek ve konuyu dağıtacak. Göreceksiniz.

Bu konuda ara geçiş mi değil mi yi sorgulamayacağıma dair sizleri nasıl ikna edeceğim bilemiyorum.

• quote:

Yapmayın Lehrer. Şuan bana göre masal sizde göre teorinin nasılını konuşuyoruz. Böyle dememeniz için başta bana göre masal olduğunu belirttim zaten. Konuyu dağıtmayın.

Dağıtmaya çalışan sizsiniz. Herhangi bir iddia, sebepsiz olarak reddedilemez. Reddedenin daha sağlam alternatif teorileri olması gerekir. Sizinkini görelim ciddiyse bundan vazgeçer, sizin evrim teorinizi değerlendiririz. Buyrun bu masalın alternatifi masalınızı ortaya koyun.
  • şema aşağı yukarı böyle
     Ara Geçiş Formu Sorusu
    tabiki bunda son türleri görüyoruz çizgiler ara türleri gösteriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: lehrer35

quote:

Dağıtmaya çalışan sizsiniz. Herhangi bir iddia, sebepsiz olarak reddedilemez. Reddedenin daha sağlam alternatif teorileri olması gerekir. Sizinkini görelim ciddiyse bundan vazgeçer, sizin evrim teorinizi değerlendiririz. Buyrun bu masalın alternatifi masalınızı ortaya koyun.

Yani konuyla alakasız onca mesaj atıp, en son mesajında da konuyu siz dağıtıyorsunuz diyorsunuz ya inanılır gibi değil. Konumuz ara geçiş formu ile ile ilgili bir soru benim evrim masalı görüşüm değil. Bu konuda sizi evrimden vaz geçirecek birşey söylemeyeceğim inşaAllah. Meraklanmayınız. Dediğim gibi ara geçiş formunun temsil ettiği pozisyonu konuşuyoruz. Tekrar ediyorum konuyu dağıtmayın. Başka bir konu açın "evrim (sözde) teorisine alternatif" diye orada konuşalım istediğiniz konuyu kısmetse.

• quote:

Orijinalden alıntı: carl johnson

şema aşağı yukarı böyle
     Ara Geçiş Formu Sorusu
    tabiki bunda son türleri görüyoruz çizgiler ara türleri gösteriyor

Carl bu şemayı biliyorum. Detay bir şema bu verdiğiniz. Ben konuya hakimiyet daha kolay olsun ve daha anlaşılır diye bu şemanın daha genel bir versiyonunu eklemiştim. Madem bu şemayı kullanıyorsunuz, o zaman bu (sözde)ara geçiş formunun (bana göre) mozaik canlının bu şemada nerede olduğunu bize gösterir misiniz?

Bu numaralandırmanın vakit alacağını düşünüyorsanız, isterseniz yukarıda bahsettiğiniz gibi 3 numara demiştiniz oradan da devam edebiliriz.

Sabırsızlar arkadaşlar için şemanın kaynağını veriyorum;

http://evr**ianlamak.org/e/Evrim101:Evrim_a%C4%9Fac%C4%B1_olu%C5%9Fturmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carmanja -- 7 Temmuz 2011; 22:33:07 >

• Sizin bilimsel teori ve bilimsel disiplinden haberiniz yok, takıntılarınızı bilimsel kılıflı kıllıkla tatmin etmeye çalışıyorsunuz. Bilimsel eleştiri pozitif olur. Teori çürütmek için eleştirilmez. Daha doğru bir teorinin kabul görmesi için eskisi eleştirilir. Yeni teori bilimsel desteğe sahipse kabul görür, eskisi terkedilir. Evrim % 100 gerçektir. Bunu gösteren yeterince kanıt vardır. fakat süreç milyarlarca yıllık olduğundan bir insan ömrüne bunu sığdırmak mümkün değildir. Mevcut evrim teorisi bilimin elindeki tek gerçek olup bunun değişik eleştirileri vardır. Farklı şemalar bunun göstergesidir ama hepsi evrimin farklı teorileridir. Çamurdan yaratılma da tarih öncesi insanına ait farklı bir evrim teorisidir.
  • daha anlaşılır olması için bunu buldum coelanth bölgesine bakabilirsin
     Ara Geçiş Formu Sorusu
  • quote:

daha anlaşılır olması için bunu buldum coelanth bölgesine bakabilirsin
     Ara Geçiş Formu Sorusu

carl, Tiktaalik roseae'yi kırmızı ile yuvarlak içine alır mısınız? Göremiyorum da...
  • quote:

Ara Geçiş Formu Sorusu

Bu örnek iyi olmadı. Çünkü Tktaalik daha önce, coelanth ise daha sonra. Ve v coelanthe denizde günümüze kadar yaşıyor. coelanth denizden karaya çıkışa bu sıralamay iyi bir örnek degil. Yani çıkmaz sokak, kör nokta.

• coelanth dip balıgı çünkü. Tiktaalik daha yukarıda yaşıyor. coelanth daha sonra üstelik.

Hani coelanth daha önce yaşasa sıralamaya koyardınız.
  • nereye varmaya çalışıyorsun bilmiyorum ama çabuk var yarın okulum var fazla zaman ayıramam
     Ara Geçiş Formu Sorusu
  • quote:

coelanth dip balıgı çünkü. Tiktaalik daha yukarıda yaşıyor. coelanth daha sonra üstelik.

coelanth Tiktaalik demedim o bölgelere bakması gerektiğini söyledim zaten bütün türlerin şemaya konmasını bekleyemezsiniz
  • quote:

coelanth dip balıgı çünkü. Tiktaalik daha yukarıda yaşıyor. coelanth daha sonra üstelik.

Ankarada karpuz çıktı mı yoksa hala Adana karpuzuna devam mı ediyorsunuz?
  • Büyük ihtimalle @carmanja bu şemayı kendi evrim bilgisine dayanarak hazırladı bu yüzden kaynak göstermek yerine konuyu çarpıtmayı tercih ediyor.
  • Ben de göremedim. Hangi kısma koyacagız Tiktaalik i. Paintle yerleştirebilir misiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CfgMaster

Büyük ihtimalle @carmanja bu şemayı kendi evrim bilgisine dayanarak hazırladı bu yüzden kaynak göstermek yerine konuyu çarpıtmayı tercih ediyor.

Evrim bilginizin ve ön yargınızın ne halde olduğunu herkesin görmesi açısından iyi bir mesaj oldu bu gönderiniz.
  • quote:

quote:

Ara Geçiş Formu Sorusu

Bu örnek iyi olmadı. Çünkü Tktaalik daha önce, coelanth ise daha sonra. Ve v coelanthe denizde günümüze kadar yaşıyor. coelanth denizden karaya çıkışa bu sıralamay iyi bir örnek degil. Yani çıkmaz sokak, kör nokta.

Araform olmasi icin gunumuze kadar yasamamasi gerektiginide sizden ogrendik.

Bu form yasayadabilir, oledebilir. Degisedebilir degismeyedebilir. Bir canlinin cocuklarinin bir kismi degisim gecirmeye devam ederken ayni canlinin cocuklarindan bir kismi fenotipsel bir degisim gostermeyebilir.

Seviyeli bir tartisma olucak zannediyordum. Evrim masali gibi yaratilisci agzina baslamissiniz hemen.

Tablonun kaynagini sorduk cunku evrimi savunuyor olmakla evrimsel biyolog olmak arasinda fark var. Her muslumanin kurani ezbere bilmemesi gibi bir durum. Eger kaynagi verirseniz bizimde arastirmamiz daha kolay olur diye istedim.

Aklinizca tuzak kurmaya veya milleti sikistirmaya calisiyorsaniz cocukca oyunlara kaybedicek vaktim yok.

Buyrun:

http://home.honolulu.hawaii.edu/~pine/phil120/fish-trans-fossil.html

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.