Şimdi Ara

Ara Geçiş Formu Sorusu (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
358
Cevap
0
Favori
7.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eğer gerçekten türler öbür türlerden yavaş gelişmişse,neden sayısız ara geçiş formuna rastlayamıyoruz, neden bütün doğa bir karmaşa halinde değil de tam olarak tanımlanmış ve yerli yerinde? Sayısız ara geçiş formu olmalı, fakat niçin yeryüzünün sayılamayacak kadar çok katmanında gömülü olarak bulamıyoruz, niçin her jeolojik yapı ve her tabaka böyle bağlantılarla dolu değil? Jeoloji iyi değerlendirilmiş bir süreç ortaya çıkarmamaktadır ve belkide bu benim teorime karşı ileri sürülecek en büyük itiraz olacaktır. (Darwin,The Origin of Species,S.172,280)
  • quote:

Orijinalden alıntı: speakerphone2010

evrime, evrimcilerin kendi sözleri bile darbe indiriyor bakınız:

" Eğer gerçekten türler öbür türlerden yavaş gelişmişse,neden sayısız ara geçiş formuna rastlayamıyoruz, neden bütün doğa bir karmaşa halinde değil de tam olarak tanımlanmış ve yerli yerinde? Sayısız ara geçiş formu olmalı, fakat niçin yeryüzünün sayılamayacak kadar çok katmanında gömülü olarak bulamıyoruz, niçin her jeolojik yapı ve her tabaka böyle bağlantılarla dolu değil? Jeoloji iyi değerlendirilmiş bir süreç ortaya çıkarmamaktadır ve belkide bu benim teorime karşı ileri sürülecek en büyük itiraz olacaktır. (Darwin,The Origin of Species,S.172,280)

şimdi kendisi de inanmamış ve bir sürü soru sormuşken, bugün herkes nasıl inanıyor acaba?
    bu sorunun cevaplarından biri hipnoza maruz kalmak. hipnozu bozmak lazım, şimdi parmaklara dikkatlice bakınyoruz...

bir de ödül var 10 trilyon. ama hipnoz o kadar güçlü ki; ödül kimsenin umurunda değil görünüyor..

Şu anki evrim modeli Darwin modeli üzerine kurulu olmakla beraber aynısı değildir. Darwin kendi alanında büyük bir bilim adamıdır ve yaptığı araştırmalar sırasında böyle notlar tutması gayet normaldir. Hayatınızda hiç bu tarz bir girdi görmediğinizden böyle bir anlam vermeniz de doğaldır. Şu konunun altında harun yahyanın adını anmayın lütfen tartışacaksanız adam gibi tartışalım. Ben de köşe başlındaki çöpçü amcanın fikirlerini yazayım isterseniz evrim teorisi hakkında.

• quote:

" Eğer gerçekten türler öbür türlerden yavaş gelişmişse,neden sayısız ara geçiş formuna rastlayamıyoruz, neden bütün doğa bir karmaşa halinde değil de tam olarak tanımlanmış ve yerli yerinde? Sayısız ara geçiş formu olmalı, fakat niçin yeryüzünün sayılamayacak kadar çok katmanında gömülü olarak bulamıyoruz, niçin her jeolojik yapı ve her tabaka böyle bağlantılarla dolu değil? Jeoloji iyi değerlendirilmiş bir süreç ortaya çıkarmamaktadır ve belkide bu benim teorime karşı ileri sürülecek en büyük itiraz olacaktır. (Darwin,The Origin of Species,S.172,280)

şimdi kendisi de inanmamış ve bir sürü soru sormuşken, bugün herkes nasıl inanıyor acaba?
    bu sorunun cevaplarından biri hipnoza maruz kalmak. hipnozu bozmak lazım, şimdi parmaklara dikkatlice bakınyoruz...

bir de ödül var 10 trilyon. ama hipnoz o kadar güçlü ki; ödül kimsenin umurunda değil görünüyor..

Sizin anlamak istemediğiniz konu şu; EVRİM TEORİSİ BİR İNANÇ DEĞİLDİR.

Şunu bir anlayabilseniz zaten hiç bir sorun kalmayacak, adam gibi tartışabileceğiz. Evrim bir bilimsel teoridir. Yani bir zamanlar Mendel adlı bilim adamıda o ünlü araştırmasını yaparken her şey onun için bir teoriydi ve aynı Darwin gibi oda kendisine bir çok açıklayamadığı soruyu soruyordu. Bu soruları sormasının amacıda bir şeye körü körüne İNANMASI değil, bilimsel anlamda açıklamaya çalışmasıydı. Uzun yıllar yaptığı çalışmalar sonucundanda o soruları birer birer deneylerle kanıtladı ve en sonunda "Mendel Kanunları" olarak kabul gördü. Benim şuan "bana 2 tane canlını üremesiyle oluşup o atalarının özelliklerini gösteren bir tane canlı gösterin o zaman hahahaahaha" desem ne kadar gülünç olur değilmi? Çünkü Mendel KANUNLARI adı üstünde. Dünyadaki bilim adamlarının amacıda Evrim Teorisindeki soruları birer birer araştırıp yanıtlamak. Kimse evrim teorisine ibadet etmiyor, veya evrim teorisi için oruç tutmuyor dünyada.

Bu konuyu kavrayabilmiş, hayatını bilime adamış aklı başında bilim insanları birer birer o soruları yanıtlayacak...

Evrim teorisinin var olmasının allahın olmaması anlamına geldiğini düşünen örümcek kafalara cevap bile yazmıyorum zaten. Evrim ve Din ayrı ayrı düşünülür, bir arada düşünürsen kaos çıkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: boa sorte

quote:

Orijinalden alıntı: X Files

quote:

Orijinalden alıntı: neommy
    Ek: Kalbin görmek gibi bir yetisi yoktur.

Gözün görmek gibi bir yetisi mi var ?

Madem görmek gibi bir yetisi var, mikropları görmek için veya Allah ı görmemiz için teleskoba mikroskoba ihtiyacımız var ?

Gözlerin bir düzeydeki görüntüleri beyne aktardığını biliyorsun. Bakmakla görmek, bakmakla gördüğünü algılamak arasında farklar olduğunu da biliyorsundur sanırım.

Hani şu çok ünlü okullardaki gösterilen videolardaki bu videoda ayı vardı gördünüzmü veya bu videodaki bilmem kimi gördünüz mü gibilerini.

Daha derine inip 25. kare muhabbetine girelim mi ?

Tanrı'yı görebiliyorsun yani ?

Evet, olduğunu bilecek kadar görebiliyorum. Görmek demek far edebilmekse evet, etrafıma baktığımda bunu fark edebilecek kadar aklımın var olduğunu belirtmem gerekiyor.

Bu arada sakın varsa göster bizede deme. Çok eskiden kalma bir toprağı alıp birisinin kafasına vurma hikaysi var, hani sende acıdığını bana göster diye. Onu anlattırmak zorunda bırakma beni...

Birde şükür ki yaradana,ssenin sorduğun böyle iki ucu açık sorulara ustaca cevap verebilmemiz için yeteri kadar akıl ihsan etmişbize...

Çok şükür

• Evrim neden teoridir de yasa değildir? Bilimde yasa, bir gerçeğin formüle edilmesiyle olur. Teori ise - varsayım anlamında kullanılan teori değil - bu gerçeği yasalarıyla, daha önce ortaya atılmış tez ve hipotezleriyle inceler. Evrim teori kanıtlanmamış muhahacılar olayın fazla dışındalar. Bir üniversitede atom fiziği dersi alacak olursanız dersin adı Atom Teorisi olur. Bilmem anlatabildim mi?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: boa sorte

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: neommy
    Ek: Kalbin görmek gibi bir yetisi yoktur.

Gözün görmek gibi bir yetisi mi var ?

Madem görmek gibi bir yetisi var, mikropları görmek için veya Allah ı görmemiz için teleskoba mikroskoba ihtiyacımız var ?

Gözlerin bir düzeydeki görüntüleri beyne aktardığını biliyorsun. Bakmakla görmek, bakmakla gördüğünü algılamak arasında farklar olduğunu da biliyorsundur sanırım.

Hani şu çok ünlü okullardaki gösterilen videolardaki bu videoda ayı vardı gördünüzmü veya bu videodaki bilmem kimi gördünüz mü gibilerini.

Daha derine inip 25. kare muhabbetine girelim mi ?

Tanrı'yı görebiliyorsun yani ?

Evet, olduğunu bilecek kadar görebiliyorum. Görmek demek far edebilmekse evet, etrafıma baktığımda bunu fark edebilecek kadar aklımın var olduğunu belirtmem gerekiyor.

Bu arada sakın varsa göster bizede deme. Çok eskiden kalma bir toprağı alıp birisinin kafasına vurma hikaysi var, hani sende acıdığını bana göster diye. Onu anlattırmak zorunda bırakma beni...

Birde şükür ki yaradana,ssenin sorduğun böyle iki ucu açık sorulara ustaca cevap verebilmemiz için yeteri kadar akıl ihsan etmişbize...

Çok şükür

hakaret etmeden konuşamıyor musun sen ?
    Biz göremiyoruz diye akılsız mıyız yani ?

Benim icin varlıgı da yoklugu da önemli degil ayrıca.
    Ama hakaret etmeden konuşmamız lazım.SAYGI!

• @X-Files. Ben de bir süre müslüman kaldım. Daha doğrusu ülkemizde, daha doğrusu her yerde insana küçüklükten ideolojik manipülasyon yapıldığından, dinin babadan oğula geçmesinden böyle bir şey oldu diyebilirim. Ben müslüman doğmadım, müslüman yapıldım. Yapıldığımda ise aklım hiçbir şeye ermiyordu.

Neyse bunu geçecek olursak, etrafta var olması için bir Tanrı'yı gerektiren hiçbir şey yok. Açıklayamadığın bir şey varsa da, onu bir Tanrıya işaret etmek kolaya kaçmaktan başka bir şey değil. 1. seçenek her zaman sebebini aramak olmalı. Çiçeklere bak Allah ne güzel yaratmış demek ne kadar insanı mutlu eden bir şey olsa da o çiçekler neden öyle diye sorması gerekir insanın. Bir söz vardı ama hatırlayamıyorum. Dinin insanı mutlu ettiğini söylemine karşı alkolün etkilerini örnek veriyordu.

Ayrıca şu Tanrı var mı yok mu tartışmasını bırakın konu bu değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Androalphus -- 23 Ağustos 2011; 15:54:17 >

• quote:

Dünya Üniversitelerinde insanla ilgili Bilim Dallarında işini yapan milyonlarca bilim adamının yüzde doksan beşinden fazlasını 200 yıla yaklaşık zaman hipnoz altında tutmayı becerebiliyorsa HY de değil Darwin'de ilahi güçler var demektir.
    Tanrıyı yanlış yerde, kişide ve tarafta arıyorsunuz sanırım.
    Ama captaincousteau'nun Türkçe yazdığı ile ilişkisiz ingilizce alıntısını tamamlamak için yazdıysanız; Darwin her kaliteli bilim insanının yapacağı gibi kendi görüşlerinin ( o zamanki ) eksiklerini saptıyor yalnızca. Derin " ruhani " sonuçlar çıkartılması gerekmiyen bir not yalnızca!

• quote:

Oradaki algıda problem var.

Zaten biz şunu demiyoruz ki, Hani hazırda bir "fil imal edildi ve dünyaya gönderildi" Zaten böylebir şey yok. İslam bunu zaten savunmuyor. O filin oluşmasındaki tüm aşamaların kuralı kaidesi bilinci, Allah'ın dilemesiyle oluşmuştur diyoruz.

Yani bak robotları düşün. Mantık aynı mantık.

Robotu icad eden kim ? İnsan. Önce chip bulundu, vs sonra metal bir kol bacak yapıldı neyse bugünkü hale geldi...

Fabrikaya koydun çalışıyor bu. Biri kaynak yapıyor birisi cam takıyor vs... Bunun bir kütlesi birde yazılımı var değil mi ? Şimdi o yazılımı kim yaptı İnsan, robotu ? İnsan...

Verilen komutlar neticesinde robot hareket etmiyor mu ? Ediyor. Yazılımda yapılan kaynakta hata yaparsan şunu yap diye kodlamış mısın evet. Yani düzen o bantı veya parkuru kuranın istediği gibi işliyor mu evet. Peki radyatör, tekerlek bir araya gelip Araba olarak çıkıyor mu evet...

Aynı şey, Yazılım insan ruhu, demir aksamı bedenin, o yazılımın bağlı bulunduğu genel merkez, Levhi Mahfuz, Genel Merkezin başında H.z. Mikail.

Ama hayvanlardaki süreçle insanlardaki süreç aynı işlemedi. Yani o su kurtçukları tırmanıp karaya çıkıp Fil olmuştur gelişmiştir olay darwinin dediği gibidir, değildir, her neyse, ama İnsan değildi. Çünkü insan bu ol de olur, kısmındaki gibi olmuştur diye kabul ediyoruz. Çünkü ilk insan H.z. Adem, hatta bedenen değil ruhen yaratılan ilk insan Adem. Çünkü Adem, başka bir boyutta yaratılarak dünyaya gönderiliyor. Başka bir gezegen diyelim anlayamıyorsak burayı. Hani dedim ya uzaylılar mı var falan diye, kabul et ki uzaylılar getirdi bizi dünyaya ( Böyle bir şey yok anlayamayanlar için mecazi anlamda söylenmiştir )

Kur'an-ı Kerim'in çok esnek bir kitap olduğu söyleniyor. Oldukça geniş manalar içerdiği söyleniyor. Bu benim ortaya attığım bir görüş değil bildiğiniz gibi.
    Öyleyse, nasıl bu kadar kat-i anlamlar yükleyebiliyorsunuz?
    Allah "Ol" dedi ve oldu diyorsunuz. Tamam. Bu bir süreç olamaz mı? Tamam bu süreci siz de kabul ediyorsunuz ama tüm evreni kapsayan bir süreç olamaz mı? Neden mesela hayvanlar ile insanları ayırıyorsunuz bu oluşum sürecinde?
    Ayrıca, sizin süreçten kastınız sanırım bir evrim süreci değil.
    Etrafınızda gördüğünüz ağaçları düşünün. Şuan tek bir tohumla birkaç sene içerisinde koca bir ağaç oluşuyor. Farzedin ki bir tohumun filizlenip 2 mt boyunda bir ağaç olması 1 milyon yıl sürse idi, her boyutta ağaç (10 cm, 50 cm, 1 mt vs.) farklı bir canlı gibi görünecekti değil mi? Çünkü biz ve bizden sonraki bir çok nesil 1 mt'lik bir ağacın 1,01 mt olduğunu bile göremeyecekti.
    Ben yaratmanın ve yaratılmanın bu kadar mucizevi ve bilimsel kuramlara aykırı gerçekleşmiş olması gerektiğinde ne yazık ki hemfikir olamıyorum.
    Bu sebeple, bugün evrim teorisi dediğimiz, yarın belki de evrim teorisinin çürütülmesiyle beraber ortaya atılacak başka bir teori bir yaratıcı ile asla ters düşmemektedir.
    Biraz daha geniş düşünmek gerekiyor sadece.
    Göremediklerimiz birer 'miracle' olmak zorunluluğu taşımamalı.
    Mücizesiz de inanç olabileceğini düşünüyorum.
    Kaldı ki, illa ki bir mucize aranacaksa, evrim teorisine karşı çıkışlarda "siz mucizelere inanmaya devam edin" denilmiyor mu?
    Buyrun size bir mucize.

• Konuya soyle bir goz gezdirdim de tartismaktan aciz o kadar cok uye varki, uzulmedim desem yalan olur. Hep bir igneleme, hep hakaret, hep asagilama...

Bircok uyenin bu konuya yazmis olduklari mesajlardan doalyi ceza alacagini belirtmek isterim. Bu konuda oldukca da bonkor davranicagim

Saygilarimla
  • Previous Time bence bu islamı günümüz gerçeklerine uyumlu hale getirmeye çalışmaktan başka bir şey değil. Bu yolla her türlü şeye uydurursunuz bu metinleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Androalphus

quote:

Orijinalden alıntı: captaincousteau

Hangi okulu bitirdin? Bilim adına ne biliyorsun, nerede hangi bilimsel makalen yayınlandı. Hayatında hiç mikroskopla & teleskopla baktın mı? Bilimsel bir araştırman, raporın var mı? İnsanları tanımadan hemen saldırı pozisyonuna geçiyorsun.

Gördüğüm kadarıyla içinde bulunduğun inançsızlık ve boşluk, seni dehşetli bir huzursuzluk ve çeşitli ızdırapların girdabına sürüklemiş.

İnanmak zorunda değilsin, sen böyle devam et, son nefesine kadar.

Hayır bir boşluk içinde felan değilim. Huzursuzum çünkü senin gibi biriyle tartışıyorum, ya da sırf tartışıyorum diye de huzursuz olabilirim ki sen de öylesin. Bana küçük psikolojik numaralar yapmaya kalkışma. Ne ızdırap çekiyorum ne girdabında debelenmekteyim. Ateist olarak çok huzurlu bir hayatım var Allaha şükür. Ben inanmak zorunda değilim, evet. Ama bilim reddedilemez. Bilimi hiçe sayıp nereden geldiği belli olmayan bir kutsal kitaba inanmak bana göre hiç de akıl karı bir durum değil. Ama ben buna mı laf ediyorum? Hayır. Konumuz evrim çünkü, ama sen bunun farkında değilsin.

"ateist olarak çok huzurlu bir hayatım var Allaha şükür"

şu lafında bile ateist olarak Allah a şükür ediyorsun heralde tezatda böyle birşey olsa gerek

• quote:

Orijinalden alıntı: Bethrezen

Konuya soyle bir goz gezdirdim de tartismaktan aciz o kadar cok uye varki, uzulmedim desem yalan olur. Hep bir igneleme, hep hakaret, hep asagilama...

Bircok uyenin bu konuya yazmis olduklari mesajlardan doalyi ceza alacagini belirtmek isterim. Bu konuda oldukca da bonkor davranicagim

Saygilarimla

Evrimle ilgili bir konuda gelipte Müslümanlık, Allah muhabbeti yaparlarsa ortada tartışılacak pek birşey kalmıyor. Önceliğiniz konuyla alakasız tartışmalar başlatanların mesajlarını silmek olur umarım.
  • quote:

@X-Files. Ben de bir süre müslüman kaldım. Daha doğrusu ülkemizde, daha doğrusu her yerde insana küçüklükten ideolojik manipülasyon yapıldığından, dinin babadan oğula geçmesinden böyle bir şey oldu diyebilirim. Ben müslüman doğmadım, müslüman yapıldım. Yapıldığımda ise aklım hiçbir şeye ermiyordu.

Neyse bunu geçecek olursak, etrafta var olması için bir Tanrı'yı gerektiren hiçbir şey yok. Açıklayamadığın bir şey varsa da, onu bir Tanrıya işaret etmek kolaya kaçmaktan başka bir şey değil. 1. seçenek her zaman sebebini aramak olmalı. Çiçeklere bak Allah ne güzel yaratmış demek ne kadar insanı mutlu eden bir şey olsa da o çiçekler neden öyle diye sorması gerekir insanın. Bir söz vardı ama hatırlayamıyorum. Dinin insanı mutlu ettiğini söylemine karşı alkolün etkilerini örnek veriyordu.

Ayrıca şu Tanrı var mı yok mu tartışmasını bırakın konu bu değil.

Bende diyorumki,

Mesele zaten Anne - Baba nın çocuklarına dini öğretmeye çalışmasında.

- Bak oğlum Namaz kıl, Neden, kılmazsan Allah "Amca" seni çarpar... Yok yaaa !!! Birde amca yaptın veya iyice nesnelleştirdin yaradanı. Buna kimseninhakkı yok.

Oruç tut, Neden ? E Allah öyle istedi.

Oruç tutacağız diye mideye ne varsa tıkıştır, çık sokağa gez karıya laf at, yalan söyle, hırsızlık yap sonra nesin sen Müslümanı, yok yaaa...
    İman ettim Allah'a diyebilirsin, İslam inancım var diyebilirsin ama sen İslamı temsil edemiyorsun veya yanlış temsil ediyorsun...

Din nedir ?
    Din Apollo 15 in üzerine Kurandan Fatiha suresini yazıp, Aya öyle göndermektir. Bilim nedir, Apollo 15 in her türlü insan tarafından bilinen konularda arıza yapmaması için gerekli önlemi almaktır.

Termo dinamik yasası diyoruz işte İslamın apaçık ispatı, Murphy Kanunları diyoruz işte islamın apaçık ispatı. Daha ne arıyorsunuz, görmek için birilerinin gözümüze parmağını mı sokması gerekiyor. Din ile bilim ayrı şeyler değildir arkadaşlar. Aynı yerde tartışılır.

Banada Annem - Babam dini öğretti, sonra ben baktım ki sizin gibi, yahu hiç te öyle anlatıldığı gibi değilmiş meğersem. Günahtan bahsediyor adam namaza gidiyor, sigara diyorsun, e mekruhtur diyor hala inkar ediyor. Düpedüz haramdır kardeşim sigara.

Kendine zarar veriyorsun, kesene zarar veriyorsun, etrafına zarar veriyorsun vs. Ama bizim imamın elinde sigara içince günah olmuyor mekruh oluyor, içmeyince günah oluyor.

Bu anlatılanlar, sizi kandıranlar İslamiyeti mi anlatıyor sizce ?

Sizce Allah, acı çektirmekten zevk alan zorba bir varlık ta, Elçini Muhammed i yanlış mı seçti ? Peygamber efendimiz, öldürmekle yetinmeyen, öldürdükten sonra Hamza'nın (amcasının) kalbini söken adamı bile affetmiştir. Zorba bir yaratığın elçisine bak...

Sonra sen İslamı bilme, git Allah'a islama laf at... Yok arkadaşlar size öğretilen islam bu değil. Size anlatılan din bu değil. Okudunuz mu kuran ı, Anladınız mı, anlamadıysanız bir daha okuyun.

Gerçekleri göreceksiniz arkadaşlar...

• quote:

Bilimsel bir veri ilahi bir metin değildir. Bilgi güncellenir. Bilgi yenilenir. Bilgi değişir.
    Biz ancak bugün bildiklerimiz üzerinden konuşuyoruz. Siz ise bilimin size sunduklarını sömürmekten öteye gidemiyorsunuz sanrım. Mesela şu kullandığınız bilgisayar gibi. Ama diğer yandan işinize yaramayan bilimin size sunduğu bilgiye çamur atmaktan da kendinizi alıkoyamıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Previous Tune -- 23 Ağustos 2011; 16:14:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

quote:

quote:

Hangi okulu bitirdin? Bilim adına ne biliyorsun, nerede hangi bilimsel makalen yayınlandı. Hayatında hiç mikroskopla & teleskopla baktın mı? Bilimsel bir araştırman, raporın var mı? İnsanları tanımadan hemen saldırı pozisyonuna geçiyorsun.

Gördüğüm kadarıyla içinde bulunduğun inançsızlık ve boşluk, seni dehşetli bir huzursuzluk ve çeşitli ızdırapların girdabına sürüklemiş.

Hayır bir boşluk içinde felan değilim. Huzursuzum çünkü senin gibi biriyle tartışıyorum, ya da sırf tartışıyorum diye de huzursuz olabilirim ki sen de öylesin. Bana küçük psikolojik numaralar yapmaya kalkışma. Ne ızdırap çekiyorum ne girdabında debelenmekteyim. Ateist olarak çok huzurlu bir hayatım var Allaha şükür. Ben inanmak zorunda değilim, evet. Ama bilim reddedilemez. Bilimi hiçe sayıp nereden geldiği belli olmayan bir kutsal kitaba inanmak bana göre hiç de akıl karı bir durum değil. Ama ben buna mı laf ediyorum? Hayır. Konumuz evrim çünkü, ama sen bunun farkında değilsin.

şu lafında bile ateist olarak Allah a şükür ediyorsun heralde tezatda böyle birşey olsa gerek

Bilerek yazdım onu neden zoruna gitti? Allah'a şükretmiyorum orada sadece bir kalıp.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Androalphus -- 23 Ağustos 2011; 16:13:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ß@TÚ
    quote:

Konuya soyle bir goz gezdirdim de tartismaktan aciz o kadar cok uye varki, uzulmedim desem yalan olur. Hep bir igneleme, hep hakaret, hep asagilama...
    Saygilarimla

Evrimle ilgili bir konuda gelipte Müslümanlık, Allah muhabbeti yaparlarsa ortada tartışılacak pek birşey kalmıyor. Önceliğiniz konuyla alakasız tartışmalar başlatanların mesajlarını silmek olur umarım.

Ve bilimsel altyapı ayrımıda dikkatlice yapılsın lütfen!

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

quote:

quote:

Bilerek yazdım onu neden zoruna gitti? Allah'a şükretmiyorum orada sadece bir kalıp.

hayırdır üslubunuz pek düzelmiş

ayıp ayıp

o kalbına sığmamışsın birde o kalıbı kullanıyorsun

madem inanmıyorsun kendi kalıbını kullan

• quote:

İslamiyetin çoğu görüşü ne evrimle ne de bilimle çatışır zaten. Çoğu müslümanın evrime karşı çıkma sebebi de sadece maymunlar ile ortak atadan geliyor olmamızdır. Başka herhangi bir sebepleri yoktur, başka da bir şey bilmezler. Benim inanmama sebep olan genel manada ahlak v.s gibi düzenlemeler ve daha başka konularda onlarca şey. Bunlar tartışmaya ne yazık ki forum ortamında açık değil. Çünkü benim irdeleyeceğim şeyler birilerinin kutsal olarak gördüğü değerler.

Darwin'in anlattığı ve bahsettiği evrim çok sığ bir safhada. Bunun en büyük sebebi ise Darwin'in imkansızlıkları. Teoriye geçen yüzyılda çok fazla şey katıldı.

Evet ortada bir taraf için inanç, bir taraf içinse emek söz konusu. Karşılıklı saygıyı sonuna kadar hakediyor. Ki şahsen kesinlikle alaya alacak şekilde yaklaşmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: ß@TÚ

quote:

Saygilarimla

bilimsel konularada
    ayetler ve adnan hoca refaransları ne olacak peki :)

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.