Şimdi Ara

Apu sisteme ekran kartı takılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar apu sisteme ekran kartı takıldığını biliyorum konu başlığı bulamadım:))
    Şimdi sorum şu ryzen3 2200g 8gb single kit ram ben bu şekilde kullanınca dual kit ramlere göre çok daha düşük fps alırmışım ama öyle yapmayıpta gt1030 yada rx550 64 bit alsam apu sistem performansımı verecektir yoksa normal cpu sistem perfırmansımı verecektir çok kararsız kaldım vatan bilgisayarda ucuza dual kit bulamadım:((

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

APU Sistemine Ekran Kartı Takılır mı?

APU (Accelerated Processing Unit), hem merkezi işlem birimini (CPU) hem de grafik işlem birimini (GPU) tek bir çip üzerinde birleştiren bir işlemcidir. APU sistemleri, entegre grafik birimleri sayesinde ekran kartı olmadan da görüntüleyebilirler. Ancak, daha yüksek grafik performansı gerektiren uygulamalar ve oyunlar için harici bir ekran kartı takma ihtiyacı duyulabilir.

APU İşlemciye Ekran Kartı Takmak

APU sistemlerine ekran kartı takmak mümkündür, ancak bazı hususlara dikkat etmelisin.

• PCIe Yuvası: Anakartında ekran kartını takmak için bir PCIe (Peripheral Component Interconnect Express) yuvası olduğundan emin ol.
    • UYUMLULUK: Ekran kartının APU'n ve anakartınla uyumlu olduğundan emin ol.
    • GÜÇ KAYNAĞI: Harici bir ekran kartı eklemek, sistemin güç tüketimini artıracaktır. Yeterli güç kaynağının olduğundan emin ol.

APU Sistemine Ekran Kartı Takıldıktan Sonra

Ekran kartını APU sistemine taktıktan sonra aşağıdaki adımları izlemelisin:

• Sürücüleri Güncelle: Ekran kartı için en son sürücüleri indir ve yükle.
    • BIOS Ayarlarını Değiştir: Bazı durumlarda, BIOS ayarlarında ekran kartını varsayılan grafik aygıtı olarak seçmen gerekebilir.
    • Performansı Test Et: Ekran kartının düzgün çalıştığından emin olmak için oyunlar veya grafik yoğun uygulamalar çalıştır.

Sonuç

APU sistemlerine ekran kartı takmak mümkündür ve bu işlem, daha yüksek grafik performansı elde etmene olanak tanır. Ancak, uyumluluk ve güç kaynağı gereksinimleri gibi hususlara dikkat etmen önemlidir. Ekran kartı taktıktan sonra sürücüleri güncellemeli ve BIOS ayarlarını gerektiği gibi yapılandırmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • O kartları takıcağına apu sisteme dual kit takman daha performans verecektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • apu olarak da kullansan kart da taksan işlemci kendi performansını verecektir.kart takarsan işlemci içindeki gpu devre dışı kalır fark o sadece ama dual ram de taksan bi 1030 gücünde değildir bence o apudaki grafik birimi.

ek: fena da değilmiş.

• Bagivup kullanıcısına yanıt
    Dual kit takabilcek kadar param yok öğrenmek istediğim şimdi single kit ram takacam performans düşecektir ekran kartsız ama ekran kartı takarsam normal sistem gibimi çalışacaktır yani ekran kartı takınca performans düzelecekmi çünkü apu olarak kullanmış olmuyorum

• Furkanreizz55 F kullanıcısına yanıt

hayır kart taktın diye dual ram takmış gibi olmuyorsun dual kit her zaman farkeder.karta 800 lira vereceğine dual kit al elindekini sat ne beğeniyorsun da alamıyorsun vatandan mı olmak zorunda ben onu anlamadım?siparişi veriyorsun geliyor dün hb'den priz aldım dağıtıma çıkmış bugün.zorla eziyet ediyorsun kendine ama vatan ama param yok ama dual almasam bununla ilgili var bir karikatür var ona döndü.

• Çok performans kaybı olurmu peki mesela gta5 fps olarak tahminince ne kadar alırım

fps kaybı baya olur hatta öyle ki gelir buraya konu açarsın millet şu şu fps'yi alıyor YT'de gördüm aynı sistem bende niye böyle diye.

• 30-40fps fark edermi

sen zaten oyununa göre düşük fps alacaksın 30 40 olmasın 20 25 olsun 60 fps oynayacağına 35 40 fps oyna yani ister misin?140 150 fps alırsın o zaman umursamazsın 30 40 fps'yi ama sen zaten kıl payı oynayacaksın single ram olsun performans gitsin deme lüksün yok.

• 400 tl daha fazla vercem dual kit gskill 16gb ram alıcam (2×8)

• Şimdi baktım csgo da 100fps fark ediyor aq

Ayn öyle yapıcam vatan bilgisayardan toplam 4.820 lira oldu

• Ryzen 5 1600 taksam single kit ram ile apu gibi olurmu

• 2200g, 1200 ile aynı performansta hocam. Ekran kartı olarak RX 560 ve üstü bir kart alamadığınız sürece dual cha ram alıp apu olarak kullanmanız daha mantıklı. Ha ben ekran kartı Alican diyorsanız min RX 560 almanız lazım o zaman da ramlerin dual olmasına gerek yok.

• İntel i3 10100 toplasam hem daha ucuza geliyor hemde daha performanslı olamazmı ama intel dayanıksız diyolar o yüzden içim buruk

Ekran kartsız tolucaksaniz 2200g, ekran kartı alcaksaniz i3 10100f.

• Ryzen 5 1600 toplicam şimdilik ekran kartı alıcam 8gb single ram alcam ilerde para biriktirince bir tane daha alırım aynısından dual olur :))

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.