Şimdi Ara

Apple Tv3'ü Plex Media Server ile Kullanma (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
24
Favori
28.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • onun için videoları önce convert etmek gerekiyor. klasörde film dosyası ve aynı dosya adıyla altyazı dosyası varken convert ederseniz (airvideo ios uygulamasından veya bilgisayardaki uygulaması üzerinden). convert edilen videolar altyazı içerisinde oluyor diye hatırlıyorum.

Onun dışında transcode özelliğinde altyazı dosyalarını okumuyor, ancak m4v gibi altyazı içerisinde gömülü bir mp4 formatı olmadığı sürece altyazıları görüntülemeyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 5 Eylül 2013; 16:41:22 >
  • Herşey tamam bu seferde bir türlü türkçe karakterleri halledemedim, utf-8 e çeviriyorum ama yine bozuk çıkıyor, notepad++ kullandım siz ne kullanıyorsunuz?
  • Takip.Mac'te deneyeceğim.
  • Ya herkesde altyazımsorunsuz mu bir ben mi yaşıyorum bu sorunu acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • santana007 kullanıcısına yanıt
    NotePad++ da kodlama menüsünde Ansi seçiliyken UTF-8 olarak dönüştür demiyorsunuz di mi? Bu durumda zaten kaydetmeden önce Note++ içinde de karakterler bozuk gözükür.

Böyle bir durum varsa, karakterler düzgün gözükür durumdayken Kodlama/UTF-8 olarak kodla'yı seçip, normal txt olarak kaydederseniz sorun olmayacaktır.
    Ya da, Not defteri ile açıp Farklı kaydet deyip kodlama olarak UTF-8 seçin.
  • santana007 kullanıcısına yanıt
    Aşağıdaki windows powershell scripti ile bütün alt klasörler dakil olmak üzre altyazı dosyalarının encodingini utf8 olarak değiştirir. test edildi, onaylandı

Get-ChildItem *.srt -recurse | ForEach-Object {
    $content = $_ | Get-Content

Set-Content -PassThru $_.Fullname $content -Encoding UTF8 -Force}
  • Teşekkürler sayenizde halletim, not defteri ile açıp farklı kaydetten utf-8 seçip. Oh be :)
  • turuncum kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.Bu işlemlerin tamamını windows işletim sisteminde nasıl yapılacağını anlatma şansınız var mı acaba ? @turuncum
  • ios7 Apple TV ye ne tür yenilikler getiriyor..
  • dbz bolero D kullanıcısına yanıt
    Bu işlemler derken?
  • ne yaptıysam lex tv ile eşleşmiyor. önce klasörleri görmüyordu , şimdi tv algılamıyor bile.

bendenmi kaynaklı anlamadım.
    Apple tv'de plex'i açmak için fragmanlara girdiğimde şu an fragmanlara bağlanılamadı diye bir hata alıyorum da bunu düzeltmenin bir yolu var mı?Mac işletim sistemini bilmediğim içinhttp://langui.sh/2013/0...ppletv-ssl-plexconnect/ linkindeki yapılması gereken işlemleri anlamadım bu konuda yardım istedim.
  • Win 8 de plexin son sürümü çalışmıyordu.

Az önce 0.9.6.3 sürümünü (eski sürüm) yükledim. sorun yok çalışıyor.
    Bilginize..
  • dbz bolero D kullanıcısına yanıt
    Bende Windows'ta Plex sorun yarattığı için Mac'e kurdum, son düzeltmeyi de Mac üzerinde yaptım doğal olarak. Anladığım, siz PC üzerinde yapacaksınız, değil mi?
    Evet windows 7 64 bit üzerinde yapacağım.
  • Selamlar, win8 de son 4gündür ben plex kullanıyorum sorun olmadı. Sitesinden dosyayı indirip sadece pconnect dosyasında bağlanmaz ise bilgisayarınızın ip adresini girin. Sonrasında ilk önce pconnect çalıştırılacak arkasından plex media. Diğer ufak bir konu ne yaparsam yapayim trailers'a girdiğimde turuncum arkadaşın bahsettiği gibi açmıyordu onun içinde atv içine mini usb ile bilgisayara bağlayıp sertifika atmamız gerekiyor yine aynı şekilde aynı sertifikayı pconnect klasöründe assets/certificates klasörüne .pem uzantılı olanı atmamız gerekiyor.
    Sertifika için openssl indirmeniz gerekiyor sonrasında cmd'yi admin olarak çalıştırıp aşağıdaki kodları çalıştırabilirsiniz ;

C:\OpenSSL-Win32\bin\openssl.exe req -new -nodes -newkey rsa:2048 -out C:.\trailers.pem -keyout C:.\trailers.key -x509 -days 7300 -subj "/C=US/CN=trailers.apple.com" -config C:\OpenSSL-Win32\bin\openssl.cfg

C:\OpenSSL-Win32\bin\openssl.exe x509 -in C:.\trailers.pem -outform der -out C:.\trailers.der

type C:.\trailers.key >> C:.\trailers.pem

Kaynak :http://langui.sh/2013/08/27/appletv-ssl-plexconnect/
    Not: Bahsettiğim .pem dosyası yukardaki.

ATV'ye nasıl atılacağını da aşağıdaki sitede resimli olarak anlatıyor ;
    http://forums.plexapp.com/index.php/topic/79540-windows-specific-instructions-for-creating-and-installing-the-ssl-cert/

Ufak bir tavsiye eğer pconnect veya settings.py dosyalarını editlediyseniz tekrar indirmenizi öneririm. Yine bir sorunuz olursa elimden geldiğince konuyu takip edip yazmaya çalışacağım.

• bütün basamakları teker teker uyguladım fakat onlarca, kez denememe rağmen fragmanlara bağlanamıyorum.. Aynı zamanda DNS yi değiştirdiğim zaman Apple Tv de sadece Bilgisayarlar ve Ayarlar menüleri aktif oluyor çıldırmak üzereyim tecrübeli bir arkadaş lütfen yardımcı olsun şimdiden teşekkürler..
  • ios 7 apple tv için yayınlanmıs acaba ios 7 yi kursak bu sistemede halen devam edebilirmiyiz
  • ender E kullanıcısına yanıt
    Cevap 'evet'miş: Link
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncum

Cevap 'evet'miş: Link

tşkler hocam o zaman kuralım.. nasıl olsa jb nin geleceği yok
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.