Şimdi Ara

Apple tv hakkinda yardima ihtiyacim var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Biraz aciliyeti oldugundan ve cok arastirma imkanim olmadigindan mazur gorun dubaideyim apple tv almak istiyorum sorularima geciyorum

Aslen amacim iphone ipad vs den izledigim filmleri kablosuz olarak direk tvye aktarip izlemek apple tv bana bunu sunuyor bildigim kadariyla. Ses aktariminda goruntu senkronizasyonunda sorun oluyor mu? Cozunurlukten kayip oluyor mu veyahut iphone 1080 p den dusuk ya 1080 p videolari actigimda aynen o sekilde tv ye altarabiliyor muyum?

Jailbreak yapiyorum tum cihazlarima, apple tv bana tr sartlarinda jailbreaksiz neler sunar mirroringden arti olarak, jailbreakle arti olarak ne kazanirim, direk cihazdan ucretsiz film izleme imkanim olur mu, versiyon durumlari nedir jb yapamama ihtimalim var mi?

Tvye nasil baglanir harici olarak hdmi kablosuna ihtiyacim var mi icinden cikiyor mu?

Simdilik aklima gelenler bunlar ekleme yaparim gerekirse. Bu konuda ingilizce turkce linkler de cok faydali olabilir simdiden tesekkur ediyorum vaktini ayiranlara.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• internet baglantin yavas ise yada modemin eski ise 1080 goruntu aktariminda senkronlamada sorun yasarsin.
    Yeni jenerasyonda jailbreak yok o yuzden artisi eksisi yok neyse o mirroring yapiyorsun zaten butun filmleri ipadden izleyeceksen apple tv itunes store a ihtiyacin yok ben aldim 99dolara degermi deger 100-200tl aktarim kablosuna verecegine icinde kumanda ve guc kablosu yok hdmi kablosunu ayri almalisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cellman406

Arkadaslar merhaba oncelikle

Biraz aciliyeti oldugundan ve cok arastirma imkanim olmadigindan mazur gorun dubaideyim apple tv almak istiyorum sorularima geciyorum

Aslen amacim iphone ipad vs den izledigim filmleri kablosuz olarak direk tvye aktarip izlemek apple tv bana bunu sunuyor bildigim kadariyla. Ses aktariminda goruntu senkronizasyonunda sorun oluyor mu? Cozunurlukten kayip oluyor mu veyahut iphone 1080 p den dusuk ya 1080 p videolari actigimda aynen o sekilde tv ye altarabiliyor muyum?

Jailbreak yapiyorum tum cihazlarima, apple tv bana tr sartlarinda jailbreaksiz neler sunar mirroringden arti olarak, jailbreakle arti olarak ne kazanirim, direk cihazdan ucretsiz film izleme imkanim olur mu, versiyon durumlari nedir jb yapamama ihtimalim var mi?

Tvye nasil baglanir harici olarak hdmi kablosuna ihtiyacim var mi icinden cikiyor mu?

Simdilik aklima gelenler bunlar ekleme yaparim gerekirse. Bu konuda ingilizce turkce linkler de cok faydali olabilir simdiden tesekkur ediyorum vaktini ayiranlara.

Selam,

Evet iphone, ipad veya macbook cihazindan goruntuyu TV'ye aktarabilirsin. Senkronizasyon anlaminda sorun olmuyor. Ancak birebir desktop'i mirror ettiginde es zamanli olmuyor. Milisaniyelik bir gecikme soz konusu ama film izlerken veya muzik dinlerken boyle olmuyor. En azindan ben karsilasmadim.

Alacagin Apple TV 2 ise evet imkanin olur. Cunku Apple TV 2'ye Jb yapilabiliyordu. Ama cok yuksek ihtimalle Apple TV 3 alacaksin, su an ki Apple TV 3 yazilimina Jb yapilamiyor. Dogal olarak izin vermeyen uygulamalarda mirroring yapamaz, ucretsiz film izleyemezsin. Ama bir cok Turk dizisini youtube'da full olarak bulabiliyorsun.

1080p'den kucukse kucuk olarak yansitir. Apple TV 2 720 3 ise 1080p cozunurlugundedir.

Harici olarak HDMI kablosuna ihtiyacin var. İcinden cikmaz. İcerisinden apple tv cok sirin bir kumandasi ve power kablosu cikar.

Son olarak fiyati 99$'dan yuksekse alma TR'de ortalama fiyatlari 240 - 300 tl arasinda, garantili ve faturali olur. Satmak istersende kolay alici bulursun. Ben Amerika'dan almistim. Hic bir problemi yok. Ama ufak bir tavsiye olsun :)

Bunlarin disinda bu cihazi almali miyim dersen evet 99$ odeyeceksen deger, en azindan evinde iphone ve ipad kullaniyorsan muthis rahatlik. TV'ye her seyi aktarabilir, muzik arsivini clouddan acabilir ve kiraladigin yada satin aldigin filmleri Apple TV gibi minicik kutuyla istedigin yere goturebilirsin. (İnternet olmasi sartiyla)

Sunumlar ve fotograflar icin muthis bir arac en guzeli de kacirdigin bir cok diziyi Youtube'dan bulup (herhangi ek bir apple cihazina ihtiyac duymadan) izleyebilirsin.

• Kendim kullanıyorum . Her türlü değer bir urun

Zaten çalıştığım APR'da en iyi demoyu ve detayli bilgileri ( sahip oldugum icin ) ben veriyorum :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese cok tesekkur ediyorum kafam netlesti cok sagolun
    @TheMarjinaLs
    @erdem03
    @momentmc

• Bir soru da ben sorayım :) Ben şimdi bu ürünü türkiye den almak yerine, apple sitesinden 99$ a alabilir miyim? türkiye 250 300 lira vermek istemiyorum.. apple sitesinden alsam türkiyeye ulaşır mı?
  • @Powerx*

Hocam bir yerde 80 dolar bir yerde de 100 dolar ustu urunlerin gumrukten gecmedigini olumustum. İyice arastirmadan siparis vermeyin bence basiniz agrimasin :)

@Ata-ozkan

Hocam zaten genel bir durum bu malesef.. Burada iphone 5 nexus 4 un iki kati fiyatinda. Ben apple tvyi 180 lira civarina buldum allah bereket versin deyip gecicem artik

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yazilim icin laptop tavsiyesi
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

@Powerx*

Hocam bir yerde 80 dolar bir yerde de 100 dolar ustu urunlerin gumrukten gecmedigini olumustum. İyice arastirmadan siparis vermeyin bence basiniz agrimasin :)

@Ata-ozkan

Hocam zaten genel bir durum bu malesef.. Burada iphone 5 nexus 4 un iki kati fiyatinda. Ben apple tvyi 180 lira civarina buldum allah bereket versin deyip gecicem artik

Geçsede geçmese de sitesinden satın alabilir miyim ? Bunu öğrenmek istiyorum. Ben denedim ama olmadı, zip kodu istiyor bölge seçimi için, türkiye de çıkmıyor ne yazık ki :)

Teşekkürler hocam yinede.

• Benim iPhone 4S'im var. Cozunurlugu 480x960 gibi biseydi bilindigi uzere. Simdi ben 4s'te 1080p ya da 720p video acsam televizyonuma tam olarak kenarlarda siyah bosluk olmadan aktarir mi? Soruyu sorma nedenim babamda da apple tv var ama ipad 2'si ile device mirroring yaptiginda tam ekran olmamisti kenarlarda siyah bosluklar olusmustu baya buyuk. Iphonedan 1080p video izlerken bu sorun olmaz degil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpesifikBrush -- 13 Ağustos 2013; 19:03:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powerx*

quote:

@Powerx*

@Ata-ozkan

Geçsede geçmese de sitesinden satın alabilir miyim ? Bunu öğrenmek istiyorum. Ben denedim ama olmadı, zip kodu istiyor bölge seçimi için, türkiye de çıkmıyor ne yazık ki :)

Sadece Amerika içi alım yapılabilir. Türkiye'ye yollasaydı, emin olun yüzlerce insan zaten almış olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ata-ozkan

quote:

Orijinalden alıntı: LttleHedgehog

Benim iPhone 4S'im var. Cozunurlugu 480x960 gibi biseydi bilindigi uzere. Simdi ben 4s'te 1080p ya da 720p video acsam televizyonuma tam olarak kenarlarda siyah bosluk olmadan aktarir mi? Soruyu sorma nedenim babamda da apple tv var ama ipad 2'si ile device mirroring yaptiginda tam ekran olmamisti kenarlarda siyah bosluklar olusmustu baya buyuk. Iphonedan 1080p video izlerken bu sorun olmaz degil mi?

iPad 2 de bile full hd film izleyebilrsiniz. Mirroring yerine filmin içinden görüntü kaynağını Apple Tv seçerseniz sorun olmaz.

Cok tesekkurler :)

• quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

quote:

Orijinalden alıntı: Powerx*

quote:

@Powerx*

@Ata-ozkan

Sadece Amerika içi alım yapılabilir. Türkiye'ye yollasaydı, emin olun yüzlerce insan zaten almış olurdu.

Teşekkürler

• bu konuyu gordugum iyi oldu italyada vardir alirim hemen yada cape townda

• quote:

@cellman406,

Bu urunu dubaide nereden alicaksiniz ?

Alisveris merkezlerindeki sharaf dg, jumbo, aplle store gibi yerlerde sanirim 450 aed ve uzeri. Gerci yakin zamanda bakmadim ama fiyatlara.

Bur dubai de Al Ain computer plaza var, orda 2 ay once sordugumda 360 aed idi yaklasik 98 dolar.
    Ordan alabilirsiniz.
    Nerede kaldiginizi bilmedigim icin belki oraya vereceginiz taksi parasi cok tutabilir.
    Ama bur dubaiye yakin oturuyorsaniz 10-15 aed tutar en fazla taksi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wharfedale

quote:

@cellman406,

Bu urunu dubaide nereden alicaksiniz ?

Alisveris merkezlerindeki sharaf dg, jumbo, aplle store gibi yerlerde sanirim 450 aed ve uzeri. Gerci yakin zamanda bakmadim ama fiyatlara.

Bur dubai de Al Ain computer plaza var, orda 2 ay once sordugumda 360 aed idi yaklasik 98 dolar.
    Ordan alabilirsiniz.
    Nerede kaldiginizi bilmedigim icin belki oraya vereceginiz taksi parasi cok tutabilir.
    Ama bur dubaiye yakin oturuyorsaniz 10-15 aed tutar en fazla taksi.

hocam bugün trye döndüm arabam vardı orda kiralamıştım başka alacaklarım da vardı zaten bur dubaide deirada nasr square miydi neydi orda doğubank tarzı sürüyle dükkanlar var alışverişimi ordan yaptım ve 360 aedye aldım. Büyük mağazalarda pek bir fark yok zaten fiyatlarda gayet yüksek. Ben de bu dediğim yerden almayı tercih ettim. Saat telefon vs de çok uygun geldi

• yaklaşık 1 aydır APPLE TV 3 kullanıyorum, tavsiye ederim arkadaşlar. iphone 5 le dahada güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata-ozkan

99$ a gayet kullanışlı ve şık bir ürün. Ancak google'ın çıkardığı 30$ lık chromecast'ten sonra apple politikasını sorgulamaya itiyor. Aynı işlevi gören bir cihaza neden 3 kattan fazla para ödeyeyim ki?

Yanlış anlaşılmasın Chromecast iPad'le falan çalışmıyor, iPad'iniz varsa apple tv Nexus veya Android tabletiniz varsa Chromecast. Sadece aradaki fiyat farkına dikkat çekmek istedim.

Merhabalar,
    Bildigim kadari ile ipad veya iphone da bulunan chrome uygulamasi ile chromecast i kullanabiliyorsunuz.

• Evde apple tv, receiver dan daha aktif kullandigim bir cihaz ve verdigin parayi bana gore sonuna kadar hakediyor. Evinizde kablosuz aginiz var ise itunes hesabinizla paylasim acip itunes a eklediginiz, satin aldiginiz veya kiraladiginiz muzik, filmleri hic bir kalite ve takilma olmadan oynatabilirsiniz. Elinizdeki farkli formattaki videolari itunes formatina (m4v-mp4) cevirmek istemezseniz mac icin beamer uygulamasi ile ayni isi gorebilirsiniz. Yalniz ekrandaki goruntuyu airplay yaparken takilmalar oluyor bu yolla verim alinmiyor, ancak gerek mac gerekse iphone ipad de airplay destekli uygulamalarda cok basarili. youtube videolarini da genis ekranda hd kalitesinde izleyebiliyorsunuz. Smart tv den daha smart :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.