Şimdi Ara

Apple Türkiye'den iPhone 14 fiyatlarına zam! İşte yeni fiyatlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
1
Favori
11.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hemen 2 k ilanımı güncelledim. Nankörler daha ne istiyorsunuz bak kar ettik.😊 Yaşasın RTE..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Apple Türkiye'den iPhone 14 fiyatlarına zam! İşte yeni fiyatlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yeminle araba ev iphone bunları alan kazanıyor sürekli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bıçağın Gölgesi kullanıcısına yanıt
    Dolarda kendi içinde biraz enflasyon yaşamaya başladı. Belki onunla alakalı olabilir. Yani misal 10 sene öncenin 1000$ ı ile şu anki 1000$ da aynı değil. Şimdinin 1200$ına falan eşit. Doların enflasyonuna pek alışkın olmadığımız için bu bir anda garip geliyor ama misal eski belgesellerde ya da filmlerde de denk geliniyor. Misal The Queen's Gambit diye satranç ile ilgili 1960 ları konu alan bir dizi vardı. Orada da 100-200 dolarlar çok büyük para diye konuşuluyor. O yıllarda çok ciddi enflasyon döneminden geçti Abd. Maaşları 100 $ falandı, şimdinin 10.000$ına eşitti.

Tabi buradan yola çıkarak son enflasyondan dolayı, bizim asgari ücretin eski yıllara göre dolara eşitliği istatistiği de karışıyor. Bir körü körüne hali var bir de reel hali var.

Misal şimdi asgari ücret 450$ deniyor. 2016 da da 440$ dı deniyor. Ama şu anki 450$ 2016'nın 450$ ına eşit değil. Dolarında kendi içinde değer kaybı yüzünden şu anki 450 $ yaklaşık 2016'nın 360$ dolarına eşit.

Yani 2016 da cebinde 450$ ile abd'den alabileceğin şeyleri şu an ancak 590$ la falan alabilirsin gibi gibi. Karışık işler :D

• Bıçağın Gölgesi kullanıcısına yanıt

Kardeş dolar’ın artık önemi kalmadı hiperenflasyon denen şeyi yaşıyoruz şu anda karşılığı olmayan şeylere para basıyoruz dolar kaç aydır ufak ufak baskılanıyor asgari ücrete zam geldi İPhone 15 pro serisi %90 50 bin üzerinde satışa sunulur

• yerli ve milli kurumlar vatandaşa tekmeyi atıyor, bunlar mı yapmayacak.

• Arjantin ve Venezuela olduk bilmeyenlere hatırlatalım, bu ülkelerde dolar ile piyasa fiyatı farklı şuan Türkiye'de bankadaki dolar ile piyasadaki dolar aynı değil.. kapalı çarşıya gidin görürsünüz.. Ve artık bütün ülkelerden gelip tonla Türk lirası ile makara videoları dönecek..ki dönüyorda.. tahmini ne zaman uyanırsınız diye düşündüm yok abi siz düzelmezsiniz..

• veysel_lowe kullanıcısına yanıt

Her gün marketlere gelen zammı anlayabildiniz mi ki?

• Ülke derin çöküşe gitti. Arabalar 50k dan oldu 300k. Sıfır araba desen 500k dan aşşa yok. Basit bir iphone 14 alayım diyorsun 35 bin tl. Bu fiyatlar hiperenfasyondur. Ülke ölmüş mezara gömülmüyor hala.. Hala aynı iktidar tepede...Simülasyonda yaşıyoruz sanki. Yeter artık.

• Arkadaşlar konunun geyiğini yapmışsınız ama ülke hiç de iyi bir noktaya doğru girmiyor, Sülo'yu(Demirel) sevmezdim ama bir söyleşisinde enflasyonun nasıl bir bela olduğunu gayet güzel tane tane kendine has üslubuyla açıklamış, bugün bir haber okudum detayı vermeyeyim ama durum böyle giderse Rusya-Nataşa muhabbetini -kişi kınadığını yaşamadan ölmezmiş hadisi düsturu gereği- yaşayacağız gibi görünüyor. Şimdi millete kötü örnek verip haberin adresini/kaynağını vererek akıllarına ahlaksızlıkla ilgili bu durumu getirip günaha ortak olmak istemem ama internet resmen ucuz et pazarı haline dönmüş... İşte o video(enflasyon ahlakı bozar, Sülo'dan)...
    onedio
    Süleyman Demirel'in 1991 Yılındaki Enflasyon Konuşması Yeniden Gündem Oldu: 'Ahlakı Bozar, Devlet Yıkar'
    https://onedio.com/haber/suleyman-demirel-in-1991-yilindaki-enflasyon-konusmasi-yeniden-gundem-oldu-ahlaki-bozar-devlet-yikar-1088318
    Bidebunu izleyoutube
    Süleyman Demirel’in Turgut Özal’a; Enflasyon yorumu #arşivunutmaz #enflasyon #shorts
    https://www.youtube.com/watch?v=1j5NfFDJ_sE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 17 Ocak 2023; 19:54:26 >

• androidmakaleniz kullanıcısına yanıt
    Ne alaka ya? Valla gelirim aylık 100K olsa iphone 14 pro alıp kullanmak isterdim. Ama 40K nedir ya? Çıldırdılar artık.

• Eeeee, kapıları kapat, vergiyi artır. Kayıt ücretini arşa taşı.. sonra içerde, yetkili, yetkisiz, herkes kafasına göre at koştursun....

• RichesMen kullanıcısına yanıt

Doların mal cinsinden değeri 30 tl civarı şu an. 1$'lık mal almak için 30tl ödüyoruz. O zaman doların 18.60'a sabitlenmesinin esprisi olmuyor.

Herşey dolardan bağımsız artıyor şu an. Kağıt üstünde dolar cinsinden asgari ücret arttı ama ABD fiyatına hiçbirşey alamıyoruz ki.

Yurtdışından gelen mallara da ek vergi koydular, dolarımla oradan alırım desen yine zarar.

• Bu ne zammı anlamadım. Dolar kuru yatay seyrediyor. Zaten kuru yüksel almıştı apple.

• Yanılmıyorsam, 2017 yılında iphone 8 çıktığında iphone 7 almıştım. O zaman aylık maaşım iphone 8 almaya yetmiyordu ama tam 1 iphone 7 ediyordu. O zamandan beridir aynı iş yerindeyim. Her sene zam oranımız da, enflasyon oranının bir miktar üstünde refah payı ile olmuştur. Ve en iyi ihtimalle ocak maaşımız asgari ücret ile %54 aynı oranda zam olsa bile benim maaşım iphone 11 almaya bile yetmeyecek. Derdim iphone da değil, samsung kullanıyorum zaten ama, alım gücü aynı kalsa benim yeni zamla iphone 13 rahat alabilmem lazım. Düşünün maaşlarımızın nasıl eridiğini, alım gücümüzün nasıl bittiğini, gerçek enflasyonu ve üzerimizdeki vergi ( daha doğrusu saray ve saltanat) yükünü

• BombSquad34 kullanıcısına yanıt
    Tabi ki daha uyguna geliyor ancak garanti vs olarak ve ikinci el tekrar alım satım için TR cihazı daha mantıklı oluyor.Ama ben alacam bunu eskiyince evden birine vereceğim derseniz yurtdışı daha mantıklı

• İPhone 14 plus lar satılmıyor diye indirim gelecek deniyordu hani.

• AttackHane kullanıcısına yanıt
    Ben normalde çok sık değiştirirdim hocam. Hem bunu bırakmak için hemde gerçekten fiyat olarak baya uyguna geldiği için hemde 13 pro max en az 4-5 sene kullanılabilirliğini koruyacağı için bu sefer böyle yaptım. TR 14 pro mu sattım yarısından ucuza geldi bu cihaz bana.

• Dolar değil euro arttı. Tr euro belgesi. Fiyatlama euro üzerinden yapılıyor.

Tr bir tek hammadeyi dolar ile alır. Geri kalan her şey euro kuruna bağlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctrl-alt-delete -- 17 Ocak 2023; 21:35:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.