Şimdi Ara

Apple M1 Mac [ANA KONU] (291. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.178
Cevap
220
Favori
416.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 289290291292293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam bu yorumu görünce şaşırdım. Python ve tensorflow ile giriş seviyesinde ilgileniyorum. Yazılım konusunda herhangi bir sorun yaşadınız mı?

Bazen fazla sekme kullanıyorum. Windowsda 16 GB RAM ağzına kadar dolduğu oluyor. Şuan Dell 7567 7700HQ - 1050 Ti - 16 GB RAM laptopum var. Sağlam bir masaüstüm olmasa 3060 - 3070 li bir windows laptop alırdım ama müthiş pahalılar ve genel kalite de çok aşağılardan başlıyor(ekran vesaire, pil ve fan durumundan zaten bahsetmeye gerek yok).

Google Colab vb servislerle yapay zeka eğitimlerini yapabilirim ama genel olarak cihaz üzerinde çalıştırmaya gelince uyumsuzluk yaşıyor musunuz?

Yazılım konusunda giriş seviyesi bir insan sayılırım bu yüzden karşıma ne çıkar bilmiyorum önümde alacağım çok yol ve dil var. İleride bu konuda ARM ve M1le hatta mac os ile bir sorun yaşama ihtimalim var mı?

Dell'de pil ölü. Fan sesinde ise benim gibi bu konuya takılmayan birinii bile illallah ettirdi. M2'leri göreyim diyorum ama fiyatları ne olur. Onlar çıkınca M1'ler kalır mı ve fiyatı ne olur şüpheliyim. Bazı kişiler 16 GB RAM önerdiler ancak sizin yorumunuzu görünce şaşırdım. Bir de mac os hiç kullanmadım bu konuda ne dersiniz?

16 GB M1 Air alacağım ancak PT'de +4000 TL koyuyor. M1 8/256 6 Taksit 12 Bin TL.

Bir de video edit, canlı yayın vesaire ile uğraşıyorum bu konularda M1'lerin durumu zaten iyi.

• Murat Burç M kullanıcısına yanıt
    Hocam bende aynı sizin gibi kararsızım

Pt de 16gb ramlı macbook air 4 ila 12 hafta arası gösteriyor uzun bir süre ve taksit fırsatı da yok

M2 ile macbookları bekliyorum olaki çok bir fark yok ise ve geç çıkıcaksa m1 alıcağım bende

Ama m2 macbook 15.000 16.000 tl civarlarında çıkarsa pro yada air almayı düşünüyorum gerçi lansmandan kaç ay sonra gelecek belli değil dolar hergün 20 kuruş artıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hdmi ile monitör bağlamak istiyorum da hangi dönüştürücüyü önerirsiniz acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S A M C R O kullanıcısına yanıt
    Sadece type c to hdmi istiyosanız hocam
    Paugge 4K@60Hz, HDR, HDCP 2.2, DEX Mode Destekli USB C to HDMI 2.0b Kablo (CHD20B-PRO)
    amazon
    Paugge 4K@60Hz, HDR, HDCP 2.2, DEX Mode Destekli USB C to HDMI 2.0b Kablo (CHD20B-PRO)
    https://www.amazon.com.tr/dp/B07W5GC8TW/ref=cm_sw_r_cp_api_glt_i_R8ZA5P0B3D6SZQMGK0T1

Paugge Thunderbolt 3 Destekli 4K 60Hz HDR HDCP 2.2 Destekli USB C to Hdmi 2.0b Adaptör (CHD20B-ADP)
    amazon
    Paugge Thunderbolt 3 Destekli 4K 60Hz HDR HDCP 2.2 Destekli USB C to Hdmi 2.0b Adaptör (CHD20B-ADP)
    https://www.amazon.com.tr/dp/B07NL8Q6KY/ref=cm_sw_r_cp_api_glt_i_R5K3SQSRGGMP7WWDG92W

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• LunarOgred kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam sağolun.

• Bilgisayar mühendisliği okuyorum, 1. sınıfım. Elimde güçlü bir masaüstü var ama programlama lab derslerinde okulunkileri kullanmak kanser ediyor ve bu dönem yüzyüze quiz vs. de olacağımız için artık laptop alma vaktim geldi gibi. M1 Air'ın ekranı ve piline bakıyorum bir de aynı fiyatlı windows cihazlara bakıyorum arada uçurum fark var. Yurtdışında air'dan daha ucuza satılan ideapad5pro 16-512 modeline bakıyordum dolar fırladıktan sonra fiyatı airi sollamış gitmiş. Öte yandan hayatımda hiç mac sahibi olmadım ve bölümümde mac kullanan bildiğim 1 kişi var. Hocalar windowsa özel herhangi bir programa zorlamayacak diye biliyorum (ide falan zaten hiç takmıyorlar) acaba base model air'ı almalı mıyım fikir verebilir misiniz? En büyük korkum uyumsuzluk ya da bilmediğim hatalar çıktığında etrafımda soracak birini bulamayacak olmam. (Sadece okul işleri için kullanacağım)

Bende de 7567 var fakat oyun oynarken aniden kapandı ve tekrar açılmıyor bir bilgisayarcıya yolladık ekran kartı yanmış dediler 5bin civarı yurtdışından getirebiliriz dediler ama yok dedim gerçekten deli ediyordu bu laptop (throttlestop vb.) Ben de yaptırmak yerine Macbook tarafına yöneliyorum şimdilik. Python OpenCV ROS falan kullanıcam fakat benim araştırmalarıma göre de bu platformlar şu an pek uyumlu değil gibi M1 ile fakat yine ömrünün kısa olucağı 7567deki gibi sorunlar yaşayacağım bir laptop almaya elim pek gitmiyor fiyatlar da zaten nerdeyse aynı civarda onun yerine daha uzun ömürlü M1 Air almaya kayıyorum fakat orda da 8gb ve uyumluluk sorunları işleri bozuyor siz ne yaptınız hocam ben en azından yarınki eventi bekliyorum pek sanmıyorum ama belki M2 Air falan tanıtılır ya da Pro'lar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi experium -- 7 Mart 2022; 22:18:58 >
  • experium kullanıcısına yanıt

Pilim şişmişti. Pil ile anakart bağlantısını kestim ve adaptör ile kullanıyorum. Asus Rog Strix 5900HX RTX 3060 modeli almayı düşünüyorum. Gönül isterki 16/256 Macbook Air ile çözelim ama uyumlukuk konusu gerçekten bela.

Bu konuda data engineer bir abiyle konuştum. Al kullan herkes buna yapışacak, gelişecek dedi. Ayrıca başka bir data engineerin "M1 bu işin %90'ını destekliyor ama %10'unu desteklemiyor, siz %90 ile yetinecek misiniz" adlı yazısını konuştuk. O da bana sen giriş seviyesisin ve %90'lık kısım sana yeter tarzı şeyler söyledi.

Yine de ne olursa olsun Windows ve Nvidia bu konularda tekel. Daha doğrusu Nvidia tekel. Siz demek istediğimizi anladınız. M1'lerin VE ARM mac osun uzun bir yolu, büyük bir potansiyeli var ancak ben bu riski alamayacağım maalesef. İnşallah başka bir zaman.

Blenderda bile Metal GPU desteği geldi. Bunlar hep bu işin gelişeceğine alamet. Düşünün benim bildiğim kadaryla M1 Metal GPU desteği AMD ekran kartlı maclerden önce geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat Burç -- 7 Mart 2022; 23:44:46 >

Ben de Ideapad Gaming 3 düşünüyordum alternatif olarak fakat bir önceki mesajımda dediğim gibi yine benzer olayları yaşamak korkutuyor biraz o yüzden temkinliyim. Intel'in tek kozu o zaten hala x86ya diretiyorlar yoksa Apple gerçekten yeni çiple baya domine edecek gibi ileriki yılları. Eninde sonunda geçecekler ARM'a ama ne zaman olur bilinmez. Ben uyumluluk sorunlarının yakın zamanda düzeleceğini düşünüyorum çünkü 2 yıl oldu nerdeyse ama tabii bu Apple'a bağlı bir şey değil geliştiricilere bağlı. Benim 7567'im hala çalışıyor olsaydı kesinlikle MBA alırdım ama elimde bir Windows alternatifim yok beni durduran tek şey de o aslında. Swift tarafı da bana bir göz kırpıyor orayı da düşünmüyorum değil siz de en azından bence CES 2022 laptoplarını bekleyebilirsiniz hocam bu ay sonu çıkacak diye biliyorum tam detaylı araştıramadım ama bir bakabilirsiniz gerçi dolar kuru da yerinde durmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi experium -- 8 Mart 2022; 0:36:1 >

Benim Dell 7567 hala çalışıyor ancak oldu da bozuldu ve ben mac almış durumda olursam fena patlarım.

M2'leri görmek ve M1 Air'in fiyat hareketini izlemek lazım ama kur izin vermeyecek muhtemelen.

Gerçekten anlıyorum hocam sizi haklısınız ben de çok aradayım 2aydır bakınıyorum hala net bir şey oluşmadı bende de Dell 7567 zaten bomba gibi ben bozulacağını tahmin edebiliyordum Throttlestop UV olmasa zaten kullanılır halde değildi pil zaten bitmiş ve şişmişti yine işlemciden korkuyordum en çok turboyu kapamasam 100leri rahat geçiyordu sıcaklıklar ama garip bir şekilde ekran kartı patladı yani yaptırmama nedenlerimden biri de bu tekrar bozulmayacağının garantisini veremiyorum kendime.

Dediğim gibi yazılım işi olmasa Macbook Air M1 hatta M1 Pro 14 inç tam benlik. Youtube için video canlı yayın vesaire vesaire ama bence mac seçme lüksüne sahip olduğumuzu düşünmüyorum. Uyumluluk önemli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat Burç -- 8 Mart 2022; 3:3:45 >
  • Arkadaşlar ücretsiz vpn bilen var mı?

• .Tolga . kullanıcısına yanıt
    4k 30 hz sorununu bir kablo yardımı ile çözdüm. Aslında monitör 4k en fazla 30 hz veriyor sorunuda değil macbook air en fazla 4k 30hz çıkış veriyorda değil. Ben hdmi kablo monitör kutu içinden çıkanı kullanmıştım ama yeterli değilmiş. Paugge 4K 60Hz HDR HDCP 2.2 Destekli USB C to HDMI 2.0b kablo aldım iş çözüldü. Şuan samsung m7 monitör de 4k 60 hz kullanabiliyorum. Kablonun linki ve görsellerim aşağıda:
    https://www.hepsiburada.com/paugge-4k-60hz-hdr-hdcp-2-2-destekli-usb-c-to-hdmi-2-0b-kablo-p-HBV000007ZCT8?magaza=Hepsiburada

Apple M1 Mac [ANA KONU]
    Apple M1 Mac [ANA KONU]
    Apple M1 Mac [ANA KONU]
    Apple M1 Mac [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmckr -- 8 Mart 2022; 13:30:50 >

• Bende kendi çöplük masamdan fotoğraf göndereyim :)

Monitörüm Huawei GT34

Monitör 3440x1440 piksel. 165 hz

Bilgisayarı doğrudan HDMİ kablo ile monitöre bağlayınca 60hz alıyordum.

Aşağıdaki linkteki kabloyu satın aldım. USB Type-C den Display Portta bağladım. 100hz alıyorum şimdi.

https://www.hepsiburada.com/paugge-usb-c-to-displayport-kablo-dp-1-4-thunderbolt3-hdr-8k-60hz-4k-120hz-4k-60hz-2k-240hz-full-hd-240hz-cdp14-pro-p-HBCV00000BOC36?magaza=Hepsiburada

Apple M1 Mac [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selçuk ALAGÖZ -- 8 Mart 2022; 18:30:33 >

• Selçuk ALAGÖZ kullanıcısına yanıt
    Yooo hiçte çöplük değil gayet güzel setup.

• ahmckr kullanıcısına yanıt

Monitörün ayağını da değiştirince gayet hoş bir setup olmuş bu arada :) Bakalım monitörü iyi fiyata satarsam ben de yapabilirim bir şeyler. En azından 60hz çözümü güzel olmuş bilgi için teşekkürler.

Hocam stand olarak ne kullanıyorsunuz?

• onur01 kullanıcısına yanıt
    ben beceremedim belki işine yarar
    https://forum.donanimhaber.com/bedava-vpn-1-yil--152145837#152145837

Teşekkürler hocam.

Bu arada Apple etkinliğini izledim. m1 Ultra ne olmuş öyle ya. Bu Apple and içmiş İnteli bitirecek.

Bu arada apple her ürüne sağlam zam geçirmiş. Bilgisayarı tam zamanında almışım.

• 
Sayfa: önceki 289290291292293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.