|
Apple M1 Mac [ANA KONU] (29. sayfa)

-
-
Üstadım teslim tarihin ne gözüküyor benimkş hala gelmedi 18 kasımda verdik siparişi gönderime hazırlanıyor da kaldı -
Ben 25 inde verdim sanirim, hala isleniyor. Teslim tarihi 14-21 aralik -
Sonunda gönderildi ups takip no geldi yarın gelir oh be muradımıza eriyoruz sonunda -
quote:
Orijinalden alıntı: Ardamax
Sonunda gönderildi ups takip no geldi yarın gelir oh be muradımıza eriyoruz sonundaBen 21'inde sipariş verdim, 30'unda kargoya verildi Çin'den. 2'sinde İstanbul'a geldi fakat o gün bu gün gümrükte çakılı kaldı. Takip
-
Sizinki özel konfigürasyon çinden geliyor benimki base model tr den geliyor hocam :) -
Keşke Vatan'dan falan mağazadan alsaydınız.
-
Eğitim indirimi ile aldımmhocam vatan o indirimi yapmıyor -
Herkese merhaba, yeni mac air alacağım ancak sizlerinde fikrini almak isterim. Öncelikle bilgisayarda herhangi bir video veya fotoğraf editi yapmıyorum(Belki hobi amaçlı kurcalarım). Almayı düşündüğüm model 8 çekirdek gpu olan modeli ve 16gb ram upgrade yapılmış halde. Şöyle ki bilgisayarda sadece chrome üzerinde çalışan yaklaşık 6 tane extension kurulu ve bütün işlerimi bunlar vasıtası ile yapıyorum. Coğunluk ile 30-40 sekme açık oluyor hatta bazen 100+ sekme açık oluyor tekrar yeni sayfa açmak zorunda kalıyorum. Her sayfadada extensionlar çalışma yapıyor bu sebeple Activity Monitor içinden baktığımda Chrome GPU Renderer tarzı bir çalışma yapıyor. Hali hazırda kullandığım model Mid12 Air i7 6gb 256 ssd versiyonu, yüksek fan sesi ve fazla sayfada hantallaşması sebebiyle iş kaybı yaşıyorum. Fazla uzattım ancak 8 çekirdek alma sebebim hem 512gb ssd olması hem ram upgrade kesin istiyorum böyle de olunca diğerinden daha avantajlı gibi oluyor. Sizce base model mi yoksa belirttiğim speclerde mi almalıyım? Yayınlanan bütün videoları da izledim bu arada. Konu dağınıklığı ve uzunluğu için kusuruma bakmayın lütfen :)
-
base model macbook air aldim 8gb ram 256 ssd li. us fiyati ile 9000 e geldi.
oyun gelistiriyorum. unity - xcode arasi git gelim cok oluyor. ana development cihazi 2019 model imac. i9 8 core - 40 gb ram var. icinde baya asset olan oyunumu derleme testi yaptim.
2019.4.15lts unity'deyim. su an native destegi yok. dogal olarak rosetta 2 ile intel binary emule ediyor.
imac: unity ciktisi: 3:12 dakika
m1 macbook air: unity ciktisi: 4:36 dakika
sonrasinda bu ciktiyi xcode ile telefona build aldim.
imac: build suresi: 4:01 dakika
m1 macbook air: build suresi: 4:03 dakika
fansiz, intel emule eden ve 8 gb'lik bir macbook air icin baya iyi sonuc.
jenkins build cihazim var bir de. i7'lik 2012 model 4 core mac mini. onu da m1 mac mini ile degistirmeyi dusunuyorum. tabi once bir kac test yapmam lazim.
bir de not yazayim. i9 8 core, 16 gb macbook pro 16 da vardi elimde. haziran ayinda sattim. unity'den cikti alirken bi derece hizli olabilir macbook air'a gore ama xcode'da imkansiz gecemez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 8 Aralık 2020; 22:17:3 >
-
Depolamaya ihtiyacınız yoksa base model MBA alın geçin. 8gb ram bu cihazlar için çok yeterli. Ne zaman ram'i sömüren programları saatlerce çalıştırırsanız o zaman ileride disk sağlığını kötü etkileyebilir swap yaptığı için ama bunun haricinde 16 için boş yere para vermeyin. İnternette onlarca ram testi var 8 ve 16 için. Yerinizde olsam paramı başka şeylere harcardım. -
bence dediğiniz gibi upgrade edilmiş olarak alın en kötü ilerisi için rahat edersiniz (maddi bir sıkıntınız yoksa)
-
Benzer şeyi tahmin ediyorum.Klavye tasarımını aynı bırakılar ama kesinlikle ekran gövde değişir.Yani M1 geldikten sonra 2-3 yıl içinde mutlaka tasarım değişikliği yapacaklar.
2 ay önce 2020 iMac aldım.M1 beklemedim çünkü hem ülkedeki kur zam vergi olayları hem M1 tamamen yeni teknoloji ve ilk serisi olacak olması sonrasında 2020 aldım geçtim.Geçiş modeli bir geçsin gitsin heyecan yapıyoruz tamam ama hadi alayım deyince alamıyoruz bu cihazları.Amerika 'da yaşasak istediğimiz kadar heyecanlanırdık.
Aynı zamanda 2015 Macbook var.Biraz zaman geçsin yeni modellerden biri ile değiştirmeyi düşünürüm inşallah.Şu ana kadar 4 Macbook serisi tanıltıldı 2015 aldıktan sonra.Ama hiç tamam geçmeliyim diyemedim.M1 bunu dedirtecek mi bakalım 2 yıl sonra .
-
Hocam ben sırf Unity için macbook air m1 almayı düşünüyorum. Merak ettiğim Unity şu an native destek yok ama rosetta 2 ile sıkıntısız çalışıyor demi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Muhtemelen yeni 14 ve 16'larda ciddi tasarım değişikliğine gidilecek. Apple sürekli tasarım değiştirmektense 1 kere ciddi değişim sonrasında da ufak ufak iyileştirmeler yapıyor. Mesela iphone 5s'ten 6'ya geçiş sonra da 11'den 12'ye geçiş gibi.
Pro modellerde 2016'dan beri aynı tasarım kullanıyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: onur01Hocam ben sırf Unity için macbook air m1 almayı düşünüyorum. Merak ettiğim Unity şu an native destek yok ama rosetta 2 ile sıkıntısız çalışıyor demi?
yani cok detayli ugrasmadim. bir build aldim. problem yok gibi gozukuyor. detayli denemek lazim. 2020.2 ile native destegi gelecek dedi unity. ki bence 2020.3 lts ile tam oturur gibi geliyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-E41040413yani cok detayli ugrasmadim. bir build aldim. problem yok gibi gozukuyor. detayli denemek lazim. 2020.2 ile native destegi gelecek dedi unity. ki bence 2020.3 lts ile tam oturur gibi geliyor.
Alıntıları GösterAnladım hocam teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-E41040413base model macbook air aldim 8gb ram 256 ssd li. us fiyati ile 9000 e geldi.
oyun gelistiriyorum. unity - xcode arasi git gelim cok oluyor. ana development cihazi 2019 model imac. i9 8 core - 40 gb ram var. icinde baya asset olan oyunumu derleme testi yaptim.
2019.4.15lts unity'deyim. su an native destegi yok. dogal olarak rosetta 2 ile intel binary emule ediyor.
imac: unity ciktisi: 3:12 dakika
m1 macbook air: unity ciktisi: 4:36 dakika
sonrasinda bu ciktiyi xcode ile telefona build aldim.
imac: build suresi: 4:01 dakika
m1 macbook air: build suresi: 4:03 dakika
fansiz, intel emule eden ve 8 gb'lik bir macbook air icin baya iyi sonuc.
jenkins build cihazim var bir de. i7'lik 2012 model 4 core mac mini. onu da m1 mac mini ile degistirmeyi dusunuyorum. tabi once bir kac test yapmam lazim.
bir de not yazayim. i9 8 core, 16 gb macbook pro 16 da vardi elimde. haziran ayinda sattim. unity'den cikti alirken bi derece hizli olabilir macbook air'a gore ama xcode'da imkansiz gecemez.
Ayni projeyi yine ayni donanimlarla android ciktisi almak icin test ettim.
imac: 4:21 saniyede aldi
m1 macbook air: 6:01
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X