evet oldu. bir problem yaşamadım. |
Apple M1 Mac [ANA KONU] (241. sayfa)

-
-
Hocam ben belirli saatlerde kullanma gibi bir durumum yok belirli bir döngüde kullanmıyorum cihazı pek ondan dolayı sizdeki gibi ben de cihaz kendi keser mi şarjı bilemiyorum
-
Pil Tercihlerinden iyileştirilmiş pil açık mı? Onun açık olması gerekiyor bu özelliğin çalışması için.
-
Her türlü kullanım alışkanlığınızı öğrenip kesecektir. Bi önceki mesajda dediğim gibi iyileştirilmiş pil şarjı açık olmalı bunun için.
-
Teşekkürler. Ben de bunu tercih edeceğim sanırım.
-
aldığım günden beri açık hocam.. ama daha hiç fiş simgesi çıkmadı.. hep şimşek simgesi çıkıyor
-
arkadaşlar . 3 parmakla sayfalar arası geçiş yapıyordum şimdi 4 parmakla oluyor . ayrıca masa üstüne touchpad le inemiyorum 5 parmak açmakla ..
-
Açık hocam o zaten kapatmam için bir neden yok
-
Arkadaşlar ben m1 macbook alalı 4 gün oldu şimdiden 3 defa şarja takmak durumunda kaldım.
Zoom, spotify, whatsapp açıkken şarjı adeta içiyor. Özellikle whatsapp çok yiyor görünüyor ama hiç konuşma vs de yapmıyorum yalnızca yazışma. Ortalama 8-9 saat civarı gidiyor. Normal mi? 16-17 saatler için ne yapmam lazım?
-
hocam normalde benim hariciler windowsa göre formatlandığı için harici olarak mounty isimli uygulama ile açıyorum. bu şekilde iki harici disk arasında birbirine dosya aktarımı yapabiliyorum.
tek sıkıntım şu; macbook a indirdiğim bir videoyu hariciye attığım zaman quicktime ile oynatamıyorum. onu da elmedia video player ile çözdüm.
ancak hariciye attığım videolar soluk renkte görünüyor, onun sebebini anlayamadım.
-
3 parmakla yukarı doğru kaydırın ya da f11 tuşuna basın.
-
bende de durum aynı, ancak sistem bilgilerinde güç kısmını kontrol ettiğimde şu şekilde görünüyor.
Pilin Şarj Bilgileri:
Pilin şarjı kritik düzeyin altında.: Hayır
Tam Dolu: Evet
Şarj Oluyor: Hayır
Şarj Durumu (%): 100
Durum Bilgileri:
Devir Sayısı: 9
Durum: Normal
Maksimum Kapasite: %100
bu arada macbook air i aldığımdan beri sürekli prizde kullanıyorum, 2-3 defa dışarıda kullandım, onda da %70 in altına pek düşmedim ama şarj döngüsü 9 olmuş, geldiğinde 2 döngüdeydi, şu an normalde 4-5 falan olması gerekirdi maksimum, neden bu kadar çabuk artmış olabilir?
-
elektrik mühendisliği öğrencisi olarak m1 macbook air almam ne kadar mantıklı olur? konunun geçmişini okudum ve lazim programlarin cogunun calistigi yazılmıştı. su an guncel durum nedir? onerir misiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kullanmamak lazım
WhatsApp kadar dandik uygulama zor bulunur zaten, ne windowsta ne mac'te optimize değil, ama işte mecbur kullanılıyor.
Telegram da iyi yiyor bu arada, her ikisi de M1 için optimize değil.
-
selam herkese, bir sorum olacak yardimci olabilirseniz cok makbule gecer.
lenovo thinkpad aldim freedos olarak gelecek, bir de 64gb usb bellek aldim. elimde yalnizca m1 macbook pro var ve windows 11 indirip bu flash bellege yazmak istiyorum, diger notebook’a kurmak icin. mac’e pek asina olmadigim icin size sormak istedim, bunu en kolay sekilde nasil yapabilirim? mumkun mudur ya da ?
tesekkurler.
Ben hala bi mac kullanıcısı olamadım ama Windows tarafında olan rufus programı mac tarafında da vardır. Bi araştırmanızı öneririm
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
cevabiniz icin tesekkurler. dediginiz program m1 maclerde calismiyormus maalesef. baska bir cozum onerisi gerekecek sanirim.
Cihazı herhangi bir ekran koruyucusu olmadan kullanıyorum. Ekran koruyucusu gerçekten gerekli mi? Ekranı kolay çizilebiliyor mu macbook airlerin?
-
Derler ki Google'da hemen hemen her sorunun cevabı bulunabiliyormuş
freecodecamp.org
How to Make a Windows 10 USB Using Your Mac - Build a Bootable ISO From Your Mac's Terminalhttps://www.freecodecamp.org/news/how-make-a-windows-10-usb-using-your-mac-build-a-bootable-iso-from-your-macs-terminal/veya
https://allthings.how/how-to-create-a-bootable-windows-11-usb-drive-from-mac/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShortcutsMaster -- 18 Ekim 2021; 17:5:40 >
-
Sonunda kral geliyor, güzel bir fiyatla...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X