Şimdi Ara

Apple M1 Mac [ANA KONU] (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.178
Cevap
220
Favori
416.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cevabınız için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz gibi fiyat farkı var. Ancak matebookta 16gb ram 512 ssd olan ryzen 5 4600h modelini düşünüyordum. Çünkü matebook'un 8gb 256ssd versiyonu windowsta yetmeyceği aşikar. Daha önce mac ekosistemini kullanmadım. İşlemcilere baktığımda M1 in daha iyi olduğunu da görmekteyim. Benim endişem m1 ile program uyumsuzluğu. Figesle (Matlab'in türkiye distribütörü) konuştum. Aralık ayında Rosetta 2 uyumu gelicekmiş. Ya diğerleri? Huawei cephesinde ekran ve ısıl sorun beni çok korkutuyor. 8700 tl gibi bir miktara çıkmışken böyle şeylerle uğraşmaktansa Mac alır sorunsuz kullanırım diyorum. Umarım dediğim gibi olur. Uzun vade için bilgilendirme yapabilir misiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozan1910

Bende de 14 aralık yazıyor ama, yarın burda olacağı kanısına nerden ulaştınız acaba?

Alıntıları Göster

UPS'ten takip ediyorum. 4 gün önce Cin'den yollandi, dün de UPS yarin evine teslim ediyoruz dedi. Siparisim US klavye MBP, teslim adresi Almanya.

• FireProoF_ F kullanıcısına yanıt

Macbook Air'i 15 Kasim'da siparis verdim, 18'inde geldi. Pro'yu 14'unde siparis verdim bugün geldi.

• onurdinhooo O kullanıcısına yanıt

Ben M1 Macbook kullanicisi olarak siddetle oneririm. Matlab'in dedigine gore Polyspace ve Simulink Desktop Real-Time su an Rosetta ile problem yasiyormus. Bunlarin disinda Matlab'in rosetta ile calismamasi icin tahmin ediyorum bir sebep yok. Bir uygulamanin rosetta ile calismasi icin genelde gelistiricilerin bir sey yapmasina gerek olmuyor zaten.

Matlab aralik ayinda Rosetta ile calistigi onaylanan versiyonu cikaracakmis, eskileri icin calisma garantisi veremeyiz demisler ancak buyuk oranda sorunsuz calistigini tahmin ediyorum. Uzun vadede Apple silicon versiyonunu destekleyen surum uzerinde calistiklarini da belirtmisler. Bu da ilerde cok daha iyi performans vereceginin habercisi.

Matebook gibi ccihazlarla Apple Silicon Macbooklari kiyaslamak ilginc bir olay. Bana sorarsaniz belli noktalarda yepyeni bir seviyeye ulasti AS Macbooklar. Malesef rahatsiz edici olabilecek belli kisitlamalari var bunlar da sonraki jenerasyonlarda düyelecegini bildigimiz seyler. Bence sizi dusundurtmesi gereken bu limitasyonlarin sizi ne kadar etkileyecegi.

Bu macbook'u kullanmisken gidip de kendimi Apple silicon olmayan bir laptopu almaya ikna edebilecegimi hic sanmiyorum.

Edit: Ilk mesajinizi gormemistim, simdi okudum. Bir makine muhendisi icin Apple Silicon'dan ziyade macOS sizin icin ne kadar uygun olur ona bakmaniz lazim. Genel olarak profesyonel makine mühendisleri macOS'te aradiklari yazilim destegini bulamiyorlar diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Godvater -- 27 Kasım 2020; 21:43:51 >

• Godvater kullanıcısına yanıt
    Üstadım verdiğin tatihler almanya için geçerli burda erken teslimat söz konusu pek değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ardamax

Üstadım verdiğin tatihler almanya için geçerli burda erken teslimat söz konusu pek değil

Dünya genelinde Apple'dan siparis verip de bir ay sonra gelecek gibi gözüken ürünü; on gün, iki hafta gibi sürelerde eline gecen kisilerin yorumlarini okudum. Aynisi benim de basima geldi diye paylasiyorum.

Türkce klavye isteniyorsa belki arada bir fark olabilir, o da Apple türkce klavyeli uretime henüz baslamadiysa ancak(bunun icin de bir sebep dusunemiyorum).

Amazon'dan gelen konusunda da onu ekstra bilgi olarak yazdim. Ellerinde stokta gözüküyordu zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Godvater -- 28 Kasım 2020; 1:34:11 >
  • Godvater kullanıcısına yanıt

Yanıtınız için teşekkür ederim. MacOs'ta ihtiyacım olan programların olup olmaması dışında üründen şüphe etmemem gerektiğini anladım. Bootcamp olmaması bu açıdan beni zora sokabilir. Şu an itibariyle sadece Matlab ve Autocad işimi görmekte. İlerde ne olur bilemiyorum. Ansys gibi bir FEA programı ihtiyacım doğarsa macbook işime yaramayacak. Eski windows yüklü laptobumu tamir ettirebilirim. Keşke Cloud Gaming gibi Cloud Enginnering imkanı olsa da bir pencere üzerinden uzaktaki bilgisayarda işlerimi uyumluluk sorunu olmadan kolaylıkla yapabilsem. O zaman hiç düşünmeden Macbook air M1 alırdım. Windows yüklü alternatif bilgisayar tavsiyelerine açığım. İlgileriniz için tekrar teşekkür ederim.

• Arkadaşlar bu makinaların ömrü fazla uzun olmaz gibi geliyor bana. Ssdlerin belli bir yazma okuma ömrü var ve çabuk bozulabiliyorlar. Şimdi normalde ssd bozulsa değiştrebiliyorsun ama bu işlemci, ram ve ssd bir arada hepsini birden değiştireyim desen ciddi masraf olur, komple kaldırıp çöpe atman gerekir. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
  • selmand kullanıcısına yanıt

[Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 20 Mart 2021; 13:13:48 >
  • HandK kullanıcısına yanıt
    3 tane ssdim patladı şans işi evet ama tek parça değişmek yerine asıl para edenler değişecek.

[Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 20 Mart 2021; 13:13:42 >

8 senedir ssd’li macler kullanıyorum. Birisi bile bozulmadı. Gereksiz endişeler bunlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 gün önce 16 GB ram'li MBP siparişi verdim ben de. Bakalım ne zaman gelecek. Şu anda Aralık'ın son haftası olarak gösteriyor.

• LazerBülbül kullanıcısına yanıt
    Ben mba bu hafta içi teslim edilir gibi duruyor teslim 4 aralık
  • quote:

Ben mba bu hafta içi teslim edilir gibi duruyor teslim 4 aralık

Türkiye için henüz erken gelme gibi bir durum söz konusu değil herhalde hocam. Siz Almanya'daydınız sanırım?

Yok Hocam Türkiye deyim
  • quote:

Yok Hocam Türkiye deyim

Base model miydi MBA?

Aynen hocam ram olarak 8 gb bana yeterli mhz leri baya bir yüksek işimi görür gibi 7gou ile 8gou arasındada benm gördüğüm neredeyse hiç bir fark yok 9to5mac incelemelerinden izlediğim kadarıyla bütçemde 10 küsürdü çaktım mba yi
  • quote:

Aynen hocam ram olarak 8 gb bana yeterli mhz leri baya bir yüksek işimi görür gibi 7gou ile 8gou arasındada benm gördüğüm neredeyse hiç bir fark yok 9to5mac incelemelerinden izlediğim kadarıyla bütçemde 10 küsürdü çaktım mba yi

Hayırlı olsun hocam :) Umarım en erken vakitte ulaşır. Ben de bir ay nasıl bekleyeceğim bilmiyorum.  

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.