< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Apple M1 Mac [ANA KONU] (196. sayfa)

-
-
Iste onu yapamadim modemin ayarlarini karistirdim ama 5ghz diye bir secenek bulamadim.yada nereye bakacagimi bilmiyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Modeminizin kullanım kılavuzunu bulun, çok göz önünde bir yerde olur o ayar, kablosuz bağlantı kısmındadır. Yine bulamazsanız modeminizde o özellik yoktur muhtemelen.
Tesekkurler hocam bir bakayim.modem yeni ama acaba yeni de olsa her modelde 5ghz ozelligini var midir yoksa olmayanlar da mevcut mu?
Birde suanda birseyler download ediyorum ama harici diske iniyor.macbook bikac dk sonra uyku moduna geciyor ondan sonra harddiskin de isigi sonuyor duruyor.ekranin uyku moduna gecmesi ama hardiskin indirme islemine devam etmesi icin ne yapmam lazim.
Macbooku sabaha kadar acik birakicam indirme islemi devam etsin istiyorum ama ekranin isigi yanmasin kararsin nasil yapabilirim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icecube_fb -- 29 Temmuz 2021; 0:54:46 >
m1 ile de testler gördüğümü hatırlıyorum, ama çok sorun değil. 700 Mb/s de işimi görür sanırım.
sonuç olarak Sandisk Extreme V2 ve Sandisk Extreme Pro V1 benim işimi görecek sanırım?
bu arada siz hangi macbook ürününü kullanıyorsunuz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LynXMaSTeR -- 29 Temmuz 2021; 2:1:52 > -
M1 Air var bende.
trust marka usb hub geldi, 3 port var, şarzi usb ve hdmı, 3'ü beraber çalışıyor, ısınma önemsiz seviyede,
harici ekranda kullanırken ciddi lag oluyor arada şimdilik kabloyu oynatınac vya bir süre sonra kendiliğinden geçiyor, bu durum her uykudan uyandığında ekran oluyor, (windows laptpta kullanırken böyle bir sıkıntı yoktu) ya kablodan, ya ısınmayla alakalı, şimdilik kabloyu oynatınca geçiyor.
1 günlük kullnımda trust aparatı tavsiye ederim, ileride fikrimde değişiklik lursa buradanda yazarım, yardım eden arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.
-
Kabloyu değiştirmenizi kesinlikle öneriyorum.
Bende de ilk aldığımda eski bir kablo vardı,
Altın uçlu HP marka bir HDMI alınca (28TL) sorun kalmadı.
(Monitör 1080p 60Hz Samsung 24" , PLS)
Bir de sanki bu kabloların ömürleri var gibi geldi. Ya da bendeki kablolar hep kalitesizdi:)
Sony TV'de de belli bir zaman sonra kablo sorunu yaşadım. Ya da Masaüstü bilgisayarımda da bir zaman sonra sorun yaşadım.
Kablo alınca düzeldi onlarda da.
-
götürdüm cihazı servise, yenisiyle değişti. Serviste yüksek müzik seslerine rağmen net bir şekilde duyulabilecek kadar şiddetli bir sesti. Yenisinde seste yok menteşelerde akıcı tek el ile rahatça açabiliyorum
-
SanDisk Extreme Portable 1TB Taşınabilir SSD SDSSDE61-1T00-G25
https://www.hepsiburada.com/sandisk-extreme-portable-1tb-tasinabilir-ssd-sdssde61-1t00-g25-p-HBV000011TFTB?magaza=Hepsiburada
m1 air 8gb, cihaz şarjda
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
selamlar, affinity photoyu almak üzereydim fakat zam gelmiş, bazı torrent sıtelerınde (zamunda) photoshop görüyorum, indirsem zararlı yazılım keylogger tarzı bir tehlikesi olur mu? yoksa orjinale devam mı(affinity photo ile)
-
hocam ssd nin açıklamasında 550 MB/s yazıyor. bence bu değerler çok çok iyi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LynXMaSTeR -- 29 Temmuz 2021; 21:51:53 > -
O eski modelin özelliği, HB doğru yazmamış
Bu 1000mbps diye pazarlanıyor
Model numarasını s61 olanın detayına web sitesinden ulaşabilirsiniz
en doğrusu creative cloud ile orijinal indirip adobezii ile patchlemek. ancak şimdilik silicon versiyonda işe yaramıyor rosetta ile çalıştırıp patchlemek gerekiyor bu da m1'e özel adobe ürünlerini henüz kullanamadığımız anlamına geliyor. aslında ben de bunu fırsat bilerek affinity'e yöneldim ce şimdilik memnunum. hem native m1 desteği hem de arayüzünün benzerliği ile zorlanmadım. tavsiye ederim.
edit: https://www.reddit.com/r/AdobeZii/comments/or7sdx/adobe_zii_is_working_on_m1_mac_for_photoshop/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Film Bu Ya -- 29 Temmuz 2021; 22:17:47 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Menteselere ne dediler peki tek elle acilmasi icin soyle tutun boyle yapin filan?
Bende ses yok ama bazen tek elle kaldirmaya calisinca kasaninda geldigi oluyor acaba birseyi mi yanlis yapiyorum.bunu test etmenin bir yolu var mi ? Su zeminin ustunde deneyin aciliyorsa sıkıntı yoktur diyebileceğiniz.
Amazonda geçen hafta 750 liralara kadar düşmüştü hocam hb de çok pahalı.
Bu arada değerler şok normal 1000 mb/s vaadli tüm external ssdler şuan m1 lerde max 700-750 mb/s arası hıza ulaşıyor, akıl almadık seviyede sinir bozucu bir durum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ardamax -- 30 Temmuz 2021; 14:24:19 >
Yüksek sesli müzik çalan arka planda duyulabilecek bir ses ise menteşeden gelen ses, sizin eski cihazın menteşesi baya baya kırık falandı sanırsam hocam Hayırlı olsun değişmesine sevindim bu arada
Edit. Bu arada cihazı nereden almıştınız?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ardamax -- 30 Temmuz 2021; 14:26:20 >
Paugge marka kabloları öneririm senelerdir kullanırım gram sıkıntı yaşatmadı.
Değerli forumdaşlar, yaklaşık 3 hafta önce m1 macbook pro baz modeliyle aranıza katıldım. İlk macos deneyimim olmasına rağmen çok alıştım ve cihazı hızlı şekilde kullanmaya başladım. Yalnız dikkatimi bir şey çekiyor. Arada 3000 tl fiyat farkı olduğu için (12 taksitli hali) 16gb ramli modeli tercih etmemiştim. Windowsta günlük kullanımda 9-10gb ram harcıyordum, ios bu işi kurtarır dedim. Aslında kurtarıyor da... Performansta hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Ancak cihaz düzenli şekilde 2gb rami swap yapıyor ve ram baskısı sürekli sarı renkte duruyor.
Akademisyen olduğum için çok küçük boyutlu dosyalar üzerinde çalışıyorum. Genelde pdf, word, epub gibi dosyalar üzerinde çalışıyorum. Bu nedenle swapı pek kafama takmıyorum. Yine de size danışmak istedim. İstikrarlı şekilde 2-2.5 gb swap'ın ssd'ye oluşturacağı baskı ne düzeydedir? Ben kafama takmamayı tercih ediyorum. Sizin görüşünüz nedir? Bilgili bir dostum apple'ın genel davranışının bu olduğunu ve 16gb ramli modeli alsam da swap yapacağını söyledi. Bilgili arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X