Şimdi Ara

Apple M1 Mac [ANA KONU] (194. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.919
Cevap
235
Favori
394.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 192193194195196
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LynXMaSTeR kullanıcısına yanıt
    Yani şöyle; 245 gb kullanılabilir alan diyor. Program yükleme ile dolmaz bence. O programlarla ne yapacağınıza bağlı. Müzikse sound library çok indiririm derseniz sonu yok. Ben mesela final cutta video yapıyorum bitmiş hali edit olarak 70 gb tutuyor, işim bitip export edince harici depoya atıyorum. Office foto video müzik birsürü program yüklü. Genelde 150 gb boş duruyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ShortcutsMaster

    Bana göre çok. Air ile ciddi prodüksiyon yapacağınızı düşünmüyorum; yapmayacaksanız zaten o özelliklere de ihtiyacınız yok (yani hem RAM, hem SSD yükseltmeye), yapacaksanız da Pro modellere bakmanız lazım bence, ama mevcut Pro değil, bir sonraki nesil (artık m2 mi, m1x mi) işlemcili olanlara.
    Ama para sıkıntı değilse keyfinizce seçim yapabilirisiniz.

    video edit işiyle uğraşacağım, o yüzden 8 gb çoğu zaman kullanacağım programlarda yetmeyebilir diye düşünüyorum. aslında başlangıçta pro modelini düşünüyordum ancak 1-2 aydır okuduğum, izlediğim, gözlemlediğim incelemelerde, air ile pro modelinin kıyaslamalarına baktığımda, fan ve touchbar dışında pek bi farkını göremedim. performans olarak da macbook air e güzel bi termal pad alınca aradaki fark bazı durumlarda kapanıyor. ayrıca fan sesi oldum olası sevmemişimdir, ayrıca fan temizleme derdinin de olmaması air almamı teşvik ediyor.

    bu arada 4k tv ye bağlayıp genelde onunla edit yapmayı düşünüyorum. hafıza olayına gelince de, belirttiğim gibi video editleme ile uğraşacağım için genelde büyük dosyalarla iş yapıcam. her zaman yanımda harici bi disk olmayabilir, ayrıca gün geçtikçe de boyutlar büyümeye devam ediyor bu sektörde. bu cihazı alıp en az 7-8 sene kullanmayı düşünüyorum.





  • LynXMaSTeR kullanıcısına yanıt
    Şunu da ekliyim. Foto düzenleme ile dolmaz muhtemelen. Ama ben raw çekerim her biri 100mb dan yüzlerce atıp dururum veya şimdi ya da ileride 4k 8k yarım saat 1 saat full efektli onlarca çekimi kesip biçerim split viewler atarım derseniz 256 anca o zaman yetmez

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • leadstring L kullanıcısına yanıt

    şu an elimde 1 adet 2TB, 2 adet 1 TB ve 1 adet 750 GB lık harici diskim var.

    Bunlardan sadece 750 GB olanında 400 GB gibi bi boş yer var, geri kalanların hepsi ağzına kadar doldu :)

    her zaman yanımda bi harici disk olmayabilir, o yüzden ileri dönük olarak 512 gb benim için daha uygun olacak gibi.


    fiyat konusunda apple.com.tr ye baktım da orada 3 taksitle 14950 lira civarında, yanında airpods hediyesi var, hadi 950 sini airpodsa düşelim desem 14k ya gelecek, 12 ay takside bölmek için %7 civarı fazla ödeme yapmış olacağım. ayrıca taksitle ödeme yapacağım için her ay elimde kalan parayı vadelide tutsam zaten 1 yılda totalde 1000 lira civarı getirisi oluyor sanırım.

  • LynXMaSTeR kullanıcısına yanıt
    Yani işte dosyalar süre ve proje çok çok büyük değilse harici diskte çalışmaya gerek yok zaten yetiyor. Ram kesin 16 olmalı hedef 7 8 sene ise. Disk de artık nasıl içinizden gelirse. Ben bir incelemede duymuştum çok mantıklı geldi ve öyle yaptım. 2500 tlye 2 tb ssd alınabilir. Diğer taraftan dahilide 256 gb daha alınıyor sadece. İleride lazım olursa ssd alırım o paraya. Şimdilik harici hddye atıyorum bitince o yüzden hızı da önemli değil bana şu an, hariciden çalışacak kadar büyük dosyam olmuyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LynXMaSTeR kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz iş hobi değilse ve para kazanmak için yapıyorsanız Air bence yetersiz kalacaktır, ayrıca mod gibi şeylerin uygulanması ağır yük altında ilerde ne gibi olumsuzluklara yol açacağını bilemezsiniz. Bilgisayarınız sürekli yük altında çalışacak ve hiçbir termal pad düzgün bir havalandırmanın yerini tutamaz.
    Yani işiniz ciddi ise, daha düzgün ekipmana yatırım yapmak mantıklı olacaktır. Hobi ise Air ile devam edebilirsiniz, yine de mod işi çok düzgün bir şey değildir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • leadstring L kullanıcısına yanıt

    evet aradaki farka 1-2 TB hariciler var, o konuyu da çok düşündüm, ancak cihaz içindeki aktarım hızı muazzam seviyede, hariciden çalışırken uygulama kilitlenmesi veya efektleri oynatırken takılmalar olursa çok can sıkıcı olabilir diye düşünüyorum. bazı proje dosyalarımda 100-120 videoyu kullanıyorum. birçok efekt oluyor, haricide sorun yaşayabilirim diye düşünüyorum. biraz karasız kaldım o konuda.

  • ShortcutsMaster kullanıcısına yanıt

    hem hobi hem de iş amaçlı kullanıcam.

    açıkçası fanlı modeli de sürekli bakıma sokmak gerekecek bu durumda, yoksa o fandaki toz toprak yüzünden performans daha da düşecek gibi geliyor bana. işin ehli biri tarafından düzgün bir şekilde termal pad işlemi yapılırsa çok da bi sorun olacağını sanmıyorum.

  • ShortcutsMaster kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum. Projeler büyükse zaten pro almalısınız. Öyle çalışmalara fan gerekir yoksa m1 bile felç edebilir kritik anlarda. Gece gece kafanızı karıştırıyım biraz 😄 prodaki tek fark fan ve touch bar değil. 100 nit daha parlak ekran, daha büyük track pad, daha büyük pil, stüdyo kalitesinde mikrofonlar, bası daha dolgun daha iyi hoparlörler, tek elle köşeden tutup kaldırınca bükülmeyen kasa, 61 watt şarj aleti (air 30 watt). Airin de 1 avantajı var tabi daha hafif tek elle tutup yelpaze yapılabilir. Yani benim tavsiyem 16 512 air fiyatına 16 256 pro.
    Benim anlamadığım birşey var hatta. İfixit sitesinden bakın ikisinin de anakartlarına. Pronunki daha büyük ve üzerinde daha çok devre elemanı var. Madem ikisi de aynı neden böyle? Yani bizim bilmediğimiz başka üstünlükleri de mi var acaba. Neden böyle bilen varsa aydınlatırsa sevinirim

    Edit: benim yorumum air öne doğru inceldiğinden pil oraya sığmıyor. Pile yer açmak için anakart küçültülmüş. Ama aynı anakart olsa proya da aynısını koyup pronun pilini daha da büyütebilirlerdi. Windows tarafında da sonuçta 500 tlye de 5000 tlye de anakart var. Hepsi bir değil. Veya ipade de m1 koydu ama anakartı, depolama birimi aynı mı değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leadstring -- 27 Temmuz 2021; 1:27:49 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Konuya vakıf değilim ama son mesajlarda gördüm ki Air alınmaz Pro daha iyi çalışır yazan yazarlar var. Yahu ne alaka?

    İkisinde de aynı işlemci var. İşlemcilerin performans farkı %10 civarında. O da fan devreye girmesi gerektiği anlarda.

    Açıkçası 400 nits ve 500 nits ekran arasındaki farkı güneşe karşı kullanmadıkça anlamazsınız. Pro'da daha iyi hoparlör varken Air'de daha yüksek ses veren hoparlör var. (Benzeri mikrofon için de geçerli) Pro'nun ciddi anlamda kullanıcıyı direkt etkileyen farkı touchbar, belki bir ihtimal daha büyük trackpad ve uzun şarj süresi (aynı zamanda kısa şarj olma süresi) noktasındadır. Diğerleri reklam, pazarlama... Eskiden ekranlar da farklıydı şimdi aynı kalitede sadece 100 nits fark var.

    Açıkçası Air hoparlörleri daha iyi. Pro'da daha kaliteli hoparlör olabilir sözgelimi 20 üzerinden 20lik ama ben 20 üzerinden 18lik daha yüksek ses veren Air hoparlörünü tercih ederim. Zira kalite belirli bir seviyeyi geçince önemli olan yüksek ses olmaya başlar.

    Mikrofon da öyle. Pro mikrofonları net daha kaliteli ama Zoom konferansında ben sesimin çok kaliteli duyulması yerine sadece kaliteli ama daha yüksek sesle duyulmasını tercih ederim. Zaten gerçekten stüdyo mikrofona sahip olması gereken bir işte çalışan tutup da Pro üzerindekileri kullanayım demez.

    Ekran olayını direkt geçiyorum. 400 ve 500 nits parlaklık gündelik hayatta hissedilecek şeyler değil. Evde 500 nits Yoga, 1000 nits HP, 400 nits Air var ve 400 baremi konfor için yeterli oluyor.

    İşlemci farkı ise testlerde sadece %10 çıkıyor. Açıkçası fanlar devreye girmesindense ben %10 kaybı kabul ederim. Çünkü bu kayıp efektif kullanımda render süresinde sözgelimi 15-20 saniyeye belki denk gelecek belki de denk gelmeyecek.Karşılığında ise 2 kat daha fazla hafıza alacağım.

    16GB 512 Air bu nedenle her koşulda 16GB 256GB Pro'dan iyidir. 256GB profesyonel seviyede sıkıntı çıkarır. %10 işlemci farkı çıkarmaz, 100 nits daha parlak ekran çıkarmaz, daha yüksek sesli ama az daha kalitesiz hoparlör çıkarmaz ama 256gb hafıza sorun çıkarır :)

    kaldı ki m1x gelirken 15-16 bin lira bütçem varsa yeni seriyi beklerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • leadstring L kullanıcısına yanıt

    hocam tüm detayları yazmışsınız, haklısınız. ben sadece kendi açımdan beni ilgilendiren farkları yazdım ve arada çok da fazla bi fark olmadığını belirttim.


    bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi harici bir 4k tv ile kullanacağım için 100 nit fazladan parlaklık benim için hiçbir anlam ifade etmiyor.

    yine harici ses sistemi ve mikrofon bağlayacağım için de bu özellikler beni zerre ilgilendirmiyor.

    kaldı ki ekran ve ses olarak da öyle çok çok büyük farklar görmedim. ikisi de iş görecek nitelikte.

    şarjla ilgili kısma gelince, çoğunlukla sabit olarak kullanacağım için prize yakın olacağım. ha seyahat halinde de bana 8-10 saatlik pil ömrü baya baya yeter diye düşünüyorum.

    anakart olayını incelemedim ama tasarımsal bir durum olabilir. oem parçalarda da atx kasa ve mini atx kasalar için aynı özellikteki ürün farklı boyutlarda tasarlanabiliyor.

    tek elle tutup artistlik yapma niyetim yok, o yüzden o kısım hiç ilgimi çekmedi açıkçası :)

    yani tüm bunlara baktığımda fan ve touch bar dışında bana bi artısı olmayacak diye düşünüyorum.

    fanla ilgili kısmı da belirttiğim gibi, ilerleyen zamanlarda dezavantaj olabilir gibi geliyor.


    açıkçası birçok performans karşılaştırmasını inceledim ve genelde 30 dk üzeri render alma esnasında performans farkının ortaya çıktığını gördüm. ben genelde 5-10 dk lık video klipler yapıyorum. ileride uzun metraj film çekmeye kalkışırsam o zaman pro versiyona geçerim sanırım :)


    bu arada 16 256 pro, 16 512 air den daha pahalı :)





  • Free Man. kullanıcısına yanıt

    o konuyu da araştırdım, ancak yeni gelecek m1x modelin pro versiyon için geleceği ve fiyatın da 1500-1600 dolar civarında olacağını söyleniyor. yani bu da baz modelin en az bi 15k olacağı anlamına geliyor. yine aradaki performans farkının ise %15-20 yi geçmeyeceği söyleniyor. bence mantıklı olan da bu. çünkü m1 ile yeni bi çığır açan apple hemen tam gaz yüklenmez, bu teknolojinin iyice kaymağını yemek ister, hazır piyasada rakip de yokken. çoğu yabancı inceleme makalelerinde ve videolarında, mevcut macbookların gayet iş görür nitelikte olduğu ve beklemeye gerek olmadığı belirtiliyor.

    hadi diyelim 1 sene daha bekledik, ee 1 sene sonra daha iyisi çıkacak, onu da mı bekleyelim, bu arada yapılacak işler beklesin mi :)



    ayrıca şu videoyu da atayım.

    daha önce bahsettiğim, termal pad uygulaması ile air'in, pro'dan daha iyi performans verdiğine ilişkin veriler mevcut.



    Max Techyoutube
    Is the MacBook Air Still Worth buying after 9 months? Here's EVERYTHING that's changed since its release! Make your MBA like a MBP (Amazon) ➡ https://geni.us/XBlp Support us by checking out our Merch! ➡ https://teespring.com/stores/max-tech-store Max tech wallpapers ➡ https://bit.ly/2WNc6Qw Best deals on M1 Macs & Accessories on Amazon ⬇️ Thermal Pads for MBA ➡ https://geni.us/XBlp iFixit toolkit ➡ https://geni.us/p8JVj0 M1 MacBook Air ➡ https://geni.us/1mJ41T OWC Thunderbolt Hub for M1 Macs ➡ https://bhpho.to/37SIff7 Thunderbolt 3 SSD that we use ($100 OFF) ➡ https://geni.us/zWdO If you enjoyed this review, Tap Like & Subscribe to help us reach 1 million subscribers before 2021. Max Tech Wallpapers ➡ https://bit.ly/2WNc6Qw Buy one of our NEW T-Shirts to help support us! ➡ https://teespring.com/stores/max-tech-store In this video, I talk about my real-world experience with the Apple Silicon M1 MacBook Air after 9 months. We did a 3 months review and a 6 month review of the M1 MBA but getting closer to 1 year I wanted to cover what has changed in the market in terms of windows laptops as well as Apples other devices and upcoming M2 MacBook Air and M1X MacBook Pro's and M1X iMacs. Apple Also released the M1 iPad Pro and that has also affected the MacBook Air. I also touch on whats specs you should buy like 8GB vs 16GB RAM and 256GB vs 512GB of SSD space which to buy. Another big topic is Battery life and 7 core vs 8 core graphics GPU which are big questions for those looking at M1 MacBook Air vs M1 MacBook Pro. I own both of these and I cover which Macbook you should buy in 2021. I also touch on M1 MacBook Air vs 16" MacBook Pro in 2021. If you watch this video all the way throgh you will know which if the M1 MacBook Air is for you. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Shop on Amazon ➡ https://geni.us/wB2mWqd Shop on B&H ➡ https://bhpho.to/2kfoI34 Shop on Adorama ➡ https://bit.ly/2R7qezq 10% off unlimited yearly music licensing on Soundstripe (what I use for all my videos) use coupon code "Max" here: http://soundstripe.grsm.io/e/6lv Shot with (Amazon) ➡ https://geni.us/XE0r Lens (B&H) ➡ https://bhpho.to/2DZerxL Mic (Amazon)➡ https://geni.us/83CN3V5 If you enjoy our content please consider supporting us on Patreon. Even $2 a month helps us make more and better content for you! https://www.patreon.com/MaxYuryev -~-~~-~~~-~~-~- PRIVACY POLICY and FULL DISCLOSURE: °Max Tech is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.com °Max Tech is a participant in the B&H Photo Video affiliate program that provides an advertising commission if you purchase through our links. °If you purchase something from our affiliate links will get a small commission with no extra cost to you. This makes it possible for us to make more videos. Thank you! °We DO NOT collect, store, use, or share any data about you. -~-~~-~~~-~~-~-
    https://www.youtube.com/watch?v=se-7rjV6z0s



    bu arada harici ssd işini biraz daha araştırdım ve maksimum 1000 Mb/s hızında bir ssd yeterli olacak sanırım. çünkü macbooklar usb olarak 10 Gbps hız destekliyor, bu da yaklaşık 1250 Mb/s ediyor.

    Sandisk Extreme Pro 1 TB şu anda 1400 TL civarında.

    belki macbook air 16-256 yanında bir tane bundan almayı düşünebilirim.

    sandisk in bu ssd sini kullanan var mı acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LynXMaSTeR -- 27 Temmuz 2021; 6:26:55 >




  • LynXMaSTeR kullanıcısına yanıt

    Mevcut M1'ler harici SSD'lerin hızını en az 300 mb/sn oranında kesiyor (intel modellerine nazaran). Onu da unutmayın. Ama render süresi için çok fazla etkisi olmayacaktır, sadece. direk dosya aktarımında fark eder.

  • LynXMaSTeR kullanıcısına yanıt
    Doğru pt de 16 512 air 13.800 müş. Apple sitesinde 15.000 airpodsla. Yani airpods 1200e gelmiş oluyor lazım değilse mantıksız. Ptden düşünün bence o zaman fiyat iyiymiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leadstring -- 27 Temmuz 2021; 9:56:43 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LynXMaSTeR kullanıcısına yanıt

    Bence ülkemizde 15--16 milyardan başlayacak ama apple bir sürpriz yaparak 16gb modeli baz model olarak getirebilir.


    harici ssd için samsung t7 modeline de bakabilirsiniz. Mac mini neden hiç düşünmüyorsunuz eğer cihaz sürekli monitöre bağlı olacaksa? Mac mini ile hem daha uygun fiyatlara gelirsiniz hem de iki monitör desteği var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, MBA cihazımdan Epic Games üzerinden Football Manager 2021 oynarken hata verip oyundan atıyor, bu durumla karşılaşan ya da çözümüne dair bir şey bilen var mı?

  • leadstring L kullanıcısına yanıt

    Muhtemelen 12 taksitle alıcan o yüzden biraz pahalıya gelecek ama yine de apple fiyatını çok geçmiyor, sadece yanında airpods hediyesi olmayacak. Daha önce pt de o şekilde bi kampanya yapmış sanırım ama tekrar yapar mı bilmiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Free Man. kullanıcısına yanıt

    Yeni model şu anki fiyatlardan düşük olmayacaktır bence ve air olarak aradaki performans farkının %15 i geçeceğini düşünmüyorum.

    Çoğunlukla çalışmalarımı sabit yerde yapıcan ama seyahatlerde de yanımda rahatça taşıyıp kullanabileceğim bi laptop olmasını istediğim için mac mini düşünmüyorum.

    Harici ssd lerin çoğunu inceledim. 1000 Mb/s ürünlere baktım genelde. Samsung T serilerinde birçok kişinin bağlantı kopması, dosya aktarımında hız düşüklüğü gibi şikayetlerini gördüm. O yüzden ona pek bulaşmak istemiyorum. Zaten çoğu samsung ürünü başıma bela olmuştur daha önce de, marka olarak da onu pek düşünmüyorum.

    Sandisk in 2 modeline takıldım, teknik olarak aynı, birinde ekstradan 256 bit şifreleme olayı var sanırım.

    Extreme V2 ve Extreme Pro V1

    V2 olan ama pro olmayan model tam bi f/p ürünü gibi geldi bana. Pro nun v2 olanı 2000 Mb/s hızlara çıkıyormuş ama macbook air bu hızları desteklemediği için boşa masraf olacağını düşünüyorum.

    Sandisk in bu modellerini kullanan varsa yorumlarını merak ediyorum?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LynXMaSTeR -- 27 Temmuz 2021; 17:34:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • LynXMaSTeR kullanıcısına yanıt
    1000 mb/en olan model de pratikte m1’de en fazla 700 civarı verecektir. Aklınızda bulunsun.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • parallels desktop'un m1'de çalışan "ücretsiz" versiyonunu bulabilen var mı? m*cdr*p gibi ortamlarda sadece intel sürümü var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 192193194195196
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.