< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ardamax -- 8 Haziran 2021; 16:1:31 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Apple M1 Mac [ANA KONU] (160. sayfa)

-
-
Ben de birkaç defa denedim de, bazen 9 sekişte açılıyor, bazen ise tıkladığım anda açılıyor. Çözemedim neden böyle olduğunu.
-
İlk açılışta direkt açılıyorsa güzel. Benim eski m1 iade etmiştim onda ilk açılışı bekletiyordu ama sonraki açılışlar hemen oluyordu. Yeni geleni daha açmadım onda da kontrol ederim ama arkadaşımın intel pro da da bekleterek açıyormuş.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: UglyOwl
Hocam geçmiş olsun. Eğer sıvı teması varsa sorununuz büyüyecektir. Bahsettiğiniz sorunlarda bunu gösteriyor. Muhtemelen içecek klavyenin altına sızdı. Şifre ekranında kabul etmemesinin sebebi sıvı temasına maruz kalan tuşların basmaması olabilir. Wifi de buna bağlı olarak zarar görmüş olabilir. O yüzden wifi kartı yok gibi algılanıyor ve gri görünüyor. Ne yazık ki macos tam açılmadan ekran paylaşmıyor o yüzden sizin çözmeniz zor. Kasa hasarınız yoksa apple centerlar ile görüşün. Bir miktar ödeyerek sıfırla değişim olabilir. Fiyat alın bence. Bu şekilde çok daha büyük miktarda paranız ziyan olacaktır çünkü yaklaşık 10k verilelen cihaz boşta yatacaktır.Sanıyorum düşen boş bardak. Ciddi sıvı teması olduğunu sanmıyorum ama olmuş da olabilir. Klavyede sorun yok tuşların hepsi basıyor, görsel olarak da ekrana noktalar geliyor şifre girerken ama şifreyi kabul etmiyor neden bilmiyorum. Kasada hiç bir hasar yok. Sıfır bilgisayar tertemiz duruyor ama ekran gitmiş işte. Sanıyorum wifi kartı ya da anteni ekran ile bağlantılı bir component olabilir. İlk başta çalışırken şimdi maalaesef WIFI gri kaldı. KVK 6000 TL dedi ama o zaman WIFI çalışıyormuş kız kardeşimin dediğine göre. Özel bir servis 4700 dedi. Bilemiyorum.
-
Direkt apple ile iletişime geçin hocam apple destek uygulamasından. Orada onarım bölümünü seçerek devam edin. Sizi yetkili bir apple servisine yönlendirsin. Bulunduğunuz il büyükşehirlerden birindeyse. Daha şanslı olursunuz bu konuda. Apple olay kimliği açıyor bu yönlendirmede. Takibini falan yapıyor. Böyle olunca kimse kafasına göre işe yapamıyor. Fiyatı kafasına göre şişerimiyor.
Arkadaşlar benim Air'in sağ tarafı tam yere basmıyor gibi sizde de böyle mi. Sağ tarafa elimi koyunca, hafif aşağı esniyor. Ama sol tarafta böyle bir durum ile karşılaşmadım. Eğilip baktığımda da sağ taraftaki kauçuk ayağın tam olarak masaya temas etmediğini gördüm.
Sağ tarafın altına çok ince bir kart koyduğumda aşağı esneme durumu ortadan kalktı. Yani ayak yere temas etmiyormuş. Ayağı kısa mı takmışlar acaba?
Masadan olabilir diyebilirsiniz, bende öyle düşündüm en başta ama 3 - 4 masada denedim hepsinde aynı sorun var. Masalar da düz yamuk veya eğik değil yani. Zaten öyle olsa önceki MBP 2015 cihazımda da bu sorun olurdu.
Sizde de benzer bir sorun var mı?
-
ben benim elimden birkaç cihaz geçti, hepsinde böyleydi
kapak aldım
onun ayakları silikona yakın yumuşak böyle sorun olmuyor o yüzden
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Şu SSD swap memory hikayesi gerçek mi efsane mi
-
İçime su serptiniz çok teşekkürler
-
Çok swap yapıyor
Gerçek yani
4 gün doldu benim 700 gb write var
Tabi yeni olduğundandır da
Birkaç ay sonra tekrar paylaşırım
quote:
Orijinalden alıntı: UglyOwl
Direkt apple ile iletişime geçin hocam apple destek uygulamasından. Orada onarım bölümünü seçerek devam edin. Sizi yetkili bir apple servisine yönlendirsin. Bulunduğunuz il büyükşehirlerden birindeyse. Daha şanslı olursunuz bu konuda. Apple olay kimliği açıyor bu yönlendirmede. Takibini falan yapıyor. Böyle olunca kimse kafasına göre işe yapamıyor. Fiyatı kafasına göre şişerimiyor.Teşekkürler. Elime toplu para geçerse bir ara öyle yapacağım.
-
Aynısını bende kullanıyorum hocam S9+ dan kalmıştı düzgün bir hub bulana kadar bununla idare ediyorum.
Swap problemi 11.2 de çözüldü. Şu an cihazınız güncel sürüm ile çalışıyorsa 11.3 yüklü olmalı.
Hangi versiyondasınız?
11.4
Son versiyonda swap olayı kalkmıştı halbuki sizdeniye var hala anlamadım. Ben hiç kapamıyorum makineyi hep uykuda ama swapda yazılan görmüyorum
Macbook hakikaten çok güzel fakat fanı olmadığı için uzun süreli kullanımda sorun yaşayacağımı düşündüğümden iade ettim. Pro modeline de bütçem el vermiyor. Alette aklım kalmadı desem yalan olur.
Arkadaşlar herkese merhabalar. Mac Air M1 modeli kardeşime aldık ve bugün geldi . Tek kelime ile muazzam. Gözlerimi alamadım . Zariflik beni benden aldı :D . Yalnız sizden bir ricam olacak . Uygun fiyata dönüştürücü, kılıf ve çanta önerir misiniz ? Dönüştürücü için kingstonun bir modelini bulduk 650 tlye kullanan var mı ?
-
Mutfak tezgahında bir deneyin onlar tam anlamıyla düz oluyor sallanmaması lazım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X