Apple M1 Mac [ANA KONU] (159. sayfa)

-
-
m1 air base
pil durumum
100 den yüzde 22 ye
yaklaşık 8,5 saat ekran süresi
4,5 saat ms edge
80 dk whatsapp (PWA olarak ana ekrana ekledim, ms edge kullanıyor bu da yani)
kalanı da karışık
20 dk vs code ve boş python dockerı vb
kalanı da ufak tefek şeyler
sabah 11 e doğru pilden çıkartmıştım, gün boyu yetecek bir pili var gibi duruyor, ağır kullanmadım ama, browserda surf yapmak görüldüpü üzere genelde, ama çok hafif de denmez, 10-30 sekme arası kullanımım oluyor genelde, ortalaması 15 falandır
safari kullansam daha uzun giderdi pil muhtemelen, ama safariyi sevmedim, chrome fark atıyor bence,, telefondaki gibi diğer browserları da kendi webkitini zorunlu kılmadığı için chrome vb oldukça iyi oluyor.
ms edge kullanma sebebim ekran görüntüsü, pdf okuyucu gibi farklarının olması
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
M1 macbook pro kullanıyorum, İnternet bağlantısı hiç stabil değil, sizde de aynı durum varmi? Evde 2015 late pro var(benim eski makine), M1 ile özellikle karşılaştırdim İnternet bağlantısı baya sorunlu, sayfayı ilkyuklemesi, kopması falan. Evde uydunet var, hem onun modemi hemde menzil artırıcı ile denedim sonuç ayni
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Wifi 5Ghz olarak mı bağlanıyorsunuz? 2.4'te kopmalar yaşanıyor, 2017 Macbook'tan beridir bu problem var maalesef.
-
-
Parallels ile kura biliyorsunuz hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynı sıkıntı bende de var, yalnız değilsiniz. Ama arkadaşlarında dediği gibi adaptörde topraklama olmamasından kaynaklanıyor.
-
Benim pil 10 saat anca gidiyor normal mi?
Kullanımımda bir adet harici hdd, bir adette harici ssd bağlı.
Genel olarak fotoğraf video görüntüleme, safaride dolaşma yapıyorum. Ekstrem bir şey yapmıyorum. CPU'ya da yüklenmiyorum. Sıcaklıklar 35 derece civarında dolanıyor. Parlaklık yarıda.
Cihazı alalı 3 gün oluyor. Normal midir?
-
Arkadaşlar merhaba havaların ısınması ile birlikte özellikle air açısından performansı kaybı yaşayan arkadaşlar var mı? Fansız olmasından ötürü.
-
mobil.akilliphone.com
Baseus Metal Gleam Series 6in1 Type-C HUB Adaptör Çoklayıcıhttps://mobil.akilliphone.com/incele/baseus-metal-gleam-series-6in1-type-c-hub-adaptor-coklayici-104875
Bu coklayiciyi kullanan var midir?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bende tez yazmak için macbook air m1 aldım. 365 kullanıcam. 365 i neden istemiyorsunuz çalışmayan fonksiyonları mı var. Bilgisayarı kullanmaya henüz başlamadım
Genel olarak 2019’a alışığım ve 365’te özellikle excelde aynı işlemleri farklı şekilde yaptırdığı için zor oluyor. Mesela sütun filtre işleminde 2019’da istediğim seçimlerin hepsini yaptıktan sonra filtrelerdim, 365’te her bir seçeneği anlık filtreliylor. Fakat ben büyük veri dosuyaları ile çalışıyorum haliyle kasıyor ve süreyi uzatıyor. Word ve ppt de bir sıkıntım olmadı fazla.
Teşekkür ederim. Kullanırken zorluk yaşamam inşallah diyelim. Genel olarak Word kullanacağım zaten. Windows tan mac e geçiş yaptım
quote:
Orijinalden alıntı: arslan3505
Bende tez yazmak için macbook air m1 aldım. 365 kullanıcam. 365 i neden istemiyorsunuz çalışmayan fonksiyonları mı var. Bilgisayarı kullanmaya henüz başlamadımben de m1 air ı word ve powerpoint amaçlı kullanıyorum. appstore dan indirdim iki uygulamayı da. ancak her iki uygulamayı da ilk kez açtığımda sağ alt taraftaki uygulama simgesi 8-9 kez sektikten sonra açılıyor. siz de deneyip sonucunu yazar mısınız?
-
Daha açmadım bilgisayarı. Açıp yükleyince deneyeyim fakat. Daha önceden denediğimde hemen açmıyordu appleın kendi uygulamaları hariç. Dediğiniz gibi biraz bekletiyordu
Bende de 9. sekişte açılıyor
-
bu bana biraz fazla geliyor. forumdaki diğer arkadaşlardan da 1-2 sekişte açıldığını söyleyenler vardı diye hatırlıyorum. olması gereken hangisi anlamış değilim.
-
Hocam lityum piller 5-10 tam döngüden sonra full performansa geçer. Tam döngü derken pili sıfırlayıp %100 e çıkarmanız gerekli olarak algılamayın hocam. Maclerde döngüleri görebiliyorsunuz. Döngüler dediğim sayıya gelince Pil performansında artışı gözlersiniz.
Tabi bunlar değişken. Fabrika verilerine yaklaşır yinede. Ancak hddnin de içinde dönen motor olduğunu ve saatte 5-10watta kadar güç çektiğini unutmayın ☺️
Arkadaşlar merhabalar,
Maclerden anlayan arkadaşlara bir sorum olacak.
Kızkardeşim M1 işlemcili MacBook Air almış 13 inch olan modelden. 1 hafta 10 gün kullanmadan ekrana çay bardağı düşürmüş ya fincan kupa gibi bir şey. Ekran koruyucu olmasına rağmen ekran içten kırılmış. Bana attığı videolarda ekran çizgili ve bozuk olmasına rağmen görüntü veriyordu ve makine çalışıyordu. Bulunduğum şehire gelirken yanında getirdi. Sen yaptır kullan diye.
- Su anda ekran hiç görüntü vermez oldu. Harici ekrana görüntü aktarılıyor ama macbook login ekranında şifreyi kabul etmiyor. Sifrenin doğru oldugunu düşünüyoruz ama Sifre sıfırlama gibi bir seçenek gelmiyor. WIFI simgesine tıklanmıyor. O simge grileşmiş vaziyette.
Bu makineyi kurtarmanın, masaüstü gibi kullanmanın yolu var mıdır? Servis muhtemelen sıfırı kadar fiyat isteyecek. Masaüstü gibi kullanamaz mıyım bunu? Elimizde faturası vs var. PT'den alınma cihaz. Formatlama ile vs gri wifiden kurtulabilir miyiz?Mac PC'leri pek anlamıyorum ama formatlamak için girişte basılması gereken yerlere giremiyoruz,o sırada harici ekrana görüntü gelmiyor.
-
Hocam geçmiş olsun. Eğer sıvı teması varsa sorununuz büyüyecektir. Bahsettiğiniz sorunlarda bunu gösteriyor. Muhtemelen içecek klavyenin altına sızdı. Şifre ekranında kabul etmemesinin sebebi sıvı temasına maruz kalan tuşların basmaması olabilir. Wifi de buna bağlı olarak zarar görmüş olabilir. O yüzden wifi kartı yok gibi algılanıyor ve gri görünüyor. Ne yazık ki macos tam açılmadan ekran paylaşmıyor o yüzden sizin çözmeniz zor. Kasa hasarınız yoksa apple centerlar ile görüşün. Bir miktar ödeyerek sıfırla değişim olabilir. Fiyat alın bence. Bu şekilde çok daha büyük miktarda paranız ziyan olacaktır çünkü yaklaşık 10k verilelen cihaz boşta yatacaktır.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X