merhabalar m1 chip için windows çıktımı yada ne zaman çıkar bir bilginiz varmı. |
Apple M1 Mac [ANA KONU] (158. sayfa)

-
-
Arm tabanlı windows çıkar ileride
Ama bu bildiğiniz windows değil yani windows uygulamaları asla(rosetta benzeri bi şey var arm windows da da fakat çok iyi değilmiş) çalışmayacak diye düşünebilirsiniz. Normal windows uygulamaları x86 için yazılmış oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 6 Haziran 2021; 13:19:34 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
stats, maccy ve motrix bunun üçü de çok güzel.. ,
paylaşım için teşekkürler :)
-
Selamlar herkese. 1 haftalık macbook pro m1 kullanıcısıyım. Dikkatimi çeken bir durum var. Ürünün adaptör kablosu takılıyken. Parmaklarımı hafifçe palmrest veya kapaktaki metal bölümde çok hafifçe kaydırırsaö belli belirsiz bir elektriklenme hissediyorum. Sizde de benzer bir durum var mı? Yoksa benim cihazda mı bir sorun var?
Aynı ürünü ben de almayı düşünüyorum. Herhangi bir kullanıcı yorumu göremedim şimdiye kadar.
-
metal kasa + topraklamasız adaptör sorunu
macbooklar, asus zenbooklar, veya bu şartı sağlayan laptoplarda yaşanan bir durum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar dün itibariyle aranıza katıldım.Hayatımda ilk kez macbook kullanıyorum.Daha doğrusu ilk kez Apple ürünü kullanıyorum.Macbook pro 16/1 TB ve İphone 12 ile Apple ekosistemine adım attım.Mutlaka yap,yükle dediğiniz şeyler var mıdır?Birde Apple'ın ücretsiz veya indirimli sunduğu olanaklar vb. bilgilendirebilir misiniz?
-
Apple destek ile iletişime geçtim. Kabul edilebilir düzeyde statik elektriklenme olduğundan söz edildi. EU prizlerin topraklamasız olduğundan biraz daha belirgin bir durum olduğu ve herhangi bir güvenlik/donanımsal soruna sebep olmayacağı belirtildi.
Hocam hayırlı olsun. Zirveden giriş yapmışsınız 😂
Apple dan ana uygulamaları hariç ücretsiz bir uygulaması yok gibi. Ama üçüncü parti uygulamaları ücretsiz bulmam tabiki mümkün. Ek olarak ilk iphone 12 ve macbook ile giriş yaptığınızdan. Apple arcade ve apple music için ücretsiz abonelik süreleriniz mevcuttur. Deneyimlemek için ücretsiz üyelikleri başlatabilirsiniz.
Bu konuda kısa bir araştırma yapıp birkaç bilgiye ulaştım.
Macbook metal kasası cihazda faraday kafesi görevi görüyor sanırım, işlevini merak edenler araştırabilir. Faraday kafesi elektriksel alan geçişini engeller, yani cihaza yıldırım düşse bir sorun olmaması gerekiyor. Yalnız faraday kafesinin bir topraklamaya ihtiyacı var. Sanırım cihazı kullanırken bu topraklama biz oluyoruz, hissedilen elektriklenme bu olmalı. Yalnız biz dokunmuyorken bu iş nasıl yürüyor bilemiyorum. Aramızda fizik bilgisi iyi olan biri varsa belki bizi aydınlatabilir.
Herhangi bir mağaza satışlarını da bulamadım, yoksa mağazada inceleyip alacaktım ama bu şekilde arada kaldım alıp almamak konusunda.
-
Açıkçası proje bazlı aldım.Para benden çıkmayacağı için işverene en iyilerinden aldırdım
Apple teacher tarzı servisler var mı veya apple tv'de şunlar bunlar var diyebilceğiniz şeyleri merak ediyorum.Etinden suyundan faydalanmak lazım :D
-
Hocam şöyle, imovie, pages (word alternatifi), numbers(excel alternatifi), keynote(powerpoint alternatifi), xcode programlama yazılımı, not uygulamaları gibi uygulamalr apple ın kendi yazılımları olduğu için ücretsiz. Apple music, arcade gibi uygulamaları ücretsiz deneme imkanı var 1-3 ay arasında değişiyor uygulamaya ve aldığınız ürüne göre. Onun haricinde apple tv uygulaması ücretsiz deneme olarak hiç görmedim. Kiralama ve satınalma seçenekleri mevcut orada sadece. Luma, adobe, photoshop gibi uygulamlar ücrete tabi. Ancak sizin işinize yarayacak uygulamaları store dan bakabilirsiniz. Belki onlarında 3. Parti ücretsiz versiyonları olabilir.
Not: apple hiç bir şeyi bedava vermez. 12-13 senelik apple deneyimim budur😂
https://www.apple.com/tr/shop/product/MK122TU/A/güç-adaptörü-uzatma-kablosu
İhtiyacınız olan bu. 2.el olarak 50-100 TL olarak bulabilirsiniz.
-
Böyle bir ürün olğunu bile bilmiyordum hocam. Verdiğiniz yararlı bilgiden dolayı çok teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: UglyOwl
Böyle bir ürün olğunu bile bilmiyordum hocam. Verdiğiniz yararlı bilgiden dolayı çok teşekkürler.Dolap uygulamasına bakın hocam. Kutudan çıkanlar bu kabloyu satıyor. Ben indirimle birlikte kargo dahil 35 tlye aldım
-
Office 365 yerine 2019’u nasıl kurabiliriz? (Lisanslı kuracağım) Heryer sürekli 365 indirtip kurduruyor. 365 en azından şu an m1 de çok işlevsiz geliyor.
Office.com dan lisansınıza göre indirirsiniz zaten diye biliyorum.
365 ya da 201x, 2019,202x… i indirdikten sonra kurarken hangi programların kurulacağını elle seçiyorsunuz diye biliyorum.
Rica ederim. Klasik Apple politikası işte, hamdolsun her daim ekstra alınacak bir şeyler sağlıyor bize :D
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X