Şimdi Ara

Apple iPhone 8 / iPhone 8 Plus [ANA KONU] (320. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
13.450
Cevap
135
Favori
819.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 318319320321322
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mstf_ogrtmn

Hocam kenardaki açıklık benim telefonda da var. Sağ tarafı sol tarafına göre daha açık ve kağıdın köşesi aynen anlattığınız gibi giriyor. Eskişehir Pupa'ya gidip gösterdim. Teknik ekibiniz kontrol edebilir mi dedim. Baktılar ve bunun gayet normal olduğunu sıkıntısı olmadığını söylediler. cihazınızda başka sıkıntı var mı bilmem ama bu açıklık konusunu dert etmeyin. Aynı durum bazı 7 serilerinde de mevcuttu.
    Bende Eskişehir pupaya vermiştim. Sizin açıklıklarda bu şekilde mi bakabilir misiniz ? Telefon ile çektiğim bu resimler çıplak gözle çok daha net belli oluyor.

1.resim Bu resimde plastik antenin orasında açıklık belli mesela.http://i.hizliresim.com/JQPN9B.jpg

Apple iPhone 8 / iPhone 8 Plus [ANA KONU]

2.resim Bu resimde ise kameranın oradan başlayan açıklık aşağı doğru indikçe kapanıyor.http://i.hizliresim.com/8Yp5RQ.jpg

3.resim Bu resimde de çıklık ve aradaki siyahımsı çizgi belli. Çıkma kapat takılmış ve kirli gibi bir görünüm var. Çıplak göz ile daha net gözüküyor.http://i.hizliresim.com/1JzBWp.jpg

Diğer plus modeli olan arkadaşlar inceleyebilir mi rica etsem. Bu şekilde mi sizin silver cihazlar da ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingdeviL -- 4 Mayıs 2018; 14:24:2 >

• yogun54 Y kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim sağolun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KingdeviL kullanıcısına yanıt
    Hocam bende de var ama çok kafaya takılacak bir problem değil. Hiç orasına burasına kağıt tıkıştırıp kurcalamak kadar rahatsız etmedi beni. Tekrar servise verseniz bir sonuç çıkmaz. Ama yinede tüketici hakem heyetine başvurun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tnrvrd1996 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Şimdi tüketici hakem heyetinden geliyorum. Adresimin kayıtlı olduğu yerdeki heyetten veya internetten başvuru yapabilirmişim. Kendisinin bana söylediği asla sıfır cihaz vermezler, senin gönderdiğini de tamir edip başkalarına verirler dedi. Yani apple müşteri hizmetlerinin ısrarla sıfır veriyoruz dedikleri yalanmış. Bizzat heyetteki memur söyledi.

Öndeki açıklıklar sıkıntı değil de arkadaki arka kapak beni rahatsız etti. Hadi o açıklıklardan sıvı teması oldu diyelim bu sefer direk garanti dışı diyecekler. Henüz ne yapacağıma karar veremedim. Apple ile de görüştüm. Cihazı geri gönderin ilgileniriz dediler. Kullanılmış cihaz asla göndermeyiz dediler ama bakalım. Artık pazartesi ne yapacağıma karar vereceğim. Ama şuna eminim bir daha asla bu kadar fazla verip bir telefon almam.
    Hayırlısı olsun şimdiden. Kullanılmış cihaz gönderdiklerini nerden duydunuz veya nerden bu kanıya vardınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: tnrvrd1996

Hayırlısı olsun şimdiden. Kullanılmış cihaz gönderdiklerini nerden duydunuz veya nerden bu kanıya vardınız?
    Swap olarak gönderilen cihazlar zaten servise gelmiş ve sağlam olmayan kısımları düzeltilmiş veya bozuk cihazların sağlam parçalarının fabrikada tekrar birleştirilmesi ile oluşturulan cihazlar. Firmalar böyle bir politika izliyor. Tüketici hakem heyetindeki kişi doğru söylüyor. 0 cihaz sayılmaz ama ikinci el de denemez tam olarak.

• quote:

Forumlarda okuduklarım, youtube yorumda okuduklarım , tüketici hakem heyetindeki memur söyledi ve aynı zamanda bana gelen cihazdan o kanıya vardım. Olmazsa yarın profosyonel makine ile resimlerini çektirip ekleyeyim. Sıfır telefonun jelatinin arasında toz olur mu sizce hemde 2 adet ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0988D7594

Swap olarak gönderilen cihazlar zaten servise gelmiş ve sağlam olmayan kısımları düzeltilmiş veya bozuk cihazların sağlam parçalarının fabrikada tekrar birleştirilmesi ile oluşturulan cihazlar. Firmalar böyle bir politika izliyor. Tüketici hakem heyetindeki kişi doğru söylüyor. 0 cihaz sayılmaz ama ikinci el de denemez tam olarak.

Alıntıları Göster
    Bana müşteri temcilcilerinin yazdıklarını kopyalıyorum.

Il****

Bahsettiğiniz şey Amerika’da yapılabilen bir şey, yani Amerika’da kullanılmış ve sonrasında geri dönüştürülmüş parçalar ile garantide değişim cihazı olarak verilebiliyor. Ancak Türkiye’de, mevzuatsal durumlardan dolayı mümkün değildir. Bu durumda da sizlere, yeni bir cihaz verilmesi gerekir. Zaten garanti belgenize bakacak olur isek, Burada da yeni ir cihaz sağlanır olarak görebiliyorsunuz. Bu durumda, taşıma ile, shopping ile ilgili bir durum olmuş olabilir, bir karışıklık olmuş olabilir. Veya, saklandığı alandan ötürü olabilir. Ancak altını çizerek rahatlıkla söylemek isterim ki, bu asla kullanılmış bir aygıt değildir.

Il****

Özet olarak: Değişim cihazı olarak verdiğimiz cihazlar, aynı fabrikanın aynı bandından çıkan sıfır cihazlardır.

----------------------------------------------------

Nu**

Cihazın sıfır cihaz olduğunu çok basit bir yöntemle anlayabiliriz Volkan Bey.

Nu**

Bunun için örneğin biz test yapıyoruz dışarda bunu yapıyorlar mı bilmiyorum fakat elektronik cihazlarda bataryaların belirli bir şarj döngüsü vardır.

Nu**

Cihaz sıfır cihaz olduğunda cihazın hiç şarj edilmemiş veya siz ettiyseniz bir kere şarj edilmiş olması gerekiyor.

Nu**

Takdir edersiniz sosyal medya v.s. yoruma açık ve herkesin özgürce birşeyler yazabildiği bir mecra bilginin doğruluğu konusunda kaynak alındığında çok sağlıklı veriler elde edemeyiz.

volkan

Tamam bataryası şarj olmadığından felan anlaşılır tabiki ama ben anladığım kadarı ile bu telefonların sadece iç kısmı sıfır

volkan

dış aksamı sanırım servise gelen cihazlar haksız mıyım ?

Nu**

Tabiki de böyle bir durum söz konusu değil Volkan Bey değişim cihazları sıfır olarak sunulur efendim.

Nu**

Talihsiz bir tecrübe yaşamışsınız fakat takdir edersiniz içerisinde insanın olduğu her türlü durumda hata yapma payı elbette ki vardır.

Bilemiyorum, müşteri temsilcileri hiç bir zaman güven vermedi bana. Zaten bu swap cihazlar yurt dışından geliyor. Dedikleri gibi olsa kutulu olur ve sizden diğer cihazın kutu ve aksesuarlarını isterler. Daha önce nokia lumia telefonda değişim yaptığımda kutulu değiştirdiler ki farklı model vermişlerdi. Gene lumia cihazda aynı model değişiminde kasası eski telefonun kasası ve Bataryası geri kalan parçaları değişmişti. Apple ın farklı bir politika izleyeceğini sanmıyorum. Tüm firmalar aynı.

• quote:

Bilemiyorum, müşteri temsilcileri hiç bir zaman güven vermedi bana. Zaten bu swap cihazlar yurt dışından geliyor. Dedikleri gibi olsa kutulu olur ve sizden diğer cihazın kutu ve aksesuarlarını isterler. Daha önce nokia lumia telefonda değişim yaptığımda kutulu değiştirdiler ki farklı model vermişlerdi. Gene lumia cihazda aynı model değişiminde kasası eski telefonun kasası ve Bataryası geri kalan parçaları değişmişti. Apple ın farklı bir politika izleyeceğini sanmıyorum. Tüm firmalar aynı.
    Bana heyetteki memur birde eğer kutulu verseydin sana kutulu olarak cihaz verirlerdi dedi. Neyse artık müşteri hizmetleri üst birimleri ile görüşme yaptı ve servise yeniden göndermeye karar verdik. Eğer yine aynı cihaz gelirse kabul etmeden bize tekrar ulaşın dedi. Umarım sıkıntı yaşamam. Ben ilk telefonu aldığımda 1 ay kendi jelatinleri ile kullandım. Sonra arkasına önüne ve kamerasına cam taktım. O kadar titiz birisiyim yani. Eğer benim cihazı da birisine verecekler ise o kişi çok şanslı. Olmadı ben kendi cihazımı isteyeyim..

Küçük bir hatırlatma yapayım herkes için. Servise verirken servis raporuna değişim cihazı istemiyorum diye veya taleplerinizi mutlaka yazdırın. Bugünkü memur bana bunu da hatırlattı. 4 tane seçim hakkımız olduğunu söyledi.

• 8 mi 8 plusmu derken plus alıp aranıza katıldım, siyah renk, inşallah büyüklüğüne alışabilirim, turkcelle gittim garantisi bitmiş olan düz 6s 64 gb cihazımı 2000 tlye saydılar ve faturalı hattım üzerine 24 ay taksitle aylık 160 tl fiyatla 8 plus teslim aldım. sizce nasıl arkadaşlar, iyimi yapmışım yoksa yine turkcell kazığımı yedik :)
    Evet seçimlik haklarımız var ama servisler buna pek uymuyor. Fakat Apple bu konuda daha iyi olabilir diğer firmalara göre tecrübe etmedim hiç. Başka bir firma olsa daha çok uğraşırdınız. Ben 1 günlük lumia cihazı değiştirmek için Finlandiya CEO suna mail atmıştım da öyle işlem yapmıştı buradakiler. Umarım güzel sorunsuz sıfır cihaz yollarlar.

Ben de baya titizim hatta telefonları kılıfsız koruyucusuz kullanırım kılcal çizik dahi olmaz ilk defa bu telefonda kırılmaz cam ve kılıf kullanıyorum o da 5000 e yakın para verdim diye...

Bu arada hocam kamerasına nasıl cam taktınız nereden taktınız link var mı? Her şey olabilir ama kamerası çizilirse kafayı yerim her şey bir yana kamera bir yana.

O kadar para verip bunlar ile uğraşmak çok kötü oluyor. İnsanın içi gidiyor. Her ne kadar elektronik şans işi de olsa firmalar bu ayıplı ürünlerde çok sıkıntı çıkarabiliyor. Hadi para iadesi isteyene sıkıntı çıkarır o zaman belki anlarım bir nebze ama 3 günlük cihaz sorunlu insan 0 cihazla değişmesini ister.

• quote:

Orijinalden alıntı: delimavii67

8 mi 8 plusmu derken plus alıp aranıza katıldım, siyah renk, inşallah büyüklüğüne alışabilirim, turkcelle gittim garantisi bitmiş olan düz 6s 64 gb cihazımı 2000 tlye saydılar ve faturalı hattım üzerine 24 ay taksitle aylık 160 tl fiyatla 8 plus teslim aldım. sizce nasıl arkadaşlar, iyimi yapmışım yoksa yine turkcell kazığımı yedik :)
    Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın. Verdiğiniz Iphone u 2000 liraya satabilseydiniz üzerine 2600 filan ekleyip belki daha az ekleyerek plus alabilirdiniz. Onun dışında şuan 3440 tl ödeyeceksiniz. O Iphone 2000 eder mi onu bilmiyorum piyasasını ya da ne kadar eder... Pek karlı bir alışveriş olmasa da taksit taksit olarak ödeyecek olmanız bir avantaj. Nakit verme imkânınız yoksa iyi bile olmuş diyebilirim. Telefon sorunsuz ise boşverin kullanmaya bakın.

• quote:

Evet seçimlik haklarımız var ama servisler buna pek uymuyor. Fakat Apple bu konuda daha iyi olabilir diğer firmalara göre tecrübe etmedim hiç. Başka bir firma olsa daha çok uğraşırdınız. Ben 1 günlük lumia cihazı değiştirmek için Finlandiya CEO suna mail atmıştım da öyle işlem yapmıştı buradakiler. Umarım güzel sorunsuz sıfır cihaz yollarlar.

Ben de baya titizim hatta telefonları kılıfsız koruyucusuz kullanırım kılcal çizik dahi olmaz ilk defa bu telefonda kırılmaz cam ve kılıf kullanıyorum o da 5000 e yakın para verdim diye...

Bu arada hocam kamerasına nasıl cam taktınız nereden taktınız link var mı? Her şey olabilir ama kamerası çizilirse kafayı yerim her şey bir yana kamera bir yana.

O kadar para verip bunlar ile uğraşmak çok kötü oluyor. İnsanın içi gidiyor. Her ne kadar elektronik şans işi de olsa firmalar bu ayıplı ürünlerde çok sıkıntı çıkarabiliyor. Hadi para iadesi isteyene sıkıntı çıkarır o zaman belki anlarım bir nebze ama 3 günlük cihaz sorunlu insan 0 cihazla değişmesini ister.
    Anen seçimlilik haklarımızı kullandırmıyorlar. Memur bana onu da dile getirdi. Sen cihaz değişimi isteyerek hakkını kullanmışsın dedi. Bende ona öyle bir isteğim olmadı dedi. Servis kağıdıma baktı. Talebim yazmıyordu. Neyse olan oldu. Dediğim gibi birdaha bu kadar yüksek paralara hayatta elektronik cihaz almam.

Kameraya taktığım temperli cam olark satılıyor aliexpresde aratabilirsiniz fakat elime geçen sanırım koruyucu jelatindi. Çok ince cam da olabilir bilemiyorum :)

• teşekkür ederim, nakit verme imkanım yoktu ama ayda 160 tlye 8 plus cok cazip geldi, verdiğim cihazı ise 1 aydır satışa koymama rağmen alıcı çıkmadı, çünkü 2buçuk yıllık cihaz temizdi ama garantisi yoktu, telefoncular 1400 veriyorlar, 2000 lira veririz deyince hemen tamam dedim. 8 plusa 5D kırılmaz cam taktırdım çok övdüler bunun için 80 lira aldılar, ama şöyle diyeyim hiç cam olduğu belli değil dokunma hissiyatı güzel cam yokmuş gibi, kenarlardan sırıtmıyor, ama 80 lirada sanki çok aldılar
  • quote:

teşekkür ederim, nakit verme imkanım yoktu ama ayda 160 tlye 8 plus cok cazip geldi, verdiğim cihazı ise 1 aydır satışa koymama rağmen alıcı çıkmadı, çünkü 2buçuk yıllık cihaz temizdi ama garantisi yoktu, telefoncular 1400 veriyorlar, 2000 lira veririz deyince hemen tamam dedim. 8 plusa 5D kırılmaz cam taktırdım çok övdüler bunun için 80 lira aldılar, ama şöyle diyeyim hiç cam olduğu belli değil dokunma hissiyatı güzel cam yokmuş gibi, kenarlardan sırıtmıyor, ama 80 lirada sanki çok aldılar
    Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın. Ben de cam taktırdım baya oluyor ama fiyatı tam hatırlamıyorum. 50 üstündeydi sanırım. Türk Telekom bayisinde takmışlardı.

Neymiş bizim seçim haklarımız hocam bilmekte fayda var

• quote:

Neymiş bizim seçim haklarımız hocam bilmekte fayda var
    Bir şeyler saydı ama unuttum. Tüketici kanunlarında yazıyor hepsi. Sözleşmeden dönme yani ücretini geri isteme. Yenisi ile değişim. Onarımını isteme gibi şeyler.
  • apple silikon kılıf kullanan varmı, tavsiye edermisiniz, kırmızı renkli 8 plus alamadım bari kırmızıyı kılıfla yapalım
  • quote:

apple silikon kılıf kullanan varmı, tavsiye edermisiniz, kırmızı renkli 8 plus alamadım bari kırmızıyı kılıfla yapalım
    Bilmiyorum kullanmadım ama şimdi baktım da çok pahalı ama kırmızısı hoş duruyor deri kılıf almak isterdim ama 250 lira bir kılıfa vermek...

Şunu kullanan var mı?

Kullanışlı bir şey mi? İşe yarar mı?

• 
Sayfa: önceki 318319320321322
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.