Uygulamaların kendisi en düşük iOS sürümünü belirliyor. Zaten mağazada uygulama detayında yazıyor en düşük iOS sürümü. Bölgeye bağlı değil yani geliştiricinin seçimi. Fakat bazen Apple yeni iOS sürümlerinde eski iOS sürümleri için kodlanan ve yeni iOS'a adapte edilmeyen uygulamaları yeni iOS'ta çalışmasına izin vermiyor. Bunu ayrıca işlemcileri gizliden yavaşlattığı dönemde sükse yapan uygulamalar içinde yapmıştı. Mağazadan kaldırmaya zorladı uygulamaları. Örneğin CpuX gibi bir uygulama işlemci ve gpu ile alakalı bütün hesaplama testlerini yapıp sonuçları veriyordu. Bunu çalışmaz yaptılar yeni iOS sürümlerinde. Alternatifi de yok maalesef. Ben sık sık aldığım iPhone'ların veya diğer iPhone'lara yükleyip gpu fp32 puanlarını öğreniyordum. Kendi açımdan kötü oldu bu. Hilesi ortaya çıkmasın diye hile açığa çıkaran uygulamayı kapattı apple şeytanı. Arşiv niteliğinde bir konu oluşturacağım şahsen yukarıda verdiğim bağlantıdaki konuda. İleride eğer böyle bir kampanya olursa kaynaklarıyla beraber bu konuyu baz alarak daha rahat kamuoyu oluşturabiliriz. Kendime düşen payı yapmaya çalışıyorum fırsat buldukça, denk geldikçe. Bunu yapmayı şimdi planladım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim