Şimdi Ara

Apple iPhone 18 Pro / iPhone 18 Pro Max [ANA KONU] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ciho. , pasifik. , Maverick_77 , shinoir Daha Az
4 Kayıtlı Üye ve 7 Misafir (3 Mobil) - 8 Masaüstü3 Mobil
5 sn
2.125
Cevap
159
Favori
80.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Popüler Konular listesinde
7. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 123456...51...107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cok pahali olacakmis zaten sızdırılan kaynaklara bakiyorum sadece kamera tarafinda yenilikler var. En onemli anlarda telefon kitlenip kaliyor. Arama tusuna basiyorum 15 saniye bekliyorum. Wp giriyorum depolama alani doldu diyor. Her gun 1 uygulama siliyorum. Cihazda uygulama kalmadi :D ben galiba beklemicem cebimde 20 binlik powerbank ile gezmekten yoruldum. 17 pro alsam zaten beni 6-7 sene goturecek

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sızan renkler arasında hangisini almayı planlıyorsunuz ? Geçen sene 17 pro max alacaktım aliminyum diye vazgeçmiştim ama artık 13 Pro Max az biraz para ediyorken elden çıkarayım diyorum. Renk ama karar veremedim düsünceleriniz nedir ?

Kırmızı acaba erkeğe gider mi ? Pembemsi durup arkamızdan o çocuk gay dedirtmesin de :D

Birde ilk gün alımlarda taksit imkanı var mı ? Ultra watch 4 çıkarsa onu da almak istiyorum. Birini taksit yapayım diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErhannCinarr -- 7 Ağustos 2026; 10:3:29 >

• aurosonic kullanıcısına yanıt
    Vallahi tebrik ederim hocam seni kaça nereden aldın sevindim senin adına darısı başıma:)

Bence direk 17pro al bu cileden kurtul. Ben Iphone 11'i 6 ay kullandım 2025 sonlarına doğru. Daha dayanamadım sattım Iphone 12'ye geçtim. Maddi durumlar duzeldiginde 17pro alacam.

18 pro bence cok gereksiz. 17pro'dan pek bir farki yok ve cooook daha pahali olacak. Ram ayni, islemci bir tik daha iyi, kameralar bir tik daha iyi. Bu kadar.

16pro'dan 17pro'ya gecerken en azindan neredeyse her özellik iyilestirildi. Ram artti, batarya buyudu, islemci biraz daha iyi oldu, vapor chamber eklendi, zoom kamera 12'den 48mp'e yükseltildi, ısınma sorunu yaratan titanyumdan aliminyuma donuldu, dizayn değişti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemark -- 7 Ağustos 2026; 17:13:23 >
  • 1500 dolara aldim yurtdisindayim. 18 pro ya gerek yok cok pahali olacak zaten is yerinden gelen evraklari acamiyorum artik bi biraktigim whatsapp vardi onu da silmem gerekiyordu dedim yeter arkadas gittim o sinirle aldim.

@cemark evet hocam katiliyorum baktim ben cok fark yok ama fiyat olarak cok fark var. Ben zaten 10 senede bir cihaz degistiren adamim bu da bana iphone 11 gibi cile cikarana kadar gider.

Güncelleme desteği, ardından uygulama destekleri bitene kadar rahat kullanırsınız 17 pro'yu aşırı güçlü bir telefon 10 yıldan önce çile çektirecek hale gelmez kolay kolay hayırlı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ben eskiden cok değiştiriyordum telefon ama o zamnalar bir anlamı oluyordu. Nokia, Blackberry, Panasonic, Sony Ericsson falan cok farklı dizaynlar guzel telefonlar cikarip duruyordu. Artik ben de gittiği yere kadar kullanıyorum telefonu. Aslında duz 17 almak istiyorum ama cok uzun sure yeni telefon da almak istediğim icin bütçeyi sonuna kadar zorlayıp 17pro alıp isi bitiriyim de istiyorum acikcasi. Allah icin tas gibi telefon yaptı adamlar. Hiçbir eksiği yok. 18pro ara model olacak gibi. 20'inci yıla özel iPhone ile heralde iPhone X'te yaptıkları gibi dizayn degisimine gidecekler.

17 pro alın geçin hocam çok büyük yenilik yok 18 pro zamlı fiyattan çıkacak

Aynen dediğiniz gibi 18 pro ara telefon olacak seneye 20. yıl

Yok o kadar vermem hocam :)

15 Pro cihazım TR :)

YD'si belli zaman sonra düşüyor :D

• 18 serisi ara model olacak yazılmışta var mı bir kaynak elinizde? Sanki alınmaya değmez bir modelmiş gibi yazılmış :) hani gerçekten bir kaynak bir söylenti varsa ona göre karar verelim biz de yoksa kafa bulandırmaya gerek yok :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

hiçbir resmi kaynakta "bu modelin ara model olması planlanıyor" demez, biz yakından takip edenler ortaya çıkan sızıntılara ve beklentilere göre yorumlarız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

iPhone X ile kasa yapısı nasıl değiştiyse ve bugüne kadar üç aşağı beş yukarı belli bir formda geldiyse bu 20 ile de değişecek.

Dolayısıyla aslında 18 ve 18 Pro modelleri bu formdaki serinin (ki tekrar alüminyuma geçmelerini hiç doğru bulmasam da) en olgun ve son telefonu olacak.

Ara model lafı daha çok geçiş ürünleri için söylenir. iPhone X mesela. Aslında bir ara modeldi. Sonrasında XR, XS ve XS Max'te bile değil iPhone 11 ve 11 Pro serisi ile tam olarak istedikleri seviyeye getirdiler ve bu formdaki serinin sonu 18 ve 18 Pro serisi olacak.

Özetle 18 ve 18 Pro serisi için ara model denemez.

• Güvenilir tedarik zinciri kaynaklarından, analistlerden (Mark Gurman, Ross Young, Jeff Pu vb.) ve sektör sızıntılarından derlenen bilgilere göre, iPhone 18 Pro ve Pro Max modellerinde öne çıkan ve gerçekleşme olasılığı yüksek yenilikler şunlardır:
    1. Performans ve Donanım (A20 Pro ve 2nm Mimarisi)
    * 2nm A20 Pro İşlemci: TSMC'nin yeni nesil 2 nanometre (N2) üretim teknolojisiyle geliştirilmesi beklenen A20 Pro yongası, önceki nesillere kıyasla hem enerji verimliliğinde hem de işlem gücünde büyük bir sıçrama sunacak.
    * Artırılmış RAM: Yapay zeka yeteneklerinin (Apple Intelligence) ve donanımsal yüklerin artmasıyla birlikte cihazların 12 GB RAM kapasitesiyle geleceği tahmin ediliyor.
    * Apple C2 Modem: Apple'ın Qualcomm bağımlılığını azaltmak amacıyla kendi geliştirdiği C2 kablosuz modem ve yeni nesil N2 bağlantı çiplerine geçiş yapması bekleniyor. Bu sayede enerji tüketiminin düşmesi ve uydu bağlantı özelliklerinin genişletilmesi öngörülüyor.
    2. Kamera Teknolojileri (Değişken Diyafram)
    * Mekanik Değişken Diyafram (Variable Aperture): Sektör kaynaklarının en yüksek olasılık verdi Yeniliklerden biri de ana kamera sistemine eklenebilecek mekanik değişken diyafram teknolojisi. Bu özellik sayesinde lens, ortam ışığına fiziksel olarak uyum sağlayarak alan derinliğini (bokeh efekti) ve düşük ışık performansını yazılımdan bağımsız olarak, donanımsal düzeyde optimize edebilecek.
    * Ekran Altı Sensör Hamlesi: Yıllardır korunan ön kamera ve Face ID yerleşiminde, özellikle bazı kızılötesi bileşenlerin ekranın altına taşınmasıyla Dinamik Ada (Dynamic Island) alanının yaklaşık %35 oranında küçülmesi bekleniyor.
    3. Ekran ve Tasarım Detayları
    * Ekran Boyutları: Önceki nesilde olduğu gibi 6.3 inç (Pro) ve 6.9 inç (Pro Max) ekran boyutlarının korunması, ancak daha verimli LTPO+ OLED paneller sayesinde tepe parlaklık ve enerji tasarrufu oranlarının artırılması bekleniyor.
    * Gövde ve Renk Seçenekleri: Tasarım dilinde radikal bir devrim beklenmese de, arka kamera modülünün entegrasyonunda daha sade/tek tonlu renk geçişlerine ve yeni renk seçeneklerine (örneğin koyu vişne çürüğü/dark cherry tonları) yer verileceği konuşuluyor. Batarya kapasitelerinin artırılmasına bağlı olarak cihazların kalınlığında ve ağırlığında milimetrik/gramlık ufak artışlar olabileceği de sızıntılar arasında.
    4. Lansman Stratejisi Değişikliği
    * Güvenilir kaynakların aktardığına göre Apple, Eylül ayındaki geleneksel etkinlikinde odağı tamamen iPhone 18 Pro ve Pro Max modellerine (ve olası ilk katlanabilir iPhone modeline) vermek amacıyla, standart düz model iPhone 18'in çıkışını 2027’nin ilk çeyreğine ertelemeyi planlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemark

Ben eskiden cok değiştiriyordum telefon ama o zamnalar bir anlamı oluyordu. Nokia, Blackberry, Panasonic, Sony Ericsson falan cok farklı dizaynlar guzel telefonlar cikarip duruyordu. Artik ben de gittiği yere kadar kullanıyorum telefonu. Aslında duz 17 almak istiyorum ama cok uzun sure yeni telefon da almak istediğim icin bütçeyi sonuna kadar zorlayıp 17pro alıp isi bitiriyim de istiyorum acikcasi. Allah icin tas gibi telefon yaptı adamlar. Hiçbir eksiği yok. 18pro ara model olacak gibi. 20'inci yıla özel iPhone ile heralde iPhone X'te yaptıkları gibi dizayn degisimine gidecekler.

Eşim 13 kullandığı için ona 17 aldım.kendim de 16 pro kullanıyorum 1,5 senedir.17 yi alalı 4 ay oldu.ilk zamanlar inceliği ve güneş altında 3 bin nit parlaklık sunması sebebiyle kendime de almaya niyetlendim.ancak gelinen noktada düz 17 , 16 prodan daha fazla ısınıyor net olarak bunu söyleyebilirim.bu yüzden 17 almaktan vazgeçtim.eğer ısı takıntınız varsa 17 hayal kırıklığı olacaktır.imkan varsa 17 pro veya 18 pro daha iyi bir seçenek olacaktır.

• 129 bin tl ye 17 pm 512 mi almak mantıklı yoksa 18 pm mi beklemek zam da geleceği söyleniyor bir güne

Acayip kararsızım yardımcı olur musunuz ?

17 serisinde en uyuz olduğum nokta boya kalkması kasa kalitesizliği acaba 18 pro larda düzeltirlermi bu durumu

Boya sorununda benim gördüğüm turuncu ve abis renkleri sıkıntılı.gümüş rengi alıp boyadan yana sıkıntı çekene hiç denk gelmedim.yeni telefon için imkan yoksa 17 pm alın geçin.benim aklımda da 17 pro vardı ancak şu 18 serisindeki vişne rengi çok hoşuma gittiği için sırf renginden dolayı 18 bekliyorum

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.