|
6 yıllık piline bile dokunulmamis 6 plus en ufak tekleme yapmıyor. Bu nasıl mühendisliktir, bu nasıl dayanım gücüdür. Sonra bana bu markayla niye bu kadar ilgilisin diyorlar. E zevk aliyorum arkadas. Ben buyum. adamlar dünyanın teknoloji seyrini değiştirdi ben nasıl ilgisiz kalayım. Hosuma gidiyor. Var mı bir tane daha Apple dünyada? Benzeri bir marka bile cikamadi yıl olacak 2021
fanboy değilim. cihazlara tutkuluyum. Apple babamın oğlu değil. Ama hayatımda büyük yeri var. Bu yer gittikçe genisliyor. Kim ne derse desin saygı duymak zorundasınız yapılan işe. Varsa daha iyisi ona yöneliriz. Var mi? Yok. O zaman tercihlere, kim ne kadara almis kimseyi ilgilendirmez. |
Köyde dededen kalma fındık bahçesi vardı, inşallah satabilirsem 12 pro max almayı düşünüyorum
![]() |
E buyur gel o zaman hacim. Varlikli varlikli yasarsin burada? |
İstatistikleri öyle grafiklerle verme, madem burası telefon formu bunun üzerinden verelim istatistiği! 2015 yılında asgari ücret net 1.000 tl idi, o senenin en iyi telefonu iphone 6 idi onun fiyatıda 2.000 tl idi 2020 yılında asgari ücret 2 bin küsür yılın en iyi telefonu iphone 12 fiyatıda ortalama 15.000 tl. yani 2015 yılında 2 asgari ücretinle en iyi telefonu alabilirken,2020 yılında 7 asgari ücretle ancak alabiliyosun! Birde ab ortalamasından bahsetmişsin konu başlığı telefon ya ondan örnekleyelim yine bugün amerikada vasıfsız hiçbirşeyden anlamayan bir işçi en kötü 2.500 dolar maaş alıyor avrupada 2.000-2.500 euro maaş alıyorlar, yani senin 7 maaşınla ucu ucuna aldığın telefonu adamlar 1 maaşıyla 2 tane alabiliyorlar Hangi grafikten ve hangi alım gücünden bahsediyorsun,başka dünyada mı yaşıyoruzda biz senin dediklerinin farkına varamıyoruz |
Normal kardeşim herkeste böyle ne kadar saçma şeyleri dert ediyosunuz kendinize hayret valla ya. |
Cahillik böyle bir şey, hiçbir konuda bilmeden biliyormuş gibi konuşurlar ve tanımadığı, hiç bilmediği kişi hakkında rahatça sallarlar. Ben dört senede bir telefon değiştiren biriyim ve iPhone 7 Plus dışında iPhone telefonum olmadı. Bundan önceki telefonlarım Nokia, Samsung, HTC ve bu telefonları da üç yıl kullandım. Diğer alım gücü konusunda Türkiye düzgün yönetilen bir ülke belli bir kesim olarak değil, tüm ülke olarak bu dediğinizin beş katı fazla alım gücü artardı. Evet hükümet %35’lik kendi kesimini yarattı, bunların hepsinin altında Mercedes var. Onlara zaten hayat güzel, onların açısından ülkeye bakarsan ülke mükemmeldir. Ve o insanlar hükümet sayesinde buralara geldiği için tabiki de hükümetlerine vergilerini vermeliler. %15’te zaten kendileri zengin hükümetten bağımsız, karşılarında da olabilen iyi durumda olanlar var. Peki geriye kalan %50’ye ne olacak ? Sürünsünler mantığınız bu değil mi ? Yazdıklarınızdan tamamen bu sonuç çıkıyor. Ülkede belli bir kesimi alarak ülke böyle iyi sonucunu çıkaramazsınız. Azıcık öğrenin, öğrenmek istemiyorsanız da böyle cahilce konuşmayı bırakın komik duruma düşüyorsunuz. Bu arada asgari ücret 2800 TL oldu, 20 yıl önce 200 TL idi değil mi ? Sadece rakama bakalım şartlar, diğer tüm etkenlere bakmayalım. Buna göre ülke çok gelişti sizin mantığınıza göre böyledir. Son olarak sizin gibi birine bir şey öğretilemeceğini ve anlaşamayacağımızı bildiğimden blokluyorum. Görüşünüz açık ve net, güzelce menfaatlerinizin karşılığını alıyorsunuzdur. Bu ülkede hayat sizin gibilere güzel bu acı gerçeğin farkındayım. Keşke gerçek hayatta da forumdaki gibi bloklayarak sizin gibi insanlardan rahatça kurtulabilseydik. |
hesaplamayın Allah rızası için hesap yapmayın gına geldi yemin ediyorum lanet olsun iphone'nunada ekonomisine de dolarına da insanlarda psikoloji diye bir şey kalmadı |
Ya bloklayın şu adamı telefon konusuna gelmiş biz o oh lafını şuna kullanıyoruz hdplilerle ittifak yapan falan filan geveliyor kendileri sütten çıkma ak kaşıkmış gibi. Kirletme konuyu defol git milletvekili adayı ol keyif çayından da içmeyi ihmal etme!
|
1-2 hafta bekleyip 750 lira aşağı fiyata aldınız diye kendinizi akıllı hemen alanlar akılsız diye düşünmek saçma bir davranış. 11.000 tl de 750 TL yi aramak 1100 tl de 75 lirayı aramakla aynı şey bu cihazı hemen alanların maddi durumu oldukça iyi telefonu 24 taksitle kredilendirip elinde ne var ne yok satıp yeni ürün alan insanlar değiller oldukça yüksek geliri olan insanlar var bu gelirleriyle yaptıkları harcamalar mutlu ediyorsa insanı size laf düşmez. İndirimden aldıysan kar sağlamışsın güzel olmuş nasıl bu senin tercihin ise çıkar çıkmaz alanlarındanda kendi seçimi tek akıllı sen değilsin yani |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DODANLI -- 22 Ağustos 2020; 11:24:22 > |