Şimdi Ara

Apple iPhone 12 / iPhone 12 Mini [ANA KONU] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Ultralaz53 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
14.790
Cevap
261
Favori
1.012.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 60Hz telefona 5-6K dan fazla para verenin zekasından şüphe ederim.
  • mrkb kullanıcısına yanıt
    Apple yemeği yenemez hale getirene kadar ısıtır. Yenmeyecek hale geldiğini görünce cihaza verir.



    Arkadaşlar kusura bakmayin cok bilmiş gibi konuşuyorum ama azimsanmayacak kadar doluyum Apple için. Bu benim uğrasim. Lütfen hoş karşilayin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rengar Bot kullanıcısına yanıt
    Kağit üzerinde 60hz. Su anki haliyle 90hz’ye yakın refreshleri var. Bunu nasıl beceriyorlar bilmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-37F4B34B4 -- 22 Ağustos 2020; 23:58:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan şu telefonları maksimum 8 bine alabilececekken 15 bine kadar vergilerle arttırıyorlar ya çok sinirim bozuluyor artık yeter bu ne ya
  • hakangündüz H kullanıcısına yanıt
    Hocam, okuduğum birkaç tweet'e göre Apple yanlışlıkla Youtube üzerinden bir test videosu oluşturmuş ve orada tarih 10 Eylül olarak gözüküyor, doğruluğu nedir bilemiyorum.



    Apple iPhone 12 / iPhone 12 Mini [ANA KONU]

    Webtekno Haberi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-37F4B34B4

    Kağit üzerinde 60hz. Su anki haliyle 90hz’ye yakın refreshleri var. Bunu nasıl beceriyorlar bilmiyorum
    Size oyle geliyor hocam :)

    8plus kullaniyorum bildiginiz 60

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğiniz üzere geçtiğimiz senelerde Apple, XR isimli telefon modelinde bir güncellemeye giderek 2007 yılında beri çıkardığı seri telefonların yeni modellerine Pro ismini verdi ve XR isimli telefonun altyapısıyla yeni bir segment oluşturdu. iPhone X (10) ve XS serisinin ardından; iPhone 11 modellerinde XS halefi olarak iPhone 11 Pro, XS Max halefi olarak iPhone 11 Pro Max geldi. XR halefi olarak ise iPhone 11 modeli geldi. XR modelinin isminin ana modellere monte edilmesiyle forumda büyük kargaşalar yaşandı. Bu kargaşaların başında forumda açılan iPhone 11/Pro/Pro Max konusu geldi. Birbirinden materyal yapısı, kamera sistemi, ekran yapısı, boyut ve çerçeve olarak tamamıyla ayrılan bu ürünler aynı ANA KONU altında tartışıldı. Nasıl iPhone XR ve XS, XS Max modelleri aynı konu başlığında tartışılmadıysa, bizler de bunun bir hata olduğunu söyledik. Özellikle forumda amacını aşacak bir şekilde her 2-3 sayfada bir iPhone 11 Pro sahipleri “enayilik, aynı modele daha fazla para verme” ifadeleri ile defalarca suçlandı. En baştan bu modeller aynı başlık altında olmasaydı bu tartışmalar yaşanmayacaktı. Ancak olan oldu, telefon ‘yeni telefon’ olarak ömrünü tamamladı ve yerini iPhone 12 Pro serisine bırakacak.

    Birbiriyle materyal yapısı, kamera sistemi, ekran yapısı, boyut ve çerçeve olarak tamamıyla ayrılan iPhone 12 Serisi ve iPhone 12 Pro serisi ANA KONU’larının birbirinden ayrılmasını talep ediyoruz.

    Artık 2 farklı seri olarak çıkan bu telefonların aynı ANA KONU altında tartışılması telefonu almak isteyen kişiler için de bir handikap oluşturuyor. Karşılaştırma konuları tabiki olabilir ancak ana konu olması forum düzeni açısından da sorunlar teşkil etmekte.

    Apple.com’a girerseniz iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone XR ve iPhone SE başlıklarını görürsünüz.

    iPhone 11 başlığında iPhone 11 modeli, iPhone 11 Pro başlığında iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max karşınıza çıkar. Eğer Apple bu telefonları aynı telefon modeli olarak görseydi zaten kendini sadece iPhone 11 başlığında toplardı, ancak yapmadı.

    Gelecek modeller de yine resmi sitesinde iPhone 12 ve iPhone 12 Pro olarak gözükecek. iPhone 12 başlığında iPhone 12 ve iPhone 12 Max; iPhone 12 Pro başlığında ise iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max olacak.

    Sızıntılara göre gelecek 2 seri birbirinden tamamen ayrışıyor.

    iPhone 12 serisi; alüminyum çerçeve, 2’li kamera yerleşimi ve 4 GB ram bulundururken, iPhone 12 Pro serisi çelik çerçeve, 4’lü kamera yerleşimi ve 6 GB rame sahip. Bunlar ilk akla gelen özellikler olmakla birlikte modem yapısından, ekran kasa oranına kadar birçok fark yine kendini gösteriyor.

    Açılan ve büyük talep gören iPhone 11 Pro Serisi konusu benzer konu nedeniyle yönetim tarafından silinmiştir. Ancak benzer konu denilen konu tüm modelleri aynı başlık altında toplamakta ve kargaşaya neden olmaktadır. Ayrıca Pro olmayan modeller fiyat avantajından dolayı daha çok satıldığı için biz bu tür genelleme içeren konularda azınlık kalmakta ve birbirimize ulaşamamaktayız. Örneğin telefoto ile ilgili bir soru soracak olsak mesaj konu içinde kaynamakta çünkü daha çok pro olmayan modeller konuşulmakta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scanh -- 28 Ağustos 2020; 23:2:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • scanh kullanıcısına yanıt
    dağınıklık, karışıklık istedikleri belli. Sanki bunlardan besleniyorlar. Hayatımda gördüğüm en düzensiz, kuralsız forum burası. Bilgi için giren adamlarin hepsi bıraktı. Buraya tartişma icin girmiyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam biz diyoruzki şu model telefonu kullanıyoruz ve bu model telefonu kullananlar ve satın almak isteyenler olarak bir konu açıp orda bilgi alışverişinde bulunmak istiyoruz; bazı arkadaşlar ise zorla “hayıııır, ille de başka model telefon kullananlarla aynı konuda yazacaksın, siz azınlıksınız ama olsun canımız böyle istiyor” diyor 😁 Neyse aynı 11 toplu başlığında olduğu gibi bu başlıkta da birçok 12 sahibinden “Pro’ya Pro Max’e o kadar para verilir mi, daha ucuza aynı telefonu aldım” laflarını dinlemeye devam ederiz 😂

    Zaten 11/11 Pro ve Max konusu telefonun konuşulduğu bir konudan çok iPhone 11 64 GB sıcak fırsatlar konusuna döndü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scanh -- 28 Ağustos 2020; 23:6:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • scanh kullanıcısına yanıt
    Bu forumda iPhone bilmem kaçtan beri aynı seri ana model ve onun alt / üst modelleri hep aynı konuda konuşuldu. Sen bir moderatöre danışmadan, kendi kafana göre düzen değiştirmeye kalkarsan böyle olur. Sırf sen ve bir kaç kişi konuda geçmesi muhtemelen olan "Pro Max'e o kadar para verilir mi, daha ucuza aynı telefonu aldım" tarzı cümlelerden kaçınmak için koskoca konuyu ikiye bölmek istiyorsun. Ayrıca bu cümle de model karşılaştırmasının bir parçasıdır, üzerine konuşulur yada konuşulmaz, burası forum sonuçta. Düz iPhone de olsa Pro da olsa o cihaz iPhone 12 olacak, modeller arasında sadece ufak farklılıklar var. Sen konuyu bölersen, 2. konuda geçen ama 1. konuda geçmeyen sohbetler / bilgiler olacak. Tek bir konuyu, örneğin kendi aldığı telefonun konusu takip eden kişiler diğer konuda yazılmış ama onları da ilgilendiren genel mesajlardan mahrum kalacaklar.

    Bakış açını değiştirip geniş düşünmen lazım. İyiki izin verilmemiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhyNot? -- 24 Ağustos 2020; 17:47:17 >




  • WhyNot? kullanıcısına yanıt
    Hocam konuyu bölmek nedir, devlet mi bu bölünüyor. Haşa bölücü değiliz. Alt tarafı forum konusu. Pro serisi ana başlığı altında Pro kullanıcı kulübü tarzı bir oluşuma gitmek istedik. İsteyen yine gelip buraya yazardı. Forumda on binlerce çöp konu gösteririm silinmeyen, ana başlık altında kullanıcı ve dayanışma kulübü oluşturmak mı yasak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scanh -- 28 Ağustos 2020; 23:7:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone 11 den 12 pro max’e geçmeyi düşünüyorum fiyatlar umarım uçmazsa.
    Xs max’ten 11 geçtim xs max’teki ince çerçeveleri ve oledi özlüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazdıklarında kesinlikle haklısın.

    @scanh üslubun ters ve alaycı. Açtığın konuda birşey diyen adama "senden mi emir alacağım?" demiştin. Sonra 11 konusuna gelip "...yeni konuyu hazmedemeyen yılmaz savunucular, eziklik..." gibi birşey yazdın. Ardından diyorsun ki mesajlarımı siliyorlar. 11 konusundaki herkes topluca şikayet etmişmiş. Bir kişi raporlamıştır yada yönetici görmüştür değerlendirip konuyu silmiştir o kadar. Dramatize edip abarmayı ve mağdur olmayı ne çok seviyorsunuz ya.




  • Hocam biz mağdur olamayız. Biz (telefondan bağımsız; kendi halinde, iyi insan olmaya çabalayan, düzen intizam seven, kaostan ve çoğunluk olmaktan beslenmeyen) insanlar olarak bir adaya toplansak, siz yine gelir bizi bulur huzurumuzu kaçırırsınız emin olabilirsiniz. Biz asla mağdur olamayız ama muktedir gösterilir, zalimleştirilir; karşımızda mağdur olmayan bir mağdurlar ordusuyla karşılaşırız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iphone 12 5.4'ün şuanki iphone 11'den daha ucuz olması gerekmiyor mu? Apple'ın sitesinde 11 750 dolar'a satılıyor, 12 650 dolardan çıkacak denmiş. Ama yeni model diye ülkemizde daha pahalı mı olacak? komedi ülke valla.

    Elimdeki 11'i satıp 5.4 12 almayı planlıyorum ama zarar da etmek istemiyorum. 12'nin mantıken 7500 tl falan olması gerekiyor 11'in fiyatına göre.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodin -- 24 Ağustos 2020; 19:13:39 >
  • Gizli bir teşkilatlanma olan 11 Özel Harekat örgütü olarak bu olayı biz üstleniyoruz. Her telefon serisinde en ucuz olanı kullanırız. Asla pro veya max kullanmayız. En büyük zevklerimizden birisi pro veya max gibi serinin daha pahalı telefonlarını satın alanlara sataşmak, "Aynı telefonu daha ucuza satın aldık, siz enayi misiniz" gibi cümleler kurmaktır. Yıllardır gizli bir şekilde bu amacımıza ulaşırken bu arkadaş bu sene bizi farketti, büyük resmi gördü, ben bu oyunu bozarım dedi. Ama tabi biz de binlerce üyesi olan yılların örgütüyüz.Hatta aramızda yetişip donanımhaber moderatörlüğü yapan kripto üyelerimiz bile var. Dün gece bir şafak operasyonu ile aynı anda binlerce şikayet yağdırdık sayfaya ve sonuç olarak konu başlığı kapandı. 11 Özel harekat engellenemez
    Şaka bir yana 11 kullananlar diye insanları ayırmak nedir Bir tek bunun üzerinden bölünmemişti memleketim bunu da gördük :)

    Şikayet sahibi
    suatus45

    Mesajı Şikayet Et: Apple iPhone 12 Pro serisi [ANA KONU] iPhone 12 Pro &amp; 12 Pro Max @ 23 Ağustos 2020 11:34:55

    Neden:
    aynı konu daha önce açıldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatus45 -- 24 Ağustos 2020; 22:40:18 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.