Şimdi Ara

Apple'ın yeni telefonu 'iPhone 4S' olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
1
Favori
11.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Haziran ayının yaklaşmasıyla birlikte yeni nesil iPhone ile ilgili haberlerin sayısı da artmaya başladı. Kimi çevreler Apple'ın bu defa farklı bir strateji izleyeceğini ve yeni telefonunu bu defa Haziran yerine Eylül ayında yani okula dönüş dönemi olarak satış patlamasının yaşandığı günlerde kullanıma sunacağını iddia ediyorlar. Ancak sektörün önemli bir kesimi bu görüşe katılmıyor ve iPhone 4'ün yerini alacak modelin beklenildiği üzere Haziran ayı içerisinde lanse edileceğini düşünüyor.

Tabi teknoloji tutkunları için telefonunun ne zaman çıkacağı kadar hangi özelliklere sahip olacağı da büyük önem taşıyor. Bu noktada Jefferies analisti Peter Misek yeni bir iddia ortaya attı ve yeni telefonun, iPhone 5 yerine iPhone 4S adı altında sunulacağını öne sürdü. Misek'in endüstri içerisindeki araştırmalarına göre, Apple'ın yeni telefonunu iPhone 4S oalrak isimlendirecek olmasının arkasında yatan temel neden olarak, telefonun radikal bir değişim yerine kozmetik güncellemeler ve yeni donanımlar içerecek olması gösteriliyor.

Misek'e göre telefonun tasarımında bazı ufak güncellemelerle olacak ve ilk defa iPad 2'de kullanılan çift çekirdekli A5 işlemcisine yer verilecek. Tüm bu yeniliklere ek olarak telefona HSPA+ desteği ekleneceği de belirtilirken, Apple'ın 4G desteğini de eklemek istediği ancak ilgili çipsetin zamanında hazır olamayacağından bunun pek mümkün olmadığı iddia ediliyor. Yeni iPhone'la ilgili olarak, AT&T ve Verizon tarafından sunulan iPhone 4'ten farklı olarak operatör seçeneklerine Sprint ve T-Mobile'ın ekleneceği de iddia ediliyor.

• Tipi aynı olacağı kesinmis. Hızı artınca 4s olur zaten. iPhone haberleri klasiklesti iyice. Apple herseyi geleneksellestirmeye calisiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence de öyle olacak,şuan için devrimsel yenilikler geleceğini düşünmediğimden devrimsel bir isme de gerek yok.4'ün daha oturmuş daha sorunsuz daha gelişmiş modeli olacak yüksek olasılıkla,tam da beklediğim gibi.Haber için teşekkürler,merakla bekliyorum.
  • Tipi Aynı olursa Millet Samsung Galaxy S2 ye kayar bence özellik olarak çok üstün gözüküyor şuanlık
  • Şuan piyasada ki birçok telefon üreten firma donanım olarak i phone 4 ten daha iyi telefonlar çıkarmaya başlamışken hele bir de 3d gibi yenilikleri de denemeye başlamışlarken Apple gibi yılda 1 telefon çıkaran bir şirket aynı modeli bu daha stabil birde beyazınıda yaptık biz bunun demeleri yerine en azından rakiplerine göz dağı vermek adına çok daha yeni çok daha güçlü bir i phone 5 yapmalı bence. Başka bir değişle biz bu i phone 4 ile daha para kazanmaya devam ederiz boşuna yenisini çıkartmayalım hazır ipad 2 içinde işlemci üretiyoruz onları da iphone 4 lere takar i phone 4 için ekstra işlemci üretme derdinden de kurtuluruz demiş olurlar :D tabi bunları söylemek için gene çok erken en doğrusu apple in yeni i phone nunu beklemektir...
  • Ben SGS2'ye geçerim artık
  • Hep böyle giderse S li olan modelleri almak iyi olacak. Böylelikle tasarım değişikliklerinde yaşanan ilk problemler S li olan modellerde giderilmiş daha stabil oluyor. Böylece 2 senede bir iphone alırız Turkcell 2 yılda bir kontrat yenilerim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Apple iPhone 5C [ANA KONU]
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Apple tıpkı iPhone 3G'de olduğu gibi iPhone 4'te de aynı stratejiyi izleyecek anlamına geliyor. Bu durumda iPhone 4S iPhone 4'ün güncel donanımlı hali diyebiliriz. Apple A5 ile iOS 5'in biraraya geleceği cihazın halini düşünmek bile istemiyorum.

• ekranın aynı boyutta kalması iyi olmamış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acmtncy

ekranın aynı boyutta kalması iyi olmamış.

nedenki, ekranı büyütseler mobilite azalıcak ve batarya problemi ortaya çıkıcak(zaten var)
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmedKaymakcı

quote:

Orijinalden alıntı: acmtncy

ekranın aynı boyutta kalması iyi olmamış.

nedenki, ekranı büyütseler mobilite azalıcak ve batarya problemi ortaya çıkıcak(zaten var)

Kesinlikle aynı fikirdeyim. Daha büyük olmasın.Bir cep telefonundan nasıl bir boy bekleniyor anlamıyorum ben. Tablet değil ki bu cepte taşınan bir mobil telefon :)
  • Mobilite önemli ancak yeri geldiğinde internette rahat gezinebilmek için, oyunları daha rahat(büyük ekran daha iyi oluyor) oynamak içn bence 4" oldukça iyi :) Yanlardaki boşluklar(iP'da sinirime dokunan şeylerin ilk sıralarında yer alıyor) olabiliğince küçültülse ekran rahatlıkla 3.7" olur biraz daha büyük bir kasa al sana 4" iPhone. Çift çekirdek, 700MB veya üzeri ram, 8GB üzeri dahili depolama alanı(iPhone'da SD kart takma şansı olmadığı için 16GB ve üzeri) olması şart. SGS'mi almadan önce 8GB'ı dolduramam diyen ben şuanda boş yer arıyorum denebilir. 1.4GB boş yer kaldı.(SGS2'e geçiceğim için rahatım :D) İphone'u rakipleri ile rahatça çarpışabilmesi için:
    1.Adobe Flash desteği (veya ek bir program kurmadan flash'ı kullanabileceğimiz bir özellik ve flash ile aynı veya daha yüksek performans vermeli)
    2.Çift çekirdekli güçlü bir işlemci ve güçlü bir GPU
    3.700MB üzeri ram
    4.4" ile 4.3" arası IPS veya Süper AMOLED ekran
    5.Daha serbest bir işletim sistemi
    6.Ülkemiz için uygun bir fiyatlandırma...

Yoksa benim için iPhone sözden ibaret. Bu yukarıdakiler olduktan sonra iPhone rakipsiz olur ama bir dakika ya SGS2 zaten bütün bu özelliklere sahip(Fiyatlandırma hariç. Ki yeni çıkacak iPhone'un da SGS2'den fiyat konusunda aşağı kalır yanı olmaz buraya yazıyorum. Eğer yeni iPhone daha ucuz ve daha iyi olursa bu dedilerimi aynen bana söylersiniz...)

• Ekranı neden büyütsünler ki? Ekran büyürse PPI değeri düşecektir. Bu yüzden ekranı büyüteceklerini sanmıyorum. Yeni jenerasyonda aslında ekran teknolojisini değiştirseler çok daha iyi olur. SAMOLED+ olsa o çözünürlükteki ekrandan gözlerinizi alamazsınız. Hem enerji tasarrufu açısından önemli ölçüde batarya ömrüne katkısı olur.
  • 4 inç ve üzeri telefonu(!) olanlar ve almayı düşünenler acaba bu mobil(!) telefonları nerelerinde taşıyorlar yada taşıyacaklar?! Ben iPhone'u cebimde zor taşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C£nq -- 14 Mayıs 2011; 15:16:42 >
  • Tercih sgs 2 olur

• 2 gün önce benim konum kapanmıştı , haziranda çıkacagını söylediğim için şimdi ne olduda yeni bir rumoru buraya donanimhaber koydu anlamadım , biz söyleyince iphone 4 sahipleri saldırıyordu üzerimize.
  • adam iphone5 dememiş 4S demiş
  • Ne çıkarırsa çıkarsın Samsung Galaxy S2 alıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: greenleafffff
    2 gün önce benim konum kapanmıştı , haziranda çıkacagını söylediğim için şimdi ne olduda yeni bir rumoru buraya donanimhaber koydu anlamadım , biz söyleyince iphone 4 sahipleri saldırıyordu üzerimize.

Haziran demiyor bakarsan senin gibi.;)

• quote:

Orijinalden alıntı: C£nq

4 inç ve üzeri telefonu(!) olanlar ve almayı düşünenler acaba bu mobil(!) telefonları nerelerinde taşıyorlar yada taşıyacaklar?! Ben iPhone'u cebimde zor taşıyorum.

Aslında aynı sorunun cevabını bende merak ediyorum? Daha önce 3.2 inç ekranlı bir telefon kullanıyordum ve büyüklüğü elde tutma açısından mükemmeldi. Fakat ekran küçük kalıyordu. iphone 4 e geçince 3.5 inç in taşınabilirlik ve ekran büyüklüğü oranı açısından en iyi değer olduğunu anladım. Hatta Apple yaptığı akıllı bir hamle ile ip4 ün genişliğini 3gs e göre 0.4 cm azaltarak telefonu cep için daha uygun hale getirmişti. Şimdi firmalar 4-4.3 inçlik telefonlar çıkarıyorlar. Takım elbise giyip telefonu ceketin iç cebine koyanlar için problem yok. Fakat günlük yaşamda ben her zaman telefonu sağ yan cebime koyarım ve 4.3 inç bunun için biraz fazla gibi görünüyor. Yoksa gidişat gelecekte herkesin yanında telefon yerine 7 inçlik tablet taşımasına doğru giidiyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.