Şimdi Ara

APP plaka problemleri! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
2
Favori
28.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cezası vardır ama uygulanmıyor , benim şehrimde yüzlerce araçta bu plakadan var benim gibi ancak 1-2 kişi daha ceza yemiştir.Polisin garezimi var neyi var.

Piyasada sizin gibi "yasak ama herkes yapıyor bende yapayım" mantığında o kadar çok insan var ki trafikte gezen araçların %50-60 kurallara aykırı (zenon-sis farı yakma-cam filmi-app plaka vs vs) gördüğünü çeviriyor ceza yazıyor sizde dert yanıyorsunuz.

Bile bile lades bu demek işte
  • Kusura bakmayin da ben hem cam filmi kullanirim hem de app. Ben son model guvenli aracimla trafikteyim eften puften olaydan ceza mi yiyecegim? Trafikte olmamasi gereken bi ton arac var, farlari, stoplari yanmayan ya da dahte xenon kullanan. Once onlara islem yapsinlar.bu is birazda tanidiga bakiyor. Keske sen de korkutmaya calissaydin polisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: C220CDIBG

Cezası vardır ama uygulanmıyor , benim şehrimde yüzlerce araçta bu plakadan var benim gibi ancak 1-2 kişi daha ceza yemiştir.Polisin garezimi var neyi var.

Cezası var ve uygulanıyor. Benim şehrimde de binlerce araçta bu plakadan var, polis sabahtan akşama mühürsüz plaka kontrolü yapmıyor tabiki...

Bazen rutin çevirmelerde bakılır, bazen polisin dikkatini çeker bakar, bazen hiç aldırış bile etmez.

Bu durumdan yakınmakta haklısınız belki, eğer bir yasak varsa daha sık ve düzgün bir şekilde denetlenmesi gerekir.

Ama bu durum mühürsüz plakala kullanmayı da haklı hale getirmez. Plaka bir aracın en önemli denetleme unsuru olduğuna göre, plakanın kanunları uygun bir şekilde araçta bulunması gerekir.

• Ceza yazabilir. Yazmışta zaten. Hiçbir hakkınız yok neden yazdı demek için. bidaha geçicem ordan demişsiniz. Bidaha yazar. Ne diceksin ? AMA, polisin bukadar saçma sapan işlerle uğraşması kıytırık nedenlerle ceza yazmasıda tam bi SAÇMALIK. Cam filminide çok koyu yaptırmadıkca (önler 1 arkalar 2 numara gibi) bir sorun çıkmamalı bence ama ona bile ceza yazan kıllar mevcut. Sırf insanları rahatsız etmek başka bir amacı yok.Bagajda orjinalleri varsa daha ne ? Niye okadar tölerans gösteremiyor ? İnsan olmak lazım başta. Gitsin çakma xenonluları çevirsin önce ama nerdeee

Orijinalden alıntı: kudal

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

Plakaların nasıl olması gerektiği ilgili kanunda belirtilmiştir, aksi durumlarda ceza uygulanması son derece normaldir ve benim açımdan sevindiricidir.

Plakalarımız belli bir standartta yazılmıyor, ayrıca plakamın boyası döküdü arabama yakışmıyor ondan dolayı daha güzel görüntüden böyle yaptım.

madem boyaları döküldü o zaman sizde biraz kalın boyatın çerrçevesindeki siyah boyaları söktürün.

Benim plakada fazla eskimemesine rağmen değiştirmek istedim 19 tl ye gidip emniyetten çıkartmıştım

• quote:

Orijinalden alıntı: ALPEREN A.

Kusura bakmayin da ben hem cam filmi kullanirim hem de app. Ben son model guvenli aracimla trafikteyim eften puften olaydan ceza mi yiyecegim? Trafikte olmamasi gereken bi ton arac var, farlari, stoplari yanmayan ya da dahte xenon kullanan. Once onlara islem yapsinlar.bu is birazda tanidiga bakiyor. Keske sen de korkutmaya calissaydin polisi.

işte bu bakış açısı BENCE çok yanlış

kanunen yasak olduğunun farkındasın ama başkaları da yapıyor bende yaparım önce onlara baksınlar diyorsun.

Karşı tarafta farı yanmayan adamda "arkadaş trafikte herkes kural ihlali yapıyor, bak yandaki ... marka lüks araba bile cam filmi yapmış polisi kanunu sallamıyor ben ne sallayayım" diyor.

Bunu gören ahmet film çektiriyor, mehmet zenon takıyor, hasan yanmayan stobunu tamir ettirmiyor vs vs diye olay uzar gider.

Şu forumda sorun merceksiz zenon kullanan insanların çoğu ben en alt seviyeye alıyorum benim farım göz almıyor der ama hepsi alır. Senin aracındaki zenonu görür 18 yaşında ucu ucuna para biriktirip araba alan ergen kardeşinde zenon takar, havam olsun der, ayar bilmez göz aldığıunın farkında olmaz ama özenmiştir işte.

Daha 3-4 seneye kadar şehir içi sis farı yakmak diye bir adet yoktu, şimdi araçların %30 u sis farı yakıp geziyor, neden tamamen sürü psikolojisi herkes birbirini etkiliyor, sorsan benimki göz almaz, benimki parlamaz derler,

vel hasıl kelam, olay o yaptı ben yaptım değil, sen uy herkes uysun, uymayan cezalandırılsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fezalii -- 6 Kasım 2011; 21:01:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

Ceza yazabilir. Yazmışta zaten. Hiçbir hakkınız yok neden yazdı demek için. bidaha geçicem ordan demişsiniz. Bidaha yazar. Ne diceksin ? AMA, polisin bukadar saçma sapan işlerle uğraşması kıytırık nedenlerle ceza yazmasıda tam bi SAÇMALIK. Cam filminide çok koyu yaptırmadıkca (önler 1 arkalar 2 numara gibi) bir sorun çıkmamalı bence ama ona bile ceza yazan kıllar mevcut. Sırf insanları rahatsız etmek başka bir amacı yok.Bagajda orjinalleri varsa daha ne ? Niye okadar tölerans gösteremiyor ? İnsan olmak lazım başta. Gitsin çakma xenonluları çevirsin önce ama nerdeee

Polis ilk durduğun an bana ehliyetimi sordu 22 yaşındayım gösterdim tamam dedi ruhsat v.s incelemesi arabayı sordu bende benim dedim bu yaş falan bende söyedim üniversite hediyem neyse sorun yok plakayı farketmedi önce bindi kalktım gidiyorum arkadan görmüş durdurdu sonra cezayı yazdı bence sebep arabadan dolayı oldu.

NOT: Aracımda APP dışında hiç bir aksesuar abartı yoktur ki bilirsiniz C kasalarda AMG dış tasarım meşhurdur aracımda o bile yok.
    Camlar normal , plakamda büyük yazı tipi öyle değişik şekilli yazı değil olan oldu ama ben plakamla dolaşmaya devam edeceğim .Olmadı trafik şubeye gideceğim yalnız benim araç 06 plaka ben Gaziantep'te plakaya mühür vurdurabilirmiyim acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bugrahan27 -- 6 Kasım 2011; 21:06:59 >

• quote:

Ceza yazabilir. Yazmışta zaten. Hiçbir hakkınız yok neden yazdı demek için. bidaha geçicem ordan demişsiniz. Bidaha yazar. Ne diceksin ? AMA, polisin bukadar saçma sapan işlerle uğraşması kıytırık nedenlerle ceza yazmasıda tam bi SAÇMALIK. Cam filminide çok koyu yaptırmadıkca (önler 1 arkalar 2 numara gibi) bir sorun çıkmamalı bence ama ona bile ceza yazan kıllar mevcut. Sırf insanları rahatsız etmek başka bir amacı yok.Bagajda orjinalleri varsa daha ne ? Niye okadar tölerans gösteremiyor ? İnsan olmak lazım başta. Gitsin çakma xenonluları çevirsin önce ama nerdeee

burada da bakış açısında yanlışlık var BENCE.

.Bagajda orjinalleri varsa daha ne ? Niye okadar tölerans gösteremiyor ?

demişsiniz, malum devir artık kötü, hırsızı, gaspçısı, teröristi kol geziyor. Her önüne gelen rastgele plaka uydurup aracına takabilir, adam hırsızlık yapmıştır 100 metre ileride plakaları sker mühürsüz 10 liraya yaptırdığı sahte plakaları takar, olası bir çevirme-trafik kontrolünü atlatabilir.

Birde bu açıdan bakmak lazım yasağın sebebine.

• 3 aydır app plaka ile geziyorum.Hiç bir sorun olmadı.Bagajda mühürlü plakamda yok.Ama çıakrtıcam 1 haftaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 6 Kasım 2011; 21:10:34 >

Orijinalden alıntı: fezalii

quote:

demişsiniz, malum devir artık kötü, hırsızı, gaspçısı, teröristi kol geziyor. Her önüne gelen rastgele plaka uydurup aracına takabilir, adam hırsızlık yapmıştır 100 metre ileride plakaları sker mühürsüz 10 liraya yaptırdığı sahte plakaları takar, olası bir çevirme-trafik kontrolünü atlatabilir.

Dediğim ben öyle kurallara uymayan biri değilim arabamdada herşey orjinal tek aksesuarım plakam

Onuda memlekette ceza yedik.

Tekrar yazıyorum acaba arkadaşlar

06 plakaya Gaziantep'te mühür vurdurabilirmiyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: burakkagan

Mühürsüz plakayla dolaşamazsın.

Dogru.

• quote:

Orijinalden alıntı: CaLhipSo

Orjinalini(Mühürlü) yanında taşı!

Orjinali bagajdaydı gösterdim ama cezayıda yedim

quote:

oyuzden dedim bagajda orjinali varsa diye. Tamam mühürsüz plakayla dolaşıyorsa çevrilir, mühürlüler varsa devam eder. etrafta binlerce kişi zaten öyle dolaşıyor. Kaçını çevirip ceza yazıyorki ? sırf iş olsun diye uğraşmış işte. arkadasın dedigi gibi belkide 22 yaşında c220 si var diye kıl olmuştur. Sonuçta kıskançlık poliste olmıycak diye birşey yokki. Sizin dediginiz durum etrafta binlerce app plakalı olmasa geçerli olabilirdi. Ama okadar yaygınki app plakalar ya satışını engelliyceksin yada orjinalleri varsa yanında tölerans gösterceksin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CaLhipSo

Orjinalini(Mühürlü) yanında taşı!

Orjinali bagajdaydı gösterdim ama cezayıda yedim

Nerde? Bagajdaysa bişey yapamazlar diye biliyorum.Ayrıca o APP plakayı da mühürletebilirsin.

• quote:

quote:

quote:

oyuzden dedim bagajda orjinali varsa diye. Tamam mühürsüz plakayla dolaşıyorsa çevrilir, mühürlüler varsa devam eder. etrafta binlerce kişi zaten öyle dolaşıyor. Kaçını çevirip ceza yazıyorki ? sırf iş olsun diye uğraşmış işte. arkadasın dedigi gibi belkide 22 yaşında c220 si var diye kıl olmuştur. Sonuçta kıskançlık poliste olmıycak diye birşey yokki. Sizin dediginiz durum etrafta binlerce app plakalı olmasa geçerli olabilirdi. Ama okadar yaygınki app plakalar ya satışını engelliyceksin yada orjinalleri varsa yanında tölerans gösterceksin.

Madem mühür vurulmuyor vede bu olay yasal değil plakayı yapanları kapatarak bu işi bir şekilde yok edebilirler.

Ama önce cemiyetlerde plaka dökülmelerine karşı çözüm bulsunlar.Yazı stilleri devamlı değişiyor.Bir düzensizlik devam ediyor.

Gaziantep'İn 1 yıl içinde en az 2-3 yazı stili denedi cemiyet.Bende gittim 06 yaptım arabamı ama bu defada boyaları döküldü

APP plakayı yaptım ama APP tipi değil genelde 34 plaka araçlarda var Jeep lerde yazının boyutu büyük arada boşluk az .

Plakamı APP'yi kullanmaya devam edeceğim bayramdan sonra o caddeden yine geçecem bakaım memur bey ordamı veya farkedecekmi.

• yok işte hocam öyle olmamalı, herkesi kontrol etmek zorunda kalmamalı polis, değiştiren adam trafikte öyle bir sırıtmalı ki polis hemen ensesine çökebilmeli,
    Mevcut durumda olay normalleşince suistimale açık hale geliyor.

kıskançlık işide her ne kadar ihtimal dahilinde olsa da biraz hüsnükuruntu gibi geldi bana

Madem mühür vurulmuyor vede bu olay yasal değil plakayı yapanları kapatarak bu işi bir şekilde yok edebilirler.

bu olaydan sonra bu söz yerine "madem yasal değil bende orjinalleri takıp gezeceğim" demeni beklerdim, sen yasayla kanunla inatlaşmaya devam edersen ileride başın çok ağrıyabilir benden söylemesi. Adam ben seni uyarmadımmı daha önce deyip aracını bağlarsa gelip buraya başlık açarsın yine

boyası döküldüyse bir fırçayla bir kutu siyah boyaya bakar nihayetinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fezalii -- 6 Kasım 2011; 21:29:57 >

yok işte hocam öyle olmamalı, herkesi kontrol etmek zorunda kalmamalı polis, değiştiren adam trafikte öyle bir sırıtmalı ki polis hemen ensesine çökebilmeli,
    Mevcut durumda olay normalleşince suistimale açık hale geliyor.

kıskançlık işide her ne kadar ihtimal dahilinde olsa da biraz hüsnükuruntu gibi geldi bana

Hocam benim anlatmak istediğim şu ben kurallara uyarım arabamda herşey tam , durdurduğundada gayet normal 30 gibi bir hızla şehir içinde kız arkadaşımla geziyordum yani eğer kurallara uymadığım bir olay olsa kesinlikle kendimi savunmam.Radara yakalansam ışıktan geçip ceza yazılsa burda kendimi savunmam.

Ama APP gibi son zamanlarda baya yaygınlaşan olaydan herkese ceza yazılmayıp bir kısmına yazılması rahatsızlığını bildirmek için birşeyler ifade etmeye çalışıyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.