Şimdi Ara

apartman yöneticisi olan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aidatlar elden toplanıyor. Yöneticiyi sevmediğim halde peşinde dolanıyorum. Makbuzu 1 yıl sonra veriyor. Üstüne hangi tarihte verildiği de yazmıyor. Bir de bana bir tek sen veriyorsun diyor. Diğer kat malikleri kankası. Tutanak bile tutmamış. Ama bana seni icraya vereceğim diyor vermeyince. Şmdi de 10.000 istiyor apartman tadilatı için. Onu da elden ya da senet karşılığı verecekmişim. Karar defteri, denetçi menetçi hiçbir şey yok. Taşındığımızdan beri toplantı olmadı, apartman tadilatı için olana çağırılmadık bile. Biz paayı veririz ama elden vermek zorunda mıyız? Apartman adına hesap da açmıyor.

• Siz daire başı 10 bin bana verin, yıkıp baştan yaparım

Bu arada parayı verme. Sebebini sorarsa toplantıya neden çağırılmadığını sor, ayrıca site o kadar küçük mü nasıl elden toplanıyor? Toplanan paranın nereye harcandığını, bütçede ne kadar para bulunduğunu kuruşu kuruşuna bilmek her dairenin hakkıdır. Söyle bi zahmet banka hesabı açsın, paralar oraya yatırılsın. Gider geliri tutsun, harcamaların faturasını toplantılarda düzenli olarak göstersin. Bunları yapamayanı yönetici seçmeyin, davalık olursunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Site değil. 14 dairelik apartman. Ne yazık ki diğer kişilerden aidat toplamadığı için bu kişiler kankası, bir akşam oturup karar almışlar. Gelir, giderden haberimiz yok. Göstermiyor. Bir firmayla sözleşme yazmış. Şu kadar surede şu kadar taksit yazmıyor. İlk başta 3000 sonra 500 500 verilcekmiş. Bu sozleşmede yazmıyor tabii ki. Bize böyle diyor başkasına da sen 1000 tl ver diyecek belki. Böyle bir durum. Diğer kat malikleri kankası bir bizden aidat alıyor. Bir de icraya veririm diyor. İcrada parayı elden mi alır mı ki?

• Ben yöneticilik yaptım.
    Elden aidat toplanırdı sadece makbuz verirdim.
    Çatının tadilatı için 5000 lira gerekti ancak zamanında toplanamadığı için bankadan kendi adıma kredi çektim. Tadilat sonucu fatura almadım çünkü fatura alırsam 6500 lira olacaktı.
    Yöneticiliği devrettiğimde toplanan aidatlardan tahsil ettim.

• Siz parayı çok mu kolay kazanıyorsunuz ? Bu kadar gelişi güzel davranılır mı ya her isteyene para verirsiniz siz muhtemelen.
  • Daha vermedik. İstiyorlar. Mahkemeye verecekmiş vermezsek. Maddi durumumuz da iyi değil aslında. Mahkemeye vereceklermiş falan. Tadilata ait hiçbir fatura yok. Yukarıda anlattığım sozleşme var. İşin toplamı yazıyor. İşlem işlem şu kadar yazmıyor. Firma hazırlamış sozleşmeyi, yönetici de okudum anladım diyip imza atmış.

• amelie08 A kullanıcısına yanıt
    Toplantı Tutanağı,Defter denetleyici olmadan mahkemeye veremez.
    Yapılan işlemler için fatura ibraz etmesi gerekir.
    Maliye'ye siz şikayet edin geriye dönük Defterlerin incelenmesini isteyin.

Para falanda vermeyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üst Komşusu Böyle Olan Var Mı?
    14 yıl önce açıldı
    Bekçi Olan Var Mı ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yukarıdaki arkadaşa katılıyorum. Anlattıklarınıza göre kendisi daha zararlı çıkar gibi duruyor.
  • Teşekkürler. Çok bunaldım gerçekten. Evet, veririz ama bu şekilde vermek istemiyoruz. Israrla telefonla kapıcıya aratıyor, para istiyor. Beni goruyor benden istiyor.

• amelie08 A kullanıcısına yanıt
    Maliyeye Apartman Defterinin geriye dönük 5 yıl inceleteceğinizi söyleyin, 2 nüsha olarak dilekçe hazırlayıp birisini Apartman yöneticisine verin, tekrar baskı yaparsa maliye ye dilekçenizi verin.
    Bu fırlamalar ile uğraşmaya gerek yok.Konya da aynı taktiği yaptım seslerini kestiler ve yöneticilikten de ayrıldılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.