Şimdi Ara

apartman giriş kapılarında temassız anahtar ve tam açılır kapı sistemlerine geçiş başladı !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
2.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • apartman giriş kapılarında temassız anahtar ve tam açılır kapı sistemlerine geçiş başladı !!!

temassız sistem fazla pahalı sayılmaz 10 daire için 20 tane yedekli anahtarla berber fiyatı daire başına

100 TL ye bile gelmiyor.

ama temassız fiziksel kapı açma sistemi birazcık sudan pahalı gibi !

• İnsan psikolojisi diye bişey var. Uzmanım diyen bile bunu görmezden geliyor. Çoluk çocuk, yaşlı genç herkes bu işten bunaldı, iş sadece tıbbi tedaviden ibaret değil. Bu işin birde kafalarda biriktirdiği yorgunluk, ölüm korkusu, yakınlarını kaybetme korkusu ve stresi var. Daha önce büyük depremler yaşamış bir ülke olmamıza rağmen depremi sürekli unutan bir toplumuz mesela. Ufaktan bi sallanmadan depremi hatırımıza bile getirmiyoruz. Japon dediğin adam yaşamının tamamına depremi dahil etmiş, ne gerekiyorsa yapmış. Tabi bu sefer de tsunamiden gol yiyor, o da çekik gözlü olmanın bir bedeli midir bilemiyorum.. Vel hasılı kelam, salgın hastalık nedir, nasıl mücadele edilir, bu işte halkın psikolojisi nasıl korunu bunları konuşan eden tek bir kişi görmedim. Sadece maske takmakla, sokağa çıkmayı yasaklamakla, maske takmayana, sokağa çıkana para cezası kesmekle bu işi çözemeyiz, bunlar sadece bişeyler yapıyormuş gibi görünmeyi seven yetkililerin kendini garantiye alma argümanları. Ama toplum olarak bu işi anlayamadık, tehlikesini kavrayamadık. Yarın başka bir salgın gelebilir, ciddiye alma konusunda, halkın bilinçlenmesi konusunda önemli adımlar atılması gerek.
    apartman gibi çoklu ortak girişli yerlerde çok fizibil değil, çoluğu var, çocuğu var, genci var, yaşlısı var. kültürlüsü var, kültürsüzü var, efendisi var, öküzü var, srhoşu var, ayığı var. yeri geliyor, taş gibi demir kapıların bile ırzına geçiyorlar, otomatik kapı sistemini bildiğin yıkarlar...
  • Boş işler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temassız anahtar girerken mantıklı da mesela apartmandan çıkarken bi şekilde kapıya değmek gerekiyor o yüzden çok da Bi mantığı kalmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: cübbeli gandalf

Temassız anahtar girerken mantıklı da mesela apartmandan çıkarken bi şekilde kapıya değmek gerekiyor o yüzden çok da Bi mantığı kalmıyor
    Annemin sitesinde iki kapi da kayar kapi. Dis kapi herkese acik, posta kutulari sebebiyle.AVM gibi gelince aciliyor. Ic kapi disardan yaklasirken kart okutarak (degdirmeden) aciliyor. Icerden yaklasinca o da otomatik aciliyor. 15 senedir sifir temas.
  • İnsan psikolojisi diye bişey var. Uzmanım diyen bile bunu görmezden geliyor. Çoluk çocuk, yaşlı genç herkes bu işten bunaldı, iş sadece tıbbi tedaviden ibaret değil. Bu işin birde kafalarda biriktirdiği yorgunluk, ölüm korkusu, yakınlarını kaybetme korkusu ve stresi var. Daha önce büyük depremler yaşamış bir ülke olmamıza rağmen depremi sürekli unutan bir toplumuz mesela. Ufaktan bi sallanmadan depremi hatırımıza bile getirmiyoruz. Japon dediğin adam yaşamının tamamına depremi dahil etmiş, ne gerekiyorsa yapmış. Tabi bu sefer de tsunamiden gol yiyor, o da çekik gözlü olmanın bir bedeli midir bilemiyorum.. Vel hasılı kelam, salgın hastalık nedir, nasıl mücadele edilir, bu işte halkın psikolojisi nasıl korunu bunları konuşan eden tek bir kişi görmedim. Sadece maske takmakla, sokağa çıkmayı yasaklamakla, maske takmayana, sokağa çıkana para cezası kesmekle bu işi çözemeyiz, bunlar sadece bişeyler yapıyormuş gibi görünmeyi seven yetkililerin kendini garantiye alma argümanları. Ama toplum olarak bu işi anlayamadık, tehlikesini kavrayamadık. Yarın başka bir salgın gelebilir, ciddiye alma konusunda, halkın bilinçlenmesi konusunda önemli adımlar atılması gerek.

• bizim apartmanda var çok fazla bozuluyor o yüzden tamir ettirmiyoruz
  • apartman gibi çoklu ortak girişli yerlerde çok fizibil değil, çoluğu var, çocuğu var, genci var, yaşlısı var. kültürlüsü var, kültürsüzü var, efendisi var, öküzü var, srhoşu var, ayığı var. yeri geliyor, taş gibi demir kapıların bile ırzına geçiyorlar, otomatik kapı sistemini bildiğin yıkarlar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Adana'da 10 senedir kullanıyoruz . İstanbul'dan arkadaşım gelmişti, yaklaşınca kapıyı açtım, tabii tık diye ses çıktı, kim açtı nasıl oldu diye şok geçirmişti. Elimdeki anahtarlıktaki tuşa bastığımı söylemiştim. Onun şaşırmasından ziyade bunun İstanbul'da olmamasına çok şaşırmıştım.
  • Apartmanda dayanmaz, çok fazla öküzle iç içe yaşıyoruz.

• temassız sistem fiziksel sisteme göre hele evde hiç düşünemiyorum çok riskli
  • Bizim bina girisi öyleydi zaten senelerdir,mavi küçül bir anahtar var kapiya tutuyosuna açiliyor

• mevcut binalardan ziyade yeni yapılan binalara mecburi hale getirilebilir

• evrim kolay bir süreç değildir !

dinazorlar gibi değişime ayak uyduramayanlar elenecek
  • dikkat et elerken bir anda elenenlerden olmayasın..

bu godzilla, king kong veya ne bileyim kafatası adası gibi rampage gibi filmler görüyoruz ortalıkta. bunu evrim açısından bir yorumlar mısın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: carretera

Annemin sitesinde iki kapi da kayar kapi. Dis kapi herkese acik, posta kutulari sebebiyle.AVM gibi gelince aciliyor. Ic kapi disardan yaklasirken kart okutarak (degdirmeden) aciliyor. Icerden yaklasinca o da otomatik aciliyor. 15 senedir sifir temas.

Alıntıları Göster
    Yaklaşınca otomatik açılma olayı iyiymiş. Konuda bahsedilen ucuza gelen sistem bu mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence çok gerçekçi bir sistem değil.
  • Kart kaybolursa ne oluyor? @carretera

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 3 Temmuz 2020; 3:6:1 >
  • apartman yönetimi olarak toplanırsınız ortak bir karar alırsınız.

bu, bu kadar basit, sırf muhalefet olsun diye bu çözüm değil diyenler var.

çözüm herkesin üniversite düzeyinde genel kültüre sahip olması.

bu bir ütopya anca açık öğretimden çıkmış sorulara çalışan bir nesil

kağıt üzerinde bu ütopyaya ulaşır.
  • Boş işler

• Bilinçli olmak lazım, azıcık toplu halde yaşama konusunda gayet göstermek lazım gerisi çözülür. 2020 yılına geldik, hala mağarada yaşar gibi hayat süren benciller görüyorum, en basit kuralları uygulamaktan aciz yada görmezden gelenler görüyorum...

Uzun lafın kısası iş temassız kapıya gelene kadar çokça sıkıntı var, iş o noktaya geldiğinde bu tarz kapılara bile gerek kalmaz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.