Şimdi Ara

Apart da 2 daire alacagim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba apart icerisinde daire alacagim 2 adet ama ilk defa ev aliyorum yani bu isleri hic bilmiyorum insaat firmasindan aliyorum ve evler tamamen bitmis

Yarin gormeye gidecegim daireleri insaat firmasindan istemem gereken seyler varmi apartlarda elektrik su abonelikleri nasil oluyor tapuda kat irtifakimi mulkiyeti mi yazmali bu dairelerin iskanini nasil arastirabilirim bilenler yardimci olabilir mi ilk defa alacagim icin biraz ne yapmam gerektigini bilmiyorum dolandirilmayalim simdiden tesekkurler.

• Merhaba hocam. Neden apart düşünüyorsunuz ? Abonelikler genelde mülk sahibi adına oluyor ama düzenli kiracı bulmak zordur.Öğrencilere vereceğiniz için bölge kira getirilerini iyi hesaplayın derim.Müsait olmadığım için her detayı yazamadım ama iyi düşünülmesi gereken bir husus.
  • Aydinda oturuyorum alacagim apartta burada olacak burada kyk lar olmadigi universiteye de cok yakin oldugu icin alacagim kendimize ait ev oldugu icin kiraya surekli verilmesi yada 1 ay 2 ay bos kalmasi pek onemli degil alinmis alinmistir gozuyle bakiyorum malum herseyin fiyati artiyor birde bankada para durdugunda illaki bir masraf cikiyor faiz parasi eriyor en azindan bir gayrimenkul alayim dedim :) bugun insaat firmasiyla gorusmeye gidiyorum oglen 12 de randevu verdiler musait oldugunuzda nelere dikkat etmeliyim yazabilir misiniz

• Tekrar merhaba hocam.İskan alındımı bu cok önemli.İskan alıdıkdan sonra abonelikleri kendi üzerinize almanız gerekiyor.Arakat ve tecihen kuzey cephe olmayanı almanız size artı katacaktır.Apartta güneş vb konular cok önemli olmaz ama güneş görmediği için nem alma ihtimali olabiliyor buda size extra ilerde masraf açacktır.Şimdiden bol şanslar hocam :))

• Iskan almislar insaat elektrigi kullaniliyormus kat irtifakiymis ve arsa tasmasi varmis ileride sorun olursa her daire ye 40 50 bin tlye kadar ekstra maliyet cikabilir garanti veremiyoruz ve 15 gun icinde her dairenin odemesi gerekir diyorlar asansor boslugundan kirpip odalari genisletmisler adamlar sehirin göbeğine 5 katli bina dikiyor ve bilmem kac m2 arsadan tasirmislar bildiginiz kacak yani belediye ileride yikma karari cikarsa 90 bin odedigimle kalacagim vazgectim almadim. Sahibindende Aydin efeler 1+1 filtresini sectiginizde en ucuz cikan 4 daire icin dikkatli olun .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C1DE90C88

Iskan almislar insaat elektrigi kullaniliyormus kat irtifakiymis ve arsa tasmasi varmis ileride sorun olursa her daire ye 40 50 bin tlye kadar ekstra maliyet cikabilir garanti veremiyoruz ve 15 gun icinde her dairenin odemesi gerekir diyorlar asansor boslugundan kirpip odalari genisletmisler adamlar sehirin göbeğine 5 katli bina dikiyor ve bilmem kac m2 arsadan tasirmislar bildiginiz kacak yani belediye ileride yikma karari cikarsa 90 bin odedigimle kalacagim vazgectim almadim. Sahibindende Aydin efeler 1+1 filtresini sectiginizde en ucuz cikan 4 daire icin dikkatli olun .

Düzeltme yapmak istiyorum.Hocam o daireye iskan çıkmamış.Kat irtifakı ile satış yapmaya çalısıyorlar.İskan alınan yerde inşaat elektriği kullanılmaz o açıdan size sanırım yanlış bilgi vermişler yada art niyetli olarak farklı bilgi vermişler.Normalde ben özelden ilan bilgisi isterim farklı şehirde olsada inceleyerek gerekirse arayarak(normal müşteri gibi) bilgilenir o kişiye de bilgi veririm.Ancak sizi çok istekli gördüğüm için o aşamaya gelmek istemedim.İsabetli karar olmuş.

• Evet tesekkur ederim cevaplariniz icin gidince sormam gerekenler hakkinda fikir olusturdu aklimda, nasip degilmis bana ruhsati var dediler gostermelerini isteyip belediyeden arastirmaya calisacaktim ki zaten arsa tasmasi vesaire bir suru saydilar varsa belediye bunlara nasil ruhsat verebiliyor bu durumda zaten noter de belli olacakti gostere gosterede yalan soylenmez açıkçası.

Hayırlısı buymus tekrar cevaplariniz icin tesekkur ederim

• Rica ederim hocam faydam olabildiyse ne mutlu.Yanlız ev satışları noter değil tapu müd. üzerinden yapılıyor.Tapu müd. iskan vb hususlar ile ilgilenmiyor sadece devir konularına bakıyor.Ev almadan mutlaka evin örnek tapusu ile ilgili belediyeden sorgulatmalısınız.En küçük sorunda iskan alınamaz.Yine takıldığınız husus olursa direk 0532 795 15 39 dan ulaşabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.