Şimdi Ara

APANDİSİT - Karın ağrısı deyip geçmeyin..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
18.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar, bugün penisiline alerjisi olan arkadaşın konusunu okuduktan sonra forumda arama yaptım, apandisit hakkında pek bir bilgiye uyarıya rastlayamadım, bu nedenle biraz bilgilendirmek istedim sizleri.

Kaynak da verecem ama öncelikle ön bilgilendirme yapalım kısaca;

Öncelikle şöyle başlayalım herkesin başına gelebilir, bana çok uzak gelirdi bu tür şeylerin başıma gelmesi mesela.
    - Nasıl meydana gelir ? Dışkı vs apandiste sıkışabilir, bu durumda apandis sıkışan dışkıyı ilerletme amaçlı hareketler yapar ve bu da ilk ağrıya sebep oluyor bildiğim kadarıyla.
    - İlk olarak ağrı göbek deliği çevresinde meydana geliyor, şiddeti kişiden kişiye göre değişiyor ama bende gayet şiddetliydi. 10-12 saat sonra ise yer değiştiriyor ve göbek altına doğru, biraz sağa kaıyyor (çok sağa değil yalnız yanılmayın).
    - Kusma her vakada görülmeyebiliyor, iştah kapanması, ateş, dışkı yapmada zorlanma / yapamama gibi belirtileri var. Bunların yanında kabızlık ve ishal de görülebiliyor, ishalim diyip geçmeyin sakın.
    - Peki nasıl teşhis edilir ? Kan tahlilindeki lokositin aşırı yükselmesi apandisit şüphesi taşır, ama en kesin teşhis ultrasondur, apandis şüpheniz varsa kesinlikle ve kesinlikle ultrasonla baktırın.
    - Birkaç başka belirtisi ise sağ ayakta çekme yapmasıdır, örneğin ben sağ ayağımı çok kaldıramıyordum, yürümem falan çok değişmişti eğik eğik yürüyordum. Ayaktayken parmak uçlarınızla yükselip kendinizi sert bir şekilde topuklarızın üzerine bıraktığınızda apandisin yer aldığı bölgede (karnın sağ bölgesi) bir sallanma hissedilir.
    - Genellikle ameliyat şarttır, günümüzde basit bir ameliyat halini almıştır patlamamış apandis ameliyatları, patlamış olanlar ise risk taşırlar. Normal vakalarda ameliyat yarım saat kadar sürer, kapalı ameliyatlarda 3-4 tane 1-2 cmlik yarıklarla atlatır, hastanede birkaç saat geçirdikten sonra taburcu edilirsiniz. Patlamış vakalarda ise açık ameliyat gerekebilir, 3-4 gün hastanede bakım altında tutulunur ve sonra taburcu edilinir.
    - Ayrıca apandisin patlaması her vakada fazla bir acıya sebep olmuyor, bende de fazla bir ağrı yaratmadı, ilk ağrıdan çok daha hafifti...
    - Unutmadan, apandisit durumlarında ilaç içmek sakıncalıdır, bazı kaynaklarda yemek yemek bile sakıncalı olarak nitelendiriliyor.
    - Ameliyat sonrası en az 3 ay ağırlık kaldırmamalı, mekik çekmemelisiniz. 1 ay süreyle asitli içecek içilmemeli, zaten gerekli uyarılar yapılır.

Edit : her belirtiyi göstermeyebiliyor yalnız aman diyim dikkat edin, doktora aynen "apandisitte ne yersem kusmam gerekirmiş, ben 1 kere kustum kaç gün oldu" dedim, biraz dalga geçti . Oldukça da anlaşılması zor olmuş sanırım, benle beraber 2 kişi daha vardı patlatan

Benim başıma geldi, patlatıp gezdim bir de öyle 1-2 gün korkacak birşey yok, gayet basit yalnız biraz psikolojim bozuldu

Detaylı bilgi için :http://www.kolonrektum.com/apandisit.html

-----------------------------------

Burada biraz başınızı ağrıtıyorum, burası başımdan geçen olayıdır okumasanız da olur :).

2 aydan fazla oldu, sabah okulda "pitos" adında, pizza tost karışımı gerçekten pis birşey yedim, ne buluyorsam artık.. 3-4 saat sonra karın ağrısı başladı, ne hafif bi ağrıydı ne de çok ağırdı. Okul çıkışına yakın ağrı arttı, eve gidiyim de büyüğe çıkayım diyordum.. Eve geldim büyüğe çıktım ama tık etmemişti ağrı aynı ağrı, 2 saat uyudum falan annemler baktı olacak gibi değil buradaki hastaneden bozma poliklinikte tahlil falan yaptırdım fakat ultrasonla bakmadılar, apandisit şüphesi var dediler eve yolladılar ağrı artarsa gelirsiniz serum takarız dediler. Ağrı zaten gayet şiddetliydi, gece 1 saat ya da yarım saat aralıklarla 10 dan fazla kere uyanmışımdır, kötü bir ağrı yani. Neyse dışkı testi istediler yine aynı yerden onu da yolladım biraz zorlanarak küçük bir parça.. Tahlil sonucu akut bağırsak enfeksiyonu çıktı, iyice rahatlamıştım. Çarşamba günü başlamıştı karın ağrım ve Cumartesi gününe kadar evde yattım, enerjim yoktu ve ateşim yüksekti. Cumartesi sabah babamı şeytan dürttü heralde, rica etti gel düzgün bir hastaneye gidelim diye (doktora çok az giderim, 2 gün sürekli düzgün bir yere gidelim dediler ama gittim ya işte diyip geçiştirdim). ilk olarak hayır falan dediysem de sonra ikna oldum ve gittim, ilk olarak randevu almanız lazım dediler boş yok dediler geri çevirdiler, annem durumu özetleyince araya sıkıştırdılar. Doktora göründüm, elledi biçti birşeyler yaptı kan tahlili ve ultrason istedi, durumum ne diyince salladı uydurdu birşeyler o arada göz kırpmış görmedim tabi.. Kan tahlili ultrason derken anlaşıldı apandisit olduğum, bir paniktir sardı daha mızmızlanıyordum ameliyat olacaksın dediler. Hani bekliyordum 1-2 gün sora gelecem olacam diye ama 2 saate aldılar ameliyata.. Gerçekten kötüymüş durumum, ameliyatım 2 saate yakın sürdü, apsenin temizlenmesi falan.. Allahtan kapalı yapmışlar pek uğraşmadım iltahaptı falan. Verilmiş sadakam varmış
    daha 3 ay olmadı, geçenlerde basket oynadım dışarda birşey olacağını sanmam ama 1-2 gündür ameliyat bölgemin civarı ufak batma ya da ağrı yapıyor, bu kadar süreden sonra birşey olacağını düşünmüyorum 2.5 ay olmuş şurada, 3-5 gün daha devam ederse alacam yine soluğu hastanede, acaip stres yaratıyor bende artık bu istemiyorum gitmek falan, hastalık hastası olacam yoksa yakında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 24 Haziran 2007; 10:49:36 >

• Bilgilendirme için sağol.

Bir insan belli bir yaştan sonra vücudunu tanır. Bu tanıdığı vücutta yaşadığı herhangi bir değişiklikte hemen doktora gitmeli bence.

Mesela bir arkadaşın uzun süredir yaşadığı bir değişiklik sonucu, rahatsız edecek düzeye ulaştığı düzeyde doktora gittiğinde, testislerinden biri alındı. Kist oluşmuş. Acilen ameliyat edildi. Farkettiği an gitseydi belkide alınmayacaktı.

Bunca yıl geçridiğimiz vücudumuz birşeyler anlatıyorsa, arada dinlemek lazım..
  • ne çektiysem bu apandisit yüzünden çektim. önce alındı diye taburcu edildim. sonra 1 sene sonra tekrar ağrı başladı. bu sefer fıtık denildi neyse ameliyat olduk. bu sefer de fıtık olmadığı anlaşıldı sonra bağırsak yapışması teşhisi konudu. sonra bağırsak yapışması olmadığı anlaşıldı. en sonunda Amerikadan gelen bir doktor. apandisitim alınmamış olduğundan şüphelendi. ve doğru çıktı. ilk ameliyatımı yapan doktor, apandisitimi almamış kızamık geçirdiğim için ama bunu bize söylemedi. sonra çok özür diledi ama iş işten geçti. apandisit ameliyatım olduktan sonra solunum güçlüğü çektim bir ara bi anda nefesim gitti. sonra kalp masajı ve oksijenle hayata döndüm. dahasını anlatsam moreliniz bozulur. kaç defa ölümden döndüm. bu apandisit yüzünden.

SİZE TAVSİYEM LÜTFEN AMA LÜTFEN VAKİT VARKEN ALDIRIN. ben yandım siz yanmayın.

aklıma geldi yazayım dedim şuan hatırladım inanın benim morelim tekrar bozuldu
    Amd Athlon XP 3000 Box 64 Bit Soket 939 Venice - Asus A8N5X NF4 DDR SES+GLAN+SATA 16X 939p -512 Mb Ddr-400 Kingston - Ewer Power 400 watt Kasa - Asus EN 6200TC 512 / TD 256M/A PCI-E -Samsung 200 Gb 7200rpm 8 Cache SATA2 - 17" Samsung 740N LCD Siyah - Lg DVD-RW 4163B Siyah 16X - A4 Tech Q PS/2 multimedia klavye - A4 Tech PS/2 Optik Desingner Mouse - Zoom X4 5551 Modem - Standart Speaker

• Yaa benimde göbek etrafında hafif bi ağrı var ve bende nefes darlığı çekiyorum ne yapacağım şimdi
    ben yahu

quote:

Orjinalden alıntı: vaynett

Yaa benimde göbek etrafında hafif bi ağrı var ve bende nefes darlığı çekiyorum ne yapacağım şimdi
    ben yahu

çok çok geçmiş olsun, çok zor günler geçirmişsin her insan kaldıramaz. Duymuştum Apandisin alınmadığı ameliyatları hiç anlayamamıştım mantığını. Bir doktorun 2 kelime etmemesi nedeniyle neler çekmişsin...

@vaynett

Her karın ağrısı apandisit değildir gereksiz panik yapma, her ne kadar ben yaralarım arada iyileşirken sızlasa da panik yapsam da
    Yukarıda da belirtmiştim, karın ağrısı kıvrandırmaya yakın seviyede, tuvalet falan vız kalıyor yani böyle bir durum oldu mu şüphe etmelisin onun harici içini ferah tut.

--

Bilmem bir hikaye vardır bilir misiniz, bir amca varmış hayatıyla barışık zinde, her kötü alışkanlıktan uzak.. 90 küsür yaşındadır ama hala dimdik ayaktadır, fakat bir gün ölür. Herkes şaşırır çok sağlıklıydı falan nasıl oldu derken apandisitten öldüğü anlaşılır. Farkındayım boş bir hikaye ama hastanedeyken yanıma gelip bunu anlatan birkaç insan oldu paylaşmak istedim

Onca ölüm varken Apandisiti seçmek yanlış olur, taburcu olduktan sonra arkadaşlarla da paylaştım apandisitten ölsem kendimle dalga geçerdim heralde..

Ama yine de ders olmadı bana bu, geçenlerde basket oynadım heralde ondan biraz batıyor 3 ay olmadı tabi daha asıldım falan biraz basketle de pek aram yoktur hani 2 ayın verdiği bir sıkıntıyla nasıl azdıysam artık .

• ya arkadaşlar manyakmıyım neyim apandis belirtilerini okurken karnım agrımaya başladı.Bu psikoloji acaip bişi ya.Olmayan agrıyı bile agrıtıyo (nası bi cumle olduysa)

şimdi benim hastalık hastası olmamdan oturu her sene mutlaka karnım agrır hatta sag tarafım anneme anne apandis oldum desem de inanmaz (kendisi apandis ameliyatı olmuş cunku) ben bilirim oyle olmaz der.Belirtilerini de hiç söylemezdi cunku soylese o belirtilerin aynısını psikolojik olarak yasarım die.Burda belirtilerini okudum karnım agrıyo işte.Anneler herşeyi biliyolar demek
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: telly71

ya arkadaşlar manyakmıyım neyim apandis belirtilerini okurken karnım agrımaya başladı.Bu psikoloji acaip bişi ya.Olmayan agrıyı bile agrıtıyo (nası bi cumle olduysa)

şimdi benim hastalık hastası olmamdan oturu her sene mutlaka karnım agrır hatta sag tarafım anneme anne apandis oldum desem de inanmaz (kendisi apandis ameliyatı olmuş cunku) ben bilirim oyle olmaz der.Belirtilerini de hiç söylemezdi cunku soylese o belirtilerin aynısını psikolojik olarak yasarım die.Burda belirtilerini okudum karnım agrıyo işte.Anneler herşeyi biliyolar demek

Aha annen kızacak bana

Bişeyler daha yazacaktım da fazla da kıllandırmayalım seni ana mesaja eklim bari

• quote:

Orjinalden alıntı: cause_of_death

@ Endi

çok çok geçmiş olsun, çok zor günler geçirmişsin her insan kaldıramaz. Duymuştum Apandisin alınmadığı ameliyatları hiç anlayamamıştım mantığını. Bir doktorun 2 kelime etmemesi nedeniyle neler çekmişsin...

@vaynett

Her karın ağrısı apandisit değildir gereksiz panik yapma, her ne kadar ben yaralarım arada iyileşirken sızlasa da panik yapsam da
    Yukarıda da belirtmiştim, karın ağrısı kıvrandırmaya yakın seviyede, tuvalet falan vız kalıyor yani böyle bir durum oldu mu şüphe etmelisin onun harici içini ferah tut.

--

Bilmem bir hikaye vardır bilir misiniz, bir amca varmış hayatıyla barışık zinde, her kötü alışkanlıktan uzak.. 90 küsür yaşındadır ama hala dimdik ayaktadır, fakat bir gün ölür. Herkes şaşırır çok sağlıklıydı falan nasıl oldu derken apandisitten öldüğü anlaşılır. Farkındayım boş bir hikaye ama hastanedeyken yanıma gelip bunu anlatan birkaç insan oldu paylaşmak istedim

Onca ölüm varken Apandisiti seçmek yanlış olur, taburcu olduktan sonra arkadaşlarla da paylaştım apandisitten ölsem kendimle dalga geçerdim heralde..

Ama yine de ders olmadı bana bu, geçenlerde basket oynadım heralde ondan biraz batıyor 3 ay olmadı tabi daha asıldım falan biraz basketle de pek aram yoktur hani 2 ayın verdiği bir sıkıntıyla nasıl azdıysam artık .

Psikolojik mi acaba bemn mi çok takıyorum yoksa

• Ne zamandır var ? Bunu okuyunca olduysa psikolojiktir. Ben de bu konularda baya tırsağımdır, doktor o kadar dedi 3 ay dikkat et kendine diye, gittim potalara asıldım e yürüyünce falan biraz batıyor, kafamda neler oluşturuyorum neler doktora da gitmek istemiyorum Biliyorum 2 gün sonra geçecek, zaten geçmezse giderim doktora o ayrı.

Kısacası bence psikolojiktir, zaten sıradan bir karın ağrısı olmadığını anlayabiliyorsun, yüksek ateş çoğu vakalarda gözleniyor. Çok takıyorsan git bir check up yaptır rahat rahat gez
    Valla aynisi bendede var hastalik hastasiyim iki yil once babm vefat etti klp krzinden ondan sonRa boyle oldum bi ara gogsum sıkısıp duruyodu kac sefer kardiyoluga gittim ekg cekindim kac sefer dahiliye gittimondam sonra ikna oldum biseyim olmadina sonra karnimda bi agri oldu az bisey simdi sanki her dakka oram ariyo apntismi acaba diye supeleniyorum iki gundur acaba benmi yapiyorum yoksa gercekten apntstmi cok korkuykrum fazla bi ariyo siddetli degil ama azda olsa var yani piskolojim bozuldu artik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Jimmy_Conway

Konu guncel. Ayni durum bendede var 4 tane doktora gorundum. 2 kere ultrasona girdim 3 gun once ama hala sag tarafimda agri var. Korkuyorum. Yoksa gaz sancisimi anlamadim gitti

Supheniz varsa bir daha bir doktora gorunun gecikmeden

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.