Şimdi Ara

Başkent Üniversitesi Topluluğu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
278
Cevap
6
Favori
34.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Üyeler
    1. AkRaeP -> İktisat (2007)
    2. jimijimi -> Hukuk (2008)
    3. telly71 -> Matematik Öğretmenliği (2008)
    4. serhat_h_fb -> Bilgisayar ve Öğretim Tek. Öğretmenliği (2008)
    5. Elshaina -> Uluslararası Ticaret (2008)
    6. Murat Yıldız -> Uluslararası Ticaret (2008)
    7. :S -> Muhasebe (2008)
    8. lilitth -> Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon
    9. üye olmak istiommmmm -> Ameliyathane Teknikerliği (2008)
    10. cimbomemre -> Makina Mühendisliği (2007)
    11. 12henry14 -> Radyo, TV, Sinema (2004)
    12. H2O -> Bilgisayar Ögretim Teknolojileri (2003)
    13. _melike_ -> Beslenme ve Diyetetik (2009)
    14. Revolutiøn -> Uluslararası Ticaret (2009)
    15. gs_mert -> Yönetim ve Bilişim Sistemleri (2009)
    16. faruk482 -> Yönetim ve Bilişim Sistemleri (2009)
    17. CooperCrew -> İletişim (2009)




    Amacımız : Bilgi çağının gerektirdiği evrensel bilgiye ulaşma ve bilgiyi kullanma yeteneklerine sahip; sağlık, insan bilimleri, sanat, çevre, endüstri, ticaret ve teknoloji alanlarında bilgili ve deneyimli; araştırmacı, dinamik, ülke sorunlarına duyarlı; mesleklerinde ve iş dünyasında başarılı; rekabete açık; uluslararası çevrelerle yakından ilişkili; sanatsal, kültürel ve tarihsel değerlere sahip çıkan; çevre bilincine sahip bireyler yetiştirmektir.


    Başkent Ambleminin Anlamı: Bilim, Başkent Üniversitesinde Toplanır ve Oradan Yayılır.




    Tarihçe

    Ülkemizin nitelikli yüksek öğrenim kurumlarına olan ihtiyacına cevap vermek amacıyla, sağlık alanında çağdaş düzeyde hizmet veren Türkiye Organ Nakli Yanık ve Tedavi Vakfı’nın deneyim ve birikimleriyle mevcut tesislerin üniversiter bir yapıya dönüştürülmesi kararlaştırılmıştır.

    Haberal Eğitim Vakfı ile birlikte kurulması kararlaştırılan Başkent Üniversitesi’nin kuruluş işlemleri 14 Eylül 1993 tarihli 515 sayılı kanun hükmündeki kararnameye dayalı olarak tamamlanmış ve 13 Ocak 1994 tarihinde 3961 sayılı kanunla kurulmuştur.


    1994-1995 eğitim ve öğretim yılında, Tıp Fakültesi Tıpta Uzmanlık Eğitimi, Hemşirelik Yüksekokulu ve Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Meslek Yüksekokulu programlarında eğitim ve öğretim faaliyetleri başlatılmış, Ankara Eskişehir Devlet Yolu 20.km'de (Bağlıca Köyü mücavir alanında) 650 dönümlük arazide başlatılan yapılaşma kısa sürede tamamlanmıştır.

    1995-1996 öğretim yılında, kuruluş yasamızda mevcut olan, İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi İşletme ve Turizm İşletmeciliği, Fen-Edebiyat Fakültesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümleri ile, Meslek Yüksekokulu kapsamında Büro yönetimi ve sekreterlik programları faaliyete geçirilmiştir. Yine aynı öğretim yılında Merkez kampusumuzda (Bahçelievler) Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde "İşletme yönetimi bilim uzmanlığı" programı açılmıştır.

    Üniversitemizin Bağlıca Kampusunda, 1994-1995 öğretim yılında başlatılıp yoğun ve hızlı biçimde sürdürülen ve 1996-1997 öğretim yılından önce, tamamlanması gerçekleştirilen fiziksel yapılaşma göz önünde tutularak,1996-1997 öğretim yılında, Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Sağlık İdaresi ve İşletmesi Yüksekokulu Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sağlık Kurumları İşletmeciliği Yüksek Lisans ve Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otelcilik programlarında öğretim başlamıştır.

    1997-1998 öğretim yılında Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Hukuk Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Donanımı, Bilgisayar Programcılığı,Endüstriyel Elektronik ve Haberleşme Programları, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Turizm Rehberliği, Yiyecek İçecek Programları açılmıştır. Fen Bilimleri Enstitüsü'nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programları başlatılmıştır.

    1998-1999 öğretim yılında Mühendislik Fakültesi'nde Endüstri Mühendisliği Bölümü, İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi'nde İktisat Bölümü ile Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü açılmış, aynı yıl eğitim-öğretime başlanmıştır. Yine bu öğretim yılında Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans Programı ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği Doktora Programı açılarak öğretime başlanmıştır. Ayrıca, bu öğretim yılının sonunda, Ankara'da saygın bir eğitim kurumu olan "Ayşeabla Koleji", "Başkent Üniversitesi Kolej Ayşeabla Okulları" adı ile bünyemize alınmıştır. Böylece anaokulundan, Üniversite mezuniyetine kadar eğitim zincirinin tüm halkaları tamamlanmıştır.

    1999-2000 eğitim-öğretim yılında, Hemşirelik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Spor Bilimleri, Sağlık Kurumları İşletmeciliği ve Beslenme ve Diyetetik Bölümleri, Sağlık Bilimleri Fakültesi yapısı altında eğitim-öğretim hizmeti vermeye başlamıştır. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve buna bağlı Bankacılık, Sigortacılık ile Uluslararası Ticaret Bölümleri açılarak eğitime başlanmıştır.

    2000-2001 eğitim-öğretim yılında Meslek Yüksekokulları ile Sağlık Teknolojisi Yüksekokuluna öğrenci alınmamıştır. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu içinde Muhasebe, Turizm ve Otelcilik, Turizm Rehberliği ve Yönetim Bilişim Sistemleri Programları açılarak ilk öğrencilerini almıştır. Ayrıca bu eğitim-öğretim yılında Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği Proğramları ile eğitimine başlamıştır. Lisanüstü eğitim veren enstitüler arasına, Eğitim Bilimleri Enstitüsü eklenmiş, Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesine Protetik Diş Tedavisi ve Ortodonti eğitim Programları eklenmiştir. Ayrıca, Transplantasyon ve Gen Bilimleri Enstitüsü ile Yanık, Yangın ve Doğal Afetler Enstitüleri kurulmuş ve yine bu öğretim yılında Adana'da bulunan Gönen Okulları da Başkent Üniversitesi bünyesine alınmıştır.

    2001-2002 eğitim-öğretim yılında Meslek Yüksekokullarına tekrar öğrenci alınmaya başlanmıştır. Ayrıca Eğitim Fakültesi bünyesinde Türkçe Öğretmenliği bölümü, İletişim Fakültesi bünyesinde Bilgi ve Belge yönetimi ile İletişim Tasarımı Bölümleri, Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde Sosyal Hizmetler Bölümü açılmış ve öğrenci alımı için 2002 ÖSYS kılavuzunda yer almışlardır. Ayrıca bu öğretim yılında Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde bulunan Muhasebe Programı'nın ve Sigortacılık Programı'nın adları "Muhasebe ve Finansal Yönetim" ve "Sigortacılık ve Risk Yönetimi" olarak değiştirilmiştir.

    2002-2003 eğitim-öğretim yılında İletişim Fakültesi bünyesinde Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü, Mühendislik Fakültesi bünyesinde Makine Mühendisliği Bölümü, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde ise Grafik Tasarımı Bölümü açılmış ve 2003 ÖSYS kılavuzunda yer almışlardır. Ayrıca Eğitim Fakültesi bünyesinde İngilizce Öğretmenliği Sertifika Programı açılmıştır. Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde ise Matematik Öğretmenliği, Fizik Öğretmenliği, Kimya Öğretmenliği, Biyoloji Öğretmenliği, Bilgisayar Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Tarih Öğretmenliği, Beden Eğitimi Öğretmenliği alanlarında tezsiz yüksek lisans programları (4+1.5) da açılmıştır. Üniversitemizin sağlık hizmetleri kapsamında "Konya Uygulama ve Araştırma Merkezi"miz 250 yatak kapasitesi ile 6 Haziran 2003 tarihinde Konya halkının hizmetine açılmıştır.

    2003-2004 eğitim-öğretim yılında Eğitim Fakültesi bünyesinde, Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı, Eğitim Yönetimi Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Anabilim Dalı, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı, Eğitimde Psikolojik Hizmetler Anabilim Dalı açılmıştır. Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik ve Sahne Sanatları Anabilim Dalı bünyesinde Müzik Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı, Kompozisyon Tezli Yüksek Lisans Programı, Performans Tezsiz Yüksek Lisans Programı, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Kalite Mühendisliği Yüksek Lisans Programı, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü ve bu bölüme bağlı Opera Koro ve Popüler Müzik Şarkıcılığı Programı ile Kompozisyon ve Müzik Teorisi Programı, yine aynı Fakültede İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Programının yanı sıra Mühendislik Fakültesi bünyesinde Makine Mühendisliği programları, Eğitim Fakültesi bünyesinde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği ile Ortaöğretim Matematik Öğretmenliği programları açılmış ve 2004 ÖSYS kılavuzunda yer almışlardır. Ayrıca, Üniversitemiz bünyesinde Türk Mutfak Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Ölçümbilim ve Kalibrasyon Uygulama ve Araştırma Merkezleri kurulmuştur.

    2004-2005 eğitim-öğretim yılında Ticari Bilimler Fakültesi kurulmuş ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının onayı ile Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tüm bölümleri ve öğretim elemanlarıyla, bu fakülteye aktarılmıştır. Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanlar Eğitimi Anabilim dalı bünyesinde Matematik Öğretmenliği, Fizik Öğretmenliği, Kimya Öğretmenliği, Biyoloji Öğretmenliği, Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Anabilim Dalın’da Tarih Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programları, İlköğretim Anabilim Dalı bünyesinde Okul Öncesi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği Tezli Yüksek Lisans Programları açılmıştır . Sağlık Bilimleri Enstitüsü Spor Bilimleri Anabilim Dalı bünyesinde Egzersiz ve Sportif Performans ile Beslenme Diyetetik, Fen Bilimleri Ensititüsü bünyesinde Biyomedikal Mühendisliği, Sosyal Bilimler Enstitüsü Ekonomi ve Maliye Anabilim Dalı bünyesinde Ekonomi Hukuku Yüksek Lisans Programları açılmıştır. Sağlık Bilimleri Ensititüsü Anatomi Anabilim Dalı bünyesinde Anatomi, Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesinde Odyoloji ve Konuşma Ses Bozuklukları Yüksek Lisans Programı, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalında Doktora Programı açılmıştır. Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Tezsiz Yüksek Lisans Programı eğitim-öğretime başlamıştır. 19 Mayıs 2005 tarihinde Tokat ili, Zile ilçesinde Diyaliz Merkezimiz faaliyete geçmiştir. Üniversitemizde "İlkyardım Yönetmeliği" doğrultusunda, 11 Mayıs 2005 tarihinde Sağlık Bakanlığından alınan ruhsata dayanılarak "İlkyardım Eğitim Merkezi" kurulmuştur. Merkezimiz Tıp Fakültesi Anesteziyoloji Anabilim Dalı sorumluluğunda ve Merkez Müdürü yönetiminde oluşturulan eğitim kadrosuyla programlarını uygulamaktadır. İlkyardım Eğitim Merkezimiz, Eğitimci Eğitimi düzenleme yetki belgesine sahip olup 2005 yılı içerisinde üç defa kurs düzenlemiş ve 24 sağlık personeline eğitici sertifikası vermiştir.

    2005-2006 eğitim-öğretim yılında Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde Sanat Tarihi Programı açılmış ve 2007-2008 Eğitim-Öğretim yılında bu Bölümün adı Sanat Tarihi ve Müzecilik olarak değiştirilmiştir.

    2006-2007 eğitim-öğretim yılında ise Devlet Konservatuvarı, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesinden ayrılarak yeni bir birim olarak kurulmuştur. Ayrıca 1996 yılında kurulmuş olan Başkent Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi de 2006 yılında eğitim-öğretime başlamıştır.




    Genel Bilgiler

    Başkent Üniversitesi 12 Fakülte, 1 Devlet Konservatuvarı, 3 Meslek Yüksekokulu ve 7 Enstitü’ye sahiptir.

    Üniversitemizin amacı bilgi çağının gerektirdiği evrensel " bilgiye ulaşım" ve " bilgi- kullanım" yeteneklerine sahip; sağlık, eğitim, iletişim, sanat, çevre, endüstri, ticaret ve teknoloji alanlarında bilgili ve deneyimli; araştırmacı, dinamik, ülke sorunlarına duyarlı; mesleklerinde ve iş dünyasında başarılı; rekabete açık; uluslararası çevrelerle yakından ilişkili; sanatsal, kültürel ve tarihsel değerlerimize sahip çıkan; çevre korumasına duyarlı insanlar yetiştirmektir.

    Üniversitemizde öğretim dili Türkçe olmakla birlikte yabancı dil (ingilizce) barajdır. Üniversitemize Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) içinde yerleşen öğrenciler ingilizce yeterlilik sınavına alınırlar. Bu sınavı başaramayan öğrencilere, ingilizce hazırlık programı uygulanır. Öğrencilerimize öğrenimleri süresince de kendi programlarına yönelik ingilizce dersleri verilir. Aynı zamanda Başkent Üniversitesi Dil Uygulama ve Araştırma Merkezine bağlı olarak verilen İspanyolca, İtalyanca, Almanca, Rusça, Japonca, Farsça ve Çince gibi diller de alınabilir.

    Yabancı dil eğitiminin yanı sıra Üniversitemiz, öğrencilerinin bilgisayar kullanımı konusunda da gerekli bilgiye sahip olmalarını amaçlayarak yoğun bilgisayar kullanım derslerini zorunlu hale getirmiştir.

    Sağlık alanında ilk vakıf yükseköğretim kurumu olan Başkent Üniversitesi’nin halen Türkiye genelinde 12 değişik yerleşimde modern teknolojik yapıyla desteklenmiş Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezleri hizmet vermektedir. Başkent Üniversitesi bünyesinde Ankara’da Başkent Üniversitesi Kolej Ayşeabla Okulları ve Adana’da Başkent Üniversitesi Özel Başkent İlk ve Ortaöğretim Okulları, evrensel düşünce yapısına sahip, en az bir yabancı dili ileri düzeyde kullanabilen, barışçı, saygılı, üretken, özgüveni tam gelişmiş, kendisiyle barışık, Atatürk İlke ve Devrimlerine gönülden bağlı mezunlar vermektedir.

    Üniversitemiz ulaşım ve banka hizmetleri dışında tüm gereksinimlerini kendi olanakları ile karşılamakta olup iletişim, konaklama, beslenme ve konfeksiyon alanlarında da yan kuruluşlara sahiptir.


    Kampüs Yerleşim Planı

     Başkent Üniversitesi Topluluğu










    İmzalar



    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_25701243/tm.htm][b][size=1][color=red](( Başkent Üniversitesi Öğrencisi ))[/color][/b][/size][/link][/center]






    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_25701243/tm.htm][image]http://img401.imageshack.us/img401/3893/baskentamblem021hc2.gif[/image] 
    [b][color=red]Başkent Üniversitesi Öğrencisi[/color][/b][/link][/center]






    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_25701243/tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/c9/f8/c3/c9f8c3f55cf5707e27a199f922cf3646.gif[/image] 
    [b][color=red]Öğrencisi[/color][/b][/link][/center]






    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_25701243/tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/c9/f8/c3/c9f8c3f55cf5707e27a199f922cf3646.gif[/image] 
    [b][color=red]Başkent Üniversitesi Öğrencisi[/color][/b][/link][/center]






     
    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_25701243/tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/c9/f8/c3/c9f8c3f55cf5707e27a199f922cf3646.gif[/image][/link][/center]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AkRaeP -- 17 Eylül 2009; 18:10:28 >







  • Vakıf üniversiteleri içinde ilk 5'e rahat girebilecek bir okuldur bu.
    KanalB'de çok düzgün bir kanal bence.
    10 sene sonra çok daha kaliteli bir okul olup, çok daha fazla ismi geçer Başkent'in.
  • bende bu sene hukuk bölümüne geliyorum 310 puanım vardı iyimi ettim kötümü ettim bilemiyorum
  • Başkent'in hukuk bölümü zordur, haberin olsun.
    4 senede çıkma ihtimalin düşük, çok çalışırsan ayrı tabi ama herşey çalışmakla olmuyor.
  • pekı bu unı de burs olayları nasıl oluyo yarım burs var mı
  • zaten hazırlık var en iyi ihtimal 5 yıl:D ama kalmasam iyi olur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .IsTanBul.

    pekı bu unı de burs olayları nasıl oluyo yarım burs var mı


    Başkent Üniversitesi şuan bir kaç bölüm hariç tam burs vermiyor zaten %50 ve %25 lik burslara sahip..
  • Hukuk olarak'da Türkiye'de çok iyi bir yere sahiptir Başkent Üniversitesi vakıf üniversiteleri arasında hukuk konusunda uzman olan 3 okul vardır zaten onlarda Bilkent - Başkent ve Çankaya Üniversitesi bu üniversitelerinde 3'üde Ankarada galiba memur kenti olmasının getirdiği bi artı olsa gerek :)
  • ben baskenti seçerken ticaret için kurulmuş bir vakıf üniversitesi olmadığını düşünüyordum özellikle hukuk için bi araştrıma yapmıştım ordan mezun tandıklar vardı ankaranın en iyi hukuk fakultesi baskenttir diyorlardı
    ama sımdı baskentle ılgılı kulagıma bazı seyler geldı para ıcın herseyı yapıyorlarmıs mesela benım yatay gecıs hayalım var gecmemem ıcın kasıtlı not dusurmeler bıldımız tıcret unıler gıbı kasıtlı yaz okuluna bırakmak gıbı dogrumudur bunlar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimijimi -- 17 Ağustos 2008; 17:22:28 >
  • baskent unıversıtesı hakında gecen gun televızyonlarda da ızledıgım bır haberı nettede buldum buyrun;




    Mehmet Haberal'ın Başkent Üniversitesi'ne verilen kredilerde usulsüzlük tespit edildi. Avrupa Sosyal Kalkınma Fonu kredisini Avro olarak geri ödeyen devlet, Haberal'dan TL tahsil edince, 27 milyon dolarlık fark Hazine'nin üstüne kaldı.


    Ulusalcı çevrelere ve siyasetteki yeni oluşumlara öncülük etmesiyle gündeme gelen Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın hızlı yükselişi, Hazine kontrolörleri raporuna yansıdı. Üç yıl önce hazırlanan ve Aksiyon'un ele geçirdiği Hazine Müsteşarlığı'nın 26 Temmuz 2005 tarihli ve 71-8 sayılı inceleme raporuna göre, Haberal'ın sahibi ve rektörü olduğu Başkent Üniversitesi ile Hastanesi için Hazine'den verilen kredilerde usulsüzlük yapıldığı belirlendi. Raporlar, 1995-1996 yıllarında Başkent Üniversitesi'nin iki ayrı projesine (hastane ve kampus) dönemin iki bakanının onayı ile usulsüz kredi kullandırıldığını ortaya koyuyor.

    Raporun tespitlerine göre, Hazine Müsteşarlığı üniversite için Avrupa Konseyi Sosyal Kalkınma Fonu'ndan aldığı kredileri Avro olarak geri öderken, üniversite devlete Türk Lirası üzerinden ödeme yapmış. Uluslararası anlaşmalara aykırı yapılan bu uygulama devleti büyük bir yük altına sokmuş. Rapora göre, iki proje için farklı para birimleri üzerinden kredilendirme yapılması yüzünden devlet 27 milyon doların üzerinde zarara uğramış. Raporda kredileri usulsüz kullandıran ve onay verenlerle ilgili TCK 257'den, yani görevi ihmalden soruşturma ve cezai takibat da istenmiş. Ancak zaman aşımına girdiği için dönemin yöneticileriyle ilgili hiçbir şey yapılamamış. İddiaları sorduğumuz Haberal, usulsüz kredi devriyle ilgili suçlamaları reddediyor: "Hodri meydan! İstedikleri belgeyi ortaya koysunlar."

    Geçtiğimiz yıllarda uygulama oteli için verilen orman arazisine sahte raporla ticari otel yaptığı iddiaları ortaya atılan Haberal, bu kez Hazine arazisine yine Hazine'den aldığı kredilerle kurduğu üniversite için hazırlanan raporla gündemde. Türkiye Organ Nakli ve Yanık Tedavi Vakfı ile Haberal Eğitim Vakfı'nın birleşmesiyle (14 Eylül 1993) kurduğu Başkent Üniversitesi'nin ardından Türkiye'nin birçok yerine sağlık tesisi açan Mehmet Haberal'ın devletten aldığı krediler incelemeye alındı. Dönemin Hazine'den sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'ın izniyle geriye dönük yapılan Başkent Üniversitesi incelemesinde, devlet kaynaklarının usulsüz şekilde kullanıldığı ifade edildi. Hazine kontrolörleri raporuna yansıyan bilgilere göre, Hazine arazisi üzerine kurulan Başkent Üniversitesi'nin kredilendirme serüveni şöyle yaşanmış:

    KREDİ SERÜVENİ İKİ BAKANIN İMZASIYLA BAŞLAMIŞ

    1995-1996 yıllarını kapsayan kredilendirme hadiselerinin başlangıcı, birden fazla ve farklı kanalla kamu bankalarından gerçekleştirilen kredi taleplerine dayanıyor. Başkent Üniversitesi'nin hastane projesi için talep ettiği krediler, ilk olarak dönemin Maliye ve Gümrük Bakanı İsmet Atilla'nın 15 Mart 1995 tarihli (95/338 sayılı) onayıyla Türkiye Vakıflar Bankası aracılığıyla yüzde 55'lik faiz ile kullandırılması şartıyla kabul edilmiş. Ancak Vakıflar Bankası'nın 'üniversitenin mali gücünün yetersizliği ve yeterli teminat gösterememesi nedeniyle bankayı döviz kuru riskiyle karşı karşıya bırakacağı' tespiti üzerine risk garantili olarak aracılığı kabul etmiş. Bunun üzerine üniversite Mart 1995'te Hazine Müsteşarlığı'na krediye aracılık edecek banka şubesinin İş Bankası Yenişehir Şubesi olacağını bildirmiş. Bu yeni durum için de aynı bakanlıktan 24 Mart 1995 tarihli onayla aracılık talep edilmiş. İş Bankası da bunu kabul etmemiş. Bu kez Devlet Bakanı Aykon Doğan'ın 28 Mart 1995 tarihli (95/435 sayılı) onayıyla faiz oranı yıllık yüzde 55 olmak üzere aracı bankanın Halk Bankası olması kararlaştırılmış. Dönemin Halk Bankası yetkilileri ise 'Hazine Müsteşarlığı tarafından kredinin FON'a geri ödemeleri için garanti verilmesi; müsteşarlıkça kabul edilebilir teminatlar almak kaydıyla' kredinin kullanımına aracılık edecek ve garantör banka olacaklarnı bildirmiş.

    Buraya kadar normal bir prosedürle işleyen kredi talepleri; Aykon Doğan imzalı 8 Nisan 1995 tarih ve 95/481 sayılı bakan onayı ile farklı bir mecraya girmiş. Çünkü 10 gün gibi kısa bir süre içinde kredilerin geri ödemesinde geçerli olacak yıllık faiz oranı yüzde 55'lerden yüzde 30'a düşürülmüş. Üstelik Hazine zararına neden olan bu değişikliğin yasal nedenini gösteren herhangi bir gerekçe belirtilmemiş.

    Başkent Üniversitesi'nin ikinci kredi başvurusu (kampus projesi) ise bu kabulden birkaç hafta sonra (28 Nisan 1995 tarih 95/481 sayılı) bakan onayıyla (İsmet Atilla) benzer şartlarda kabul edilmiş. Kampus projesi için Avrupa Konseyi Sosyal Kalkınma Fonu'ndan sağlanan kredinin TL olarak Türkiye Halk Bankası aracılığıyla kullandırılması ve faiz oranının yine yüzde 30 olması kabul edilmiş.

    ECU ÜZERİNDEN ALINAN KREDİ YÜZDE 30 SABİT FAİZLE TL ÜZERİNDEN NASIL KULLANDIRILDI?

    Bu çerçevede üniversiteye hastane projesi için 25.5 milyon dolar, kampus projesi için 13.2 milyon dolarlık krediler TL üzerinden sabit faizle kullandırılmış. Üniversitenin kredilerin karşılığı olarak 25.6 milyon dolar ödemede bulunacağı öngörülmüş; ancak değişken faiz oranlarında alınan kredinin Avrupa FONU'na geri ödemesi 52.7 milyon doları bulmuş. Yani üniversite ve hastane kurulması amacıyla Haberal'ın talebi doğrultusunda Avrupa Konseyi Sosyal Kalkınma Fonu'ndan alınan krediler nedeniyle 27 milyon doları aşan Hazine zararı oluşmuş.

    "Üniversiteye kredi kullandırılmasının 3 farklı yönden aykırılık teşkil ettiği ve bu nedenle Hazine zararına sebebiyet verildiği anlaşılmıştır." cümleleriyle biten raporun sonuç kısmında şu tespitler yapılmış.

    Tespit 1: Uluslararası anlaşma olması nedeniyle kredinin FON'la mutabakat sağlandıktan sonra Bakanlar Kurulu ve Cumhurbaşkanı onayı ile temini gerekirken, 1995-1996 dönemi kullandırılan kredilerin faiz oranları Bakan onayı ile Hazine zararına neden olacak şekilde değiştirilmiş.

    Tespit 2: Mart, Temmuz, Ekim 1995'te yapılan anlaşmalar gereği ECU üzerinden yüzde 8,91, 7,98 ve 7,86 oranındaki faizlerle alınan krediler Türk Lirası üzerinden üniversiteye devredilmiş. Oysa aynı üniversiteye 1997-2000 yılları arasında kullandırılan kredilerde ilgili kanun ve anlaşmalara riayet edilmiş. 1995-96'da kullandırılan kredilerde FON ile yapılmış anlaşmalarda belirtilen para birimi ve faiz oranları (ECU) yerine Bütçe Kanunu'nun 38-b maddesine aykırı şekilde Türk Lirası üzerinden yıllık sabit yüzde 30 faiz ile kullandırılmış; bu nedenle Hazine 27 milyon doların üzerinde zarara uğratılmış.

    MÜFETTİŞLER ZAMAN AŞIMI NEDENİYLE CEZAİ TAKİBAT YAPAMAMIŞ

    Tespit 3: Kredi başvurularında öngörüldüğü miktarda yatırım yapılması (123 milyon dolar öz yatırım 3 yılda proje bitirme belirtildiği hâlde) ve geri ödemelerin gerektiği şekilde yerine getirilmesi hususunda yeterliliği bulunmamasına karşın üniversiteye 61.5 milyon dolar gibi yüksek tutarda kredi kullandirilmis.


    http://www.habervakti.com/detay.asp?id=53347&kat=T%C3%BCrkiye




  • quote:

    Orjinalden alıntı: deadboy2

    ben baskenti seçerken ticaret için kurulmuş bir vakıf üniversitesi olmadığını düşünüyordum özellikle hukuk için bi araştrıma yapmıştım ordan mezun tandıklar vardı ankaranın en iyi hukuk fakultesi baskenttir diyorlardı
    ama sımdı baskentle ılgılı kulagıma bazı seyler geldı para ıcın herseyı yapıyorlarmıs mesela benım yatay gecıs hayalım var gecmemem ıcın kasıtlı not dusurmeler bıldımız tıcret unıler gıbı kasıtlı yaz okuluna bırakmak gıbı dogrumudur bunlar?



    Ben Başkent Üniversitesinde %50 burslu okuyorum ve emin olki o söylenenlerin hepsi yalan arkadaşım. Ha tamam tamamen parayı hiç umursamaz demiyorum parayı çok sever ama iyi olan öğrnciyede hakkını verir. Bende girmeden önce sana o denilenleri duydum ama okula girdiğimde tam tersini gördüm tüm hocalar yardımcı olmak için ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar. Hazırlıkta yarısından çoğu kalır mesela genelde hepside okula suç atar yok geçirmiyo falan diye ama hiç alakası yoktur ben ve benim bütün arkadaşlarım tek sınav hakkıyla geçtik hazırlığı ve çevremdeki hiç kimsede öyle çok çalışkan insanlar değillerdi ama dersleri adam gibi dinleyen sınavdanda 1 hafta önce adam gibi çalışan adamlardı. Yani sonuç olarak diyeceğim şudur ki bu tür söylentilere inanma sen kendi çalışmana bak çalışırsan kimse seni tutamaz öyle sırf sınıf geçmesin diye yönetimin baskısıyla not düşürme falan filan yoktur ha hiç mi yok illaki var ama her okulda olduğu kadar var nasıl devlet okullarında dahi problemli hocalar olur o tür hocalar var tabiki ama bununda okul politikasıyla yada Mehmet Haberal la hiç alakası yok.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: dozdoz

    baskent unıversıtesı hakında gecen gun televızyonlarda da ızledıgım bır haberı nettede buldum buyrun;




    Mehmet Haberal'ın Başkent Üniversitesi'ne verilen kredilerde usulsüzlük tespit edildi. Avrupa Sosyal Kalkınma Fonu kredisini Avro olarak geri ödeyen devlet, Haberal'dan TL tahsil edince, 27 milyon dolarlık fark Hazine'nin üstüne kaldı.


    Ulusalcı çevrelere ve siyasetteki yeni oluşumlara öncülük etmesiyle gündeme gelen Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın hızlı yükselişi, Hazine kontrolörleri raporuna yansıdı. Üç yıl önce hazırlanan ve Aksiyon'un ele geçirdiği Hazine Müsteşarlığı'nın 26 Temmuz 2005 tarihli ve 71-8 sayılı inceleme raporuna göre, Haberal'ın sahibi ve rektörü olduğu Başkent Üniversitesi ile Hastanesi için Hazine'den verilen kredilerde usulsüzlük yapıldığı belirlendi. Raporlar, 1995-1996 yıllarında Başkent Üniversitesi'nin iki ayrı projesine (hastane ve kampus) dönemin iki bakanının onayı ile usulsüz kredi kullandırıldığını ortaya koyuyor.

    Raporun tespitlerine göre, Hazine Müsteşarlığı üniversite için Avrupa Konseyi Sosyal Kalkınma Fonu'ndan aldığı kredileri Avro olarak geri öderken, üniversite devlete Türk Lirası üzerinden ödeme yapmış. Uluslararası anlaşmalara aykırı yapılan bu uygulama devleti büyük bir yük altına sokmuş. Rapora göre, iki proje için farklı para birimleri üzerinden kredilendirme yapılması yüzünden devlet 27 milyon doların üzerinde zarara uğramış. Raporda kredileri usulsüz kullandıran ve onay verenlerle ilgili TCK 257'den, yani görevi ihmalden soruşturma ve cezai takibat da istenmiş. Ancak zaman aşımına girdiği için dönemin yöneticileriyle ilgili hiçbir şey yapılamamış. İddiaları sorduğumuz Haberal, usulsüz kredi devriyle ilgili suçlamaları reddediyor: "Hodri meydan! İstedikleri belgeyi ortaya koysunlar."

    Geçtiğimiz yıllarda uygulama oteli için verilen orman arazisine sahte raporla ticari otel yaptığı iddiaları ortaya atılan Haberal, bu kez Hazine arazisine yine Hazine'den aldığı kredilerle kurduğu üniversite için hazırlanan raporla gündemde. Türkiye Organ Nakli ve Yanık Tedavi Vakfı ile Haberal Eğitim Vakfı'nın birleşmesiyle (14 Eylül 1993) kurduğu Başkent Üniversitesi'nin ardından Türkiye'nin birçok yerine sağlık tesisi açan Mehmet Haberal'ın devletten aldığı krediler incelemeye alındı. Dönemin Hazine'den sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'ın izniyle geriye dönük yapılan Başkent Üniversitesi incelemesinde, devlet kaynaklarının usulsüz şekilde kullanıldığı ifade edildi. Hazine kontrolörleri raporuna yansıyan bilgilere göre, Hazine arazisi üzerine kurulan Başkent Üniversitesi'nin kredilendirme serüveni şöyle yaşanmış:

    KREDİ SERÜVENİ İKİ BAKANIN İMZASIYLA BAŞLAMIŞ

    1995-1996 yıllarını kapsayan kredilendirme hadiselerinin başlangıcı, birden fazla ve farklı kanalla kamu bankalarından gerçekleştirilen kredi taleplerine dayanıyor. Başkent Üniversitesi'nin hastane projesi için talep ettiği krediler, ilk olarak dönemin Maliye ve Gümrük Bakanı İsmet Atilla'nın 15 Mart 1995 tarihli (95/338 sayılı) onayıyla Türkiye Vakıflar Bankası aracılığıyla yüzde 55'lik faiz ile kullandırılması şartıyla kabul edilmiş. Ancak Vakıflar Bankası'nın 'üniversitenin mali gücünün yetersizliği ve yeterli teminat gösterememesi nedeniyle bankayı döviz kuru riskiyle karşı karşıya bırakacağı' tespiti üzerine risk garantili olarak aracılığı kabul etmiş. Bunun üzerine üniversite Mart 1995'te Hazine Müsteşarlığı'na krediye aracılık edecek banka şubesinin İş Bankası Yenişehir Şubesi olacağını bildirmiş. Bu yeni durum için de aynı bakanlıktan 24 Mart 1995 tarihli onayla aracılık talep edilmiş. İş Bankası da bunu kabul etmemiş. Bu kez Devlet Bakanı Aykon Doğan'ın 28 Mart 1995 tarihli (95/435 sayılı) onayıyla faiz oranı yıllık yüzde 55 olmak üzere aracı bankanın Halk Bankası olması kararlaştırılmış. Dönemin Halk Bankası yetkilileri ise 'Hazine Müsteşarlığı tarafından kredinin FON'a geri ödemeleri için garanti verilmesi; müsteşarlıkça kabul edilebilir teminatlar almak kaydıyla' kredinin kullanımına aracılık edecek ve garantör banka olacaklarnı bildirmiş.

    Buraya kadar normal bir prosedürle işleyen kredi talepleri; Aykon Doğan imzalı 8 Nisan 1995 tarih ve 95/481 sayılı bakan onayı ile farklı bir mecraya girmiş. Çünkü 10 gün gibi kısa bir süre içinde kredilerin geri ödemesinde geçerli olacak yıllık faiz oranı yüzde 55'lerden yüzde 30'a düşürülmüş. Üstelik Hazine zararına neden olan bu değişikliğin yasal nedenini gösteren herhangi bir gerekçe belirtilmemiş.

    Başkent Üniversitesi'nin ikinci kredi başvurusu (kampus projesi) ise bu kabulden birkaç hafta sonra (28 Nisan 1995 tarih 95/481 sayılı) bakan onayıyla (İsmet Atilla) benzer şartlarda kabul edilmiş. Kampus projesi için Avrupa Konseyi Sosyal Kalkınma Fonu'ndan sağlanan kredinin TL olarak Türkiye Halk Bankası aracılığıyla kullandırılması ve faiz oranının yine yüzde 30 olması kabul edilmiş.

    ECU ÜZERİNDEN ALINAN KREDİ YÜZDE 30 SABİT FAİZLE TL ÜZERİNDEN NASIL KULLANDIRILDI?

    Bu çerçevede üniversiteye hastane projesi için 25.5 milyon dolar, kampus projesi için 13.2 milyon dolarlık krediler TL üzerinden sabit faizle kullandırılmış. Üniversitenin kredilerin karşılığı olarak 25.6 milyon dolar ödemede bulunacağı öngörülmüş; ancak değişken faiz oranlarında alınan kredinin Avrupa FONU'na geri ödemesi 52.7 milyon doları bulmuş. Yani üniversite ve hastane kurulması amacıyla Haberal'ın talebi doğrultusunda Avrupa Konseyi Sosyal Kalkınma Fonu'ndan alınan krediler nedeniyle 27 milyon doları aşan Hazine zararı oluşmuş.

    "Üniversiteye kredi kullandırılmasının 3 farklı yönden aykırılık teşkil ettiği ve bu nedenle Hazine zararına sebebiyet verildiği anlaşılmıştır." cümleleriyle biten raporun sonuç kısmında şu tespitler yapılmış.

    Tespit 1: Uluslararası anlaşma olması nedeniyle kredinin FON'la mutabakat sağlandıktan sonra Bakanlar Kurulu ve Cumhurbaşkanı onayı ile temini gerekirken, 1995-1996 dönemi kullandırılan kredilerin faiz oranları Bakan onayı ile Hazine zararına neden olacak şekilde değiştirilmiş.

    Tespit 2: Mart, Temmuz, Ekim 1995'te yapılan anlaşmalar gereği ECU üzerinden yüzde 8,91, 7,98 ve 7,86 oranındaki faizlerle alınan krediler Türk Lirası üzerinden üniversiteye devredilmiş. Oysa aynı üniversiteye 1997-2000 yılları arasında kullandırılan kredilerde ilgili kanun ve anlaşmalara riayet edilmiş. 1995-96'da kullandırılan kredilerde FON ile yapılmış anlaşmalarda belirtilen para birimi ve faiz oranları (ECU) yerine Bütçe Kanunu'nun 38-b maddesine aykırı şekilde Türk Lirası üzerinden yıllık sabit yüzde 30 faiz ile kullandırılmış; bu nedenle Hazine 27 milyon doların üzerinde zarara uğratılmış.

    MÜFETTİŞLER ZAMAN AŞIMI NEDENİYLE CEZAİ TAKİBAT YAPAMAMIŞ

    Tespit 3: Kredi başvurularında öngörüldüğü miktarda yatırım yapılması (123 milyon dolar öz yatırım 3 yılda proje bitirme belirtildiği hâlde) ve geri ödemelerin gerektiği şekilde yerine getirilmesi hususunda yeterliliği bulunmamasına karşın üniversiteye 61.5 milyon dolar gibi yüksek tutarda kredi kullandirilmis.


    http://www.habervakti.com/detay.asp?id=53347&kat=T%C3%BCrkiye



    Arkadaşım o haberlerin yalan olduğu üniversitenin resmi sitesinden kamuoyu duyurusu olarak sunuldu. Haberleri kimlerin ne amaçla yaptığı bellidir. Türban olayları çıktığında türbana en çok karşı olan okullardan birisi Başkent Üniversitesiydi ve birileri bu sebeple Başkent Üniversitesi ve onun kurucusu olan Mehmet Haberal'ı sürekli yalan yanlış haberlerle yıpratmaya çalışıyor.


    BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ'NDEN KAMUOYUNA DUYURU

    Son günlerde, malum bazı yazılı ve görsel basın yayın grupları tarafından, Başkent Üniversitesi'nin yıllar önce hazırlamış olduğu iki ayrı projeyle ilgili yayınları tamamen hayal ürünü ve kendi anlayışlarına yakışır düzeydedir.

    Daha önce defalarca kamu oyunu bilgilendirmiş olmamıza rağmen; kasıtlı olarak yapılan, yanlı ve yanlış yayınlar sebebiyle bir kez daha bu konuda açıklama yapma gereği duyulmuştur.

    1995 yılında Avrupa Konsey, Sosyal Yardımlaşma Eğitim Fonundan, diğer eğitim kurumlarıyla beraber, Başkent Üniversitesinin de iki eğitim projesi kredilendirilmiştir. Ancak bu krediler arasında en yüksek faizi Başkent Üniversitesi ödemiştir.

    Alınan bu kredilerle ülkemize eğitim alanında eserler kazandırılırken, Avrupa Konseyi Sosyal Yardımlaşma fonunun en üst düzey yetkilileri üniversitemizin proje faaliyetlerini denetlemişler, bu başarılı uygulamalarının uluslararası düzeyde en etkin ve takdire şayan projeler olduğunu hem kurumumuza hem de Hazine Müsteşarlığına sitayişle bildirmişlerdir.

    Bu krediler kullanılırken tüm bankacılık işlemleri Halk Bankası tarafından yürütülmüş, bu hizmetlere karşılık bankaya 2 milyon dolar civarında komisyon gideri ödenmiştir. Ayrıca Halk Bankasına, ipotekler verilmiş, 500 milyon YTL civarında bütçesi olan üniversitemizin tüm bankacılık işlemleri de bu banka kanalıyla gerçekleşmiştir.

    Üniversitemiz, daha önce de yayınlanan yanlış ve yalan haberler sebebiyle, 2 Ağustos 2005 tarihinde hazine müsteşarlığına müracaatla, Avrupa Konseyi Sosyal Yardımlaşma Fonuna bakiye borçlarının ne kadar olduğunu sormuş ve 18 Ağustos 2005 tarihinde Hazine Müsteşarlığı'nın verdiği cevaba karşılık 2015 tarihine kadar ödeme süresi olmasına rağmen Hazine'nin bildirdiği tüm borçlar defaten ödenmiştir.

    Hedefi; kalite olan Başkent Üniversitesi, ülkemizde Ankara, Adana, Konya, İstanbul, İzmir, Alanya, Zile, Şanlıurfa, İskenderun, Yalova bölgelerinde hastaneleri, Eğitim ve Araştırma Merkezleri, ilk ve orta öğretim okulları, yüksek okulları ve fakültelerindeki yaklaşık 9.000 çalışanı ve 10.000'den fazla öğrencisiyle ülkemiz eğitim ve sağlığına en kaliteli hizmeti vermekte; uluslararası faaliyetleriyle de ülkemizi gururla temsil etmektedir.

    Başkent Üniversitesi'nin yaptığı ulusal ve uluslararası hizmetleri anlamak istemeyen, üniversitemizi ve üniversitemiz yöneticilerini yıpratmak isteyenler bu yalan ve yanlış yayınlarının hesabını en kısa zamanda yargı önünde vereceklerdir.

    Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

    Başkent Üniversitesi Yönetim Kurulu




  • quote:

    Orjinalden alıntı: AkRaeP


    quote:

    Orjinalden alıntı: deadboy2

    ben baskenti seçerken ticaret için kurulmuş bir vakıf üniversitesi olmadığını düşünüyordum özellikle hukuk için bi araştrıma yapmıştım ordan mezun tandıklar vardı ankaranın en iyi hukuk fakultesi baskenttir diyorlardı
    ama sımdı baskentle ılgılı kulagıma bazı seyler geldı para ıcın herseyı yapıyorlarmıs mesela benım yatay gecıs hayalım var gecmemem ıcın kasıtlı not dusurmeler bıldımız tıcret unıler gıbı kasıtlı yaz okuluna bırakmak gıbı dogrumudur bunlar?



    Ben Başkent Üniversitesinde %50 burslu okuyorum ve emin olki o söylenenlerin hepsi yalan arkadaşım. Ha tamam tamamen parayı hiç umursamaz demiyorum parayı çok sever ama iyi olan öğrnciyede hakkını verir. Bende girmeden önce sana o denilenleri duydum ama okula girdiğimde tam tersini gördüm tüm hocalar yardımcı olmak için ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar. Hazırlıkta yarısından çoğu kalır mesela genelde hepside okula suç atar yok geçirmiyo falan diye ama hiç alakası yoktur ben ve benim bütün arkadaşlarım tek sınav hakkıyla geçtik hazırlığı ve çevremdeki hiç kimsede öyle çok çalışkan insanlar değillerdi ama dersleri adam gibi dinleyen sınavdanda 1 hafta önce adam gibi çalışan adamlardı. Yani sonuç olarak diyeceğim şudur ki bu tür söylentilere inanma sen kendi çalışmana bak çalışırsan kimse seni tutamaz öyle sırf sınıf geçmesin diye yönetimin baskısıyla not düşürme falan filan yoktur ha hiç mi yok illaki var ama her okulda olduğu kadar var nasıl devlet okullarında dahi problemli hocalar olur o tür hocalar var tabiki ama bununda okul politikasıyla yada Mehmet Haberal la hiç alakası yok.



    valla cok fena içimi rahatlattın sagol




  • @AkRaeP aslında aksı ıdaa edılemez yanı adamlar evet ogle yaptık demez tabıkıde kendılerını savuncaklar. ama umarım unıversıtenın dedıgı gıbıdır turkıyedekı vakıf unıversılerının bu sekılde yol ızlemelerı cok kotu olur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dozdoz

    @AkRaeP aslında aksı ıdaa edılemez yanı adamlar evet ogle yaptık demez tabıkıde kendılerını savuncaklar. ama umarım unıversıtenın dedıgı gıbıdır turkıyedekı vakıf unıversılerının bu sekılde yol ızlemelerı cok kotu olur.



    Sende haklısın ama saçma sapan konularla ki bu neredeyse Eceviti Mehmet Haberal öldürdü demeye varacak kadar saçmalıklarla gazeteler Başkent Üniversitesi ve Mehmet Haberal'ı kötülemeye kalkıştıkları için bunu yapan oradan bişey tutturamayınca bunuda yapar diye düşünüyorum. Sonuçta çamur at izi kalsın olayı... Bu sebeple bu konudada okuluma ve rektörüme inanıyorum açıkcası... Ki kendilerine güvenmedikleri ve haksız oldukları bi konudada heralde kalkıpta dava açmazlar haberleri yapanlar hakkında.




  • Ben de bu sene %50 Matematik Öğretmenliğine gelicem Başkente...Nasıldır nedir ne değildir biraz bilgilendirir misiniz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: telly71

    Ben de bu sene %50 Matematik Öğretmenliğine gelicem Başkente...Nasıldır nedir ne değildir biraz bilgilendirir misiniz


    Hangi konuları merak ettiğini söylersen yardımcı olurum tabiki....
  • evet ya aslında merak ettiğim bi konu da yok ama hep deniyo ki başkent ezik bi okul ne biliyim şöyle kötü böyle kötü hiç iyi diyeni duymadım bu yuzden merak ettim nedir ne değildir diye
  • Başkent Üniversitesi Türkiyenin Sayılı Vakıf Üniversitelerinden birisidir. Hangi yönüne kötü dediklerini söylersen haklılar ya da değiller diye yorum yapabilirim....

    Bence kötü olan 2 özelliği var sadece
    birincisi öğrenciler hazırlığı çok zor deselerde bir çok üniversiteye göre (odtü-bilkent-tobb-koç-sabancı-hacettepe-boğaziçi gibi üniversiteler) çok kolay pre-intermediate seviysiyle hazırlık geçiliyo ki bu saydığım üniversitelerde master-class seviyesindedir. Evet eğer hocalardan faydalanırsan güzel bi şekilde öreniyosun ingilizceyi ama bence yeterli değil biraz daha çok şey öğretilmeli özellikle speaking sınavıda olmalı fakat bu yok.

    bana göre ikinci kötü özelliğde biraz içe kapanık bi üniversite olması yani tüm kantinleri yemekhanelerini sosyal tesislerini kendisi işletiyor eğer biraz daha dışa açık olup dışarıdan gelen firmalarında mekan açmasına izin verilsen (pizza hut-burger king-zeynel çilli vs.) süper olurdu bence ki bunada kötü bi özellik diyorum ama bunu yapabilen zaten ankarada sadece üç okul var oda odtü, bilkent ve hacettepe :)




  • Yani Bilkent özentisi, eğitime değil de daha çok ticaret üzerine kurulu gibi şeyler söyleniyor.Kampüsü gördüm çok büyük bi kampüs değil ama kampüsü olmayan o kadar çok okul varken şükretmek gerek zannedersem binalar bi devlet üniversitesine göre gayet yeni ve modern...Ama burun kıvırıyor herkes yani kampüsü şöyle küçük böyle yetersiz şeklinde bir de onu merak etmiştim işte...teşekkürler verdiğin bilgiler için akraep çömezlik günlerimde gelirim yanına :))
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.