Şimdi Ara

AP Ezreal Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ezreal genellikle AD olarak oynanan bir karakterdir. AP Ezreal'ın farm yapması biraz sıkıntılıdır bu yüzden last hitlere önem vermeliyiz.

Avantajları
    -Yüksek burst damage.
    -Ultisiyle çoğu karakterin yarı canından fazlasını götürmesi.
    -Hızlı bir karakter olması, iyi kaçma ve yakalama skillerinin olması.

Kötü yanları
    -Bütün skilleri skillshot.( Bu hem sizin avantajınızadır hem de dezavantajınızadır kişiye bağlı.)
    -Teamfight varken adamlara gözüktüğünüz an bütün disableların üstünüzde olması bu yüzden dikkatli oynanmalı.
    -Ap Ezreal kasarken pasifinin pek bir işe yaramaması.

Masteries
     AP Ezreal Rehberi

Klasik AP carry masteries.

Runes

AP Ezreal Rehberi
    Greater Mark of Insight (+0.95 magic penetration) x9
     AP Ezreal Rehberi
    Greater Seal of Resilience (+1.41 armor) x9
     AP Ezreal Rehberi
    Greater Glyph of Warding (+1.49 magic resist) x9
     AP Ezreal Rehberi
    Greater Quintessence of Potency (+4.95 ability power) x3

Early game için size gerekenler bunlar. Late game'e kadar armor ve mres fazla olmayacağı için bu runelar sizi iyi idare eder.

Spells

AP Ezreal Rehberi

AP Ezreal Rehberi

Skill Sıralaması:

AP Ezreal Rehberi
     AP Ezreal Rehberi
     AP Ezreal Rehberi
     AP Ezreal Rehberi
     AP Ezreal Rehberi
     AP Ezreal Rehberi
     AP Ezreal Rehberi
     AP Ezreal Rehberi
     AP Ezreal Rehberi
     AP Ezreal Rehberi
     AP Ezreal Rehberi
     AP Ezreal Rehberi
     AP Ezreal Rehberi
     AP Ezreal Rehberi
     AP Ezreal Rehberi
     AP Ezreal Rehberi
     AP Ezreal Rehberi
     AP Ezreal Rehberi

W-E-W-Q-W-R-W-E-W-E-R-E-E-Q-Q-R-Q-Q

Skills

AP Ezreal Rehberi
    Rising Spell Force (Passive): Ezreal'ın skilleriyle rakibe vurduğunuzda Ezreal 6 saniyeliğine %10 attack speed kazanır.(En fazla 5 stack.)

-AP Ezreal için gereksiz bir pasif sadece kule yıkarken yada dragon, baron yaparken lazım olur.

AP Ezreal Rehberi
    Mystic Shot: Ezreal seçtiği bölgeye 40/65/90/115/140 +(1.0 per AD)(+0.2 per AP) physical damage gönderir. Bu saldırı on-hit efektlerini uygular ve physical damage vurur. (Gangplank q skili gibi. Red buff, Frozen Mallet, Lich Bane gibi şeyleri iletir.) Eğer bu bir rakibe isabet ederse Ezreal'ın diğer cooldownları 1 saniye düşer.
    Cooldown: 6/5.5/5/4.5/4
    Cost: 30/35/40/45/50 mana
    Range: 1000

-Bu skill Red Buff'ınız varsa, veya Lich Bane efektiniz üstündeyse gibi durumlarda kullanılabilir. Ayrıca kaçmak için e skillinin cooldown yetmiyorsa q ile rastgele bir hedefe isabet ettirerek 1 saniye cd düşürülebilir.

AP Ezreal Rehberi
    Essence Flux: Ezreal seçtiği bölgeye ışık yollar, o yoldaki düşman champler 75/125/175/225/275 (+0.6 per ability power) magic damage alır. Bu ışık rakibin üstünden geçerse rakiplerin 5 saniyeliğine %20/25/30/35/40 attack speed azalır, dost champlerin üzerinden geçerse aynı oranda ve aynı süreliğine attack speed artar.
    Cooldown: 9
    Cost: 60/70/80/90/100 mana
    Range: 900

-AP Ezreal'ın ana damage skili. Bu skil hem sizi AD carrylere karşı vs atarken güçlü kılıyor çünkü -%40 attack speed debuffınız var. Kule kırarken yada dragon, baron keserken arkadaşlarınıza da basabilirsiniz.

AP Ezreal Rehberi
    Arcane Shift: Ezreal seçtiği kısa mesafe uzaklıkta bölgeye ışınlanır ve ışınlandığı yere en yakın olan düşmana 75/125/175/225/275 +(0.75 per ap) magic damage vurur.
    Cooldown: 19/17/15/13/11
    Cost: 90
    Range: 475

-Early gamede kaçmamıza ve kovalamamıza yarayacak olan skilldir çünkü etrafımızda minionlar olacağından ve skillin çok mana yediğinden bunu sadece zorunda olduğunuzda kullanın. Başka targetların olmadığı bölgede damage bakımından etkili.

AP Ezreal Rehberi
    Trueshot Barrage: Ezreal skili kullanırken 1 saniye channel olur ve seçtiği bölgeye mapın sonuna kadar gidebilen 350/550/750 (+0.1 per ad)(+0.9 per ap) magic damage veren ışık gönderir. Ancak bu ışık üstünden geçtiği yani hasar verdiği her düşman için %8 azalarak ilerler. (En az %30'a kadar azalır.)
    Cooldown: 80
    Cost: 150
    Range: -

-İşte Ezreal'ı Ezreal yapan ultimate'i. AP olarak oynandığında teamfightların kaderini değiştirebilecek ultimatedir. Late gamede çoğu karakterin yarı canından fazla götürebilirsiniz. Teamfightlarda en az 3 kişiye vurmaya çalışın. Ezreal ultimate'ini kullanırken 1 saniye channel olur. Bu sürede disablelar Ezreal'a işlemez. Örneğin karşınızda bir Malzahar var ve ultisini kullanmaya başladığını farkettiniz o anda ultiyi basarsanız hem onun kaçma fırsatı olmaz hemde 1 saniye channel süreniz boşa gitmez. Bu anlık bir olay tabi bunu başarınca alınan zevk paha biçilemez.

Item Build

AP Ezreal Rehberi
    >>
     AP Ezreal Rehberi
    >>
     AP Ezreal Rehberi
    >>
     AP Ezreal Rehberi
    >>
     AP Ezreal Rehberi

Buraya kadar genellikle bu buildin aynısını yaparım. Bundan sonra; Magic Resist, movement speed'a ihtiyacımız varsa(Örneğin Singed, Master Yi gibi champler varsa karşıda);
     AP Ezreal Rehberi
    >>
     AP Ezreal Rehberi

Herkes size karşı koyamayacağını anladı ve Force of Nature yada Banshee's Veil gibi itemler çıkmaya başlıyorsa;
     AP Ezreal Rehberi

Armor gereksiniminiz var yada team fightlarda çok focus yiyorsunuz yada karşıda Kennen, Nunu, Karthus gibi ultili champler varsa;
     AP Ezreal Rehberi

Slow lazım ise ve biraz daha hp gereksiniminiz var ise;
     AP Ezreal Rehberi

Sizin kaybolan canınız bir daha base gitmeden geri gelmiyor ve bu sizi rahatsız ediyor ise spell wamp lazımdır. Takımınızda sizden başka Spell Wampı kullanabilecek 2 kişi daha varsa öneririm(Akali, Brand gibi spell wamp kullanabilen champler);
     AP Ezreal Rehberi

Bilinmesi Gerekenler:

-Combonuz: E>W>Q olabilir. E>Q>W olabilir. Ultiyi karşı takımdan 3 kişiyi isabet ettirebilecek olduğunuzda atın. 1 vs 1'de ultinizi kullanmanız zor olabilir çünkü rakip uyanık ise flash'ı en sona saklıyordur.
    -AP Ezreal'ın seri bir karakter olduğunu unutmayın. 18 Levelda blue buff ile birlikte q skilinizin cooldownı 2.2 saniye civarı oluyor. Buda demek oluyor ki Q skilini kullanarak ultinizi sürekli tazeleyebilirsiniz.
    -Q skilinin on-hit effectleri olduğunu unutmayın Lich Bane elinizde aktif ise direk Q atarak adama yaklaşmadan bunu kullanabilirsiniz.
    -Earlyde karşınızdakine sürekli W vurun gerçekten iyi damage vuruyor.
    -Harras için E skilini fazla kullanmayın mana sıkıntısı çekersiniz sonra. Sadece adamı öldürmek için kullanın.
    -Ultinizi diğer lanelere atabilirsiniz ama earlyde yüksek cooldown olduğundan Q skili ile sürekli hit yapmaya çalışın ki ultinizin cd azalsın.
    -Ap Ezreal oyundaki en seri damage'e sahip bence late gamede bir kombo ile adamı öldürebiliyorsunuz. Bu komboyuda çok kısa sürede gerçekleştirmeniz sizi bir assasin bile yapabilir.

Unuttuğum şeyler varsa sizde ekleyebilirsiniz iyi yada kötü yorumlarınızı bekliyorum. Öyle yapma böyle yapman gerekir bu açıdan daha faydalı olur gibi yorumlar olursa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Burn -- 8 Kasım 2011; 18:04:38 >

• Beğendim eline sağlık gayet güzel olmuş AD ezrael e göre + ları ve - lerini yazsan çok güzel olur.Wotayı takımdaki başka birine aldırmaya çalışmanızın daha yararlı olcağını düşünüyorum :D
  • Çok kullanışsız bence ap ezreal ben geçen kasmıştım oldukça up kalıyo team fightta bi ulti sallar sadece karşıda tanky adam çoksa etki etmiyo zaten
  • AD Carry seçimimde 1 Numarada Ezreal suan botda supportla birlikte ad çok güzel kasılıyor
  • Çok güzel bir rehber olmuş ben de ap ezreal severim.Sadece glyph'ları neden ap kullanmadığını anlayamadım.Zaten kolay kaçabilen bir karakter defansif takılmasına pek gerek yok bence.Başarılarının devamını diyecektim çok klişe olur diye vazgeçtim.
  • Ellerine sağlık beğendim güzel olmuş
    Not:http://forum.donanimhaber.com/m_51753463/tm.htm ben de benzer bir build le çıkmıştım woa harici bir build di fakat ben pek olumlu yorum alamamıştım.Niye tek zulm çeken benim
  • Böyle bi build olmaz yani. Zaten en son Q yu maxlamamız oldukça saçma olur. Sheen alınca (ki genelde ilk base gidişimizde sheen alırız) Q la vurucağın damage w ve e yi katlar. Q ve ardından W nun maxlanması oldukça iyi oluyor. AP Ezreal late gamede etkili oluyor. Oyun başı q nun damage i üzerine yoğunlaşıp sonlara doğru diğer skillere yoğunlaşırsan çok daha etkili olur. Her ezreale bir hextech gunblade şart. Hem spellvamp hem lifesteal oldukça temiz bir item ezreal için. Ayrıca ezrealın herhangi bir cc skilli yok. Spellere exhaust şart BENCE. FB için oldukça ideal bir champion. Pasifi sayesinde gelen as bonus sayesinde mid lanede 2. levelda fb alıyorsunuz (rakibiniz salaksa 1. levelda oluyor bu). AP Ezreal bu hextechin ne işi var demeyin hextech sayesinde 2 skillde hp fullüyorsunuz. Özellikle mana çok fakat hp az olduğunda lanede ultiyi atın çok temiz hp geliyor. Sıralamayı kendiniz belirleyin o an takımın neye ihtiyacı varsa ona göre oynayın. Ezreal çok esnek bi karakter. Rylais boşuna para kaybı. Zhonyasda aynı şekilde öyle. Tanıdığım çok iyi bir ezreal oyuncusu var ve bu adam hiçbir zaman zhonyas falan almadı. Gayet paper oynuyor ve tek kelimeyle adam akıyor. Ezrealle ölüyorsanız birşeyleri yanlış yapıyorsunuz. Ya da böyle gereksiz hp veren itemler alıyorsanız. Şimdilik bu kadar yazıcam. Ama sonra devamı gelicek bu kadar kolay kaçamassın yani.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AD Darius
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • AP ezreal daha zevkli benim için.Lich bane q skilli ile çalışıyor applies on hit effects yani.Mid olması gereken güzel bir champion direk 6 olup lanelere gang atarsın veya lanelere ulti atarsın zaten q skill de cd düşürüyor her isabet ettiğinde hemen hemen 25 30 saniyede bir ulti atacaksın tabi başlarda mana derdin var.
    Build biraz kötü geldi bana gereksiz itemler var ve e en son fullenmeli desem de e yi yükseltip cdsini düşürüp daha fazla kullanmak daha fazla kaçmak olur.Mana şart buna archangel iyi olur kolay stacklanıyor.
    Not : smartcast iyi gidebiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIIKurtIII -- 31 Ekim 2011; 20:41:52 >
  • Ben ap ezreal çok uzun zamandır oynarım,garanti winlerimdendir bilmiyorum nedendir.Normalde ksci sanar herkes,aldığım 40 killin 30'u ks derler falanDominionda da çok etkili 25den aşağı kill almadım sanırım ap ez ile.Skill cdlerinin az olması hani combodan sonra işinin bitmesini önlüyor aslında.Ama up kalmamak için hani yavaş yavaş lich bane çıkılmamalı,ya direk lich bane yada hızlı veya normal hızda rabadon çıkmak lazım.Ad ez ile oynadığınız zaman ki aldığınız death sayısından çok daha azını alırsınız,range çok uzun ve adamın dibine girmemiz için bir sebep yok yani.

Edit:Yanlış kelime.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sexxx Dreams -- 31 Ekim 2011; 20:41:41 >
  • En son Q vermek?? okumamış olayım bu build'i. Hem W'dan çok vuruyor hem cd'u yarısı kadar. Yediği mana da yarısından az. Early game'de W ancak 4-5 kere kullanabilirsin.
  • En son niye q vermesin bu ap build,q ap ratio çok düşük.E skilline vermeli 2. olarak,cdsi ve dmgi çok çok iyi ap build ile.Ki w skilli düşmana attack speed debuff verdiği için iyi kasmış bir dps sizi 1 saniye değil 4-5 saniyede eritebilir anca oda ölmezse,olmadı e ile kaçıyoruz ki buildin başında yazmış arkadaş bol aksiyonlu ap ez bu yüzden 2. e vermek mantıklı.
  • Yanlış düşünüyosun ya da benim başım ağrıdığından dolayı ne dediğimi bilmiyorum. Q ve W maxlarsa ilk olarak Sheen ile birlikte q etki ediyor. Çok yüksek bir damage output demektir bu. E yi initiate için değil rakipten kaçarken kullanmalı bence ezreal. İster ap ister ad olsun. Fightta önden E ile damage vurucam diye giren bir ezreal sadece E maxlar.
  • E ile ilgili,cdsi azalıyor maxledikçe bu bir mage için çok iyi onu geçtim dmgi iyi derken sen kaçmak için kullandığında da kaçtığın kişiye dmg koyuyor zaten,intiate içinde kullanılır r+w+q+e olarak bfde.
  • Az önce sırf bu rehberi gördüm diye ap ezreal oynayasım geldi birkaç aydan sonra durum şu

16-6-12

tog alıp direk stacklamaya başladım o ara rabadon tabi arkadan aa aldım sonra lichbane
    ilk w sonra e fulledim cdr için de 1 tane q verdim neden mi çünkü q skill az mana yiyor cdsi düşük falan deseniz de ap ratiosu çok düşük e skillini fulleyip daha rahat kaçabilir veya kovalayabilirsiniz lich bane aldığımda zaten q yu fullemiştim daha etkili hale geldi şimdi 500 küsür ap vardı 30 35 dakika arası eqw combosu(neyin combosuysa artık) bunu yaptığımda ölüyorlardı o 6 sında niye öldüm 5 inde de ignite vardı ya da 4 ünde zırt pırt ignite spamlıyor kamiller bir de lanet olası acemilikten(bir ay oynamadım ap ezrealı bırak ezreal oynamadım ondan yani) woa alacaktım tam para falan oldu quadra attım böyle surrender attılar bugünlük ap ezrealımızın sonuna geldik yakşamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arch Enemy`

En son niye q vermesin bu ap build,q ap ratio çok düşük.E skilline vermeli 2. olarak,cdsi ve dmgi çok çok iyi ap build ile.Ki w skilli düşmana attack speed debuff verdiği için iyi kasmış bir dps sizi 1 saniye değil 4-5 saniyede eritebilir anca oda ölmezse,olmadı e ile kaçıyoruz ki buildin başında yazmış arkadaş bol aksiyonlu ap ez bu yüzden 2. e vermek mantıklı.

AP ratio düşük olabilir ama shenle birlikte vurduğu için W'dan daha fazla damage vuruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tensa Zangetsu

quote:

En son niye q vermesin bu ap build,q ap ratio çok düşük.E skilline vermeli 2. olarak,cdsi ve dmgi çok çok iyi ap build ile.Ki w skilli düşmana attack speed debuff verdiği için iyi kasmış bir dps sizi 1 saniye değil 4-5 saniyede eritebilir anca oda ölmezse,olmadı e ile kaçıyoruz ki buildin başında yazmış arkadaş bol aksiyonlu ap ez bu yüzden 2. e vermek mantıklı.

AP ratio düşük olabilir ama shenle birlikte vurduğu için W'dan daha fazla damage vuruyor.

Ap itemlarıyla wdan fazla mı vuruyor?
  • ilk levelde ilk skile verilir.
  • quote:

E ile ilgili,cdsi azalıyor maxledikçe bu bir mage için çok iyi onu geçtim dmgi iyi derken sen kaçmak için kullandığında da kaçtığın kişiye dmg koyuyor zaten,intiate içinde kullanılır r+w+q+e olarak bfde.

O cd lategamede 2 saniye olsa bile seni stunladıkları anda ölüyosun çiçeğim.
  • Bende AP Ez oynuyorum yalnız başlarken Q ile başlıyorum lasthitleri kaçırmamak için. Bikere Q veriyorum 3Lv da 3 skilli de açmış oluyorum sonra W abanıyorum. Bi kitap var 75AP , Mana regen ve CDR veriyo ben bu itemi çıkmaya çalışıyorum hemen daha sonra Rabaddon en son Lich Bane. Oyun sonunda tek ulti ile carrylerin %60-70 canını alıyorsunuz teamfightın sonucunu Ezreal ultisi belirleyebiliyor aynı Orianna gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: delgado101

ilk levelde ilk skile verilir.

Her hero için genel bi terim mi bu?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.