Şimdi Ara

Aorus x470 ultra gaming hangi rami almalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar uzun araştırmalar sonucu parçaları aorus olarak topladım. Anakart; aorusx470 ultra gaming ekran kartı; aorus rx 580 8 gb işlemci; ryzen 5 2600x psu; raidmax rx530ss harddisk; wd green m.2 240gb kaldı ramler ya gskill trident z 3200 mhz 2x8gb yada aorus 3200 mhz 2x8gb düşünüyorum sorun şurdaki araştırırken gskiller ve aourus anakartta 2017 de okuduğum mesajlara göre rgb senkonizasyonu yüzüne ramlerin firekansları düşüyormuş ve bunun gibi arızalar meydana geliyormuş siz ne düşünuyorsunuz?



  • Uzun araştırma sonucu bu anakartı aldıysan zamanını boşa harcamışsın.

    VRM çöp, bios çöp, bellek uyumluluğu kötü.
  • Çöp kelimesi benim için anlam ifade etmiyor, ben açıklama yapmanızı beklerdim. Bios size güzel gelmiyor diyemi çöp diyorsunuz, kullanıcılar gayet memnun?
  • O okuduğunuz sorun x370 veya b350 içindir x470 bu yıl çıktı. Ram frekansından ziyade vrm ve heatsinkleri biraz sıkıntılı maalesef. Yine de hayırlı olsun.
  • Saolun yeni aldım kutusu açılmadı iade etme şansım var fakat sizlerin söylediği vrm yani transistörlerin dayanıksızlığı galiba o.c için birkaç ay bekliyeceğim. Ayrıca aorus da transistörlerin yüksek ısılardan yandığını duydunuz mu? 1000 tl değerinde bu anakarttan daha iyi bir anakart tavsiyeniz varmı.
  • peceneq kullanıcısına yanıt
    Benzer vrm yapısına sahip b450 aorus pro anakart kullanıyorum. Bu anakartların sıkıntısı vrm bölgesinde hava akımı istiyorlar. Hava akımı iyiyse sorun çıkmıyor, bu halde makul düzeyde (1.45 voltu geçmeden) oc yapmanızda pek sıkıntı olmuyor. 1600x i 1.42 voltla 4 ghze oc yaptım vrm sıcaklığı 71 dereceyi geçmedi. Ama daha önce kasada fan yerleşimi ve ayarlarını düzgün yapamdan önce 113 derece gibi absürd bir değer görmüşlüğüde var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.