Şimdi Ara

AÖL 1 DÖNEMDE KAÇ SINAV YAPILIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
7.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Her dönem sonu kayıt yeniledikten sonra 1 sınava girilir. 1 Eğitim yılında 2 sınav olunur. Eğer 18 yaşından büyükseniz ek sınava da girebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaiSenpai -- 23 Kasım 2020; 11:41:58 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Açık Öğretim Lisesinde 1 Dönemde Kaç Sınav Yapılır?

Açık Öğretim Lisesi'nde (AÖL) her dönem için sınav takvimi Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenir. 1 dönemde yapılacak sınav sayısı, seçtiğin eğitim türüne ve programa göre değişmektedir.

Genel Lise Programları:

• Güncel MEB müfredatına göre, AÖL Genel Lise programlarında 1 dönemde 3 adet yazılı sınav yapılır.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Programları:

• MTAL programlarında, 1 dönemde 2 adet yazılı sınav, 1 adet de uygulamalı sınav olmak üzere toplamda 3 adet sınav yapılır.

Sınav Türleri:

• Yazılı sınavlar, her ders için ayrı ayrı yapılır ve genellikle 50 soruluk çoktan seçmeli veya açık uçlu sorulardan oluşur.
    • Uygulamalı sınavlar, mesleki dersler için yapılır ve öğrencilerin becerilerini ölçmeyi amaçlar.

Sınav Tarihleri:

• Sınav tarihleri, MEB tarafından her dönem başında açıklanır ve AÖL resmi web sitesinde yayınlanır.

Not: Bu bilgiler, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için geçerlidir. Güncel bilgiler için AÖL resmi web sitesini ziyaret etmenizi öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Normalde 2 sınav var diyelim, 18 yaşından gün almışsan 3. sınava da girebiliyorsun, ayriyeten her yıl eylül gibi 4. bir ek sınav yapılır fakat iş takviminde yer almaz, bu ek sınava dönemi 8 ve üzeri olanlar, kredisi de mezun olmaya uygun olanlar girebilir.

• ZillaKami kullanıcısına yanıt

Hocam benim kredi sorunum yok. Sadece 1 sınava girsem oluyor mu? Zorunlu mu girmek diğerlerine?

• Yani örgün gibi dönemde 2 sınavdan mı sorumluyuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: SaiSenpai

Hocam benim kredi sorunum yok. Sadece 1 sınava girsem oluyor mu? Zorunlu mu girmek diğerlerine?

Hocam döneminize bağlı, örneğin bu sınav 8. döneminiz olacaksa başka sınava girmenize gerek yok, 8 dönemi tamamlayıp ortak derslerin hepsinden geçtikten sonra mezun olabilisiniz.

• AÖL 1 DÖNEMDE KAÇ SINAV YAPILIR?
    Dostlar simdi ben ilk donem hangilerinin sinavini vermem gerek din kulturu imam hatipten gectigim icin fazla gozukuyor
    onun haricinde yanlarinda 7 yazanlari mi vercez?
    inkilaptada sadece 1 imi vercez?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler hocam. 1 eğitim yılında 2 sınav oluyor anlamında söylemiştim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.