Şimdi Ara

AÖF Çan Eğrisi Not Sistemi Yanlış Biliniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
35.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar forumlarda bu not değerleri sıklıkça paylaşılmakta, öncelikle onu vereyim.

Not Aralığı – Harf Notu – Not Değeri  

84 – 100__AA__4,00 (GEÇTİ)

77 – 83___AB__3,70 (GEÇTİ)

71 – 76___BA__3,30 (GEÇTİ)

66 – 70___BB__3,00 (GEÇTİ)

61 – 65___BC__2,70 (GEÇTİ)

56 – 60___CB__2,30 (GEÇTİ)

50 – 55___CC__2,00 (GEÇTİ)

46 – 49___CD__1,70 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)

40 – 45___DC__1,30 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)

33 – 39___DD__1,00 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)

0 – 32____FF__0,00 (KALDI)

Yanlışı= Yukarıdaki verilere göre 33-49 arası koşullu olarak geçiyor ancak AÖF sistemindeki Çan Eğrisi hesaba katılmamış. Ayrıca forumlardaki paylaşımlara göre AÖF Çan Eğrisi sisteminde 32 ve altı puan alanlar o dersten direkt kalmış sayılıyor. Sadece buna dikkat çekmek için özellikle yazılmış bir yazı yok ancak bir köşede belirtilmiş bu da.

Doğrusu= Çan Eğrisi hesaba girince, tüm notların harf değerleri ve 4'lü sistemdeki not karşılıkları tamamen öğrenci lehine değişiyor. Şöyle ki:
    Siz bir dersten 50'nin altında not almış olsanız dahi eğer o dersten tüm öğrencilerin not ortalaması 50'den düşükse, bu ortalama puan CC olarak kabul ediliyor. Yani bir dersin not ortalaması (Çan Eğrisi) 40 diyelim, bu not CC oluyor ve siz bu dersten Genel Not Ortalamasına bakılmaksızın doğrudan geçiyorsunuz. İleride Genel Not Ortalamanız 2.00'ın altında olsa bile bu dersi doğrudan geçmiş sayıldığınızdan bir daha almayacaksınız. Ama mezun olmak için Genel Not Ortalamanızın 2.00 olması gerektiğini de unutmayın tabi. Bir diğer konu ise ortalaması 32 ve altı gelenlerin de hala bir umudu var. Yine Çan Eğrisi hesaba katıldığında, bir dersten öğrenciler aşırı derecede başarısız ise, Koşullu Geçer notu olan DD (33-39 arası) 28'lere kadar inebiliyor ve Genel Not Ortalamanız 2.00'ın üzerindeyse bu dersi koşullu olarak geçip yırtmış oluyorsunuz :D

İşte Kanıtı:

Ben bu durumda olduğum için bu konuyu özellikle araştırdım. Yukarıdaki resim kendi sayfamdan alınmıştır ve Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi-1 (bu seneki Güz Dönemi) dersinin Çan Eğrili harf aralıklarıdır. Bahar döneminin final sorularının açıklanmasıysa tahmini puanımızı ve ortalamamızı hesaplamışızdır. Benim diğer bütün derslerim 50'nin üzerinde, genel not ortalamam ise 2.70 civarında, alttan dersim de yok ve son sınıftayım. Ancak Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi-2 dersinin ortalaması 30 gelecek. Normalde kalıyorum ama yukarıda açıkladığım üzere geçmek için bir umudum var. Şimdi tek beklentim, güz döneminde AİİT-1 de olduğu gibi aşırı bir başarısızlık olması ve AİTT-2'nin DD notunun 30'un altına düşmesi.

Bu sayfayı benim durumumda olanları bilgilendirme amaçlı açtım. Daha önce paylaşılmış olabilir. Herkese bol şanslar, umarım istediğimizi alırız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LuN4TiC -- 4 Haziran 2013; 19:02:48 >

• eline sağlık dostum, forumda çoğu kişi sabit olduğunu düşünmüyor zaten herkes ortalamaları merak ediyor, ilk dönem tecrübesi herkesi yeterince bilgilendirmiştir. Güzel ve açıklayıcı anlatım tekrardan eline sağlık.
  • dostum inşallah geçersin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karamurat_670 -- 4 Haziran 2013; 21:11:47 >
  • bende dua ediyorum ink tarihi 2 den ortalamam 26 :( bu dersten hayatımda bu kadar düşük not almadım ama bu defa konular bana çok yabancıydı. inşallah herkes 30 altındadır da bende dd alabilirim. inşallah yaa.. çok moralim bozuk. dgs çalışmalarım boşa gidecek tek ders yüzünden.
  • AA 70,88
    AB 66,32
    BA 60,25
    BB 55,70
    BC 51,14
    CB 45,07
    CC 40,52
    CD 35,96
    DC 29,89
    DD 25,34

geçen sene oldu bu olay. millet 25 ile dd aldı. aynısını diliyorum inşallahhhh....
  • Güzel açıklama olmuş.

Ayrıca bilmeyen arkadaşlar için Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 dersi harf notu dağılımı tüm bölümlerde kendi içinde belirleniyor.

Benim bölümde AA alt sınır 65,74 , DD alt sınır 32,14
  • finansal yönetim 2 ortalamam 29..umarım dd gelir :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: havin_ka

AA 70,88
    AB 66,32
    BA 60,25
    BB 55,70
    BC 51,14
    CB 45,07
    CC 40,52
    CD 35,96
    DC 29,89
    DD 25,34

geçen sene oldu bu olay. millet 25 ile dd aldı. aynısını diliyorum inşallahhhh....

Verdiğin örnek biraz ilginç olmuş. AA 70,88 olup da 25 ile geçilmez normalde.
    Burada standart sapma "6" olarak yüksek tutulmuş. Bu nedenle 25 ile geçilmiş.

Standart sapma 3-4 gibi bir rakamda olabilir. Bu durumda 25 ile geçmek mümkün olmayabilir.

örnek olarak standart sapma 3 olsaydı
    cb:43
    cc:40,52 (okul ortalaması)
    cd:37
    dc: 34
    dd:31 civarı olurdu..

Her ders için farklı olan bu standart sapma da hocaların insafına kalmış maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aNeXiEtY -- 7 Haziran 2013; 16:59:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aNeXiEtY

quote:

Orijinalden alıntı: havin_ka

AA 70,88
    AB 66,32
    BA 60,25
    BB 55,70
    BC 51,14
    CB 45,07
    CC 40,52
    CD 35,96
    DC 29,89
    DD 25,34

Verdiğin örnek biraz ilginç olmuş. AA 70,88 olup da 25 ile geçilmez normalde.
    Burada standart sapma "6" olarak yüksek tutulmuş. Bu nedenle 25 ile geçilmiş.

Standart sapma 3-4 gibi bir rakamda olabilir. Bu durumda 25 ile geçmek mümkün olmayabilir.

örnek olarak standart sapma 3 olsaydı
    cb:43
    cc:40,52 (okul ortalaması)
    cd:37
    dc: 34
    dd:31 civarı olurdu..

Her ders için farklı olan bu standart sapma da hocaların insafına kalmış maalesef.

Standart sapma da ortalama gibi bir hesap zaten buna göre notlar belirleniyor. Hoca falan belirlemez yani.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: master_monster
    Standart sapma da ortalama gibi bir hesap zaten buna göre notlar belirleniyor. Hoca falan belirlemez yani.

Öyle diyorsan öyledir.
  • Kültürel Miras ve Turizm bölümü

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II

HARF NOTU ALT SINIR
    AA 75,23
    AB 70,47
    BA 64,13
    BB 59,38
    BC 54,62
    CB 48,28
    CC 43,53
    CD 38,77
    DC 32,43
    DD 27,68
  • Geçtik çok şükür.
  • Arkadaşlar bu sistem hala geçerlimi? 32 altıda olsa çan sistemine göre FF gelmemesi mümkün mü lütfen çok kritik benim için :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: logard

Arkadaşlar bu sistem hala geçerlimi? 32 altıda olsa çan sistemine göre FF gelmemesi mümkün mü lütfen çok kritik benim için :(

2013 konusu hocam bu :)

Ben bu sene başladım ve bildiğim kadarıyla bu sene itibariyle o alt not 35 oldu.Yani ortalama 35 altında ise kesinlikle kalıyorsun.

Arkadaşım bi dersinde 33.50 den ff le kaldı misal.

Güncel bilgi için kendi sitesine bakabilirsin.

https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/aof-duyurular/yeni-ogrenci-degerlendirme-sistemi-1449074132

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeSiN -- 14 Haziran 2016; 22:29:31 >

• Arkadaşlar CC ve üzeri gözünken dersleri vermiş mi oluyorum şimdi?
    Ben bu okulu nasıl bitirebilirim bir türlü çıkamadım işin içinden. Şimdi seneye güz dönemi 2 dersten mi giricem nasıl olucak bi aydınlatıverin çıkamadım işin içinden.
    Bu mesaja eklenen görseller:

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ysakay

Arkadaşlar CC ve üzeri gözünken dersleri vermiş mi oluyorum şimdi?
    Ben bu okulu nasıl bitirebilirim bir türlü çıkamadım işin içinden. Şimdi seneye güz dönemi 2 dersten mi giricem nasıl olucak bi aydınlatıverin çıkamadım işin içinden.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Ff olan 2 dersi seneye ilgili donem tekrar alcaksin.onun disindakileri gecmissin.

• CeSiN kullanıcısına yanıt
    Güz döneminde veremiyorum yani bu kötü oldu

• Aynen baharsa baharda alirsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.