Şimdi Ara

Antinatalizm Ülkeleri Yok Etmek İçin Kullanılmaktadır (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam olay sadece ekonominin düzelmesi ile olacak bir şey değil. Türkiye'de yaşayan insanların biliçlenmesi gerek. Sokakta çoğu kişi İngilizce konuşamıyor.

Çoğu kişinin araştırma kabiliyeti yok, merak edene sen elon musk olacan diyorlar daha önceden bill gates olacan diye küçümsüyorlardı. Sorun bizim insanımızın bilinçsiz hareket etmesi. Cahilliktir asıl sorun. Neden cahillik? Çok pahalı şeyler alıp kullanmanın bir fark oluşturacağını sanması. Evet bazı konularda pahalı ürünler iş görebilir fakat durumun buna elvermiyorsa alternatiflere yönelmek gerekir. Her şeyi statüye endekslemeleri. Statü sahibi olmak bilinç seviyesini arttırmıyor ne yazık ki.

Mesela çöp atılmaz yazan yerde bizim sokakta komşuların salon camı bakıyor belediye defalarca tabela koydu ama sürekli çöp koymaya devam ediyor insanlar ve bu insanların ekonomik durumu hiç küçümsenecek durumda değil. Kimisi yazar, kimisi mühendis kimisi mimar, kimisi oyuncu... Az ileride çöp konteynırı var iki yürüyüp atayım demek yerine başkasının camının baktığı yere çöp bırakıyorlar. Hastalık yayılabilir bu durumda?

Daha beteri mesela ormanlar, ormanlara sahip çıkmayı bilmiyor bizim insanımız, çekirdek çitliyorsun abi bir poşet ser önüne onun içine çitle, bira içiyorsun koyup gidiyorsun işin bitince yere düşünce kırılıyor o cam şişe sonrasında birine zarar bile verebilir yoldan geçen birisi yere düşse.

Toplumsal bilinç konusunda berbat durumdayız. Ekonominin düzelmesi bu yüzden bir şeyi değiştirmiyor. Amerikan-Batı özentisi olmaktan kurtularak başlayabiliriz.

İnsanlar bilinçlenirse harcamalarından tut isteyecekleri haklara kadar çoğu şeyde değişiklik olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B048CF933 -- 16 Temmuz 2025; 16:56:28 >

• Refah arttirmadan cocuk yapilmasini bekleyemezsin.

Dusuk maas,fazla calisma, elle tutulmayan cocuk yardimlari, kadinlarin calismasini tesvik etme, az izin bunlarin hepsi bugun turkiyeye siz cocuk yapmayin demek, konusmakla olmuyor surekli gundeme getirerek birsey elde edemezsin. Suanki calisma sistemi devam ederse nufusu arttirmak cok zor gozukuyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kaplan261 kullanıcısına yanıt

Bunun için bilinçlenmek gerek önce. İşte bu yüzden bu konuyu açtım. Bilinçsizce hareketlerin sonucu.

• Bu arada tepkim size degil, devlet yetkililerine en yakin zamanda hatalardan donulurse emareleri gorunur…

• Evet, nüfusun dengeli gitmesi gerekli. Ama antinatalizmin kasıtlı nüfus azaltıp ülkeyi zayıflatma politikası için oluşturulan bir felsefe olduğuna katılmıyorum. Aşırı nüfus artışına karşı duruluyor.

• Nick7658 N kullanıcısına yanıt

Hocam eski bir felsefe olduğunu biliyorum ancak günümüzde ki amacı bu yöndedir.

• Hocam bu antinatalizm komple üremeye mi karşı yoksa az ve öz nitelikli üremeyi mi teşvik ediyor ?
    Ben ikinci dediğim gibi olduğunu düşünüyordum.
    Cehalet arttığında üreme artıyor. Eğitim seviyesi yüksek olanlar daha az çocuk yapıyor. Genelde 1 yada 2 hatta daha vahimide hiç çocuk yapmayıp kedi köpek bakıyorlar.
    Bu olayı izmirde bolca gözlemleyebilirsiniz. Ama herşey ekonominin bozulması ile başladı gerisi çorap söküğü gibi geldi.
    Ülke 20 senede 20 milyon artmış. Bence çok nüfustansa nitelikli nüfusa ihtiyacımız var. Üretmeyen sadece tüketen nüfusla olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OptimizedSettings kullanıcısına yanıt
    Komple üremeye karşı antinatalizm.

Fakat sorun nüfusun çok olması değil. Sorun kaynakların düzgün yönetilememesi.

Çoğu insanın serveti bir avuç kartele akıyor. Cehaletin artmasının sebebi nüfus değildir, kaynakların gereksiz şeylere harcanmasıdır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ama şöyle de düşünmek lazım dünyanın kaynakları da kısıtlı nüfus sürekli artarsa gelecekte bu kaynaklar o nüfusa yetecek mi
    O zengin olayı hep vardı olmayada devam edecek fakirler kendilerine neden sorusunu soracağı güne kadar
    İşte o zaman birseylerin değiştiğine şahit oluruz

• OptimizedSettings kullanıcısına yanıt

Hocam kaynak bulmanın tonlarca yolu var.

Çevre felaketi diyerek, ormanların yanması konusunda oldukça pasif kalmak, çok fazla elektronik atık çıkıyor diye şikkayet edip sürekli yeni nesil telefon, tablet, bilgisayar üretip yazılımsal ve donanımsal desteği olabildiğince kısa tutmak zaten varolan kaynakların azalmasını hızlandırıyor.

Maden şirketleri daha fazla maden bulmak için ormanları ve içme sularına yakın yerleri mahvediyorlar.

cnn türk
    Bor madeni bölgesinde 13 köyün içme suyu zehirlendi - CNN TÜRK Haberler
    https://www.cnnturk.com/turkiye/bor-madeni-bolgesinde-13-koyun-icme-suyu-zehirlendi-414680

Kaynak bulmanın zibilyon tane yolu var. Sorun kaynağı babasının malı gibi har vurup harman savuranlar.

• Karşı cinsin bu konuda istekli olması lazım feminizm ve sosyal medyayla kadınların köküne kibrit suyunu döktüler. Yoksa damızlık olacak milyonlarca gönüllü erkek var.

Ha antinatalizme gelince bu dunyadaki en en mantikli yaklasimlardan biri basini sonunu bilmedigimiz bir dunyaya cocuk getirmek boşş.

• bomboş konu asıl ahlak antinatalizmde, zaten antinatalizm doğan kişinin yaşayabileceği acıları düşünerek çocuk yapmanın ahlaki olmadığını ileri süren bir felsefedir. Yok o öylemişte böyle yapılmalıymış da, masal dünyası değil burası. Her zaman kötülük oldu ve olacak bu senin önerilerin palavradan ibaret. Başlık konusunda da hiç mi tarih okumadın küçücük ingiltere koskoca hindistanı yönetmedi mi? Demek ki neymiş nüfus önemli değilmiş o kadar.

• William0 kullanıcısına yanıt

O konuya gelirsek, feminizm zaten ilk çıktığı zamanlarda ki anlamını yitirdi. Şu an olan feminizm tamamen başka amaçlara hizmet ediyor. İki tarafta evlilikten soğutuldu, gerek ekonomik olarak gerek ruhsal olarak.

Antinatalizm mantıklı değildir, sen çocuğuna iyi şartlar sağlayabilirsen çocuğun ilerler. Antinatalistlerin çoğu zaten parası olmadığı için çocuk yapmak saçmalık diyor ama fırsatları olsa 5 tane yaparlar.

Sizin desteklediğiniz şey ev geçindirebilecek durumum yok o yüzden çocuğa gerek yok bunun Türkçe çevirisi budur.

Antinatalizm aslında dolaylı yoldan, efilizmi destekler. Fakat ne efilizm ne de antinatalizm çıkıştır veya kurtuluştur.

• Konuyu açma temelim zaten tarihe dayanıyor.

Roma nasıl yıkıldı? Göç mühendisliği ile yıkıldı çünkü gelen göçlere romalılar dayanamadı zaten zayıflamıştı ve toplum daha çok sefa düşkünlüğü nedeniyle savaşçı ruhlarını kaybetmişlerdi. Peki bugün Çin nasıl kendisini savunuyor? Nüfusunun çok olmasıyla. Çin asırlardır kendi geleneklerini her zaman saklamıştır ve dışarıdan gelenlere her zaman görünürde hoş davranıp arkasından altını oymuştur.

İngiltere Hindistanı yönetmiş olabilir fakat sonrasında ne oldu? Hindistan bağımsızlığını elde etti. Ona bakarsan Amerikanın kurucusu yine İngilizlerdir dolaylı yoldan fakat diğer Avrupa ülkelerinden gelen göçmenler isyan ederek Fransızlarla beraber İngilizleri yerin dibine çaylarını ise yörüngeye göndermişlerdir.

Antinatalizm boştur. Ne kadar inkar ederseniz edin. Başkasını Dünya'ya getirmesen bile sen bunu biyolojik olarak acıları hissediyorsun ve tüm hücrelerin bundan etkileniyor.

Yani senin yaşamanla çocuğun Dünya'ya gelmesi konusunda hiçbir fark yok.

Fakat çocuk yapmamak onu kötülüklerden korumak vs bunlar palavradır. Alice harikalar diyarını aramaktır. Kötülükleri azaltmanın en mantıklı yolu toplum bilinci geliştirmektir.

Toplumun çürükse kolay dağılır her türlü pislik ortaya saçılır.

https://tr.euronews.com/2020/12/26/cin-de-siddet-iceren-ag-r-suclar-icin-cezai-sorumluluk-yas-12-ye-cekiliyor

bbc news türkçe
    Çin'de 26 çocuğa tecavüz eden öğretmen idam edildi - BBC News Türkçe
    https://www.bbc.com/turkce/haberler/2015/05/150529_cin_idam_tecavuz

Dünya hiçbir zaman tamamen iyi veya kötü bir yer olmadı ikisi de vardı. Fakat nüfusun azalması demek ülkelerin yok olması ve dolaylı olarak insanların aidiyet duygularının yok edilmesi demektir.

Çini övüyorsun diyenler olacak fakat Çin'in bu kadar fazla katı olmasının sebebi ve disiplinli olmasının sebebi tamamen ülkelerini koruma amaçlıdır ve Qi hanedanlığından öncesine kadar bu anlayışlarını korumuşlardır.

Çinliler, Türkler kadar eski bir millettir biz kendi değerlerimizi erittik ama onlar asırlardır sahip çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B048CF933 -- 16 Temmuz 2025; 23:47:49 >

• Doğru arkadaşlar itiraf ediyorum illüminatiye çalışıyorum çok pişmanım beni de kandırdılar Türkiye'nin 1 numaralı antinatalisti yaptılar :(((

Dıj güjler çocuk yapmanızı istemiyor çünkü çok korkuyorlar Türkiye'den nasıl bilemezsiniz

• hamza5806 kullanıcısına yanıt

Hamza itiraf et elinde para olsa 5 tane çocuk yaparsın.  

• Dolar milyoneri olsam ve eşim gerçekten sağlam biri olsa iyi çocuk yetistirecegine inansam belki bir aklımdan geçiririm

Ve milyonum kadar cocuk yaparim suanda mesela bizim akrabalar 3 kuruşa kardeslerini bogacak hale gelmis durumda senin dediğin gibi 5 çocuk için 5 milyon dolarim olmasi lazim

Yoksa Ali Rıza bey gibi rezil rüsva oluruz kesin banko yüzde yüz

Bu arada cok cocuk olayi ABD'DE hep vardı ABD'nin köylü ciftci kesimi halen cok cocuk yapar mal cok toprak cok arazi cok refah cok dunyanin 1 numaralı ulkesinde yasiyorlar normal bence

Fransa İngiltere gibi yerlerdeyse tamamen azinliklara kaldi cocuk isi fransada nufusun yüzde 10undan fazlasi Müslüman yada siyahi ingilterede en cok kullanilan bebek ismi Muhammed

İspanya portekiz italya da nufus olarak neredeyse yariya inecek birkac on yıla

Demek ki antinatalist değilsin. PARAM YOK O YÜZDEN ÇOCUK YAPMAK İSTEMİYORUM diyorsun.

ABD'de her zaman vardı ancak onlar yine düşmelerine rağmen hızlı toparlıyorlar. Avrupalıları birkaç seneye Rus korkusu iyice sarınca onlarda çocuk yapmaya başlayacak. Solcu komunist zırvalarının işe yaramadığını anlayacaklar.

Eve kedi alıp beslemenin veya köpek beslemenin bir işe yaramadığını anlayacaklar mecburen.

Hatta ben ileride kadınların çoğunun modern feminizmi terk etmeye başlayacağını düşünüyorum. Çünkü günümüzde erkeklerin çoğu artık ilişki bile istemiyor.

Olayın parayla alakası yok hamza. Olay geçinebilecek kadar paranın olması yani aileyi çevirecek aç bırakmayacak ve günümüz hizmetlerinden yararlandıracak mahrum bıraktırmayacak kadar orta gelirli olsan bile yeter.

1.000.000 Dolar olması iyi olur ancak bu değer aşırı. Olay çocukları iyi yetiştirebilmektir. Para ve varlık her şey değildir. Çok zenginsin ve çocuğun son model arabasıyla alkol kullanmaktan birisini ezdi diyelim? Para ahlakı veya karakteri verebilir mi? Hayır. Burada iş yine sana düşüyor. Ağaç yaşken eğmezsen sıkıntı çıkar.

Yani insanlar sorumluluktan kaçtığı için Dünya bu halde.

Jackiechan sırf bu sebepten servetini evladına vermedi, çok yetenekliyse gitsin kendisi kazansın dedi. O nedenle para her şey değildir ama anahtardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B048CF933 -- 17 Temmuz 2025; 0:6:8 >

• Knk kosullu antinatalizm diye bir sey de var bazisi ona uyar mesela der ki bu ulkede cocuk yapilmaz almanyadaysan yap

Ben mutlak antinatalistim suan

Sana diyorum ki aklımdan bi gecirirdim dolar milyoneri olsam ve KARİM SAGLAM BİRİ OLSA ki bu iki olasilik da suan bence 0 Allah'tan böyle bir ümidim 1 gram bile yok

Aklımdan geçirirdim diyorsun e demek ki fırsatın olsa yapacan. Yeme şimdi bizi.  

Asıl Amerika'da çocuk yapılmaz, okul baskınları ve madde kullanımı çok evsizler çok herkeste silah var ama adamlar 10 tane boy boy yapıyorlar.

Türkiye'nin ise birkaç sorunu var düzeltilmesi gereken, düzelirse zaten on numara ülke.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.