Şimdi Ara

Anti Freeze olmadan kullanmak zarar verir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar arabamin son günlerde anti freeze i kendi kendine azalmaya başladı baktım bulunduğu kabin altı islanmis orada bi yerden kaçırıyor. Ama çok seri azalmiyor. Bir doldurusum 1-2 gün yetiyor. 3 günde 1 ekleme yapıyorum. Şimdi anti freeze im bitti onun yerine normal su eklesem olur mu? Yoksa gidip almama gerek var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Su da koyabilirsiniz ama bu huy sizin arabaya huy değil. Kaçağı tespit edip düzelettirseniz daha iyi olur.
  • Kacagi bulup tamir ettirin yolda giderken su biterse motoru yakarsiniz 3-5 bin masraf cikar tecrubeyle sabit

• Antifreeze al. Kireç yapıyor sırf su olduğunda. Çok kötü duruyor ve kapta yosun tutanını bile gördüm. İğrençti.

• Suya alistirp sonra tekrar antifriz kullanirsan benim palio gibi direksiyon altından şıp şıp su damlar (: borulari eritebilir antfriz

• Antifriz her zaman gerekli. Borulardaki kireci vb o temizler. En kısa zamanda yaptırın bence.

• antifiriz almadan önce o kaçıran parçayı değiştir bence hocam şimdi antifiriz alıp koysan kışa dogru illaki değiştireceksin o kaçak yapan yeri bir daha masraf olacak ayrıca , kireç yapıyor kireç başa bela
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lens kullanmak ne kadar zararlı ?
    12 yıl önce açıldı
    Torrent hdd'ye zarar verir mi?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler cevaplariniz için.
    Şimdi biraz kalmıştı antifriz onun üzerine musluk suyu ekledim haftasonu yaptırırım..

• Kaçak olan aracınızda antfriz kullanmanızı önermiyorum, çünkü antfriz araca konulduğu ilk andan itibaren ilk ısı değişimlerinden sonra en etkili olduğu kıvama gelmeye başlar. Eğer aracınızda kaçak varsa ve antfriz kullanırsanız hiçbir fark ve güvenlik sağlayamazsıınız. Kaçağı giderene kadar su kullanmanızı ve aracı çok uzun süre kullanmamanızı tavsiye ederim. Çünkü motor suyunun nereden kaçırıldığıda çok önemlidir. Yakın zamanda kacağı gidermeniz ve sonra %50 su %50 anftriz karışımı ile yola devam etmenizde yarar var.
  • Riski heyecani seven milletiz. Umarim daha fazla risk almadan bu isi temelden halledersiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CKT

Arkadaşlar arabamin son günlerde anti freeze i kendi kendine azalmaya başladı baktım bulunduğu kabin altı islanmis orada bi yerden kaçırıyor. Ama çok seri azalmiyor. Bir doldurusum 1-2 gün yetiyor. 3 günde 1 ekleme yapıyorum. Şimdi anti freeze im bitti onun yerine normal su eklesem olur mu? Yoksa gidip almama gerek var mı?

Antifriz korozyonu önler, o yüzden yaz kış mutlaka kullanılması gerekir. Ayrıca ikinci bir işlevi de kışın donmayı geciktirdiği gibi yazın da suyun kaynama derecesini yükseltir, dolayısıyla gereksiz yere basınç oluşmasını, hararet yükselse bile suyun kaynamamasını sağlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.