Şimdi Ara

Antergos Arch temelli Linux işletim sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Antergos Arch temelli Linux işletim sistemi

    https://distrowatch.com/table.php?distribution=antergos

    https://antergos.com/

    Distrowatch'da gördüm ve yükledim.

    Usb'den çalıştırması bile hızlı.

    Herkese tavsiye ederim...







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 16 Kasım 2017; 17:19:43 >







  • her yeni bir dağıtım çıktığında çok seviniyorum. insanlar artık kendilerine özel seriler çıkartıyor.. buda tabiki arz talep doğrultusunda..

    en kısa zamanda youtube de benim linux um şu işte daha hızlı video paylaşımları da olur da ülkemizde sevindirik oluruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tosuntosun

    her yeni bir dağıtım çıktığında çok seviniyorum. insanlar artık kendilerine özel seriler çıkartıyor.. buda tabiki arz talep doğrultusunda..

    en kısa zamanda youtube de benim linux um şu işte daha hızlı video paylaşımları da olur da ülkemizde sevindirik oluruz

    quote:

    Aslında dünyadaki "10 kişi toplaşıp linux dağıtımı yapalım." diye kasan tüm mühendisleri toplayıp, bakın bilader tek bir tane Linux çekirdeği var ama 100 lerce dağıtım var artık her ay yeni ucubik dağıtımlar üretmekten vazgeçin. Önce toplanın bir araya iş bölümü yapın organize olun sonra hazır bir tane dağıtım seçin (veya sıfırdan yeni bir tane üretin) ardından onu mükemmeleştirin. Siz yarım yamalak çalışan bir birinden sorunlu bir sürü çatallamalar yaparken biz de alternatifsizlikten MS'e katlanmaya devam ediyoruz. Binlerce insan bölük pörçük farklı projelerde uğraşacağınıza gelin bir araya ve tek bir temel linux dağıtımı yapın sonrasında çatallarmısınız yarına mı bırakırsınız ne haliniz varsa görün ama önce sorunsuz çalışan, kullanıcı dostu hem MacOS X'den Hem Windows 10'dan her bakımdan üstün tek bir ana dağıtım yapın sonra bunu bin tane abidik gubidik isimle yine abuk subuk şekillere sokarsınız ama tek bir tane sağlam temeliniz olsun hem iş yaptırsın, profesyoneller kullansın hem de oyun oynatsın, sıradan insanlar da yararlansın. Kuran adam iki gün sonra sıkılıp Windows'a dönmesin. Win 8 gibi tabletimsi arayüzlü bir garabeti fırsata çeviremediniz ya bunu geçtim ondan evvel de Vista gibi bir faciayı bile fırsata çeviremediniz ya artık bu saatten sonra kurulup iki gün sonra kaldırılacak işletim sistemi olmaktan öteye geçmeye çalışın. Profesyonel sunucu işletim sistemi olarak kalmasın masaüstü kullanıcılarının da işletim sistemi olsun.

    Yahu Android de özünde Linux ama Android bir tane. Niye? Çünkü Android tek bir sağlam ARM temelli OS olarak yola çıktı. Arkasında yüzlerce odaklanmış mühendisden oluşan dev bir ekibi vardı (Google). Bunlar işin yarısında üçerli beşerli biz şunu beğenmedik çatallıyacaz projeyi deyip çekip gitmediler tersine başından sonuna kadar tek bir ekip olup Android'i yarattılar. Linux çekirdeği öylece duruyorken onu alıp başarılı bir işletim sistemi yaratmanın örneği (Android) öylece ortada dururken eminim şu an ben bunları yazarken dünyanın bir yerinde x dağıtımının y özelliğini beğenmeyen bir avuç yazılımcı dağıtımı z adıyla çatallıyordur. Son kullanıcı mı? Kim takar son kullanıcıyı. Onlar anca seve seve veya artık ... neyse işte el mecbur Windows'a mahkumlar.

    Yazık yav gerçekten yazık. Ortada Valve gibi dev bir oyun üretici/dağıtıcısının da desteği varken yine bir yol olmayacak Linux'den. Hani eskiden DirectX yok, OpenGL de zor o yüzden rağbet görmüyo diye kimse kullanmıyo falan diyoduk aha işte Vulkan var ve Valve Vulkan'ı destekliyor. Süpriz olmazsa Half Life 3'ü Vulkan ile yaratacak. Vulkan'ın arkasında Valve varken ve hatta Steam OS ile Linux'e oyun firmalarını yönlendirirken hobi olsun diye Linux çatallayanlar bu fırsatı da tepecekler. Adamlar Debugger yazıp hizmete sundu DirectX oyunlar OpenGL'e port edilsin diye. Valve kendini bu kadar paralarken çatallamayla uğracağımıza SteamOS'a yönelelim diyen ne kadar adam vardır acaba? Hadi Steam OS bu şuursuzluk içinde yalan olsun diyelim bence en çok da sürücü sorunlarını tekrardan yaşayacağımıza üzülmeliyiz. Valve olmasa ne Nvidia ne AMD kendi sahipli linux sürücülerine ayar çekmeyecek. Bu kadar çaba sonunda Steam OS resmen patlarsa ne Nvida ne AMD adam gibi sürücü üretmeye uğraşmaz bundan böyle. 

    Windows 10'a gelince, bence bir sürü arka planda çalışan abuk subuk servislere de Cortana denen izleme programına da her türlü katlanacak insanlar. Ben Laptop'daki Win7 lisansını kullanıyorum şimdilik. DirectX 12 için Win10'a geçmeyi düşünmüyorum. Zaten adam akıllı DirectX12 oyunları iki yıla kadar anca çıkar o zamana kadar Win7 yeter. Ha Vulkan eski OpenGL sürümleri gibi ilgisizlikten patlayacak gibi duruyor. Yani eninde sonunda Windows10'a geçecek gibiyim.


    http://forum.donanimcibaba.com/yazilim/win-10%27da-microsoft-kullanicilari-hertarafli-izliyor-mu/

    Hak verdiğim bir yazı. SteamOs bile tutmadıysa ve hala betadaysa, pek ümidim kalmadı.

    Sen ben gibi windows 10 dan haz etmeyen 3-5 kişi kurar sadece.




  • Arch tabanlı dağıtımlardan uzak durmaya çalışıyorum. Çok sık güncelleme aldıkları için sorun çıkarma olasılığı yüksek olur bence. Biraz daha deneyimli kullanıcılar için uygun olduğunu düşünüyorum.
  • Her Arch tabanlı dağıtım bir değil. Ayrıca Arch'ın kararlı olmadığı yargısı da pek doğru değil. Arch 2002'den beri yuvarlanıyor, e hâliyle rolling release'in hakkını da veriyor. Çok deneyimli bir Linux kullanıcısı olmamama rağmen yaklaşık 1 yıldır Arch kullanıyorum. Bu süre içerisinde elbette sorun yaşadım (ufak tefek sorunlardı), hepsini de çözüme kavuşturdum. Testing depolarını aktif etmediğiniz sürece pek bir sorun olacağını düşünmüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speronly -- 18 Kasım 2017; 0:26:14 >
  • Çok uzun süreler Arch Tabanlı OS'lar kullandım. Sürekli güncellemeye bağlı hiç sorun yaşamadım.

    ---

    Ayrıca 2. mesajın sahibi arkadaş Antergos için yeni demiş ama bayadır var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BasiliKalanCtrl

    Çok uzun süreler Arch Tabanlı OS'lar kullandım. Sürekli güncellemeye bağlı hiç sorun yaşamadım.

    ---

    Ayrıca 2. mesajın sahibi arkadaş Antergos için yeni demiş ama bayadır var.

    Yuvarlanan bir dağıtımla ilgili bir sorun yaşamıştım. O yüzden yuvarlanan dağıtımlara uzağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 30 Kasım 2017; 15:58:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.