Şimdi Ara

Antep fıstığı niye çok çok çok pahalı? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
4
Favori
16.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
225 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizim burda Seç al diye açıkbüfe misali kuruyemişçi var. Spordan sonra birer ikişer avuç kaju, antepfıstığı,fıstık vs canımın çektiğinden alıp çıkıyorum. En fazla 30lira tutuyor. Her akşam da canım çekmiyor açıkcası. Ayda 200 lira gitsin umrumda değil sigara kullanmıyorum ona sayıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serafon

Eskiden de antep fıstığı (ve baklava), muz, et(beyaz et de dahil) ve araba lükstü, sadece arada reklamları seyrettik, sen reklamlara denk gelmişsin, sonra kaldığımız yerden devam ettik. Ortalamada 80 lere göre biraz daha yukarıdayız yine de.
    80 lerde aclıktan siyanür içen kamyonun önünde fakirlikten kendini assanlar yakanlar yoktu, nasıl bir iyilikmiş sizinkizi, kör olmuşsunuz bundan kötüsü yaşanmadı doların birgünde 2 katını gectiği ciller dönemi yada ecevitin krizlerde bile intihar eden duymadım bu yaşımda TR de hatta ecevit dönemi kıbrıs ambargolarında bile ...
  • Tarım ülkesi değiliz ondan pahalı (tarımsal ürünler). Eskiden Dünyanın sayılı tarım ülkesiydik ama şimdi değiliz 2004de şimdiki iktidar tarafından çıkartılan tohumculuk yasası ile yerel tohum kullanımı yasaklandı ve cezalandırıldı. Ülkeye nefret kusuyor birileri.

Not Uganda'dan bahsediyorum bizim iktidar yapmaz öyle şey.
  • Ben hep 50 liralık aldığım için sorun yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En büyük zeytin ve antep fıstığı üreticisi Suriye'de tarım yapılamıyor.O yüzden zeytinyağı da antepfıstığı da pahalı.Esas ismi Şam fıstığıdır.Türkiyede sonradan adı antep oldu.
  • Antep’te iyi baklavanın kilosu bile 120₺’dan başlıyor şu anda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makarnada gartal
    Takımda garagartal

• Çok yeme sivilce yapar

• diambar17 D kullanıcısına yanıt
    - Kuraklık: 10 yıldır kuraklık çekiyoruz.. normal tarla kalmadı herkes zeytin yada fıstığa döndü
    - devlet desteğinin kesilmesi
    - artan maliyetler; mazot, gübre, ilaç fiyatları
    - işçi yevmiyeleri; günlük 100 tl
    - üreticinin tek işlemden geçirmesi, devlüp'lere götürülmesi (fıstığın çeltiğinden ayrılması, dolu boş ayrımı, kabuğundan ayrılması) eskiden bunu biz yapardık çok zahmetlidir.. şimdi devlüpler var..

40 tl toptan ve mevsiminde aldığınızı varsayıyorum zira perakende ve işlenmemiş fısıtığı mevsimi dışında o fiyata alamazsınız..

daha önceki mesajlarımda belirttiğim gibi; fıstık ağacı kendini 1 yıl dinlendirir yani bu sene mahsül veren ağaç diğer yıl vermez.. fıstığın bol olduğu ve kıt olduğu dönemlerde de fiyat dalgalanmaları oluyor..

bu sene bol olacak fıstık, yağış da iyidi.. herhangi bir olumsuzluk olmaz ise bu sene fiyatlar yüksek olmayacaktır.. eylül ekim ayında fiyatlar düşüktür.

• %100katılıyorum 1kg 12liradan alıyordum vaybe nereden nereye

• Antep fıstığı niye çok çok çok pahalı? antep güllüoğlu

• Tarım üretimi yok hocam.Çoğu bakliyat ürünü ithal.Benzin olmuş 7 tl.

• cavador kullanıcısına yanıt
    Çok şey yazılabilir de sadece şunu yazayım 89 ile 2000 arası 10-11 senede dolar kuru 300 kat artmış. Oradan karşılaştır.

• Death Note kullanıcısına yanıt
    Öyle demeyin. Mesela insan hayatı çok ucuz bu ülkede..

• Kötü ekonomik gidiş ardı ardına kesilmeyen zamlar rahip brunson ile başladı. Dolar fırladı sonradan düşüle geçti fakat Dolar artışını fırsat bilen fırsatçılar piyasayı alt üst etti. Küçüğüde büyüğüde. Kendi adıma şöyle düşünüyorum brunson krizine kadar zenginmişim ama benim haberim yokmuş. Brunsondan önce konu olan antep fıstığı ankara da 45-55 tl arasında idi. Şimdilerde 90-120.

• Çiğ antep fıstığının kilosu ne kadar ucuzsa onu alıp biz kendimşz kavursak daha ucuza gelmez mi bize? Bir de Siirt fıstığı var onun kabuğu daha açık lezzet olarak pek Antep fıstığının yerini tutmuyor sanki.
  • Walmart'da 1.48 litre veya 1.36 kg 19$
  • quote:

Orijinalden alıntı: serafon

Çok şey yazılabilir de sadece şunu yazayım 89 ile 2000 arası 10-11 senede dolar kuru 300 kat artmış. Oradan karşılaştır.
    89-2000 de değil oturduğun evin borcu biryana daha insanları yazlığı olurdu onun borcu olmazdı, bugün değil ev araba kredi kartı borcunu elektrik gaz borcuna 6 takit yaptık size diyorlar,senin örnek verdiğin o yıllara gidip bunu söylesen sana kıçıyla insanlar güler...
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Stokculuk yüzünden böyle şuanda durum.
    Zincir şeklinde kuruyemiş satıcıları yüklü miktarda stokluyorlar kilo40-50 TL iken. Sonra mallar piyasada azalınca 80-90 dan iteliyorlar şuan tam özet bu

• quote:

Orijinalden alıntı: runeterra

200 tl antep fıstığı ?

Ulan karalamak için elinizden geleni yapıyorsunuz.

Makbule gidin 89 tl migrosta zaman zaman indirime giriyor 200 gr 15 tl

Sallayın sallamayın demiyorum ama destekli sallayın.
    Hah tamam. Şimdi ucuz oldu. Aman partine laf gelmesin.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.