Bildirim
Antep fıstığı niye çok çok çok pahalı? (7. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Antep fıstığının pahalı olmasının nedeni zor ve zahmetli yetişme alanı yaklaşık 20 yıl mahsul vermez siz bir tarlayı ektiğinizde çocuğunuz 20 yaşında askere uğurlarken çocukla birlikte ekilen ağaç eğer düzgün bakılmışsa mahsul almaya başlarsınız oda sınırlı sayıda alırsınız o güne gelene kadar her yıl tarla sürme budala kalem aşılama imkan varsa sulama zararlılarla mücadele 20 yıl bak 20 yıl sonra para kazanmaya başla ayrıca fıstık ağacı 2 yılda bir mahsul verir urfada 50 derece altında ağustos sıcağında sezonluk işçi bulma sıkıntısı cabası....
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ülkemizde yetişip üretildiği için pahali ithal etsek daha ucuza yerdik. Sadece antep fistigi degil ki findik, zeytin, kirmizi et aklina ne geliyorsa hatta şu zamanda ucuza birsey kaldi mi ki
Bir ara antep fıstığına gelen zamlardan dolayı köşkeroğlu baklavaları fıstıklı baklava satışını durdurmuştu.
Cevizli ürünlerimizi tercih edin diyorlardı.
ekonomik sorunlar neyse de fiyat konusunda bu kadar şişirmeye gerek var mı ya? istanbulda siirt fıstığının kilosu 90 lira..Paketlenmiş ürünün kilosunu fiyat kriteri olarak koymasan iyiydi.
90 bile fazla tabi o kısmı ayrı. -
Eminönü mısır çarşısı yanıda satıyor siirt fıstığı kilo 60 ile 90 tl arası antepten 100 kat daha iyi.
Antepin ismi ünlü olmuş o yüzden fiyatı yüksek.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Cerezlikte Siirt fıstığı daha iyi .90 civarına en iyisini bulursunuz ama Siirt'te tabi .istanbula gidene kadar 130 140 oluyor . Herşey uçmuş
3 e katlamış haksızsın.
insanları mutlu eden yemekten zevk aldığı,tadı güzel ne varsa pahalı zaten bu ülkede.pirzola gibi,pastırma gibi,badem,antep fıstığı gibi. -
Düğüne git reis bir tane antep fıstığı bulursun masalarda
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Abi merak ettiğim konu şu:
2017 yılında fıstığı antepten 40 tlye aldım.
2017den bu yana dolar 2ye katlandı eyvallah
İşçi yevmiyesi bildiğim kadarıyla çok değişmedi.
Millette para yok, iç piyasanın talebinin azaldığını tahmin ediyorum.
Fiyatı etkileyeceğini tahmin ettiğim bu 3 parametre dışında,
Fıstık hangi işlemlerden geçiyor? Sizden çıkış fiyatının 70 tl gibi rakamlara gelmesinin sebebi nedir? Neden bu kadar yükseldi?
Aydınlatırsanız memnun oluruz.
Adı üstünde Antep la Antwerp fıstığı olsa anlıyacağımda Antep Ulen Antep
yıl 2011, Ankara ya giderdim iş için sürekli, Ulus'ta kuruyemişçiden kilosu 13 liradan alırdım Antep fıstığını, akşam otele gitmeden önce bir kilo alır götürürdüm yanımda yerdim. o kadar rahat alıyordum ki yani hiç koymuyodu. bir de şimdiki durumu düşünün
ne alaka senin dediğinle benim dediğim? ben diyorum ki artık insanlar baklava yemeyi tamamen bırakacak. Dönemsel bişey değil ki benim dediğim.quote:
Orijinalden alıntı: power-pc
yanlış,spekülasyon ve stokçuluk ile bir malın değerini arttırabilirsin.genelde piyasalar böyle işler.hiç bir malda arz talep çalışmaz.mesela domates çok üretildi,halci alır çöper döker ama yinede ucuz sattırmaz.
Alıntıları Göster -
Kaju varmen antep ne kabuguna para veriyosunuz
Fıstığı kilo kilo yiyebilen biri asla fakir veya sıradan seviyesinden olamaz. Aynı yılları biz de yaşadık. Fıstık daha ucuzdu ama hicbir zaman kilo kilo alınacak bir şey olmadı İstanbullu için. Ceviz değil bu.
Belki fıstık pahalı değildir de sen artık daha fakirsindir? -
Üstelik kaju uzakdoğudan ithal olmasına rağmen, yerli antep fıstığından ucuz. Bim'de kilosu 80 küsür. -
Geçen yaz Antep’te yaş fıstık da baya pahalıydı, kilosu 30₺’un altına düşmedi hiç.
cumartesi antepteydim yaş antep fıstığı kg 70 tl idi. en ucuzu yani içi açılmayan antep fıstığı kg 65 tl idi sanırım ona ağaç altı diyorlar. satıcının söylediğine göre lezzet ve çıkımına göre alınabilecek olan antep fıstığı 90-120 kg arasında imiş. Şöyle bir baktım benim ankarada çitlekçide 90 tl'ye aldığım ana çıtlak antep fıstığı antepde 120 tl. Sözde gastronemi şehri ilan edilmiş, gastro gastro geçiriyorlar millete.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X