Şimdi Ara

ANTALYA İNSANI NEDEN BU KADAR GADDAR?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 3 yıldır antalyada üniv okuyorum. Şuan 4.sınıftayım. Normalde KYK'da kalıyordum fakat bu sene ciddi sorunlardan dolayı eve çıkmaya karar verdim. Ama karar vermez olaydım. Okul açıldığından beri ev arıyorum ama 900 tlye bile ev yok. Olan evlerde ya üniversiteye çok uzak ya eşyasız ve ahır gibi ya da ''misafir gelemez'' ''bayana özel'' gibi şartlar koşuyorlar. Son senemde rahata ereyim kpss'ye düzgün çalışayım dedim ama aç ev sahiplerinin engeline takıldım. Acaba kendi evlatları aynı durumda olsa naparlar çok merak ediyorum. Bunun dışında bir de otobüs şoförlerinden bahsetmek istiyorum. Ben hayatımda bu kadar sinirli bir meslek grubu görmedim. İşten atılmayacağını bilse çoğu günlük olarak yolcuları döverler. Adamlara bir soru soruyorsun laf söylüyorlar en ufak bir şeyde yolcuya kızıyorlar. Bir ara 40 kişi olan otobuste ben en önde arkadaşımla oturuyordum ve sohbet ediyorduk manyak şöfor kafamı şişirdiniz biraz susun diye bağırdı bize. Adam yaşlıydı vallaha yaşıt falan olsam ölümüne dalmayı düşündüm o kadar sinir küpü olmuştum o gün. Ben bir adanalı olarak adanayı çok sevmesem de adanadaki insanlar ne kadar samimi sıcak ve iyi kalpliymiş diyorum artık. Ya adam bana 900 tlye stüdyo daire veriyor ve misafir gelemez diyor. Lan ben o kadar para veriyorum zaten 20-30 mt2lik eve kaç kişi çağıracağım ki. Çok nadir arkadaşım gelebilir bu nasıl bir saçmalık. Eğer misafir gelmeyecek olsa özel yurda geçerim zaten (diyeceğim ama 2 kişilik odalar 1400tlydi en son). Uzun lafın kısası istanbuldan sonra adanada yaşanmaz arkadaşlar. İnsanı paraya o kadar aç ki umarım mezara götürürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skywaterr -- 23 Ekim 2019; 1:58:34 >

• Bizim millet adam olmaz. Birlik beraberlik olağanüstü durumlar dışında yok. Hatta o zamanlarda bile bir şekilde pislik yapıyoruz. Biz içten çoktan bölünmüşüz arkadaşlar. Saf iyi bir insan bile bu ülkede sinirli hain ve şirret bir insana dönüşür kısa sürede. Çünkü etrafta iyi insan kalmamış. Bence bunun hükümetle vs alakası yok. Hükümetin tek yaptığı şey ekonomimizi kısmak. Ama ekonomimiz kötü diye lanet insanlara mı dönüşelim. Nerede birlik beraberlik? Türk milleti bitmiş arkadaşlar. Bunun tarihte de çok örnekleri var. Neyse burada uzatmayacağım şimdi
  • edit : manavgatlıyım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skywaterr

Bizim millet adam olmaz. Birlik beraberlik olağanüstü durumlar dışında yok. Hatta o zamanlarda bile bir şekilde pislik yapıyoruz. Biz içten çoktan bölünmüşüz arkadaşlar. Saf iyi bir insan bile bu ülkede sinirli hain ve şirret bir insana dönüşür kısa sürede. Çünkü etrafta iyi insan kalmamış. Bence bunun hükümetle vs alakası yok. Hükümetin tek yaptığı şey ekonomimizi kısmak. Ama ekonomimiz kötü diye lanet insanlara mı dönüşelim. Nerede birlik beraberlik? Türk milleti bitmiş arkadaşlar. Bunun tarihte de çok örnekleri var. Neyse burada uzatmayacağım şimdi
    malesef en iyi kalpli adam bile fırlama,düzenbaz olmak zorunda yoksa barınamıyorsun.Gelen geçen üzerinden geçiyor.
    3.dünya ülkesinin 3. sınıf vatandaşlarıyız ne beklenir ki başka..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 23 Ekim 2019; 9:34:1 >

• Ben antalyada okurken arkadaşlarla akşam pazara giderdik ucuz olsun diye. Öğrenciyiz deyince bana ne bana mı okuyorsun derlerdi. Bazı pazarcılar malı ucuza vereceğine yere döker giderdi.
    Antalyada ne insanlık ne de doğru dürüst yemek arama. Bir tavuk döneri bile yapamıyorlardı. Tavuk döneri kesip sandaviç ekmeğine doldurup sonra tost makinesine koymak nedir arkadaş? İğrenç birşeydi.
    Sebze meyve seranın dibimizde olmasına rağmen izmir istabul fiyatına satılıyordu. Esnafları da kazıkçı.
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    bir manavgatlı olarak kesinlikle fiyatın pahalı olması kısmına katiliyorum.ankara gibi bi şehir buradan daha ucuz anlamis degilim.burasi herhalde türkiyenin en pahali yeri

• quote:

Orijinalden alıntı: building07

bir manavgatlı olarak kesinlikle fiyatın pahalı olması kısmına katiliyorum.ankara gibi bi şehir buradan daha ucuz anlamis degilim.burasi herhalde türkiyenin en pahali yeri
    Pahalılık olayı antalyanın batısı içinde geçerli. Finike, kumluca taraflarında seradan malı çıkarıp 1 km ileride izmirden pahalıya satıyorlar. Herşey pahalı ve esnaflık, ustalık bilen az.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden bu kadar tahammülsüz oldum
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    hocam halde bedavaya gidiyor ürünler üreticiye yaptığı amelelik kalıyor ama nedense o mal tezgaha girince yakın yanına yanaşılmıyor o ürünün

• quote:

Orijinalden alıntı: building07

edit : manavgatlıyım.
    selam toprağım

antalyada has antalyalı bulmak zordur, %80 göçle gelmiş karman çorman insanlar var o yüzden olayı direk yerlisine yıkmayın.
    turizm denen k.ç öpme sanatı ve insanımızın para severliği tabi genel olarak bir görmemişlik ve kendi insanını hor görme etkisi yapıyor memleketimde, bende nefret ederdim bu durumdan. bu arada benimde evlerim var kiraya verdiğim, sen 1+1 evi 1 kişiye kiralıyorsun, adam 3 kişi kalıyor, o yüzden diyorlardır arkadaş getirme vs die.
  • Freakk F kullanıcısına yanıt
    ayn hocam dediginizde haklisiniz baya bi disaridan göç almis ve almaya devam eden biyer

• Vallaha arkadaşlar bakın hala arıyorum ev. Bugün birini aradım dedim abi arada kız arkadaşım gelecek ben kan hastasıyım yemeğimi yapacak benimle kalmak zorunda. Arada annem gelecek memleketten yiyecek getirecek dedim. Yüksek lisans yapacağım en az 3 yıl burdayım benden zarar gelmez fakültede saygı duyulan biriyim dedim. Adam şöyle dedi. Vallaha oğlum 1 kişi bile getiremezsin o bizi ilgilendirmez kusura bakma. Evide 900den aşağı veremem. Canınız isterse dedi. Vallaha telefonu yüzüne kapattım sinirden
  • rezillik gerçekten. umarım kurtulursunuz bu dertten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antalyada otobüs şöförlerinin sinirli olması çok normal komşumuz minibüs durak sahibiydi minibüs kaldırıldı 2 minibüs birleşip otobüse çevrildi 300.000tl ayrıca plaka kitlediler 2 minibüs plakası otobüs plakasından daha fazla etmesine rağmen 2 ortak 600.000tl ayrıca otobüs plakası almışlar ; belediyenin ödenmesi gereken ücretler aksıyormuş temmuzda konuştuk ocak ayı yeni ödemesini almışlar. Başkan zararına çalıştırmımızı bekliyor vs dedi. Durağa alıcıda çıkmıyormuş nerden baksan 600-700bin tl zarardayım dedi. Antalyada duraktan memnun sahip yok şartlar rezalet diyorlar öyle olduğu için kimsenin keyfi yok. Böyle konuştuk uzunca...

Ev konusunda bişey diyemeyeceğim ama çok şikayet geldiği için kiralamak istemiyorlar açıkça kiralamıyorum demiyorda öğrenciyi duyunca misafir gelemez vs ücretimiz 1000tl zaten seni caydırmak amacı nasıl ev bulursun bilemem memur olsan 5dk sürmez ama öğrenciye Antalyada ev bulmak çok zor...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

Antalyada otobüs şöförlerinin sinirli olması çok normal komşumuz minibüs durak sahibiydi minibüs kaldırıldı 2 minibüs birleşip otobüse çevrildi 300.000tl ayrıca plaka kitlediler 2 minibüs plakası otobüs plakasından daha fazla etmesine rağmen 2 ortak 600.000tl ayrıca otobüs plakası almışlar ; belediyenin ödenmesi gereken ücretler aksıyormuş temmuzda konuştuk ocak ayı yeni ödemesini almışlar. Başkan zararına çalıştırmımızı bekliyor vs dedi. Durağa alıcıda çıkmıyormuş nerden baksan 600-700bin tl zarardayım dedi. Antalyada duraktan memnun sahip yok şartlar rezalet diyorlar öyle olduğu için kimsenin keyfi yok. Böyle konuştuk uzunca...

Ev konusunda bişey diyemeyeceğim ama çok şikayet geldiği için kiralamak istemiyorlar açıkça kiralamıyorum demiyorda öğrenciyi duyunca misafir gelemez vs ücretimiz 1000tl zaten seni caydırmak amacı nasıl ev bulursun bilemem memur olsan 5dk sürmez ama öğrenciye Antalyada ev bulmak çok zor...
    Yoook ya amaç caydırmakmış. Bana vermiyor gidiyor babası zengin öğrenciye veriyor. Sonra o öğrenci evde diğer arkadaşlarıyla grup yapıyor. Sonra ses yaptı diye laf ediyorlar.

• 4 yıl antalyada okudum akdenizden mezunum. Kültür’de 800 tlye eşyalı 1+1 ev tutmuştum kafeler caddesinde. Bahsettiğim yıl 2017-2018 eğitim yılı. Ev sahibinden korka korka köpek beslemiştim evimde. Sonra bir gün alt komşumun köpeği apartmanda havladığı için kapıcı ev sahiplerini durumu iletmiş. Ablam da ev sahibimle konuşurken ev sahibi sormuş köpek besleyip beslemediğimi. Ablam da durumu kurtarmak için demiş ki “arkadaşının köpeği olabilir.” Ev sahibi çok iyi bir insandı cevaben şunu söylemiş “Onlar gençler olur böyle şeyler, hayvan sevmeyen adamdan korkmak gerek.” Hiçbir problem yaşamadım kendisiyle. İlk ev sahibimdi ve çok iyi bir insandı. Araştırdığınızda bulabiliyosunuz böylelerini de. İlk gün 12 ev gezmiştik son ev bu kaldığımdı ve direkt tuttuk. Kafeler caddesinde akdeniz sürücü kursunun arkasındaydı.

Özet: İyilerine de denk gelebiliyosunuz tabii o yüzden aramaya devam. Kaldı ki evime kız arkadaşım da gelip gitti ablası da ablasının erkek arkadaşı da, benim arkadaşlarım da... Hiç sorun olmadı.

Ekleme: Kendisi, kendini fazlasıyla yetiştirmiş, Antalyanın bir köyünde yaşayan, Antalya yerlisi bir beyefendiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manojok -- 24 Ekim 2019; 14:55:20 >

• Arkadaşlar merhaba bilgi almak için mesaj atıyorum vakti zamanında antalyada bir ev almıştım sonra antalyadan ayrıldım 6 yıl oldu ev 2+1 asansörsüz ve 3 katta merkezde zirat bankasının hemen arkasında kaleiçine yürüme mesafesi max 5 dk şuanda kirası 700 tl ve kiracıdan şikayetçiyiz yakında antalya gelip çıkaracağım sizce bu dairenin kirası ne kadar olmalı ?
  • ev sahibine değil ekonomiyi bu hale getirenlere kızacaksın, insanlar neden gergin neden trafikte bile en ufak şeyde birbirine dalacak durumda bir düşün iştersen. sadece antalyaya özgü bir durum değil yaşadığın
  • Yoğun göç alan bölgeler genelde böyle oluyor.
  • islambolun iğrençliğine tercih ederim antalyayı
  • Antalya insanı eski Antalya insanı değil doğudan çok göç aldı bunlar memleketin nere diye sorunca has antalyalım diyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.