Şimdi Ara

Anonymous Çeviri ve RDR 2 Türkçe Yama Tartışma Konusu (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.557
Cevap
11
Favori
76.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
134 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Donanım Haberi'n kitlesini oluşturan kişilerin çoğunluğu 18-25 yaş arası kişiler (tahminen yani). Bu kişilerin çoğunluğu öğrenci, ayrıca bu öğrenci arkadaşlar yeri gelip harçlıklarından ayırarak bu paragözlere 'destek' olmuş şu ana kadar, sırf Türkçe ekliyor uğraşıyorlar diye.

Ancak gördüğünüz gibi bu paragöz tipler 'bunlar bize az sen komple cüzdanı ver' deyip daha da fazlasına göz dikmeye karar vermiş. Yazık yani. Bu ayıptan da öte ş....z diyeceğim şimdi mesajım silinecek diye demek istemiyorum o yüzden siz diyerek okuyun bu mesajı.

Üniversiteye ilk başladığımda, sokakta meyve suyu satan adam 'alıverin abicim nasıl olsa son bunlar' diye bize meyve suyu vermişti, sonradan '5TL' deyip paramızı almıştı. Bunu yurda gidince büyüklere anlatmıştım, 'sen böyle saf olursan sana binen çok olur' demişti, aklıma o geliyor habire.

• Keriz mi yoluyorsunuz aslanım ne bu ?
  • Bu grubun ne kadar pislik, paragöz, aç olduğu ortaydı zaten. Bu olaydan sonra milletin gözü açıldı en azından. Umarım bir an önce yok olup giderler.
  • Tam da parayla Türkçe yama satmak ne kadar yasal ve ne kadar etik bir şey bunu tartışıyorduk. Bu tartışmanın üzerine bu konunun patlaması iyi denk geldi.

Biz yıllar önce Oyun Çeviri'deyken hiçbir oyundan bir kuruş para kazanmadık. Sadece birkaç arkadaş hediye ve işimizi kolaylaştırmak adına çevirisini yaptığımız oyunlardan bir iki tanesini bize hediye etmişti sağ olsun. Ama onun dışında ben çevirisini yapalım diye oyun satın aldığımı da bilirim kendi cebimden.

Bu iş öyle parayla satarak olacak iş değil. Türkçe yama işi gönül işi. Oyun modları bile o kadar değil çünkü oyun modu yapan adam o modu herkesten önce kendisi için yapabilir. Ama çeviri tamamen gönül işidir. Bağış sistemi veya patreon gibi sistemlerden faydalanabilirsin çünkü gerçekten ÇOK ZAHMETLİ bir iş. Ama hadi bu çeviriyi yaptık bunu bir iş modeline çevirelim işi olmaz...

Benim senelerden beridir gördüğüm iki şey var:

1) İnsanlar, gönüllü çeviri yapan arkadaşlara çok yükleniyor. Şu yama nerede kaldı, bu ne zaman çıkar, artık çıkmadı mı, yeter insanları bekletiyorsunuz vs...

2) Bu tarz -ÖZELLİKLE DE GÖNÜLLÜ OLARAK BAŞLAYAN- işlere para karıştı mı işin rengi değişiyor. Bu iş para ile yapılacak iş değil. Zaten yasal da değil. Bu işi ancak gönüllü olarak yapan hakkını vererek yapıyor ama onlar da çok yıprandığı için devam edemiyor.

• Suç yamayı 50 lira yapanda değil,yamayı satın alacak olanlarda.Kimse almasın mecburen indirecekler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yerel oyun kulübü

hocam
    sen wd2 yi gör
    haber bültenleri ve menüler ok
    ama deadsec üyelerinin aralarında konuştukları diyaloglar
    aman allahım daha kötü bir çeviri görmedim

Alıntıları Göster
    Aha bunların üstüne yama bide kötü çeviriylemi çıktı olaya bak ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğim gibi ortak bir çözüm bulmalıyız, yoksa işlerin nasıl işlediğini, sorunun daha çok para kazanmak olduğunu bende biliyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Evet sanırım atmışlardı ve böyle bir çalışmamız yok cevabı almışlardı sanırım CDPR'dan. Ama onlar çalışma olmadığından değil, ortada biten bir iş olmadığı için kurumsal bir cevap vermişlerdi galiba.
  • Yemin ediyorum stres falan kalmadı.

Özellikle bu ekibin gerçek yüzünü herkesin görmesi her şeyin üzerine limonu sıktı. İşinizi dosdoğru yapsaydınız size kimse bir şey demezdi, o yüzden burada yapılan her türlü eleştiriyi sonuna kadar hak ediyorsunuz Ananas çevirmenleri! Biliyorum illaki biriniz bu yazılanların hepsini okuyor. Evet bundan sonra o tiplere ANANAS diyeceğim.

İşin asıl komik kısmı, bunlar Game Pass dedikleri şeyi duyurduktan 10 saniye sonra forumdan ayrılma kararı aldı Oğlum az dursaydınız bari la, ne bileyim 1 gün falan hani?

Şimdi o milletten tırtıkladığınız paralarla avunun bakalım, ama şunu unutmayın bundan sonra bu kapıdan size ekmek biraz zor çıkar.

• hizliresim.com
    Screenshot_2 - Hızlı Resim
    https://hizliresim.com/hsZB6h

Bu mantıkta düşünen bu düşünceye sahip insanlar olduğu sürece yolunacak kaz bitmez bu ülkede. Kurduğu mantığa bak .SADADASDADSADAS gülmemek elde değil.
  • Beyler hiç kimse almasın boşuna çevirmiş olsunlar bu onlara ders olur

Yada satın alan bi babayiğit çeviriyi kırıp bedava dağıtsın herkese

Bu arada PC-Konsol farketmeksizin 50 liraya satılan çok iyi oyunlar var. Bu kan emicilere bunu vereceğinize oyun satın alın direk. PlayStation sahibiyseniz 50 liraya aldığınız bir çok oyunda Türkçe altyazı var. Yetmiyor PS Türkiye, Türkçe Dublaj yapıyor.

Bir yerde Türkçe dublajlı/altyazılı oyun fiyatı 50 lira,
    diğer yerde sadece Türkçe yama 50 lira. hahahhahahaha şaka mısınız birader?

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay Virgül

Dediğim gibi ortak bir çözüm bulmalıyız, yoksa işlerin nasıl işlediğini, sorunun daha çok para kazanmak olduğunu bende biliyorum.
    adam başkasının emeğini nasıl beleş alırım diye çözüm arıyor olaya gel

Anonymous Çeviri ve RDR 2 Türkçe Yama Tartışma Konusu

• Kime güvensek tokadı yapıştırıyor yüzümüze. Kimden çıktı bu fikir arkadaş?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

Evet sanırım atmışlardı ve böyle bir çalışmamız yok cevabı almışlardı sanırım CDPR'dan. Ama onlar çalışma olmadığından değil, ortada biten bir iş olmadığı için kurumsal bir cevap vermişlerdi galiba.
    Bence yanlış yaptılar, kendileri de eski çevirmenleri empati kurmalıydılar.
  • Forum yöneticileri olarak sizlerde Çeviriden para isteyenlerden %20 vergi alın. Burası reklam yerleri ise.
  • Civilizationtr C kullanıcısına yanıt
    Yazdığımdan bunumu anladın cidden ?
    Boşuna eğitim almışsın sen, okuduğunu iyi anla.
    Şöyle yeni yalandan hesaplar açıp gelipde cevap vermeyin !

• Koskoca şirketler AAA oyun yapıyor, Witcher 3 bunun en büyük örneği mesela. Oyun indirimler de 20TL'ye düşüyor. 20, 20!

Düşünsene bunların ileride oyun da yaptığını, kıytırık bir oyun yapıp "AYKADAŞLAR EMEĞİMİZİ İSTİYOYUZ YAA!" diye 250TL'den pazarlarlardı.

Evet bu konudaki belki 7. yorumum ama o kadar keyfe geldim ki şunların maskesinin düşmesine, sormayın yani. Cidden gidin yazdığım yorumları okuyun siz de keyfe gelirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay Virgül

Yazdığımdan bunumu anladın cidden ?
    Boşuna eğitim almışsın sen, okuduğunu iyi anla.
    Şöyle yeni yalandan hesaplar açıp gelipde cevap vermeyin !
    boşver
    küçük walkürlerden biri
  • Yazık ya. Adamların aldıkları karar bir tarafa DH de nasıl bir grup varsa akşamına kalmadan ekibi forumdan kaçırmayı başarıyorlar. Animus'a karşı Anonymous'u savunuyorlardı şimdi ellerinde Anonymous da kalmadı. Birde gönüllü diyerek para da verilmesin, her şey bedava olsun diyorlar ya asıl ona kahkahayı basıyorum. Neyse, lafla peynir gemisi yürümüyor. Anonymous da önümüzde ki 6 ay da gamepass'lerinin ne kadar kaliteli ve alınabilir olacağını gösterecekler. Şahsen RDR2 ve Horizon için gamepass alacağım ki affedersiniz ama salya akıtırcasına tekli ödeme isteyen arkadaşlar adamların gamepass sisteminin daha çok alınması için ekmeklerine yağ sürdüler. Anonymous istese yapamazdı, helal olsun!
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.