Şimdi Ara

Anneme araba almak istiyorum. Yardim lutfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

65 yasinda annemize ilk arabasini almak istiyorum, fakat uzun yillardir Amerikada yasadigim icin Turkiye'deki markalari/modelleri/fiyatlari/marketi malesef bilmiyorum. Yardiminiza ihtiyacim var.

Hedefimiz:

Marka: Su an belli degil
    Model: 2005 ve yukarisi istiyorum
    Km: 80,000km den az olsa iyi olur cunku burda 50,000 mil den sora problem cikiyor.
    Vites: Otomatik vites
    Tip: 4 kapili Sedan. Ici ferah olan, Avea/Yaris gibi cok kucuk compact olmayan bir arac.
    Performans: Motor (1.4 vs 1.6 gibi) cok onemli degil cunku sehirler arasi kullanilmayacak bu otomobil ve de sehir ici de ufak mesafelerde hiz yapilmadan kullanilacak.
    Diger: Otomatik cam ve A/C klima. Ve guvenli bi araba olsun istiyorum, teneke gibi ikiye katlanacak araclar degil. Kaza olursa annemize bisey olmasin.
    Dusundugum Fiyat: 14,000-24,000 arasi (ama bulunan araca gore bunu degistirebilirim)
    Alinacagi yer: Istanbul. Ama Ankarada olabilir.
    Zaman: Bir iki hafta icinde. Belki bir ay. Kisacasi yaz bitmeden. Yakinda.

Turkiyede danisacak arkadasimiz yok malesef. Burdan arastirmaya calisiyorum ve de bi kac sorum var:

1. Sahibinden.com diye bir site buldum. Bu eBay Motors gibi birsey mi? En iyi bakacagimiz yer burasi mi? Ayrica, internetten degilde kisisel olarak bakilmasi gereken yerler varmidir?
    2. Siz olsaniz 2. el mi alirdiniz ya da biraz daha populer olmayan 1. el mi? (Ornegin, Honda Civic yerine Hyundai Accent). Annemizin ilk arabasi olacagi icin temiz ve yeni olsun istiyorum ama ote yandan ici gitmesin araba parkederken cizilirse.
    3. Onerebileceginiz model/marka/tip varmidir?

Onerilerinizi bekliyorum. Tesekkurler.

• Sahibinden.com bakabilecegin en iyi sitelerden biridir, fakat ebay gibi bir site degildir, craiglist gibi bir ilan sitesidir.

Turkiye`de 2. el araba almak Amerikadakine pek benzemez. Carfaxten vs. buldugun kayitlari Turkiye`de bulmana imkan yoktur. O yuzden aracin kazali olup olmadigini ogrenmek icin bir ustaya gostermek sarttir. KM dusurme olaylari cok yaygindir, aracin genel yipranmasina bakarak KM dusurme olup olmadigini tahmin etmen gerekir.

Hele satin alma isini Amerikadan Turkiyeye gelmeden yapmayi dusunuyorsan, yani sadece internetten gorerek vazgec derim bu isten. Onun yerine 0 araba al daha iyi.

hyundai accent'in otomatik viteslisi gayet iyi ve yeterli bir otomobildir. bir üst sınıf ikinci el almaktansa bunu almanız daha mantıklı. ayrıca boyutlarıda ufak olduğundan hem sıkışık trafikte hemde park ederken annenize kolaylık olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Platinium -- 27 Haziran 2010; 0:15:12 >

Orijinalden alıntı: berk984

Sahibinden.com bakabilecegin en iyi sitelerden biridir, fakat ebay gibi bir site degildir, craiglist gibi bir ilan sitesidir.

Turkiye`de 2. el araba almak Amerikadakine pek benzemez. Carfaxten vs. buldugun kayitlari Turkiye`de bulmana imkan yoktur. O yuzden aracin kazali olup olmadigini ogrenmek icin bir ustaya gostermek sarttir. KM dusurme olaylari cok yaygindir, aracin genel yipranmasina bakarak KM dusurme olup olmadigini tahmin etmen gerekir.

Hele satin alma isini Amerikadan Turkiyeye gelmeden yapmayi dusunuyorsan, yani sadece internetten gorerek vazgec derim bu isten. Onun yerine 0 araba al daha iyi.

Cevabin icin ve Craigslist/Carfax referanslarin icin tesekkur ederim. Daha iyi anladim. Amerikadan araci gormeden almayi dusunmuyordum. Annemiz Turkiyede. Fikrim su: Ben arastirmayi yapip hangi arac almasinin daha iyi olabilecegini soyleyecegim. Sora annemiz gidip arabayi bi test edip surecek ve de begenirse bi ustaya gosterecek. Benim zorluk cektigim sey su. Amerika'da Renault, Open, veya Peugeot yok. Kia ve Hyundai pek kaliteli degil (Turkiyede Hyundai daha kaliteli olabilir, baska fabrikalardan geliyorsa). Orta gelirli insanlar ve yeni mezunlar Honda veya Toyota kullaniyor (Turkiyede sanirim bunlar biraz daha pahali ve klas). O bile ayni degil. Ornegin, Honda City veya Toyota Corolla Terra diye bisey yok burda. Anliyacaginiz, bildigim markalarin bile hangilerinin hangilerine nazarat iyi oldugunu anlayamiyorum malesef. Fikirlerimi detayli anlatiyorumki soyle birsey soyleyin mesale: "Ben olsam, 2004-2006 Honda Civic veya WV Polo alirim ve km'si onemli degil. Cunku 1.2.3..." ya da "Ben olsam 1. el Hyundai Accent alirim. 4 yillik Honda City alacagima. Temiz ve de tamiri cikmaz pek" ya da "Chevy veya baska bi model al. Populer olmamasina ragmen iyi arabadir. Annen kullanir." Anlatmaya calistigim sey: Arabanin cok donanimli olmasi onemsiz (Mod diyorlar burada. Super jant lar veya super motor onemsiz annemiz kullanacagi icin). Ama bi arastirmami daraltmaya calisiyorum. Onerilerinizi cok dikkate alacagim.

Tesekkurler.

• Bu aradigin fiyat araligindan bence once 4 kapili sedan isteginden vazgec. HB bir araba sehir icinde mutlaka yeterli olacaktir. Cunku bu fiyatlarda ufak sedanlar bulabilirsin (Symbol, Accent vb) bunlar da tamamen ekonomi amacli uretilmis araclar. Yani donanimlari ve kaliteleri o boyuttaki hb araclara gore genelde biraz daha dusuk.

Bence soyledigin ozelliklere uygun Honda Jazz olabilir 2. el (Amerikadaki Fit).

Diger saydiginiz Avrupa araclar hakkinda zaten bir fikir birligi yok kimisi Japonlardan iyi der kimisi servisten cikamazsin der. Sonunda da genelde konu kilitlenir
    Kanunlar Örümcek Ağına Benzer, Büyük Sinekler Delip Geçer, Küçük Sinekler takılıp Kalır.
  • istanbul arabaları piyasada çatlak patlak olarak bilinir, yada bu şekilde düşünülür. çünkü trafiği malüm.

amerikadan gelmiş birinin maddi anlamda pek sıkıntısı olacağını pek zannetmiyorum, ama tam terside olabilir.
    benim mantığım sıfırdan yana. mesela swift gibi kibar bi bayan arabası uyar derim
    o araba alınır mı? bu araba satılır mı? ona bu kadar para verilir mi? bu araba o kadar etmezz... sen olsaydın ne alırdın, ben olsaydım nasıl satardım. yok benim arabam çok yakıyor, şu marka olsaymış daha iyiymiş... şu para olsun az yaksın çok kaçsın parçası vergisi ucuz olsun, hemen elden çıksın, yok sen delimisin ona kadar arabamı yoktu... EL AYA ÇIKTI, BİZDE HEP AYNI TATAVA...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 65 yaşında,bayan ve ilk arabası..... umarım türkiye de araç kullanım deneyimi vardır.

bence markadan ve paradan daha önemlisi abs+hava yastıkları mutlaka olsun.acemilere (annenizi bilmiyorum) genelde ucuz ve eski araç tavsiye edilir,öğrenince düzgününü alırsın denilir.bence çok yanlış.en azından güvenilir ve modeli yeni bir araç olmalı.

Orijinalden alıntı: necmi42

65 yaşında,bayan ve ilk arabası..... umarım türkiye de araç kullanım deneyimi vardır.

bence markadan ve paradan daha önemlisi abs+hava yastıkları mutlaka olsun.acemilere (annenizi bilmiyorum) genelde ucuz ve eski araç tavsiye edilir,öğrenince düzgününü alırsın denilir.bence çok yanlış.en azından güvenilir ve modeli yeni bir araç olmalı.

Çok doğru dediğin arkadaşım, bende senin gibi derim yeni araba alacak kişiye..Git sıfır al paran varsa.. Sonuçta Tr yollarına çıkıyorsun.. Ustayım dediğinde bile kaza yapıyorsun sen dikkatli olsan başkası gelip tosluyor..

DoD adlı ikinci el araç alım-satımı yapan kurumsal bir şirkette (Vw ve Audi Türkiye Distribütörünün bünyesinde faaliyet gösteriyor) kayda değer ilanlar var.

Bu kuruluşla alış-veriş yapacaksan da mutlaka dışarıdan güvenilir bir servise inceletmek lazım. Ancak en azından km düşürme, büyük kazaları saklama gibi durumlarla karşılaşmazsın.

Ben limitini biraz aşmakla birlikte şöyle bir ilan buldum, araç istediğin özellikleri karşılıyor:

http://www.dod.com.tr/VehicleCard.aspx?vehicleID=297337

-51.000 km'de
    -2006 model
    -İstanbul'da
    -Güvenlik açısından sınıfının en iyilerinden
    -Otomatik vites
    -Alt donanım paketi ancak klima ve elektrikli camlar gibi temel donanımlar mevcut
    -Sanmıyorum ama beğenmeyip satacak olursan ikinci eli talep görür

[DH] BMW Klubu
    BMW LC.
    BMW E60 520d

• hocam sıfır küçük bir araba al bencesen, uğraşma.
    Türkiyedeki 2. eller cidden sıkıntılı, amerikadaki gibi değildir eminim, orda sürekli araba değiştirildiği için 3-4 yıllık arabalar sıfır gibidir.

sıfır alırsan yeni vw polo otomatik alabilirsin 35bin tl.
    o sınıfta renault clio, peugeot 207 ye bakabilirsin. Sana tavsiye ettiğim arabaların hepsi çarpışma testlerinden tam puan aldığı için güvenilirdir 2-3 senede ağır bakım sorunun olmaz, sanayi sanayi gezmessin.
  • Bence hiç araç almayın bu sıcakta ve trafikte onun stresi hiç çekilmez...

Since By 2005
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.