Şimdi Ara

Annem tarafından evlatlıktan reddedilmem

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba , danışıcak kimse bulamadım
    Annem sinirli ,depresyona meyilli , karamsar , bardağa hep boş tarafından bakan birisidir.
    Şimdiye kadar aramız çok iyiydi, İki günde bir ararım konuşuruz görüşürüz, dertleşiriz. BU arada ben evliyim istanbulda yaşıyorum annem ise şehir dışında 100km lik bir mesafede tek başına yaşıyor dul bir kadın.
    Ne olursa olsun bize toz kondurmaz değer verdiğini hep hissederiz.
    Bende 2 kardeş içinde daha ılımlıyım , hep yapıcı olmaya çalışırım , kırıcı olmaktan uzak olmaya çalışırım.
    Annem özünde iyi birisidir dini bütündür.
    Sünnet oldugu için elle yemek yiyor çoğu zaman öylede yemek yemeyi seviyor fakat.
    Annem bu durumu biraz abartıyor mesela domates püreli patetes var diyelim tabakta
    4 parmağını birden yemeğe daldırıyor sonra parmaklarını yalıyor, Bir kaç akrabadan da rahatsız olduklarını işittim bu durumdan kulağıma geldi. Rahatsız olanlardan biriside eşim. Onlar söyleyene kadar çok dikkatimi çekmemişti ama şimdi benimde dikkatimi çekmeye başladı. Annemlerden eve döndük bana telefon açmış sana biraz bağırdım kusura bakma falan dedi dedim önemli değil , bende sana bir şey söylemek istiyorum yanlış anlamazsan şu yemek yemene biraz dikkat etsen olur mu dedim 4 parmağını yemege sokman sonra parmaklarını yalaman hoş olmuyor dedim.
    Sustu önce baya uzun zaman , meşhur lafı ben böyleyim dedi , sonra bir daha sizin yanınızda dikkat ederim sadece bu saatten sonra değişemem dedi.
    Ben kızdığını anladım ama bu kadar büyeteceğini anlamadım
    İki gün sonra beni aradı benden mi iğreniyorsun , sana bunları kim söyletiyor
    Bir daha ne bize gelin nede ben size gelirim , kimseye ihtiyacım yok , vasiyetim mezarıma bile gelmeyin dedi.Karımı suçladı bunları onun söylettiğini ima etti, çünkü karım bu durumdan rahatsız olduğu için sürekli ona çatal ve peçete uzatıyordu.
    Yani ben iyiliği için söylemiştim toplum içinde kötü bir duruma sokuyordu bana göre kendisini o yüzden vicdanım rahat. Fakat en son Majör depresyon teşhisi konulmuştu uzun süre uyku ve yemeksiz yaşamıştı her gün intiharı düşünüyordu, Şimdi yine aynı duruma düşmesinden ve benim yüzümden başına bir şey gelmesinden korkuyorum , Eğer küs bir şekilde onu son görüşüm olursa kendi mi affedebilir miyim bilmiyorum
    Sizce bunu ona söylemekle yanlış mı yaptım, bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wingtsun85 -- 10 Haziran 2019; 16:8:24 >

• Kendini affetmeyecek bir durum yok. Sorunlu olan taraf siz değilsiniz. Büyükler maalesef yaş geçtikçe değişiyorlar. Hoş görüp bir şekilde kalplerini kırmadan orta yolu bulmak gerek. Bu dönemde elle yemek yer miydi Peygamber bence bunu iyice sorgulaması lazım(aşağıdaki video bu söylediğimle alakalı). Hatta bir din görevlisi ile de olur. Dine çok düşkünse. Belli ki sizi dinlemiyor. Şansınızı deneyin belki başkasını dinler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nyanko Sensei

Kendini affetmeyecek bir durum yok. Sorunlu olan taraf siz değilsiniz. Büyükler maalesef yaş geçtikçe değişiyorlar. Hoş görüp bir şekilde kalplerini kırmadan orta yolu bulmak gerek. Bu dönemde elle yemek yer miydi Peygamber bence bunu iyice sorgulaması lazım(aşağıdaki video bu söylediğimle alakalı). Hatta bir din görevlisi ile de olur. Dine çok düşkünse. Belli ki sizi dinlemiyor. Şansınızı deneyin belki başkasını dinler.

Valla siniri geçince arıyıp özür dilemekten başka çare yok , şimdi ararsam beni haşlar ,benim tek korkum depresyona meyilli oldugu için yemek yemeyip kendine zarar vermesi.

• Usta bence Anneniz sünnet konusunda biraz seçici davranmış.Bir müslüman intihar etmeyi düşünmez çünkü büyük günahlardandır.Hastalıkta buna sebebiyet vermiştir elbette.İslamiyet sürekli olarak manevi hastalıklardan kurtulmamız için Kuran-ı Kerimi okumamızı tavsiye etmiştir.Annenizdeki eksiklik tam olarak bilemem fakat görünen kısmı ile dini kendi bakış açısıyla yaşıyor.Konuya diğer açıdan bakacak olursak yaşlıların büyük kesimi malesef huysuzdur ve alıngandır.Bu sebeple söyleyeceğiniz her söz dogru olsun yada olmasın onu incitebilir.

Tavsiyem özür dilemeniz ve Peygamberimizi (S.a.V ) daha fazla tanıması ayrıca peygamberimiz el ile yemek yiyin diyede bir emri yoktur.Anneniz durumu abartarak parmaklarınıda yalamış Peygamberin böylede hareketi yoktur..Size kalan durumu açıklamak
  • quote:

Orijinalden alıntı: wingtsun85

Valla siniri geçince arıyıp özür dilemekten başka çare yok , şimdi ararsam beni haşlar ,benim tek korkum depresyona meyilli oldugu için yemek yemeyip kendine zarar vermesi.

Alıntıları Göster
    Mesajdan anlıyorsa mesaj çek güzelce. Mantıktan ziyade duygusal bir mesajla destek olabilirsin.
  • kötü olmuş.

karinin agzina iki tokat atip sen ne nasil beni doldurusa getirirsin deyip videoya cek annene yolla .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski devirlerde yaşamıyoruz, dağ başında da değiliz eşi haklı elini yemeğe daldırıp vıcık vıcık yemenin neresi mantıklı eskiden belki bu şekil yeme gerekiyordu. Bazı dindarlar dinde çok detaycı oluyorlar yok akşam tırnak kesme, sıcak su yere dökme falan filan benim annem de köylü olduğundan yemek yediğinde eliyle girişiyor ama birileri varken dikkat eder çatal kaşık kullanır yavaş yer ağzını şapırdatmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kız arkadaşım hamile ama evli
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Igrenc ya midem kalkti

• Ramsey8795 R kullanıcısına yanıt
    Ben babama hep diyorum ama hep şapıtdatıyor :D alışmış soguk yemek de dahi aynısını yapıyor degismiyor hocam insan :/

• Ya artık hiç yemek yemezse .Zaten psikolojik olarak hasta ve dul kimsesiz yalnız .
    Bilmiyorum empati kurdum bende işin içinden çıkamadım .

• Bizim dinimiz kolaylaştırmayı emreder zorlaştırmayı değil.Mesela eskiden misvak vardı insanlar dişlerini öyle temizlemeye çalışıyorsu ama misvak kullanımı zor olduğu için bu dönemde diş fırçası kullanıyoruz.Annenize bunu güzel bir dille söyleyip ikna etmeyi deneyebilirisniz.Olmadı güzel bir yemek takımı alın götürün bi kaç kullanmasada merak edicek kullanıcaktır.

• Eskiden çatal bıçak olsa çatal bıçak kullanılırdı. Bana düşmez ama annenizin yaptığı biraz abartı olmuş. Ama şöyle bir durum var her ne olursa olsun o sizin anneniz ve majör depresyon tanısını konulmuş. Kaç yaşında kadını değiştiremezsiniz, yaşlandıkça çocuklaşabiliyorlar. Gönlünü alın ve yaptıklarını görmezden gelin. Anneniz sağlıklı düşünemiyor, kendine bir şey yapsa vicdan azabından yaşayamazsınız.
  • Evlenmeyi düşünüyormu ? Yanlızlık psikolojik hastalık ları tetikliyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.