Şimdi Ara

Anlayamıyorum bu saçmalığı????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar uzun zamandır araç bakıyorum fd6 dan e46 ya kadar her araca baktım ama geçtiğimiz 2 yıl içinde fiyatları düşeceğine daha da arttı. fd6 civic elagance modeli 2 yıl önce 35-38 bin tl iken şimdi 38-44 bin tl arasında aynı şey e46 için de geçerli. 2000 model e46 3.16 30-35 bin tl iken şimi 35-37 bin tl arasında satılıyor. bakın 3.18 ya da 3.20 demiyorum 3.16 hakkında söylenenlere göre bmwnin diğer motorlara göre daha az tutulan modeli. 3.18i arka camı manuel açılan 220 bin km gelmiş bir araca 34 bin tl isteniyor. buyrunhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-bmw-e46-kasa-180112274/detay
    2000 model civicte bile standart gelen otomatik arka camlar bmwde gelmiyor mu diye düşündürmedi değil. ben o parayı o aracı vermem ama başkaları veriyor ve neden verdiklerini anlayamıyorum bu saçmalığı anlayan varsa anlatabilir mi?

edit: buyrun bu da dandik vtec kasa civichttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-sahibinden-180191723/detay mübarak neymiş de haberimiz yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winneras -- 21 Eylül 2014; 13:06:13 >

• Hocam hakikaten BMW ilanı ilginç. Arka camlar manuel, amma güldürdü. Tuhaf gözüktü gözüme.

Ama şunu da hatırlatmakta fayda var. Piyasayı sahibinden.com'a bakarak değerlendirmeyin. Pazarları gezin. Adamlar sahibinden.com'a ilan koyuyor, aslında aracını satacağı yok. Ama arayan olacak mı diye meraktan koyuyor işte. Normalde pazarda 30.000TL edecek aracına sahibinden.com'da 40.000TL yazıyor. Bu tipler git gide çoğaldığı için de piyasa yüksek gözüküyor olabilir.

Ama şu BMW'nin manuel arka cam olayı harbiden güldürdü.

• Sıfır fiyatları arttıkça ikinci el fiyatları da artıyor.
    Durum bu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Hocam hakikaten BMW ilanı ilginç. Arka camlar manuel, amma güldürdü. Tuhaf gözüktü gözüme.

Ama şunu da hatırlatmakta fayda var. Piyasayı sahibinden.com'a bakarak değerlendirmeyin. Pazarları gezin. Adamlar sahibinden.com'a ilan koyuyor, aslında aracını satacağı yok. Ama arayan olacak mı diye meraktan koyuyor işte. Normalde pazarda 30.000TL edecek aracına sahibinden.com'da 40.000TL yazıyor. Bu tipler git gide çoğaldığı için de piyasa yüksek gözüküyor olabilir.

Ama şu BMW'nin manuel arka cam olayı harbiden güldürdü.

işin garibi ilan verenlerin çoğu galerici. galericiler de bu durumu fırsat biliyor. ilandaki araçta nasıl yok ben de anlamadım kötü accentler de bile standart geliyor ama bmw de olmaması gerçekten garip. anlam veremedim

• quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Sıfır fiyatları arttıkça ikinci el fiyatları da artıyor.
    Durum bu.

model yaş uyumu? benim bildiğim araç yaşlandıkçe eskir ve değer kaybeder. bizim ülkede nedense yaşlandıkça değer kazanıyor.
  • o bmw olayında rezaleti yapan bmwnin kendisi, arka camı manuel araç yapıyorlarsa onlarda sorun var
  • Bizim 99 model Lada Vega'nın bile arka camları otomatikti bu 2000 model BMW
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oha arka cami elle cevrilen bmwmi olur yahu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son ötv zammının da etkisi büyük hocam tam 1 yıl önce 52 bin tl'ye aldığım Honda civic araca şuan 66 bin diyor bayiler. Enflasyonun+kur+vergi zammı sıfır fiyatlarını uçurunca ikinci el de bu hale geldi. Gidişat kötü...

• quote:

Orijinalden alıntı: winneras

quote:

Durum bu.

model yaş uyumu? benim bildiğim araç yaşlandıkçe eskir ve değer kaybeder. bizim ülkede nedense yaşlandıkça değer kazanıyor.

Paranın değeri arabanın yaşlanmasından daha hızlı düşüyor.
    Ne yazık ki 2 sene öncesinin parası ile bugünün parası arasında bence açıklanan resmi enflasyon değerlerinden daha büyük fark var.

Ayrıca ülkemizde fiyatların ve vergilerin yüksekliği yüzünden otomobil bir ulaşım aracı değil de yatırım aracı olarak görülüyor.
    Herkes ucuza alıp pahalıya satma derdinde.
    Herkes al-satçı olmuş.
    Arabasını alan sahibinden.com'a ilanını koyuyor.
    Emsal ilanlara bakıyor, benim arabam bundan temiz diyor 1-2 elleyip yazıyor.
    Arabayı 40.000'e alıyor, alım satım, sigorta masrafı oldu, cam filmi taktırdım diyor. 42.000 yazıyor. Kullandığına saymıyor.

Ne yazık ki ülkemizde ikinci el piyasası bir garip.
    Ve böyle gider.

Selamlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: winneras

quote:

Durum bu.

Paranın değeri arabanın yaşlanmasından daha hızlı düşüyor.
    Ne yazık ki 2 sene öncesinin parası ile bugünün parası arasında bence açıklanan resmi enflasyon değerlerinden daha büyük fark var.

Ayrıca ülkemizde fiyatların ve vergilerin yüksekliği yüzünden otomobil bir ulaşım aracı değil de yatırım aracı olarak görülüyor.
    Herkes ucuza alıp pahalıya satma derdinde.
    Herkes al-satçı olmuş.
    Arabasını alan sahibinden.com'a ilanını koyuyor.
    Emsal ilanlara bakıyor, benim arabam bundan temiz diyor 1-2 elleyip yazıyor.
    Arabayı 40.000'e alıyor, alım satım, sigorta masrafı oldu, cam filmi taktırdım diyor. 42.000 yazıyor. Kullandığına saymıyor.

Ne yazık ki ülkemizde ikinci el piyasası bir garip.
    Ve böyle gider.

Selamlar

ötv denilen illet alım gücü arttığı için uygulanmıyor mu? mesela atıyorum kolalardaki fiyat artışı. kolalar 2.75 tl civarındaydı şimdi 3.25 oldu ama hala satılıyor. satılmasaydı alım gücü düşük olurdu. aynı şey araçlar için de geçerli. alım gücü düşük olsaydı vergi dilimi de farklı olmaz mıydı? sahibinden.com da çok araç var ve neden pahalı diye sorduklarından diğer sitedeki kişileri referans gösteriyorlar. açıkcası böyle dediklerinde gülüyorum. elini vicdanına koyup ilan vermek yerine benim değil mi lan istediğim fiyata satarım mantığına sahip.

• quote:

Orijinalden alıntı: maverick0

son ötv zammının da etkisi büyük hocam tam 1 yıl önce 52 bin tl'ye aldığım Honda civic araca şuan 66 bin diyor bayiler. Enflasyonun+kur+vergi zammı sıfır fiyatlarını uçurunca ikinci el de bu hale geldi. Gidişat kötü...

peki nereye kadar artacak? mesela 2008 honda accord şuan da 50 ile 67 bin tl arasında bir fiyatı var. fiyat aralığını sahibindene göre yaptım. o yüzden biraz fark olabilir. her neyse bu araç 2018 yılında 10 yaşına girdiğinde de mi bu fiyatta kalacak yoksa artacak? sıfır araçlar bir anda 5 ile 10 bin tl arasında nasıl fark yapabiliyor. bence bizim halkımızda da biraz görgüsüzlük veya cahillik var. ya da para aşkı. adını siz koyun.

• e90nın da donanımı pek beğenilmezdi,makyajsız e46dan beklenebilicek bişey donanımda cimri bmw
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

e90nın da donanımı pek beğenilmezdi,makyajsız e46dan beklenebilicek bişey donanımda cimri bmw

bu kadar kötülüyorsunuz ama adam 34 bin tl diyor. arka camı manuel bir araca 34 bin tl isteniyor. abs var mı o bile şüpheli bence. bu kadar abartılmasını anlamıyorum benim sorunum bu. dandik vtec 35 bin tlden satılıyor. bana göre max 28 bin tl eder o da es modelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winneras -- 22 Eylül 2014; 14:02:27 >
  • winneras kullanıcısına yanıt
    kesinlikle haklısınız. Ben bir civic kullanıcısı olarak bu arabanın 66 bin etmeyeceğini düşünüyorum. Ama bu arabayı bu fiyata alan bi sürü insan olmasa firma neye dayanarak fiyat belirlesin. Ben kendi aracım olduğu için örnek verdim. Başka markalarda durum daha da vahim ama tartışma olmasın diye sadece hondayı söylüyorum.

Geçen yıldan bu yana benim gelirimde bir artış olmamasına rağmen araç fiyatları en az %20 arttı. Sadece araç fiyatları da değil her kalemde artış oldu.

• 0 km araç satışları son 9 ayda %30 azaldı, millet ikinci ele yöneldi. ikinci ellerde 0 km fiyatlarına yaklaşmaya başladı haliyle.

bir yerde patlayacak ama bakalım nasıl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: r0x

0 km araç satışları son 9 ayda %30 azaldı, millet ikinci ele yöneldi. ikinci ellerde 0 km fiyatlarına yaklaşmaya başladı haliyle.

bir yerde patlayacak ama bakalım nasıl.

ben patlayacağına inanmıyorum. sonuçta öyle bir toplumuz ki mantığımız sadece nasıl kar ederim nereden daha fazla para kazanırım vb gibi şeylere kafa yoruyor. inanın saf birine yukarıda linkini verdiğim hondayı kakalayabilirler. toplum olarak acınacak haldeyiz. nereye gidiyor bu ülke düşünmemek elde değil.
  • almayın abicim.
  • memlekette enflasyon denen bir şey var. her ne kadar %9 civarı olarak açıklansa da kendi tüketimimden yola çıkarak en az %15 enflasyon olduğunu düşünüyorum. ayrıca araçları TL olarak değil de yabancı para cinsinden değerlendirirseniz daha sağlıklı olur. yani kur ne kadar artarsa ikinci elin fiyatı da o kadar artar.

İkinci elin fiyatlarından şikayetçi iseniz 0 Km alabilirsiniz. Sıfır kilometre araç fiyatlarına bir bakın. Donanımlarına bir bakın.

Şu an kullandığım aracımda olan donanımla aynı marka/model aracı almaya kalktığımda fatura tam 190 bin tl. Aracım 16 yaşında bu arada.

Ayrıca şöyle bir hesap yaptım. Bugün 190bin tl ye alınan bir aracın her yıl %10 değer kaybettiğini var sayarsak 16. yılda değeri 39.119,32 tl oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanique -- 22 Eylül 2014; 16:23:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanique

memlekette enflasyon denen bir şey var. her ne kadar %9 civarı olarak açıklansa da kendi tüketimimden yola çıkarak en az %15 enflasyon olduğunu düşünüyorum. ayrıca araçları TL olarak değil de yabancı para cinsinden değerlendirirseniz daha sağlıklı olur. yani kur ne kadar artarsa ikinci elin fiyatı da o kadar artar.

İkinci elin fiyatlarından şikayetçi iseniz 0 Km alabilirsiniz. Sıfır kilometre araç fiyatlarına bir bakın. Donanımlarına bir bakın.

Şu an kullandığım aracımda olan donanımla aynı marka/model aracı almaya kalktığımda fatura tam 190 bin tl. Aracım 16 yaşında bu arada.

Ayrıca şöyle bir hesap yaptım. Bugün 190bin tl ye alınan bir aracın her yıl %10 değer kaybettiğini var sayarsak 16. yılda değeri 39.119,32 tl oluyor.

araç nehocam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.