Şimdi Ara

Anlatacağım olayı yaşamış üyelerin yorumlarını almak isterim.*SORUN ÇÖZÜLDÜ*

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir hafta oldu sistemimde anlıyamadığım bir sorunla boğuşuyorum.Anlatacağım olayı yaşamış üyelerin yorumlarını almak isterim.
    *Örnek olarak oyunları ele alalım.Sürekli oynadığım online oyunlar var hali hazırda,oyunların ayarları ve güncellikleri belli ve hepsi benim kontrolüm altında yani sistemde ne olup bitiyor hepsini takip ediyorum.
    Counter Strike Global Offensive oyununda FULL ayarlarla 250 - 300 FPS arasında oyunu rahat bir şekilde oynuyabiliyordum.
    Left 4 dead 2 Oyununda 250-300 FPS arasında oyunu rahat bir şekilde oynuyabiliyordum.
    Bu değerleri sistemi topladığımdan beri hep rahat rahat görürdüm.
    *Şimdi gelelim bugüne aynı ayarlar,güncellikler olsun 120-150 FPS max alabiliyorum.
    Windows'u tekrar kurdum,Driverların güncelliğine baktım,ama yok olmuyor oyunlarda frame altlarda.Özellikle büyük efektli sahnelerde iyice düşüyor.Ama kasmıyor.Düşüyor.
    Ekran kartının sıcaklığı max 83 dereceyi görüyor.Yoğun tempoda.

Sistem olarak
    i7 990x
    12gb ram
    Zotac GTX 590

Ben bu ürünü garantiye yollarken açıklama olarak ne sunacağım kafamı karıştıran kısım orası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömer aydin -- 27 Ağustos 2013; 16:46:43 >

• 250-300 fps nedir öyle :)

Kafaya fazla takıyorsunuz. 120-150 fps max almak demek akıcının da ötesinde akıcı oynamak demektir.

Genel ortalama 40 fps üstü ise fark etmez zaten ister 40 ister 400 gözünüz farkı algılamaz. Önemli olan min. fps'nin 36 yukarısında olması.

Eğer sıcaklık problemi varsa fanı temizleyin, macunu kontrol edin tamamdır. Düzelmezse bakarsınız çaresine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dovahkiin_16

250-300 fps nedir öyle :)

Kafaya fazla takıyorsunuz. 120-150 fps max almak demek akıcının da ötesinde akıcı oynamak demektir.

Genel ortalama 40 fps üstü ise fark etmez zaten ister 40 ister 400 gözünüz farkı algılamaz. Önemli olan min. fps'nin 36 yukarısında olması.

Eğer sıcaklık problemi varsa fanı temizleyin, macunu kontrol edin tamamdır. Düzelmezse bakarsınız çaresine.

FPS oyunları oynamadığınızı varsayıyorum bu yorumunuza bakarak.Aldığım Frame sayısı belliydi.Şu anki durum ciddi FPS düşüklüğü gösteriyor.Hiç kafanızda soru işareti bırakmıyormu neden böyle düştü diye ?
  • eskiden ofline crsis farcry da ve dırt de kaç fps görüyordun.aklında kalan bir oran varmı
    beckmark testlerininde bir bak hocam ğeçmiş ile kıyasla.
    sorunu daha kolay kavrar sın
    senin upload da başka bir şey meşgul mü nete.
    oyuna en son fix yama geldimi.
    20 30 fps fark eder tabi ,yatırırlar adamı.
    yabancıların bizden + sı biz onları sistemde yakaladık ama upload ve yurt dışı çıkışları çok iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHCEK93 -- 18 Ağustos 2013; 10:48:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ömer aydin

Bir hafta oldu sistemimde anlıyamadığım bir sorunla boğuşuyorum.Anlatacağım olayı yaşamış üyelerin yorumlarını almak isterim.
    *Örnek olarak oyunları ele alalım.Sürekli oynadığım online oyunlar var hali hazırda,oyunların ayarları ve güncellikleri belli ve hepsi benim kontrolüm altında yani sistemde ne olup bitiyor hepsini takip ediyorum.
    Counter Strike Global Offensive oyununda FULL ayarlarla 250 - 300 FPS arasında oyunu rahat bir şekilde oynuyabiliyordum.
    Left 4 dead 2 Oyununda 250-300 FPS arasında oyunu rahat bir şekilde oynuyabiliyordum.
    *Şimdi gelelim bugüne aynı ayarlar,güncellikler olsun 120-150 FPS max alabiliyorum.
    Windows'u tekrar kurdum,Driverların güncelliğine baktım,ama yok olmuyor oyunlarda frame altlarda.Özellikle büyük efektli sahnelerde iyice düşüyor.Ama kasmıyor.Düşüyor.

Sistem olarak
    i7 990x
    12gb ram
    Zotac GTX 590

Ben bu ürünü garantiye yollarken açıklama olarak ne sunacağım kafamı karıştıran kısım orası.

Ekran kartını söküp tekrar bir tak geçende benim başıma geldi oyunlarda birden fps düşmesi felan baya baktım nedir diye en son kartı söküp tekrar taktım düzeldi

• quote:

Orijinalden alıntı: kaya061

quote:

Bir hafta oldu sistemimde anlıyamadığım bir sorunla boğuşuyorum.Anlatacağım olayı yaşamış üyelerin yorumlarını almak isterim.

Sistem olarak
    i7 990x
    12gb ram
    Zotac GTX 590

Ekran kartını söküp tekrar bir tak geçende benim başıma geldi oyunlarda birden fps düşmesi felan baya baktım nedir diye en son kartı söküp tekrar taktım düzeldi

beyin bedava kullan diyorsun yani

• güncel driverlar da olabilir önceden kullandığın eski ekran kartı driverlarını deneyebilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cevaplarınız için teşekkürler ama malesef tatmin edici cevaplar değiller.Dediklerinizin hepsini denedim.Pazartesi günü garantiye götürüp durumu izah edeceğim.Başka bir kart ile denedim bugün gtx 460 performansı şu an 590xden daha yüksek.
  • quote:

Cevaplarınız için teşekkürler ama malesef tatmin edici cevaplar değiller.Dediklerinizin hepsini denedim.Pazartesi günü garantiye götürüp durumu izah edeceğim.Başka bir kart ile denedim bugün gtx 460 performansı şu an 590xden daha yüksek.

ısısnmadan olabili gpu ların bi tanesi arızalı olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaGaNSaN

quote:

Cevaplarınız için teşekkürler ama malesef tatmin edici cevaplar değiller.Dediklerinizin hepsini denedim.Pazartesi günü garantiye götürüp durumu izah edeceğim.Başka bir kart ile denedim bugün gtx 460 performansı şu an 590xden daha yüksek.

MSİ kombuster adlı programda ekran kartına stres testi uyguladığımda gördüğüm sonuç.
    Kartın gpu 2 olan yerine el değmiyor bile.
    GPU 1 tarafı normal şekilde

• ömer aydin kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.

Kart arızalanmış gibi gözüküyor.En iyisi garantiye vermeniz olacak.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KaGaNSaN

quote:

MSİ kombuster adlı programda ekran kartına stres testi uyguladığımda gördüğüm sonuç.
    Kartın gpu 2 olan yerine el değmiyor bile.
    GPU 1 tarafı normal şekilde

tahminim gpu 2 ye temas eden heatsink de bi temessızlık sorunu var çift gpu lu kartlarda tek gpuyu kapatma şansı varmı bilmiyorum ama varsa öle deneyin birde oyunlarda

• cpu 2 yi kapatma imkanımı bana biraz imkansız gibi geldi.
  • quote:

tamamen haklısın artık 40 fps üstü bile olsa oyunlar gayet akıcı bir şekilde oynalınabiliyor.
  • quote:

FPS oyunları oynamadığınızı varsayıyorum bu yorumunuza bakarak.Aldığım Frame sayısı belliydi.Şu anki durum ciddi FPS düşüklüğü gösteriyor.Hiç kafanızda soru işareti bırakmıyormu neden böyle düştü diye ?

Aksine en sevdiğim oyunlar fps oyunlarıdır.

Kartta sorun olup olmadığını bilmiyorum her türlü sorun olabilir garantiye yollarsınız hallederler ama gelip neden 120 fps alıyorum diye soru sormak garip. 40 görseniz de aynı 120 de 250 de, bunu anlatmaya çalışıyorum. Minimum fps (yani patlamalarda, yoğun durumlarda) oluşan rakam 36 ve üstüyse 500 ile 36 aynıdır gözünüz farkı anlayamaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 18 Ağustos 2013; 19:14:38 >
  • quote:

quote:

Kartta sorun olup olmadığını bilmiyorum her türlü sorun olabilir garantiye yollarsınız hallederler ama gelip neden 120 fps alıyorum diye soru sormak garip. 40 görseniz de aynı 120 de 250 de, bunu anlatmaya çalışıyorum. Minimum fps (yani patlamalarda, yoğun durumlarda) oluşan rakam 36 ve üstüyse 500 ile 36 aynıdır gözünüz farkı anlayamaz..

36-FPS ile 500 FPS arasında çok fark var.
    neden 120 fps alıyorum diye soru sormak garip mi ? Bence sizin bu fps değerlendirmeniz çok garip.

• quote:

quote:

quote:

neden 120 fps alıyorum diye soru sormak garip mi ? Bence sizin bu fps değerlendirmeniz çok garip.

Bunun bencesi yok bilimsel olarak bir fark yok.

Neden? Çünkü gözün algılama kapasitesini aşan değerlerin birbirinden farkı olmaz. Garip bir şey söylemiyorum bu yüzden. Mesela 70 fps ile 150 fps arasındaki farkı hissedebilecek bir insan evladı yoktur, olamaz. Varsa bilim tarihine geçer.

120 FPS demek bi kere akıcının ötesinde demektir, konuyu yazarken bunu problem olarak yazmışsınız aslında bu enteresan geldi bana.

Neyse siz bilirsiniz, ekran kartından memnun değilseniz ya da bir arızası olduğunu düşünüyorsanız gönderirsiniz garantiye.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bunun bencesi yok bilimsel olarak bir fark yok.

Neden? Çünkü gözün algılama kapasitesini aşan değerlerin birbirinden farkı olmaz. Garip bir şey söylemiyorum bu yüzden. Mesela 70 fps ile 150 fps arasındaki farkı hissedebilecek bir insan evladı yoktur, olamaz. Varsa bilim tarihine geçer.

120 FPS demek bi kere akıcının ötesinde demektir, konuyu yazarken bunu problem olarak yazmışsınız aslında bu enteresan geldi bana.

Neyse siz bilirsiniz, ekran kartından memnun değilseniz ya da bir arızası olduğunu düşünüyorsanız gönderirsiniz garantiye.

hocam anladığım kadarıyla arkadaşın konuyu açmasının nedeni 150 fpsnin rahatsız etmesi değil, durup dururken fpsnin yarıya inmesi. aynı sorun bende de olmuş olsa, aradaki fark gözle göremeem bile, ''noluyo lan yarı yarıya fps düşmüş ne iş?'' diyip kafamda sorun ederim. arkadaş da bunun için konu açmıştır diye düşünüyorum. hocam senin soruna gelince, fpsinin yarı yarıya düşmesinin nedeni başkalarının da dediği gibi teknik bir arıza olabilir. tavsiyem benim her zaman yaptığım gibi servisine gönderin kafanız rahat olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihkayacioglu
    hocam anladığım kadarıyla arkadaşın konuyu açmasının nedeni 150 fpsnin rahatsız etmesi değil, durup dururken fpsnin yarıya inmesi. aynı sorun bende de olmuş olsa, aradaki fark gözle göremeem bile, ''noluyo lan yarı yarıya fps düşmüş ne iş?'' diyip kafamda sorun ederim. arkadaş da bunun için konu açmıştır diye düşünüyorum. hocam senin soruna gelince, fpsinin yarı yarıya düşmesinin nedeni başkalarının da dediği gibi teknik bir arıza olabilir. tavsiyem benim her zaman yaptığım gibi servisine gönderin kafanız rahat olsun

Eğer fps 200den atıyorum bir anda 25'e düşerse oyun sırasında bu yavaşlamanın farkına varırsınız. Ama eğer 200den 100'e düşerse kesinlikle mümkün değil. Tabi özellikle oyun içinde fps ölçmek gibi bir işe girişildiyse 'neden böyle oluyor' diye bir merak uyanabilir. Ben zaten kartta bir sorun olma ihtimaline karşı arkadaşın kartı tamire göndermesini tavsiye ettim. Ama fazla kafaya takılacak bir şey değil bence eğer özellikle sıcaklık sorunu söz konusu değilse -zira bir performans kazanımı söz konusu değil- fark anlaşılmaz fps çok artsa bile.

• quote:

quote:

Hocam fan kirlenmesi virüs vs. herhangi birşey sebep olabilir bu tarz şeylere .

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.