Söylediğinizde haklısınız ben bazen nankörlük mü yapıyorum diyorum. Bu durum manevi eksiklikten kaynaklanıyorda olabilir. Ben İslam inancı olan namazlarını kılmaya çalışan biriyim. Camiye gidip namaz kılmak iç huzuru sağlıyor. Yani saçma gelebilir ama ben bazen akşamları mezarlıkta oturuyorum ve orası huzur veriyor sessiz sakin dünyanın boş olduğu gerçeğini hatırlatıyor. Sonra diyorum sen çalışmışsın bir ömür kendini garantiye almışsın ne olacak. Yaş geçiyor birgün buraya geleceksin diyorum. Yaşım 29 bu yaşıma kadar hep kendi uğraşlarımla bir yerlere gelmeye çalıştım. Kötü bir işim yok yöneticilik yapıyorum. Bazen arkadaşlarla sohbet ettiğimizde onlarda bu durumu söylüyor. Sen en önemli olanı yaptın evlendin bir düzen kurdun diyorlar. ufak tefek borçlarla ev alabildik. Ne durumda olanlar insanlar var. Alalha şükür muhtaç değiliz diyorum. İnsan bazı şeylerin kıymetini kaybedince anlıyor. Benim bu süreçte korkum sağlıktan gitmesi. Sağlık gittikten sonra kendini garantiye almışsın zengin olmuşsun ne işe yarayacak. Ama işte bu düşünceler bazen öyle fazla oluyorki engel olamıyor insan buna karşı koyamıyorsun. |
Anksiyete bozuklugu olan var mi ? (3. sayfa)
-
-
+1
Psikiyatri ve psikoloji bir bilim dalıdır. Ülkemizde her sektörde kazıklanma riski çok yüksek olduğu için ne yazık ki bizde herb*kolog olma modası, zaruriyeti var fakat bu normal şartlarda, profesyonel - gelişmiş düzenlerde fayda sağlayan, olması gereken bir şey değil.
Evde elektrik, su tesisatındaki arızayı art niyetli ustaya denk gelip kazıklanmamak için kendim girişeyim deyip daha büyük manevi, maddi kayıp - zarar görme olasılığını gözardı ediyoruz. Doktora sormadan ilaç kullanan, bir dönem grip - soğuk algınlığında doktor antibiyotik yazmadığında mutsuz olan insanlar kafasına göre şu yanlıştır, bu doğrudur diyor. Bir doktorun bile keyfe keder böyle bir şey deme lüksü yok. Araştırmanı yaparsın kanıtınla, rasyonel - gözlemsel tespit ile araştırmalar şu oranda şöyle sonuç çıkarıyor, şu oranda böyle sonuç çıkarıyor dersin.
Sigara, alkol, kumar, fuhuşa para gömüp veya gömmeyi normal bulup psikoloğa - psikiyatriste/ilaçlara öcü - zararlı muammelesi yapan insanlar var.
-
O kadar basit olsa benzodiazepin'ler yerine sağlık sigortaları özellikle kamu sağlık sigortaları bunun için uğraşmaz mıydı hocam? Sigaralara bir çok sosyal devlet, kamu sağlığı ve olası kanser vb. gibi ciddi hastalıklarda kamu sağlık sigortasına kişinin inanılmaz boyutlardaki manevi, maddi yükü nedeniyle içilmesin diye yapılmadık şey kalmıyor.
Haklısınız kahve, şeker, enerji içecekleri gibi uyarıcıların aşırı kullanımı da anksiyete sonucu elde edilen sonuca insanı çıkarıyor fakat ciddi düzeydeki anksiyete ataklarına ( anksiyete ile yaz - kış fark etmeden çorum kaloriferi gibi buhar ve ısı atabilen biri olarak söylüyorum bunu ) anksiyetesi gerçekten olmayan birinin erişebilmesi için yarım veya tam kupa kahveyi susuz içmesi falan gerekir bence.
Kışın ortasında sadece benim oturduğum şoför koltuğunun sol ön cam ve sol kapı camını buharlaştırabildiğimi bilirim. Ya Orkun Işıtmak arkadaşın olacak bilmem kaç birim acıyı dayayacak ağzına yada kahveyi çiğ çiğ yiyeceksin ki normal bir kişi o halde benle aşık atabilsin Ben o bing bang'i yaşamadan önce yarım bardak toz veya çekirdek halinde sade kahveyi, yakıcı acı biber ile birlikte yesem ne olur diyecek olursan? Belki de yerli ve milli portatif ülkenin ilk insanı nükleer santrali olabilirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 29 Temmuz 2023; 22:6:40 >
-
S*kko dönemlerden geçip dert çekerek ayarı bozulmuş sonra da bu rahatsızlığı yaşayıp atlatmış (2015-2016) biri olarak şu önerilerde bulunabilirim;
Doktorlar faydalı fakat yazdıkları ilaçlar o kadar faydalı olmadı (en azından bende). İlaçları bitirdim fakat doktordan tekrar istemedim çünkü tek hücreli canlı gibi düşünmemi sağlıyordu. Adımı bile unutacak gibi oluyordum.
Atlatmanın en kral yolu ileri derecede iyi insanlar ile sosyal olmak. Sanal sosyallikten bahsetmiyorum yüz yüze gerçeğin en dibi. Barzolar ile geçmez insana debuff atıyorlar . Sağlıklı beslenmek, amerikan filmi çocukları gibi saati gelince düzenli uyumak, kafeinden uzak durmak, dert tasayı çok iplememek (evet bayağı gamsız olmak), derdo ortamlardan kaçarak uzaklaşmak, bunlardan uzaklaşamıyor isek değiştirmek veyahut ters yaparak konuların açılmasına engel olmak çok işe yarıyor.
Ayrıca bu rahatsızlığa sahip olduğunu bilmeyenler panik atak geçirip kalp rahatsızlığı falan sanabilirler. Doktora giderler sağlam çıkarlar. Düzgün teşhis sonrası bu rahatsızlığı bilip ona göre hareket etmekte "normal" normale geri dönmekte çok işe yarıyor. Çünkü anksiyete bozukluğu olan biri (buna eskiden ben de dahil) kolay kolay bir şeylerin normal olmadığını çabuk kabullenemiyor.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Not : Bunu buraya google'layan birilerine belki yardımcı olur diye yazıyorum. Konu hortlamış bari.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xinu -- 30 Temmuz 2023; 2:32:27 >
-
Anksiyeteye tek iyi gelen şey ilaçlar değil, diğer şeyleri de hayatına sokman lazım. Anksiyeteye sebep olan ana düşüncelerin çözümü için uğraşman lazım, maddi sıkıntıysa çözümü için çalışman lazım. Hemen çözemesen bile onunla ilgili bir çaba göstermek kaygıyı azaltır.
-
Türkiye'de olmayan var mı cidden.
-
Benim eskiden vardı. Önceden çok şeye sahiptim belki onların stresini yaşadım. Şimdi hiç bir şeyim yok küçük bir işim var. Karı yok çocuk yok sevgili yok o yüzden kafam rahat.
-
Yüzde 100 doğru tespit, gelde bunu aile bireylerine ve hekimlere anlat. Onlar da biliyor gerçi ama ilaçlarla ana sorunun verdiği kaygıyı nötralize etmek daha kolaylarına geliyor çözmek yerine. Tabi çözümü olmayan konular da var.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bol bol ilahi söyle kral, kendini huşu içinde hissedersin
-
23-29 yaşlar arasında 6 yıl ağır depresyonda kalmış, 8 yıl psikiyatri tedavisi görmüş, tedavinin sonuna gelmiş eski halinden eser kalmamış biri olarak şunu söyleyebilirim;
birincisi; yaşadığın hayatını sahiplenmen ve kendini tanıman, seçimleri buna göre yapman gerekiyor.
ikincisi; David Burns - İyi hissetmek ve Mark Wolynn - Seninle Başlamadı kitaplarını okumalısın.
üçüncüsü ve sonuncusu ise; kendini meşgul edecek şeyler bul. hiç bir zaman boşa düşme. kendine oyalanacak ve seni meşgul edecek şeyler bul. boşa düştüğün anda maalesef geri saracaksın.
-
Hocam kullandığınız ilaçlar hakkında birkaç örnek verebilir misiniz bu süreçte?
Geçmiş olsun bu arada.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkür ederim çok sağolun, tüm hastalara acil şifalar dilerim.
Efexor Xr 37,5 ile başlayıp 1-1,5 yıl içinde 300 mg kadar çıktık, en yüksek dozda 4 yıl kadar kaldıktan sonra, 1,5 yıl önce düşmeye başladık, 300-225-150-112,5-75 olarak düşürerek devam ettik. Ne zaman sonlanacak bilemiyorum ama tedavi süreci uzun olunca, bırakma süresi uzuyor onu hekimim her defasında söylüyor.
Bir de bildiğim kadarıyla, İlaçlar her kişide farklı etki gösteriyormuş. Bir kaç arkadaşım var onlar da ilaç değişikliğide yapıldı, ben ise başladığım ilaç ile devam ettim. kullandığım ilacın yanında öfkeyi boşaltmak için 3 ayda bir rixper 1mg 30 tablet kullanmak gerekiyordu fakat bana iyi gelmedi, kullanmadığım için malum olarak öfke patlamalarına maruz kaldım, kullanmadığımı doktorum biliyordu.
ilaç öncesi ve sonrası arasında tecrübe aktarmam gerekirse; Çok daha az duygulu biri haline geliyoruz, hatta ilk bir yıl çok istesemde ağlayamamıştım, cinsellik konusunuda etkiliyor, zaten doktor ilaç verirken evli/bekar olduğumuz konusunu sorguluyor. İşin aslına gelirsek; ilaç sadece destek, iş yine bizde bitiyor. Tabi + yönlerini düşününce ilaç olmadan kurtulmak zor, hatta benim için imkansızdı. özellikle kaygı ve depresyon konusunda çok yararı oldu.
aklında psikiyatri gidip gitmemek ile alakalı sorular olanlara tavsiyem; gelecekte iş ile alakalı sorun yaşama ihtimaliniz var. Bazı meslekler bunu sorun olarak görüyor, bazıları ise görmüyor. Eğer yaptığınız/yapacağınız iş konusunda sorun çıkarabilir endişeniz yoksa (ki bu mesleklere internette arama yaparak ulaşabilirsiniz), yardım almaktan korkmayın. Maalesef diğer tüm organlarımız gibi beynimizde zarar görebiliyor. Sağlıcakla kalın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Öncelikle geçmiş olsun, Effexor XR'dan fayda görmenize sevindim bana doktorum 37,5'tan 75'liğe sonrasında 150'liğe çıktığında negatif etki ettiğini söyleyip sürekli gergin ve hafif stresli, anksiyete terlemesi yaşadığımı söylemiştim. Acaba 150'lik ile devam edip hatta doktor gerekli görüp doz arttırsaydı sizdeki gibi fayda sağlayabilir miydi diye bir soru işareti oluştu aklımda ne yalan söyleyeyim.
-
Size de geçmiş olsun hocam. terleme konusu bende de çok hat safhada yaşandı, yazmayı atlamışım. hatta bu sorunu aşmak için kol altı ter bandı kullandığımda oldu. rexona active fresh kalıcı çözüm sağlıyor fakat mecbur kalmadıkça kullanılması sağlık açısından tavsiye edilmiyor. tüm vücut terlemesinin dışında, gece kafa terlemelerimde oluyordu. Bir şekilde o günlerin geçeceğini düşünerek ter olayına takılı kalmadım.
İlaca devam etme konusuna gelirsek; ilacın tek başına çok etken olduğunu düşünmüyorum hocam, bu sebepten ilacın hangisi olduğuna çok takılı kalmanızı tavsiye etmem. 300 Mg kullandığım dönemde işsiz ve geliri olmayan biriydim. İlçe sağlık bakanlığının "Aile danışmanlığı merkezi"ne talep oluşturarak, bir kaç ay sonra dönüş yaptıklarında, 6 ay kadar haftada 30 dakika psikolog hizmeti de almıştım. O görüşmelerde geçmişte ki yaşamış olduğum sorunların ve hayatıma etkilerini anlamam konusunda oldukça yararlı olmuştu.
Özel hayatınızı tabi ki bilmiyorum lakin tüm sorunların altında travmalar var ve o travmaları içsel yolculuğumuzda çözmemiz gerekiyor, anahtar tamamen bu. Çoğu zaman kişi bu travmaların farkında bile olmuyor. Pandemi döneminde, ilaç yazdırmak için rastgele gittiğim bir doktorun tavsiye etmiş olduğu ve oldukça yararını görmüş olduğum kitaplarda, aslında tamamen bununla alakalı. Zaten duygudurum tedavisi olarak kullanılıyor, tamamen bilimsel. ilaç sadece destek hocam, tek başına hiç bir işe yaramıyor.
-
Toplumun çoğunda var , bazısı sadece kabul etmek istemiyor. Senelerdir ilaç kullanıyorum bende.
-
Hocam aynı şeyleri yaşıyoruz ne yapacağımı saşırmış durumdayım oturup sohbet etmek isterdim seninle
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ise gir sosyalles bende sevmiyorum kalabaligi insanlari mecbur katlaniyorum fabrikalardan falan is teklifleri aliyorum gitmiyorum soforluk yapiyorum kafam rahat karisan edenin yok insan icinde millet dedikodu yapiyor, acigini ariyor ota boga karisiyor yalniz buyudum tek cocugum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam selamlar.
1)Psikoterapi gördünüz mü? Gördü iseniz sıklığı neydi? Haftada bir iki haftada bir ayda bir gibi?
2)Faydasını gördünüz mü? Görüşmelerinizi yaptığınız hekiminiz nasıldı? Kişisel deneyiminiz nedir bu yöndeki?
3)"Tedavinin sonuna gelmiş" ne demektir? Yani artık her şey yolunda mı sizin adınıza yani hekiminiz mi süreci sonlandırdı siz mi? Yoksa tüm tedavi imkanlarını denediniz ama sonuç mu alamadınız ben bu kısmı tam anlamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 14 Şubat 2024; 18:7:40 > -
Hocam ben de dis hekimiyim calistigim zamanlar inanilmaz anksiyete geciriyordum hasta basinda inanilmaz terleme geliyor titreme oluyor vesayre baya zor bir durum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Is degistir bugun tirci birini gordum adam elektrik muhendisiydi fabrikada calisiyormus ayni problemler cekmis birakmis baslarim mikerim isini deyip yurtdisi calisiyordu romanya-bulgaristana gidiyormus arabasi mercedes axtross mu oyle biseydi baktim full otomatik aylik 60-70 bine yakin para aliyormus is zor ama hakkini veriyorlarmis omsan lojistikmis firmanin ismi
Maasin gene iyidir ben asgari ucret aliyorum ya ben ne yapayim ? Gelecek yok, sevgili yok, para yok, hayallerim yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X