Kıstas : sorunsuzluk - 2.el durumu - konfor - güvenlik - yakıt - bakım maliyeti.
1) Volkswagen Bora 1.6 Comfortline / 2000-2002 arası / Benzin+LPG 2) Renault Megane II 1.6 Dynamique Hatchback / 2004-2006 arası / Benzin+LPG 3) Nissan Primera 1.6 Tekna / 2003-2006 arası / Benzin+LPG 4) Fiat Stilo 1.6 Dynamic / 2003-2007 arası / Benzin+LPG 5) Toyota Corolla 1.6 Sol veya Terra Hatchback / 2002-2005 arası / Benzin+LPG 6) Honda Civic 1.6 Vtec / 2002-2005 arası / Benzin+LPG 7) Seat Cordoba veya Ibiza 1.6 Signo / 2003-2006 arası / Benzin+LPG
arkadaşlar farkındayım 3 ayrı segmentten araçlar yer alıyor. ancak bu araçların fiyatları 17000 ile 24000 arasında oynamakta. elbette D segmentindeki aracın konforunu b segmenti araçta bulamayız, ancak B segmentindeki aracın yakıt tasarrufu D'deki aracın konforuna tercih edilebilir.
İsteğim yukarıda sıraladağım kıstasları gözönüne alırsak, bu 7 kategoriden hangisinin tercih edilmesi gerektiğini öğrenmek. cevaplarınızı bekliyorum...
Primera hariç hepsi C segment. Forumdaki bir çok kişide bunu kabul eder ki en idealleri Toyota corolla Honda civic Piyasalrı servis ağları konforları güvenlikleri(Civic biraz tartışılır) bakım maliyetleri özelliklede sorunsuzlukları motor teknolojileri sayesinde yaktıkları yakıt 2 el durumu ikisinde de rakiplerine oranla kusursuz
civic + corolla
2004-2006 (makyajlı kasa civic) 1.6 ES yada 2005- üzeri (sanırım toyotanın makyajı 2005 sonrası) toyota corolla 1.6 Sol (HB-Sunroof)
tercihlerim bu yönde olurdu
(ES tercih edip LS araca niye biniyosun diyenler olabilir, renginden dolayı tercihim LS oldu )
anlaşılan o ki seat ve renault sonuncu tercih olacak...
seatı bilmemde renoya yaklaşma
Orijinalden alıntı: civilia
Kıstas : sorunsuzluk - 2.el durumu - konfor - güvenlik - yakıt - bakım maliyeti.
3) Volkswagen Bora 1.6 Comfortline / 2000-2002 arası / Benzin+LPG 5) Renault Megane II 1.6 Dynamique Hatchback / 2004-2006 arası / Benzin+LPG 4) Fiat Stilo 1.6 Dynamic / 2003-2007 arası / Benzin+LPG 1) Toyota Corolla 1.6 Sol veya Terra Hatchback / 2002-2005 arası / Benzin+LPG 2 Honda Civic 1.6 Vtec / 2002-2005 arası / Benzin+LPG
benim tercihim bu yönde olurdu 2. el corolla konfor civic gücenlik civic yakıt bakım maliyet sanırım en uygun corolla
bora : çok eskidi artık ve diğerlerine göre çok yakar megane 2 : tasarımı güzel ama cd çalar bile yok diye biliyorum ve fransız sorunları??? primera: 2. eli zayıf ama lüks bir japon vede sorunsuz. ama yedek parça sorunu olabilir çünkü üretimden kalktı. stilo:hayran olduğum bir araba. o kadar özelliği bir arada bulunduran bana göre c sagmentinde fiyat yönünden rakipsiz. bir o kadarda 2. eli zayıf
corolla: tek artısı 2. eli donanım zayıf cıvıc: bana göre tipsiz ama 2. eli ve yakıt tüketimi başarılı klasik kompakt sedan
cordoba ve ibiza : dizelleri çok ekonomik 2. elleri pekte güçlü sayılmaz. uzun süre binilirse tercih edilebilir.
fiyat aralığınızıda yazarsanız daha iyi olacaktır.
fiyat aralığı 17-22...
fiyat aralığı 17-22...
Civic iyi bir tercih olacaktır... 2.el sorun değilse kesinlikle stilo...
içlerinde en mantıklıları megane,corolla ve civic.sorunsuzluk ön planda ise corolla veya civic,donanım,konfor,güvenlik,yakıt ve bakım masrafı ön planda ise megane alın.2.el de üçüde çok iyidir yalnız meganeların hb i sedana göre daha yavaştır.sizin yazdığınız kriterlerin hepsi maalesef bir araçta bulunmuyor :)
Son durum:
1) Honda Civic 1.6 Vtec / 2002-2005 arası / Benzin+LPG 2) Fiat Stilo 1.6 Dynamic / 2003-2007 arası / Benzin+LPG 3) Toyota Corolla 1.6 Sol veya Terra Hatchback / 2002-2005 arası / Benzin+LPG 4) Volkswagen Bora 1.6 Comfortline / 2000-2002 arası / Benzin+LPG 5) Seat Cordoba veya Ibiza 1.6 Signo / 2003-2006 arası / Benzin+LPG 6) Renault Megane II 1.6 Dynamique Hatchback / 2004-2006 arası / Benzin+LPG 7) Nissan Primera 1.6 Tekna / 2003-2006 arası / Benzin+LPG
quote:
Orijinalden alıntı: dkerem2 corolla: tek artısı 2. eli donanım zayıf cıvıc: bana göre tipsiz ama 2. eli ve yakıt tüketimi başarılı klasik kompakt sedan
Bu ikisine kesinlikle katılmıyorum corolla sol'daki donanımı biliyor musunuz?Civic tip kişiden kişiye değişir bir şey diyemem ama klasik kompakt sedan demek çok yanlış olur çünkü segmentinde çok ayrı bir yerde.Megane için deseniz tamamda!!
Eğer fiyat aralığı o ise az bekle,biriktir 2-3 Astra H+LPG al.Yok beklemem dersen,22'ye yüksek model(2003 ve üstü)Bora rahat bulursun.Pacificten aşağı donanım seviyesi alma elinde o kadar para varken.Toledo da tavsiye ederim.
Bence stilo tercih edilmeli hem donanımları diğerlerine çok üstün kalıyor göze daha çok hitap ediyor yedek parça daha ucuzdur arabadan piyasada az var bence bu büyük bir artı
Kardeşim yanlış anlama da,anladığım kadarıyla yorumlar seni hiç de hoş olmayan sonuçlara götürüyor.Stilo alırsan hayatının hatasını yaparsın,bu kadar söylerim.Uzun uzun da yazacak vaktim yok,araştır öğren..