Şimdi Ara

[ANKET] Açık vs Örgün Eğitim Kalitesi Farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Açık vs Örgün Eğitim Kalitesi Farkı Değerlendirmeniz Nedir?

(En Son Oy Tarihi: 7.9.2025)
Giriş

Merak ediyorum da, açıktan okumak öyle halk arasında bazı kesimler tarafından görüldüğü gibi çok dezavantajı var mı? Yoksa açıktan da kişisel ve mesleki gelişim gayreti gösterilerek bir yerlere gelinebilir mi? Belki en uç örnekleri veriyorum ama, bugün Harvard, Stanford gibi okullar bile yaşamboyu -lifelong learning- merkezleri açtılar. Ve oradan da online eğitim programları veriyorlar.

Şahsi fikrime göre, örgün eğitim eğer okul ve öğrenci kalitesi çok yüksekse en çok o zaman önplana çıkıyor. Ancak taşradaki çoğu üniversite ve bölümde ben şahsen birkaç kriter dışında (network mesela) özellikle eğitim tarafında açıkla örgün arasında belirgin bir fark olduğunu düşünmüyorum. Hatta ve hatta, açıköğretimde yeterli çalışma disiplini ve bireysel gelişim gösterilebilirse örgünden zaman ve esneklik konusunda daha avantajlı olacağını düşünüyorum.

Sizin fikriniz nedir?

• Azımsanamayacak sayıda siyasetçi ve iş adamı, AÖF İşletme mezunudur.

Genel olarak uzaktan eğitim konseptini konuşuyorsak, örgün eğitime göre çok fazla avantajı bulunuyor. Mesela derslik ve kontenjan sınırı olmadan, herkes en yüksek kalitede eğitime bedavaya ulaşabilir.

En kritik problemi ise; networking ve referans gibi konularda işe yamaması, dünya nepotizmle döndüğü için bunu küçümsemeyin.

Söylemeyi unutmuşum; f2f olmayan her şeyi AI yaptı olarak bakabilirsiniz artık, bu yüzden sınavlar veya değerlendirmenin mutlaka f2f olması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 5 Eylül 2025; 12:28:37 >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.