Şimdi Ara

Ankara Yokuşlarına dayanacak küçük araç.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Merhabalar , biraz detaylı anlatayımda aklımdaki fikri ona yorumlar alayım.Ünv. Kazanmamla Ankara'ya yerleştim(ev).Başvurduğum bazı kurumlar var ve burs çıkması muhtemel hem burs hemde kendi katkılarımda bir miktar para biriktirebilirim diye düşünüyorum.1 Senede min. 5 bin max 8 bin tl civarı üzerine babamdanda 2-3 bin tl katkı alarak bir araç almayı planlıyorum tabiki bunların hepsi muhtemel ve kafamda bazı sorular var.Öncelikle alacağım aracın piyasası satılış durumu ve konforu kesinlikle umurumda değil sadece klima ve hidrolik direksiyon olsa yeter.Alacağım aracın az yakması lazım parçası zor bulunsada problem değil temin edebileceğim tanıdıklarım var.Uzun yolda max 120 km ye ulaşsam yeter bu yüzden motor hacmi önemli değil.Bu yüzden bir kaç araca baktım ama sizlerinde görüşünü almak istiyorum ona göre düşünmek istiyorum.Seçenekler: Daihatsui Cuore,Subaru Justy , Vivio gibi araçlar ama şimdi bunlara lpg takılsa Ankara gibi bir şehirde yokuşlarda durumu ne olur zorlanır mı ?

Özellikle vivioyu çok merak ediyorum çünkü çok küçük bir motoru var tamam kasa hafif ama yokuşta durumu ne olacak ? , yolda denk geldiğim bir kullanıcısı uzun yolda 130 la kullandığını 13 kr yaktığını söylemişti doğru mu ?

Justy e gelince 4x4 olan modelleri var youtubeda bazı videolarından anladığım kadarıyla gayet sağlam bir araç ve yokuşta sorun yapmayacağını düşünüyorum ama klima ve hidrolik direksiyonu var mı ?

Cuore nin donanımları belli ama motor gücü yeterli mi ?

Diğer önerilerinizi bekliyorum klima hidrolik direksiyonu olan az yakan araçlar nelerdir ?

Konu ciddiye alınır diye bekliyorum. Biliyorum geleceğe yönelik ama ben durmadan araştırıyorum önce kafam yatsa sonra bir şekilde olacak İnşallah.

@Tuvnera Hocam sizin yorumunuz nedir vivioyla ilgili ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calamityeas -- 7 Eylül 2014; 20:07:58 >

• yedek parça sıkıntım yok hidrolik direksiyon klima demişsin hocam aradın araç %100 mazda 323 dür ikinci elde uygun fiyata çok temizleri bulunuyor 10 bin tl ve altına . gayet dayanıklı arabalardır ve hafitir kasası. mazda 323 1.6 motor tam size göre 10 bin tl civarı ve altına temizini bulursunuz eski teknoloji oldu için motoru lpg uyum sağlar yukuşta çıkar.
  • Yakıt ne durumda ama ?
  • 100km'de full dolu 4 yetişkin felan lpg'de 35 kr felan 9 9.5 litre civarı gaz'da...!
    Not Motorun durumuna göre değişir ama genel itibariyle doğan şahin serisine göre biraz fazla yakar. ama öyle uçuk saçık değil ama konforludur kilimaydı direksiyondu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E5CA1F8AE -- 7 Eylül 2014; 20:27:32 >
  • Hocam çok yakıyormuş
  • hoca 4 kişi yükte var arabada ayrıca kuş serisine göre motoruda büyük biraz fazla yakması makuldur bence. 1.5 1.3 leri var. ayrıca okula yeni kasaları hoşuma gidiyoda. eski kasalarında açılıp kapanan far var okula onla giderseniz biraz şekil itibariyle ezilmemiş olursunuz. aksine coğu kişinin çocuken sevdi araçlar arasındadır o far sayesinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: calamityeas

Biraz uzun ama lütfen okuyunuz.

Merhabalar , biraz detaylı anlatayımda aklımdaki fikri ona yorumlar alayım.Ünv. Kazanmamla Ankara'ya yerleştim(ev).Başvurduğum bazı kurumlar var ve burs çıkması muhtemel hem burs hemde kendi katkılarımda bir miktar para biriktirebilirim diye düşünüyorum.1 Senede min. 5 bin max 8 bin tl civarı üzerine babamdanda 2-3 bin tl katkı alarak bir araç almayı planlıyorum tabiki bunların hepsi muhtemel ve kafamda bazı sorular var.Öncelikle alacağım aracın piyasası satılış durumu ve konforu kesinlikle umurumda değil sadece klima ve hidrolik direksiyon olsa yeter.Alacağım aracın az yakması lazım parçası zor bulunsada problem değil temin edebileceğim tanıdıklarım var.Uzun yolda max 120 km ye ulaşsam yeter bu yüzden motor hacmi önemli değil.Bu yüzden bir kaç araca baktım ama sizlerinde görüşünü almak istiyorum ona göre düşünmek istiyorum.Seçenekler: Daihatsui Cuore,Subaru Justy , Vivio gibi araçlar ama şimdi bunlara lpg takılsa Ankara gibi bir şehirde yokuşlarda durumu ne olur zorlanır mı ?

Özellikle vivioyu çok merak ediyorum çünkü çok küçük bir motoru var tamam kasa hafif ama yokuşta durumu ne olacak ? , yolda denk geldiğim bir kullanıcısı uzun yolda 130 la kullandığını 13 kr yaktığını söylemişti doğru mu ?

Justy e gelince 4x4 olan modelleri var youtubeda bazı videolarından anladığım kadarıyla gayet sağlam bir araç ve yokuşta sorun yapmayacağını düşünüyorum ama klima ve hidrolik direksiyonu var mı ?

Cuore nin donanımları belli ama motor gücü yeterli mi ?

Diğer önerilerinizi bekliyorum klima hidrolik direksiyonu olan az yakan araçlar nelerdir ?

Konu ciddiye alınır diye bekliyorum. Biliyorum geleceğe yönelik ama ben durmadan araştırıyorum önce kafam yatsa sonra bir şekilde olacak İnşallah.

@Tuvnera Hocam sizin yorumunuz nedir vivioyla ilgili ?

Burs ile araba almak? Gercekten o bursa ihtiyaci olan bunca insan varken? O bursu veren araba aldigini bilse yine verir mi sence? Hem haeam hem kul hakki hemde kimin hakki oldugunu bilmiyorsun.helallesme sansin yok.cok fena cok...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 13 kr hocam bune yaw bu kadar az yakarmı bi arac
  • quote:

Orijinalden alıntı: DUBLO

yedek parça sıkıntım yok hidrolik direksiyon klima demişsin hocam aradın araç %100 mazda 323 dür ikinci elde uygun fiyata çok temizleri bulunuyor 10 bin tl ve altına . gayet dayanıklı arabalardır ve hafitir kasası. mazda 323 1.6 motor tam size göre 10 bin tl civarı ve altına temizini bulursunuz eski teknoloji oldu için motoru lpg uyum sağlar yukuşta çıkar.

323 dediğiniz kriterleri karşılıyor ama deli gibi yakan bir araç.
  • daihatsu cuoreyi araştırmıştım benzinliler içinde en az yakan araçmış o yıllarda ve performansı da iyi. sorunsuz da. geçen yıl 14 e alacakken kaçırdım.
    yalnız hidrolik direksiyonu yok maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mono Italiano kullanıcısına yanıt
    hocam o fiyat aralarında hidrolik+klima temiz araç zor bulunuyor yedek parça sıkıntı değil diyince tam aklıma mazda 323 geldi. biraz fazla yakması makul bence performansıda iyidir.
  • 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt
    Parayı istediğim yere harcayağımı düşünüyorum . Vebali bana değil burs verenlere aittir. Ayrıca ben sadece bursla araba almayacağım dişimden tırnağımdan bir yerlerden arttırmayı düşünüyorum sadece bursla motor bile alamazsınız.
  • quote:

Parayı istediğim yere harcayağımı düşünüyorum . Vebali bana değil burs verenlere aittir. Ayrıca ben sadece bursla araba almayacağım dişimden tırnağımdan bir yerlerden arttırmayı düşünüyorum sadece bursla motor bile alamazsınız.

Parayı istediğiniz yere harcamakta özgürsünüz tabi ki; ancak, 26_bbz_26 arkadaş ihtiyacı olan varken, neden araba parasına dahil ettiğinizi soruyor. Bende sonuna kadar katılıyorum. O zaman burs alacağınız kişiye biraz daha fazla verir misiniz araba için para biriktiriyorum deseniz sizce ne olur ?

Babanız zengin değilse öğrenciyken araba almak sorun değil yürütmek zor.
  • Minik motor bir dizel işinizi görecektir.

Kia Picanto bakabilirsiniz. 1.1 hiper modeli iyi.

• Konuya biraz daha açıklık getirmem lazım herhalde bu burs öğretmen çocuklarına verilen bir burs yani benim yerime burs alacak şahıs benden daha çok ihtiyacı olacak birisi olacağını düşünmüyorum.Yürütmeye gelince mekanik olarak az buçuk anlıyorum anlasamda bir şekilde yapılacak bulunmayan herhangi bir parçayı uyduracak tanıdıklarım var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: robotica

Minik motor bir dizel işinizi görecektir.

Kia Picanto bakabilirsiniz. 1.1 hiper modeli iyi.

Araç güzel ama fiyat bütçeyi aşıyor . Teşekkürler.
  • quote:

Hocam burda kriter sudur.
    Burs veren senin o para ile araba aldigini ogrenip , "ogrenci adam alsin canim okula rahat gitsin"diyorsa sorun yok.
    sizce boyle der mi?
    siz burc veriyor olsaniz ve bursu alan ogrencinin "kendi parasi ile almis bile olsa" arabasi oldugunu ogrenseniz ne hissedersiniz?
    burs parasi ile almasaniz bile arabaniz varsa bursa muhtac degilsiniz demektir...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Twingo, klima, ustu acilir, hidrolik direksiyon, 18 kr. Anahtar kelimeler yeterli galiba. :)

• Daihatsu Cuore hidrolik direksiyonlu olanları da var. Yalnız bu küçük arabalar zaten hafif direksiyonlu oluyorlar, 802lerde kadınlar daha çok tercih ettiği için gerekirse direksiyon turları yüksek oluyor yine de ghafifi oluyor. Yokuş yukarı daha da hafifi olur. Zaten 135-145 lastikleri var çoğunun.

* * *

Geri kalmış ülkelerdeki gibi eğitime ~%3.9 ayrılan yerde burs verilemez. 35 yaşında emekli olan nesil hele hiç veremez. Ancak gelecekten çaldıklarımızn bir kısmını öderiz. Burs konusunda fikrim budur.
  • kayra39 kullanıcısına yanıt
    Tipine ısınamadığım tek araç ama gidişat onu gösteriyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.